Момиченцето ми линее - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Момиченцето ми линее
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 2309 пъти
Здравейте. Опрях дотук да искам съвети, защото единствената ми дъщеричка е в много затруднено положение. Приятелят й я изостави и веднага си намери ново момиче. Детето ми е сломено и е изгубило желание за какво и да е. Обяснявам й, че не си струва, че има хиляди мъже по света, че има за какво да живее, но нищо не помага. Казвам й, че единственят й изход е да се примири и да продължи напред, та живота е пред нея - едва завърши университет. Отведох я на психотерапевт и я диагностицираха с тежка форма на депресия, но сега ми се наложи и да си взема болнични, защото ме е страх да я оставям сама. Живеем на третия етаж, на ако реши да се хвърли и падне на глава- изходът ще е фатален. Кажете как да я накарам да спре да мисли за това момче. Мислила съм и варианти да му се моля да се върне при нея, но той е много твърд и не вярвам да се съгласи. Искам само детенцето ми да си е като преди и отново да намери смисъл в живота. Споделете вие как бихте подходили. Изключително ще съм ви задължена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 4485a7bdb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 20 години и до сега съм имал сумати момичета, от които едната ми връзка беше почти 3 години. Когато ме остави, и аз бях в гадно положение, но после срещнах едно момиче, което не разбрах как чувството забравено събуди. И с нея се разделих и сега нямам приятелка. Кажи й да не се тревожи и че това ще й мине, ще срещне много по-добър за нея и ще отминат нещата. Успех и бързо оздравяване.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a72f05bf8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен да си намери хоби няма да е зле, понеже Вие за наличието на такова не споменахте. Само някакво занимание, което й допада би я накарало да се "отскубне" от мислите за момчето. Поговорете си с нея и намерете начин да запълва свободното си време с такива занимания - няма значение умствени или физически. Времето лекува все пак, трябва и време да й дадете и според мен рано или късно всичко ще се нареди :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c55cf21756
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Клин клин избива, като намери някой друг ще се оправи. Трябва да излиза повече с приятели, понякога те помагат повече от психолозите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b6e2544694
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма смисъл да се молиш на момчето да се върне при нея - насила хубост не става, освен това какво ти гарантира, че отново няма да я остави, очевидно връзката им е приключила. Ако финансовите ти възможности го позволяват, заведи момичето за известно време на друго място, може да ? подейства добре да смени средата, да си прочисти съзнанието от тези мисли. Пожелавам ти дъщеря ти да излезе от тази емоционална дупка и отново да видиш усмивка на лицето ?!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b70e6422fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   когато ме остави първото ми гадже (студентка в 1 курс), 6 месеца ревях всеки или почти всеки ден докато 1 ден се събудих и си казах: "абе какво съм се затръшкала? да не е само този? майната му" и други подобни. така че освен дъщеря ти да го преживее, други не й остава. сигурно няма човек на земята, когото да не са го зарязвали или отхвърляли и ако животът свършваше с това, да не са останали хора досега.
какво можеш да направиш: заведи я някъде на почивка, да има разнообразие, ако има хоби, нека да го практикува, нека е заета с нещо, особено физическа активност. но не се дръж с нея като с болна, за да не мисли, че нещо чак толкова уникално й се случва, напротив, това са нормални неща от живота.
с момчето е безпредметно да говориш, не можеш да разчиташ на него да й бъде патерица, и то цял живот. явно не иска да са заедно по някаква причина. връзка се гради от двама и трябва и двамата да я искат.
Ж43

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: fab32d03aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ако има наистина тежка форма на депресия е препоръчително да взима антидепресант. Отидете на психиатър, за да ? предпише. Ефектът се показва след 2-4 седмици. Ако не работи - да започва да работи колкото може повече. Освен това е много важно да правите планове за бъдещето. Кой филм ще гледате другия уикенд, къде ще почивате лятото и т. н., малки цели в бъдещето, за да има тя какво да очаква и за какво да не се хвърля. Много е важно да ? дадете време за тъга, раздялата е трудно нещо, когато е нежелана. Не ? забранявайте да тъгува. Нека си определи по един час на ден за спомени и сълзи. Така една седмица - десет дена. Селдващата седмица - по 40 минути. Затваря се в стаята си и тъгува, но после излиза и пие чай или пуши цигара, трябва да е нещо конкретно, най-добре си направете "среща" в кухнята след тъгуването. Или излезте на по сладолед или на по кола, както решите. Трябва предварително да има "задача" за след тъгуването. Третата седмица по 20 минути. Не го табуизирайте този човек, спокойно може да го споменавате, с лошо или с добро, според контекста. Но минете на преглед при психиатър, за да предпише точните хапчета. Той вероятно ще предпише ниска доза в началото и ще ви викне отново след 2-4 седмици да види дали да я увеличи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: f9db2d191a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нека не стои затворена вкъщи, излизайте с нея на разходки, на чист въздух. Ако има приятелки, нека бъдат и те край нея, да я разсейват, да я карат да се усмихва :)
Добре би било вниманието й да е ангажирано с нещо друго, освен с мисли за бившия. Мисля, че би помогнало ако и се постави някаква отговорност-напр. да се грижи за някоя животинка-котенце, кученце...
Може да я накарате и да влезе в този сайт и сама да се увери, че на хиляди хора им се случват неприятни неща в живота и не е единствената, в това положение. Да се радва, че е жива, да цени здравето си и да не го похабява! Да знае, че има хора, които биха дали мило и драго, това, че приятелят им ги е изоставил, да им е най-големият проблем в живота. :)
Момчето не го молете за нищо, така е решило, така е сторило. Ако някой не желае да бъде с дъщеря ви-толкова по-добре за нея. Един неподходяш човек сам се е преместил от пътя й.
А вие не се отчайвайте, нека не ви вижда угрижена. Бъдете й опора и нека във вас вижда силен човек, на който може да разчита! Успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: cc644e4b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Единствено времето може да излекува дъщеря ти. Била съм в положение на нейното, че и дори по-зле. С приятелят ми правехме планове дори за сватба когато ме заряза! Можеш да си представиш как реагирах, всъщност по-добре да не знаеш, че още ме е срам, че направих опит за самоубийство заради тоя боклук. Така, че само времето ще излекува дъщеря ти, а до тогава просто гледай да има винаги някой с нея, че да не направи някоя глупост и ще видиш как с времето ще излезе от дупката. Обаче не насилвай нещата, не я карай да прави нищо, което не иска, просто бъди до нея и съчувствай. А и да не ти е хрумвало да търсиш тоя и да се унижаваш да го молиш да се върне при дъщеря ти. Дори и да го направи, в което не вярвам, ще е само от съжаление и много скоро нещата пак ще се влошат и тогава да видиш дъщеря ти в каква депресия ще е! И при това ще те и мрази ако разбере, че идеята е била твоя! За това остави я да тъгува и времето да излекува раните й, вместо да и вдъхваш фалшиви надежди и накрая да е още по-жестоко наранена!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 61515ea7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте! Искрено Ви съчувствам, не мога да си представя каква болка е за една майка да гледа детето си в подобна ситуация и да се чувства абсолютно безпомощна.
Моето мнение е, че добре сте постъпили, като сте потърсили лекарска помощ. Щом й е поставена диагноза, логично е да й бъдат предписани лекарства, които да й помогнат да се справи с депресията. Антидепресантите не са никак безобидни, но в някои случаи са необходими, поне докато успее да излезе от дупката, в която се намира. Тези лекарства са жизнено важни за тежки депресивни състояния, като това на дъщеря Ви, и със сигурност ще й помогнат. Лекарят най-добре може да прецени колко силни хапчета да й изпише, така че да не застрашават здравето й.
А това, което Вие може да се опитате да направите, е да я разсейвате по всевъзможни начини. Излизайте на разходка с нея, по магазините, ходете на гости на близки и приятели, нека да не стои изолирана от хората, защото това ще й се отрази още по-зле. Важното е да има контакти, които да не я натоварват по никакъв начин психически и емоционално, хора, които да я развеселяват, които да й действат позитивно. Много е важно да бъде заета с нещо- някакво хоби, каквото и да е, което просто да й отвлича вниманието поне за малко. Може да ходите на кино, на театър, или пък да гледате филми вкъщи, дори разни глупави клипчета из интернет.
Заведете я на някакво ново място, където не е била досега, възползвайте се от хубавото пролетно време в момента и отидете някъде сред природата, дори и да е просто в градския парк, за да подиша малко свеж въздух, да види как хората се радват на слънчевото време.
Каквото и да правите, моля Ви, не се опитвайте да установявате контакт с бившия й приятел. Моето мнение е, че това ще бъде генерална грешка от Ваша страна. Вариантът е или просто да Ви откаже и нищо да не се получи, или отказът му да стигне до дъщеря Ви, която да разбере за Вашите несполучливи опити и тогава още повече да се затвори в себе си или пък да се озлоби към Вас.
Със сигурност времето лекува, а на нея й предстои да срещне още много и най-различни момчета в живота си. Ако се появи някой нов, който да представлява интерес за нея, това ще й помогне най-много, но до тогава, Ви пожелавам успех и се надявам да не се предавате!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2ed19d7797
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чудесно те разбирам, но от описанието ти излиза, че тя е вече поне на 22-23 години... Това не е дете! Престани да се държиш с нея като мама с малкото си детенце! Правиш й мечешка услуга!
Тя трябва да се научи да преодолява такива моменти напълно сама. Случват се подобни неща в живота и никой не е застрахован.
И през ум да не ти е минало да ходиш или да говориш с младежа! Какво би постигнала? За тези неща трябват двама... Дори "да се върне", това би било "насила хубост". Няма начин! Даже по-зле ще стане ако го направи! Защото тя ще започне да живее с убеждението, че може да изнудва и манипулира хората както си иска само ако демонстрира малко страдание...

Известното ни от народното творчество "залиня по нея/него и се спомина" има съвсем друго тълкувание... Едно време някои неуките младежи на село, подтиквани от силната болка по някого, са се опитвали да се самоубият. Как? С едно от най-агресивните вещества, с което са разполагали - сода-каустик (или натриева основа). С тази сода обаче е почти невъзможно да се самоубиеш, понеже се неутрализира от солната киселина в стомашните сокове, обаче... изгаря (отвътре) хранопровода, през който е преминала. В опитите си да се възстанови хранопроводът започва да произвежда усилено съединителна тъкан и.. се запушва. Оттам храненето ставало невъзможно, съответно "залиняването", което пък от своя страна е свършвало с фатален край...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker