Как да възстановя косата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да възстановя косата си?
преди: 9 години, 3 дни, прочетена 2169 пъти
Здравейте. Момиче на 18 години съм. Косата ми е дълга малко под закопчалката на сутиена, но е просто ужасна. Нито ми е къдрава, нито права, една на вълни и хич не ми отива. Къпя се през ден и я изправям с четка и сешоар, но понякога сутрин и с преса, иначе изглеждам ужасно, стърчи яко. Ползвам балсам като се къпя, а след къпане един крем за преди топлинна обработка. Миналата година реших да се боядисам червена, защото истинския цвят ми е кестеняв и исках да се видя различна, отиваше ми, но си върнах моя цвят, защото червената коса иска редовно боядисване. Не съм се боядисвала вече от 9 месеца. Косата ми е изтъняла след този опит постигане на червен цвят и колкото да се опитвам да е права стои някак пръхкава, все едно смачкано сено в шепите да го мачкаш, подстригвам се редовно, но тя цялата е такава и дори като ми махнат 4 пръста е същата. Имам екстеншъни, които са идеално прави и супер меки и лъскави, ползвам ги веднъж годишно по поводи, но се различават от косата ми, не по цвят, а по това че няма как на места да ми е суха, а на други лъскава. Иска ми се да ми е като тях косата.
Знам, че трябва да спра изправянето, но ми е ужасна след къпане, ако не я изправя, гадно начупена. Сега като си я сложа на гърба да я видя и е една суха, а корените ми се омазняват бързо. Не знам вече как да я направя както искам, виждам момичета които познавам и се изправят всеки ден и им стои идеално права и мека и хубава, а казват че използват само шампоан и нищо друго, а моята хем е смачкана някаква, хем правото държи 1-2 часа и после е като кошница и даже чувам гадни коментари от хората. Моля ви даите ми съвет как да постъпя. Правила съм си домашни маски от интернет, то с тривитаминол, то с Икаров, то с яйда и кисело мляко и е все същата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 дни
hash: 0ef96b0329
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Косата е до голяма степен въпрос на ген и на начин на живот и хранена. Най-вредно е слънцето както и морската и хлорна вода. Твърде често я миеш - по-добре питай в аптеката за някакъв подходящ шампоан. Омазняването може да е и заради хормонални проблеми.
Много помагат маските за коса и ХУБАВИ шампоани и балсами, но и боядисването би било решение някакво - поне ще имаш равномерен цвят и лъскава коса, има бои, които вкарват кератин и правят косъма много мек.
Аз се боядисвам руса с Лореал. Русото е лесно за поддръжка, защото се правят само корените, но след няколко месеца и аз забелязвам, че косата надолу (имам много дълга коса) почва да става суха - тогава се боядисвам пак цялата и ХОП, супер ми става косата за следващите 3-4 месеца поне. Лореал Преферанс се казва боята.
Отделно ползвам масло за коса, защото трудно се реше. Имам обаче късметът да не ми се омазнява косата и си я мия на всеки 3-4 дни. Изправям я след къпане с четка и сешоар и си стои права или на вълни, но само отдолу.
ВАЖНО е да не си подстригана на етажи с такава коса, защото тогава горните етажи са леки и се къдрят. Аз имам подобен проблем и от години съм без етажи, а косата натежава и не се къдри вече. На етажи ли съм обаче съм точно като теб, а сега съм като някакъв модел - косата ми е права и покрива гърба, имам равномерен цвят с леки кичури и съм си доволна. Масло за коса също опитах всякакво, но пак на Лореал е най-добро, а наскоро си взех от специален магазин едно кокосово, но е много скъпо и не си заслужава - взех го само заради мириса. Ако нямаш пари за скъпо масло, ползвай някое от евтините, но задължително ползвай някакво.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: cef4a72eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И aз използвaм сaмо шaмпоaн, при тивa бебешки, a косaтa ми е дългa до дупето и здрaвa. Моятa тaйнa- след измивaне ЗAДЪЛЖИТЕЛНО нaнaсям мaсло от средaтa нa косaтa нaдолу до връхчетaтa. Aргaново след всяко миене, понякогa и еднa смескa съм си нaпрaвилa от aргaново, AMLA и зехтин. Нaнaсят се кaпки втрити между пръстите и не се отмивaт. Освен, че подпомaгa рaзресвaнето, действa кaто бaлсaм, косaтa е добре овлaжненa/хидрaтирaнa и не изсъхвa тaкa. Моятa е чупливa, стои нa букли, но с мaлсaтa стaвa нa мaсури по- скоро, по- ситно къдрaвa, нямaм обяснение зa товa, но пaк стои добре и нaй- вaжното е здрaвa и крaсивa. Пробвaй известно време дa я носиш прибрaнa нa кокче, кaто първо я прибирaй нa опaшкa и мaжи мaлко по- обилно. Нa прибрaнa косa нямa дa си личи, a после след всяко миене я хидрaтирaй тaкa.

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 27461cbca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз възстанових косата си след като започнах да се храня предимно със задушени зеленчуци, салати, чисто месо и много вода витамини няколко вида, но са скъпи всяка кутийка е около 40 лв., отделно си купувам скъпи шампоани от аптеки, не ползвам сешоар и преса, косата ми естествено става на къдри и стои добре. Просто твоята е много увредена. Иска поне 4 - 5 години пазене от сешоари и боклуци и много кастрене с ножицата.. Аз за 5 успях да израста цялата си дължина и сега е полу новичка дълга до дупето и много гъста.
Успех и не се предавай.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: 38989b5de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кератин - това е най-добрият продукт за възтановяване на коса :)

 
  ...
преди: 9 години, 2 дни
hash: 0432fa8050
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не я къпи през ден, защото така я премиваш и става по-зле. Спри да се изправяш и да се сушиш. Прави си някакви домашни маски. Например с мед, зехтин и лимон.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 дни
hash: ae64f4e1c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ендокринолог ми изписа Селен 2 хапчета дневно(на опаковката пише само по едно) през пролетта и есента, когато косата пада. Наистина спира да пада. Пробвала съм какви ли не маски, не съм виждала ефект от тях, но от селена да : )

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 2ce651a909
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А мислила ли си да подстрижеш косата си средно-къса, в момента такива прически са много актуални. Всичко си е до ген, а късата подстрижка е алтернативата за изтощена коса. Вместо да си хвърлиш всичките пари по най-различни мазила, шампоани, спрейове ще имаш модерна прическа, а косата ти ще изглежда по-добре през повечето време. Просто се приеми такава, каквато си, ако наистина косата ти си е такава по рождение с всичката козметика на света няма да изглежда така, както на теб би ти се искало. Между другото обърни внимание и на това, понеже в по-горните коментари видях препоръки за най-различни и скъпи козметични продукти, че високата цена и марката не винаги са гаранция. Майка ми работи в РЗИ, където правят изследвания и на козметика и се е установило, че в скъпите шампоани има по-голямо съдържание на вредни вещества, от колкото в по-евтините.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker