Родителите ми "пречат" да създам семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми "пречат" да създам семейство
преди: 9 години, 18 дни, прочетена 1936 пъти
Имам нужда от вашия съвет!

Понеже мои роднини редовно четат този сайт, аз няма да влизам в големи подробности, за да не се досетят, че аз съм го писал.

Мъж съм в 30те си, с две висши образования. Не мога да "изплувам", понеже професията по второто ми висше, въпреки многото учене, е зле платена и в момента разчитам на финансовата подкрепа на родителите ми. Всъщност, те много настояваха това да уча...

Те живеят в друг град, но ги виждам като пречка да си създам семейство. Двамата са с много криви и трудни характери. Детството ми мина под психически и физически тормоз, заради тях и най-вече родителите на баща ми.

На теми, свързани с любов и създаване на семейство, всички винаги са създали много негативна атмосфера и са гледали на тези неща като нещо неприятно и лошо. Например като дете, майка ми като разбра, че съм влюбен в едно момиче ми се скара много лошо. Оттогава не съм си "позволявал" да се влюбвам, понеже изпитвам страх... А баща ми пък ми пълнеше главата срещу майка ми. Освен това той много обичаше да ми разказва за любовниците си... уж това бяха нашите тайни....

Годинките ми минават и чувствам, че покрай тях, аз няма да мога да си "отворя сърцето" и да се оженя. А дори и евентуално да си създам семейство, чувствам, че с присъствието си само ще създават проблеми. Искам да отида някъде много далече, но за в момента това е невъзможно.

Моля, ви дайте ми идеи как да се преборя с тази ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 18 дни
hash: ca88e15673
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Виж, ако беше на 16 г. щях да ти дам право, че родителите ти пречат на любовния живот, но на 30 г.???
Разбирам, че си учил и така нататък, но на 30 г. си вече голям мъж и е срамно да разчиташ на родителите си. Има и по-лошо, разбира се - да живееш с тях, но ти определено първо трябва да постигнеш финансова независимост и ВТОРО да искаш да правиш семейство, защото трябва да им дам право в този аспект - какво семейство ще правиш на гърба на мама и тати?
И все пак имат вина, защото вместо още на 18-19 г. да те оставят да полетиш и да живееш живота си, те са ти се бъркали и са те държали зависим. Миналото си е минало, но ти трябва да живееш в настоящето.
Аз като икономист ти казвам, че има два метода да постигнеш финансова независимост - да ограничиш разходите си и/или да печелиш повече. Ок, можеш и да вземеш кредити като гърците, но това не е независимост.
Най-големият разход обикновено е наемът - помисли за съквартирант/ка или сам се нанеси в жилище с други млади хора. Задължително е да имаш обаче собствена стая. Смени квартала с по-евтин. Под наем е ОК и да живееш в панелно жилище - хубавото при тях е, че са на комуникативни места.
Продай колата, ако имаш.
Спести от почивки и екстри (телефони и тем подобни).
И още - намери си друга работа или втора работа. За мъже има доста и добре платена работа или почни да правиш малко бизнес с приятел да кажем. С малка инвестиция е всичко, свързано с услуги. Замисли се какво можеш и искаш да правиш паралелно. Аз съм на твоите години точно и не мога да си представя, че млад и здрав човек на 30 г. особено мъж може да е финансово зависим от родителите си. Така човек не може да живее.

... и малко започни да живееш тук и сега. Ти дори нямаш приятелка, но семейство ще правил. В същото време живееш с минали неща. В крайна сметка обаче реалността е тук и сега и вместо да мислиш за проблеми, които още нямаш (семейство), я се хвани да решаваш належащия си проблем - ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ.
... а от родителите си се дистанцирай поне временно. Не им ходи на гости освен за най-важни празници и ограничи обажданията до минимум. Имаш нужда от тази дистанция. Също е много важно да спреш да им говориш за неудачи и проблеми, защото така без да искаш ги караш да действат в посока решаване на тези проблеми.
Научи да живееш самостоятелно без маминка и татко. Много е трудно, но е дваж по-добре от вечната хранилка. Аз на 19 г. се изнесох и от тогава от нашите и 20 лв. не съм взела и това е добре така. Случвало ми се е да гладувам, защото например бяха забравили да ми преведат заплатата, но не съм искала от нашите и не съжалявам. За проблемите ми също не знаят. В последно време почнах малко да се отпускам и да им се доверявам, но беше грешка - пак почнаха да ми се месят и грубо да се пробват да се налагат, макар че те самите нямат успех в живота. Още по-тежко е да ти се налагат успяли родители. Много хора са като теб, но на 30 г. вече ти е време да се еманципираш, но е твърде рано да мислиш за семейство и да се вкарваш в други филми.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: c2bec912df
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   ами да най - важното е да постигнеш финансова независимост и да се дистанцираш от тях, да ги държиш, ако можеш по -изкъсо.

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 248ec40659
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Какво те прави зависим от родителите ти СЕГА? Айде разбирам както казва 1 да си на под 18, но ти отдавна не си в тази възраст. СЕГА ти управляваш СВОЯ живот. Те си имат техни животи, те си ги управляват. Ти не им се меси в животите и не им позволявай те да ти се месят. Не се изживявай като жертва и си поеми отговорност за живота.

И БТВ знам колко е трудно защото съм в доста подобно положение - на 27 съм и не съм имал гадже от 4 години, а дори гаджето преди това беше повърхностна история. Ходя на психотерапия и чета доста литература по въпроса... Изводът ми лично за мен е, че имам едипов комплекс (психотерапевтът ми го казва това, но леко завоалирано). Имал съм точно същото преживяване с майка ми - когато разбра, че излизам с едно момиче (лапешки истории, но естествено тогава сме ги възприемали много сериозно), взе да ми вика "от тебе не се иска да излизаш с момичета, а да учиш, само това се иска от тебе, нищо друго". Това ми направи много лошо впечатление още тогава. И аз може да се каже, че професионално съм доста повлиян от родителите си, но за щастие съм финансово независим...

Та - независимост от родителите ти по всякакъв начин е най-важното нещо. Финансова независимост на първо време, а после и емоционална. Тя е по-трудната, но по-важната. Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 18 дни
hash: ca88e15673
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н3, нещо не си разбрал психолога - не ти имаш едипов комплекс, а майка ти има проблем. Ти ако имаше едипов комплекс изобщо нямаше да имаш нормална връзка с други жени, НО и двамата с Автора имате така наречен „страх от кастрация“ Това е най-големият страх след страха от смъртта. Не става дума тук за реален страх от загуба на мъжеството, а от страх на подсъзнателно ниво от загуба на крайник - тоест имаме и жените страх от кастрация и не случайно ИС обезглавяват жертвите си - това всява много голям страх и ужас.
Майката е много важна фигура в живота на един човек, на едно момче. Определено майките и на двама ви имат проблем, но от вас зависи дали вие ще преодолеете страха от кастрация или дори от отнемане на любовта на родителското тяло.
Много похвално и за двамата е, че сте осъзнали, че проблем има, защото много мъже не го правят и създават нещастни семейства, в които свекървата тормози снахата. Дори в литературата са описани такива примери.
Интересното е, че самият факт, че сте осъзнали проблема си е... РЕШЕНИЕ на този проблем

 
  ...
преди: 9 години, 18 дни
hash: 887a674bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти първо трябва да се научиш да си самостоятелен не само финансово, но и да умееш и да знаеш какви решения да взимаш. Тогава няма да ти се налага да се допитваш за съвет за подобни проблеми, които на твоята възраст не би трябвало да имаш. А и да учиш нещо, само защото родителите ти искат... първо как намери стимул, след като не ти харесва и второ защо, след като е зле платено??? Явно си нерешителен.

 
  ...


...
преди: 9 години, 17 дни
hash: 4ff057d88d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   На 30 години си и още зависиш от вашите? ! Ами прави са хората да ти пречат! Защото нали знаеш какво ще стане ако създадеш семейство без да можеш да го издържаш? Вашите освен за теб ще трябва да се грижат и за жена ти и за децата... е, прави са хората, че не искат да се задомяваш при това положение. Така, че първо си стъпи на краката, пък тогава мисли за семейство, защото да имаш жена и деца си е голяма, ама много голяма отговорност! Хора, разберете има неща, които не се получават автоматично щом станеш на определена възраст, а трябва да си ги заслужиш. В твоя случай трябва да можеш да поемеш изцяло грижите са семейството си, а не да разчиташ на финансова помощ от вашите. Защото ок, ти си им дете и дори на 30 продължават да се грижат за теб, ама кажи ми длъжни ли са да отглеждат бъдещата ти жена и бъдещите ви деца? Не, мисля! Така, че не хленчи, ами се дръж като мъж и ако трябва си намери нова работа или почни втора такава за да си независим. И не, не е лесно, но това е единственият начин да пораснеш. Защото сега родителите ти още имат възможност да ти помагат, ама един ден като се пенсионират какво? Ти до 50-тата си годишнина ли ще чакаш помощ от тях? ! Не си малък вече, така че поеми си отговорността, пък после мисли за семейство.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 17 дни
hash: 71985f70cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Иди на психолог, сериозно ти казвам. Със съвети от форум няма да стане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker