Съобщение до "баща ми" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Съобщение до "баща ми"
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 1687 пъти
Историята ми ще е доста дълга, затова оценявам всички които са я прочели до край. Всъщност това е 1 писмо, което все още не съм дал и искам да споделя първо тук, за да знам че поне някой знае моята история и как се чувствам.

Защо измъчваш всички? Защо ги караш да страдат? Може би искаш да изпитат това, което изпитваш и ти или просто се опитваш да направиш някой по-нещастен от теб, за да знаеш че ти не си най-нещастния и жалак човек на света. Няма как да се получи! Помисли си добре до къде трябва да си стигнал, колко щети си нанесъл, колко подъл и зъл си бил, за да четеш подобно нещо и то написано от детето ти. Това го няма никъде! Явно се опитваш да избиеш комплекси от миналато и да се представиш като някой доминантен над останалите, че ти си най-великия и най-знаещия от всички. Защо е нужно това твое отношение спрямо нас? С какво сме го заслужили ние? С това, че те гледаме и те храним от години насам или с това че се опитваме да се държим нормално с теб, докато ти го направиш невъзможно? Тук сигурно вече си казал или си си помислил за своите „милиони“, с които си ни гледал, с апартаментите които ни оставяш и т. н. Добре! Прав си, но това е минало.
Хората не живеят в миналото, не се хранят в миналото, не плащат сметки в миналото, те живеят в настоящето, което е тук и сега. Според теб всичко, което си направил, „хилядите пари“ които си харчил са били толкова много, че сега трябва да имаш всичко наготово. Да ама НЕ! Не се оправдавай, че не можеш да си намериш работа, защото не е нормално човек да не може да си намери работа от толкова много години, ако има желание. Работата е там, че ти нямаш такова. Всички хора са устроени така че да им е удобно и на теб явно ти е, така че защо ще искаш да ходиш на работа? Имаме си *(мама), която ще ходи по цял ден да чисти. Тя ще ти носи всеки ден цигари и алкохол, ти ще можеш да си се храниш и ще си живеш добре. Нормалните хора или по-скоро нормалните родители поставят децата си на 1во място, но ти гледаш първо цигарите и алкохола. В по-голямта час от времето си мислиш само дали днес ще имаш цигари или защо *(мама) не ти е донесла. Не знам, може би защото тя ще мисли 1во за децата си, дали имат какво да ядат днес, дали имат с какво да отидат на училище.
Единственото, което правиш ти е психическия тормоз упражнен върху всички нас. Опитваш се да ни побъркаш(и то доста успешно), да ни изкараш винаги виновни, а ти винаги да си правият. НЕ не си! Най-вероятно се чудиш, защо ние се държим така с теб. Как искаш да се държим, след като всеки ден има скандал, викане, обиждане, дори можеш да накараш човек да полудее и ти го правиш. Леките ти намеквания, че правим нещо не както трябва, втренчените ти лукави погледи, подлото ти надменнно отношение и безкрайно песимистичната ти нагласа... Защо *(сестра ми) се държи така с теб? Не е нормално един баща да говори на своето дете как майка му няма да се прибере, как била най-долната курва и че е виновна за всичко и детето да стои и да се съгласява с обиди за някой, който го отгледал с толкова много обич и грижи, поставяйки го винаги на 1во място. Как ли би се държал ти, ако баща ти говореше тези неща за майка ти. Ако не знаеш, може да попиташ (сестра ми), а мен ме остави, защото аз съм достатъчно разумен да не ти се връзвам на ненормалните сцени и психически атаки, на които (сестра ми)е прекалено малка и не знае как да игнорира.
Защо не се замислиш какво си свършил ти сам, а не с помоща на родителите ти? Какво направи ти, че да можеш да говориш като някой самоопределящ се шеф? Всичко, което ти си постигнал е благодарение на тях. Успя да купуш къща и я продаде, успя да купуш кръчма и я продаде, успял си да купуш хиляди неща, за които аз сигурно дори не съм чувал и най-вероятно си продал и тях. Твоето огромно самочувствие е необосновано е напразно. Кое ти дава правото да тормозиш психически всички нас? С какво сме го заслужили питам пак? Твоят собствен идеал и морал е толкова ограничен, че дори нямаш такъв. Лишен си от всякакви мисии или планове в живота, никакви задръжки или отговорности. Как очакваш някой да те обича, цени или дори толерира, като не го заслужаваш. Замислял ли си се някога до кога очакваш да продължи тази една и съща история? Има ли тази исторя край и трагичен ли ще е той? Ако да, помисли си за кой ще е трагичният край.
Всеки човек цели да остави нещо от себе си, след като умре. Какво ще бъде запомнено от теб, освен материалното? Според мен никой не иска да умре необичан, но явно ти си тръгнал на там. Не си света вода ненапита и нямаш право да търсиш вината в другите. Човек сам избира какъв иска да бъде и за какъв другите да го смятат! Човек е отговорен за собствените си действия и трябва да е готов да понесе последствията. Само ти си виновен, за това в което си се превърнал сега – егоистичен, нагъл, надменен, надут, нещастен, песимистичен алкохолик. Всяка една от тези думи те определя и дори и да го отречеш, дълбоко в себе си знаеш че е вярно. Съди ме за това, че защитавам майка си и това което наричам семейство. Аз нямам нищо против и каквото и да кажеш срещу мен няма да промени нищо. Не се оправдавай, че не може да покажеш любовта си, защото си го правил за мен, но за съжаление (сестра ми) няма да изпита същото, което аз някога съм изпитвал към теб. Аз те обичах, а това което изпитвам сега не може да се опише с думи. Не знам какво се промени, но ти не си същия човек какъвто беше преди. Безбройните ти опити за промяна никога не се изчерпват и очкаваш винаги да ти се прощава, но всеки път става все по-трудно и по-трудно. Пожелавам ти да намериш правилния път в живота и да не е прекалено късно да осъзнаеш своите грешки, защото всички ще те мразят и ще умре по най-жестокия за един човек начин – сам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 845a9fa8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   И при мен е такъв живота авторе. Съвсем същият родител като твоя е. Злобен и алчен човек е този мой т. н. родител. Не го е интересувало никога дали имам пари. Дори през годините аз давах от себе си. Не можах да си купя нищо свястно през живота си. А хората говорят като че ли от мен зависи нещо. Та даже че за какви ли не измислени неща от тях съм си виновна. Дребнави безчуствени са. Аз не мога да работя. Да не би някой от тях да ми завиждат. Забрави за него авторе. Ние с теб трябваше да имаме щастливо детство. Не може само да се взима от човек. При такива чувства за каква обич става въпрос. За какви нереалистични давания.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: a9a57c0bf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   A вие зaрaди жилището ли го търпите? Зaщо просто не си тръгнете ей тaкa всички? Aко той знaе, че с проклетият дом ви държи в "кърпa вързaни", нямa дa се промени.
Винaги е по- добре ужaсен крaй, от колкото ужaс без крaй!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: e802afa3f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   На мен пък ми е интересно на колко години са Авторът и номер 1? Над 20 мога да се обзаложа.
А вие какво изработихте, за да имате право да критикувате бащите си? Колко сметки платихте и колко жилища ще оставите на децата си?
Просто МАСОВО у нас млади мъже, но глезени от маминка до дупка и не случайно 20% (всяка ПЕТА ЖЕНА) от жените са готови да раждат без мъж - ами то за какво ми е такова ревливо бебе.
И вместо да се стегнете, да си хванете хляба в ръцете и да живеете самостоятелно, вие ревете като малки бебенца, просто защото родителското тяло е престанало да ви хрантути в един момент.
Време е някой да ви го каже - ЛИГЛЬОВЦИ.
Навън има истинско страдание, глад, БОЙ и тормоз, а нашите ги е яд, че бащите им имат, но не им дават повече от един „минал“ апартамент..
ПРАВИЛНО. Те искат ВИЕ нещо да направите с живота си, стига цоцкайте на готово.
По принцип дори се чудя защо са толкова прости родителите и апартаменти да оставят на такива „деца“.
След 18-19 г. всеки да си знае пътя и на старини продаваш апартаментите, плащаш на гледачи и обикаляш света. Всеки така е свободен - и младите да живеят живота си, и старите да живеят своя, а такива синчета като Автора просто жените ще отсеем (естетвен подбор), защото не заслужават и НЕ МОГАТ да бъдат бащи, а тръгнали да обвиняват своите-

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9892ecad6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 28 г. съм номер 3. Аз знам какво е да нямаш никакви пари през годините. Ти явно незнаеш какво значи това. Т. н. ми баща знае да взима все по няколко кредита. Както съм написала не мога да работя. Имам увреждания. Доволен ли си. Всеки ден не ми се живее. Моята майка е дошла на село от благоевград. И да искам апартамент. Както и при автора и моят родител е продал апартамента си. Ама като не разбираш как стоят нещата така е. А какъв човек си ти n 3.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c5ea68e88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, фактически кой може да се оправи на 18, този дето е компютърджия. Е не всички сме такива. Завърших висше и работех за 500 лева.

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 9310d49256
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Напълно подкрепям №3 и искам да кажа на №4, че не е права да мисли, че след като има здравословен проблем родителите са й длъжни до края на живота й. Въпреки здравословния проблем ти си пълнолетна, ако тялото ти е болно, то изглежда мозъкът ти е наред и можеш да работиш с него. Ако всичко в теб беше болно нямаше да можеш да пишеш на нас, а за такива хора има държавни домове.
До №5! фактически всеки, би трябвало да може да се оправи на 18г-19г. Родителите ти цял живот не са вземали повече от 500лв заплата, дори в повечето случай доста по малко и въпреки това са купили жилище и са отгледали деца.
Аз лично съм с над 10г по голяма от вас и мога да ви кажа че последните 5 години са най-лесните за съществуване в България в сравнение с последните 35 години, съгласявам се че може да бъде и по лесно и в Европа може би на хората им е по ларш животът, но в България, това е реалността. Моля покажете по лесни години ако има такива. А съм човек със сравнително ниско образование и ниска за страната заплата тоест нямам висше, нямах финансовата възможност за висше, защото когато ми беше време да уча, кризата в страната беше, няма как да ви опиша, само ще ви кажа, че имах късмета да завърша 1996 прочетете сами за онези години в интернет има информация, после пък създадох семейство деца дойдоха други отговорности и т. н. И за ваше учудване днес почти успях да си закупя апартамент, остава още малко за да го изплатя, имам деца и за тях се грижа до колкото мога, надавам се да не са недоволни като вас. Прочитайки обаче словоизлиянието на автора се запитах, какво ли е сбъркал този баща, че да заслужава такова писмо. И си отговорих, сбъркал е във възпитанието на децата си. Не ги е отбил навреме и те продължават да искат да "цоцкат на готово", защото навън животът е труден.
Каква наглост е да кажеш на баща си тези думи " С това, че те гледаме и те храним от години насам", дори и да е истина, дори и бащата да е болен и да трябва да го храните с лъжичка, тези думи той пак не ги заслужава, защото той на първо място е баща, който не само ви е създал, ами и е останал и се е грижил за вас, и все още е до вас, за разлика от много други така наречени-бащи. Нормално е в живота на един човек, в даден момент той да се чувства объркан, в яда си да говори несъвместими с морала неща, но за всяка грешка има и прошка. А щом майка ви е решила да си стой заедно с мъжа си, който я нарича по такъв начин, то си е нейна работа, значи го е оценила по различен от вашия начин.
А ти авторе като пълнолетен, прав ти път, никой не може да те задържи насила в дома на баща ти, щом си по морален, по работен, по-лесно намиращ работа, и аз не знам вече по-по най ли си, докажи на баща си, че си по достоен от него и постигни повече от него в живота си сам. Напъни се, купи дом, създай семейство, храни деца и ти пожелавам никога да не получиш такова писмо от порасналия си син.

П. П в крайна сметка прочитайки текста отново не открих, точно описани провинения у бащата, освен че в момента е безработен, като много българи, че пуши, като много българи и че обижда жена си което е присъщо на доста българи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5f296f3dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пак съм аз n 1. Ще ти напиша още някой неща n 3. Защо пък не оставиш ти свойте деца без апартамент. Ама пък то ти си била жена. Първоначално не обърнах внимание на това. Не харесвам жени като теб. И аз съм жена но няма защо да ви харесвам такива жени. Виждала съм една като теб. 44 г. жена а я слушам как говори за родителите си че са мами и тати. И да не си помислиш че говори например за дъщеря и. Не. Ама може и ти да си момичето на мама и татко ама иначе много знаеш а. Такива са моралистките като теб. Човек и повече от живота може да истка. Теб това какво те интересува. И мъж мога да искам. И всичко друго. Ама ако имах мъж даже щях да го оставя да ми изневерява. Либерална съм за разлика от теб. Сега и за това можеш да се хванеш. Яд ли те е. Такива моралистки точно говорят зад гърба ми та даже и в лицето на човек. Ще ти напища текст от песен. Това което ще ти напиша много ти отива. Давай обиди ме черно ми отива. Всеки коментар от теб прави ме щастлива. Всичко дето кажеш говори все за тебе. За да го преглътнеш пий една вода от мене. Ако прочетеш коментара ми се надявам все пак да не ми пишеш. Какво те интересува каква съм аз или автора. Аз съм била бита от моя роднина. А ти пишеш че незнам какво е бой. Същата тарикатка за която написах говореше че боят ми бил малко. Като много искате да гледате сейри и обичате тормоза идете на дискотека заяжте се с някой мъж и ще видите бой. Ама ще е по вас боят. Иначе вашето щастие го гледате а другите да страдат.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3286e4ef92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторът до номер 3 - на 16 съм, а ако бях пълнолетен отдавна да съм се изнесъл.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d62aebd03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз имах прекрасен баща, лека му пръст! На него дължа всичко, което СЪМ днес, а не това, което ИМАМ днес. Надявам се, авторе, че разбираш разликата. Според мен, родителят е длъжен да: осигури спокойно детство на детето си; да се грижи за физическото и умственото му развитие, докато то расте; да го научи на основните житейски ценности; да поддържа здравословна емоционална среда в дома; да подпомогне според възможностите си образованието му и да му оказва морална подкрепа в решенията. С това задълженията му се изчерпват. След пълнолетието на сина или дъщерята отношенията с родителите са като между близки зрели хора - т. е. дружески, основани на доброволни договорености, а не на задължения.
Родителят - отново според мен - НЕ Е ДЛЪЖЕН да: осигури бъдещия дом на пълнолетното си дете; да прави вместо него избор относно образование, брачен партньор и местожителство; да има каквито и да било материални отговорности към бъдещото му семейство, в това число и към внуците; да се ангажира с финансови задължения на порасналото си отроче, като кредити и издръжки например; да жертва личното си време за разрешаване на лични проблеми, които не го касаят пряко.
Аз така мисля.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: fe53a27a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чета коментарите тук, и направо не мога да повярвам! Едно дете излива тъгата от проваленото си и нещастно детство, а така да се нахвърлят върху него! Какви апартаменти, какви изневери! Момчето е на 16, а сестричката му е още по-малка. Детството им е ограбено от баща алкохолик, който не работи, ежедневно вдига скандали и обижда майка им и тях. Да не мислите, че това се понася лесно от децата? В едно семейство трябва да има усмивки, да има празници, да има смях, веселие и радост, за да растат спокойно децата. Това го няма. Няма и пари за храна, и майката е принудена да избира дали да купи храна или цигари и алкохол. А Н6 изобщо не вижда провинение тук. Бащата е осакатил децата си духовно, ама така видиш ли, били повечето българи, така че, нямало проблем. Безобразие! И спрете да повтаряте, че бащата не бил длъжен. Напротив, длъжен е, и то по закон, да издържа децата си до пълнолетие! Да се грижи за тях, да ги пази, да спазва добрите нрави и морал! Къде виждате морал в човек, който нарича курва майката пред децата й? Това семейство просто е болно, и тъй-като няма шанс да се оправи, аз просто бих пасъветвала автора, някак си да стиска зъби до пълнолетие, и след това да бяга надалеч от тях. Все някак финансово ще се справи. Майката също няма ресурс да се справи като родител, защото една добра майка не би оставила някой да се държи по подобен начин с децатай, та дори и собствения им баща. Но това вече е друг въпрос.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker