Майка ми ни напусна.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ни напусна..
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2801 пъти
На 15 съм. Вчера с по-големия ми брат побъркахме мама. Сутринта направих проблем за закуската, а вечерта брат ми се инаташе изключително много. Нашето семейство не сме кой знае колко щастливи. Майка ми и баща ми се държат студено един с друг, ние с брат ми се караме постоянно. Вчера няколко пъти каза, че днес ще си тръгне, защото нямала място тук и ние сме си били по-добре без нея. Никой не го прие на сериозно. Но днес си събра багажа и си тръгна, казвайки да не й звъним и търсим. Разбирам, че й писна от тийнейджърските ни глупости, но не е спасението да ни остави. Попитах баща ми къде е отишла, но от отговора му се разбра, че не го интересува изобщо.
Не знам какво да правя, просто съм потресена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 33415d0de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дай й малко време - нека си почине!
След това се увери, че си й показала какво означава за теб - че я обичаш и цениш.
Майките също са хора. Може да изглеждат всесилни и всеможещи, но и те се изморяват, и те се разочароват, и тъгуват, страдат, имат нужда от съчувствие, от подкрепа, от разбиране, от обич.
Разбери какво й тежи на твоята майка! Щом те е грижа за нея, покажи й, че е така.
Защото от описанието ти изглежда, че в това семейство не го показвате това. И май е време да се промените.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 84c945957e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Смятай верно колко сте прекалили!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a1722e2770
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тя е майка - ще й мине... Но вие с брат ти. След като с баща ти са хладни един към друг, то вие сте нейната опора.. Недейте да правите от всяко нещо проблем - сериозно, проблем за закуската? !? Звъннете й, не знам на колко сте с брат ти, но ще й бъде много мило, ако разбере, че все пак ви е грижа за нея.. Всичко ще бъде наред ;)
Mouse

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: bf71f7bfa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Горката жена! Просто вашите са ви разглезили супер много и сега сте станали непоносими. Нормално развитие на нещата.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8351146c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Горката жена!!! Като знам колко трудно се гледат деца и накрая като станат тийнейджъри и се държат зле с теб, разочарованието сигурно е жестоко... А и щом в отношенията с мъжа си няма обич и подкрепа, просто няма смисъл. Добре си е тръгнала, защото такъв живот трудно се понася. Или я уважавайте и обичайте, или я оставете да намери щастието си другаде, щом вие най-близките й, вместо да й давате щастие я огорчавате до степен, че да си тръгне...

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: ee89b30dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Това може да го направи жена, на която изобщо не й пука за децата или жена, която е в депресия. Да не говорим, че изобщо не е решение на зрял човек, какъвто се очаква да бъде една майка. Че сте прекалили във времето е ясно - преосмислете си поведението и отношението към нея, поговорете какво ви дразни, какво не ви харесва, какво очаквате, какво давате, какво получавате - и вие, и тя, а и баща ви. Но ако майката е в депресивно състояние, нещата изобщо не са добре и са непредсказуеми. Опитвайте да се свържете и да я уговорите да се върне или поне да склони на разговор.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b96f2551d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти и брат ти трябва да сплотите семейството. Първо поговорете с баща си и кажете, че вътрешно ви е много криво, че отношенията им са охладени. След това се обадете и на майка си. Може би това би било едно ново и много добро начало.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cf2bdca50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   За да си тръгне просто ей така, явно от много време й е било писнало от вашите глупости и вчера това просто е "преляло чашата"! Така, че дай и на жената малко време да се успокои и да си събере мислите и тя сама ще се върне. А ако не го направи, явно наистина сте прекалили жестоко! Обаче един съвет, докато майка ви я няма, опитайте се да направите нещо, което би я изненадала приятно- приятно да изчистите къщата, а когато се върне (надявам се, че все пак ще го направи) покажете й, че държите на нея и променете поведението си, защото колкото и търпелив и добър да е един човек, ако в продължение на години насреща си има отвратително отношение, ами накрая ще му писне и ще си събере багажа. Така, че стискай палци да ви прости и да се върне и добре си помисли защо се е стигнало до там. Никой не напуска семейството си ей така, без причина и явно на жената накрая просто не са и издържали нервите. И колкото и лошо да звучи вината за това нейно решение е ваша. Да, да ти, брат и баща ти сте отговорни за това! Така, че най-добре и тримата си помислете добре къде сте сбъркали и си променете отношението иначе свиквай, че от сега нататък ще живееш без майка.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b3d3bb99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   явно и тримата сте приемали майка ти като даденост, но за нея нещата са излезли от контрол и случката просто е преляла чашата. всеки си има праг на търпимост и нейният е преминат. представи си живота от нейна гледна точка: при съпруг, на когото не му дреме за нея, нейният смисъл в живота може би са децата. те обаче са лигави, разглезени и егоцентрични на макс и не ги е грижа за нея, инатят се и мрънкат за щяло и нещяло.
какво щеше да ти стане ако направиш закуската един път вместо да мрънкаш?? и брат ти сигурно нямаше да умре ако беше се съгласил с нея. сега ще ви се наложи да се вземете в ръце и да се оправяте сами, за да оцените майка си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b3d3bb99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   пропуснах да напиша: какво значи " но не е спасението да ни остави"??? може би не е вашето спасение, защото няма кой да ви обгрижва и на кого да си изкарвате яда и нервите. със сигурност обаче както описваш нещата, за нея ще е по-добре без вас, поне за известно време.
оставете я да се успокои и да премисли нещата, а вие премислете сериозно отношението си, защото вие с баща ти и брат ти сте отговорни за положението.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 5e5c9b1987
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ами, ако и бащата си събере багажа и тръгне да търси щастието си другаде...Кво правим?

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: e39541deaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 11.
Ами ако и бащата си тръгне, ще стане много весело. Порастналите, и както е видно доста разглезени тийнейджъри ще спрат да правят проблем за закуската, защото могат и сами да си я правят, а и няма на кого. Ще им се наложи бързо да порастнат, и да разберат, че това изисква усилия, както и всяка друга работа. Може пък и да започнат да уважават труда на родителите си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker