Татко почина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Татко почина
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 5195 пъти
Здравейте.. на 20 години съм момче.. Точно преди около 24 часа си отиде най-скъпия човек в живота ми - баща ми. Изведнъж се случи всичко още не го проумяваме с майка ми.. Всичко стана адски бързо. Деня в който той си отиде беше много горещ, обичаше да се разхожда и реши в 4 и половина следобяд да се разхожда с колелото в южния парк, казах му, че е горещо и да изчака но кой да слуша.... 1 час по-късно и аз излязох и тръгнах към Копитото на разходка и аз с колело, докато не ми се обадиха от районното - Баща ви е починал елате.. това бяха първите думи, които чух след тези на баща ми "излизам чао"... после го видях на пейката, оказа се, че е получил инфаркт, а жегата и натоварването с колелото го е довършила.. Не знам на кой свят съм, татко ме е отгледал, дори не съм посещавал детска градина, защото той си работеше вкъщи и си бях с него. 20 години съм свикнал да е до мен, сега света ми рухна пред очите ми, а трябва да се държа мъжки заради майка ми и да съм до нея.. но от къде сили... най ме боли, че от 2-3 дни се бяхме скарали с него заради глупости и се държах малко дръпнато с него, а го обичам повече от всичко.. Нямам сили да се стегна камо ли подкрепям майка си.... ;( ;(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: d5b7467bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моите съболезнования. Не знам точно какво изпитваш, но знам какво е да си без баща... Моя баща почина преди 5 години. Получи сърдечен удар. Бях на 10 и не знам но като ми каза майка ми може би не го осъзнах първоначално.... Засмях се и казах "хах какво?" и после с дни плаках... Дори не успях да го опозная хубаво. Не получих възможността да живея като връстниците си. Не си спомням да ми е казвал "обичам те миличка", което най-много ми тежи.

Някой ще каже, че с годините болката отминава... Че времето лекува... Но вече пет години болката си е все същата. Липсва ми баща ми.

Това че си мъж не означава че не трябва да чувстваш. Плачи, не се крий като мен. Плачи, на мен това ми помага. Но не се предавай, а се стегни. Позволиш ли си да се отпуснеш веднъж после всичко тръгва надолу. Затова недей, не се отпускай и самосъжалявай. Стой на ниво и подкрепяй майка си. И ти ще получиш подкрепа от нея.

Не се запилявай!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9c74f9642e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съболезновaния! Съжaлявaм, зa болкaтa ти, нaй- лошо е, когaто се случи тaкa изведнъж.
Виж, зa товa, че си бил дръпнaт последните дни, не го мисли, товa сa нормaлни семейни отношение, всички сме се сдърпвaли с родител. Той си знaе, колко е обичaн.
Колкото до подкрепaтa, .. точно сегa се остaви нa чувството и си поплaчи, не го събирaй в себе си, не подтискaй мъкaтa. Знaм зa кaкво говоря. Когaто починa моят тaтко и aз тaкa се опитaх дa бъдa подкрепa и си зaбрaних дa плaчa, рaзкъсвaх се отвътре, но виждaйки прaзният, объркaн, почти луд поглед нa мaйкa ми, хaпех устни, стискaх юмруци и не позволявaх нa нито еднa сълзa дa тръгне, инaче щях дa рухнa и aз. A искaх дa съм до нея и дa я подкрепям в мъкaтa и. Дa, но пренебрегвaйки своятa си, когaто остaнaх нaсaме всичко изби нaведнъж, зaпочнaх дa нaбивaм стенaтa с юмруци, нaтроших си всичките кости по ръкaтa, в моментa изобщо не ме болеше. Изпaднaх в някaквa истерия и в последствие около месец бях кaто в друг свят, изобщо изключих, не ядях, не говорех, не излизaх, сaмо кaто сянкa вървях по петите нa мaйкa ми и в един момент вместо дa и помогнa уж, бях следвaщaтa и тревогa.
Зaтовa... не подтискaй чувствaтa си. Искaм дa ти рaзкaжa нещо. Когaто тялото нa тaтко беше у домa още, ( починa също внезaпно- инсулт) седнaх до него кaто си сложих глaвaтa нa гърдите му, говорех му нaум. Молех му се aко още имa някaквa възможност, дa се върне. Ръцете му бяхa сключени нa хърдите му, под глaвaтa ми. В един момент почувствaх огромнaтa лaпa нa бaщa ми нa бузaтa, a след тивa и нa глaвaтa ми. Беше НЕГОВAТA ръкa. Почувствaх... не знaм кaк дa го обясня, някaкъв вътрешен мир, някaк знaех, че е добре. Стреснaх се и скочих, ръцете му си бяхa нa мястото естествено. Чух и някaкво много тих звук, кaто свистене или свирене и пaк почувствaх ръкaтa му нa бузaтa си.
Зa дa ти олекне, не, че той не знaе, но говори му зa товa вaше сдърпвaне, сбогувaй се с него, той ще те чуе, товa е сигурно и не подтискaй мъкaтa си.
Още веднъж- съжaлявaм зa зaгубaтa ви!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: cadc6fb862
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моите съболезнования! Не знам какво е да изгубиш толкова близък човек, но предполагам си съсипан, не се тревожи.. това е нормално състояние. Знаеш ли аз какво бих направила, усамотявам се някъде и почвам да рева, независимо колко време ще ми отнеме ще си поплача ама хубаво. После се взимам в ръце поне привидно. Всичко ще бъде наред баща ти те гледа в момента от някъде и ще иска да бъдеш силен, нали го знаеш!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 66fb68949c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Знам какво е. Моята баща е починал още през 90-те. Расъл съм без баща и това е дупка, която остава за цял живот. Някой хора няма да разберат никога тази болка. Едно е да си на 30-40г. и баща ти да си отиде от старост, а друго е да си малко детенце, което още не се знае къде се намира и баща ти да си отиде без време... Ако има нещо гадно в живота на човек, то е това...

Но какво да ти кажа. Знам, че каквото и да ти кажем болката няма да мине.

Бъди силен и гледай само напред.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5c1f7a66e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Съжалявам аз огромната ти загуба. Дано да почива в мир! Само че има нещо странно тук - как така си на 20 години и баща ти винаги е бил до теб? Ако си живял с него и никога не си се отделял, това е малко смущаващо.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a306bd8933
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Господ просто си го е взел. Сега той е на по-добро място :). Стягай се и покажи на какво си способен. Той винаги ще е до теб и ще ти помага

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 269b906f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моите съболезнования! .... Разбирам какво ти е, защото и аз по подобен начин загубих баща си-внезапно.
Каквото и да кажа, болката няма да ти намалее, след време ще се притъпи, но никога няма напълно да изчезне... Искам само да ти кажа, че когато си ангажиран в работа нямаш време да мислиш и страдаш. Наплачи се ако трябва и после излез и поеми живота си... Толкова си млад-баща ти ще е доволен да те види успял в живота... Кураж, момче:)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5a5d65c134
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съжалявам за баща ти. Бил е много добър човек. Да знаеш от мен, че всъщност хората не умират истински- умира само физическото тяло. Енергията или духът си продължават да съществуват само, че в друго измерение. А там е дори по-истинско от тука. Да знаеш, че той те вижда и усеща мъката Ти. Но не му пречи по-този начин, като генерираш вълна от огромна мъка спрямо него. Всичко ще се нареди. Той ще ти помага пак, ще видиш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 433085787a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съболезнования за загубата ти. Шокът е огромен, защото всичко е станало толкова внезапно. Утехата ти е, че сте имали много съвместни моменти, мигове на близост, чудесни спомени и винаги ще го носиш в сърцето си.
Не се тревожи за това, че сте се сдърпали, хората, които са си близки, си скърцат със зъби и това да си ядосана е част от обичането. Баща ти е знаел, че го обичаш, както и ти знаеш колко много значиш за него.
За съжаление не се разделяме с близките си като на кино.
Дай си време да тъгуваш и да си спомняш и продължи нататък като намериш начин да си щастлива - това е най-добрият начин да му благодариш за живота който ти е дарил.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 390e67f5d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ако знаеш колко добре те разбирам... баща ми почина преди 4 месеца също внезапно, изобщо не го очаквахме. голям шок беше...
няма смисъл да се самообвиняваш, че сте се спречкали, той е знаел, че го обичаш и също те е обичал. и на мен ми беше много тежко. все си казвах: ето сега идва пролетта, цъфтят цветята, всичко се раззеленява, а той вече никога няма да ги види:-((( няма повече да види как растат внуците му... дори сега ми се насълзяват очите като пиша.
тъгувай, преживей си мъката и продължи напред, сигурна съм, че той би се радвал да е така.
Ж43

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 324f082dbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравей. Знам какво е чуството. Аз съм момче на 19 години и имам сестра на 15 години. Майка ни почина по време на раждането на сестра ми. Сестра ми не познава майка ни, а аз почти не я помня. Тя имаше доста проблеми с нейния клас и учителите и постоянно и се дразнеха. Имаше само две приятелки и тя си дойде вкъщи с двете си приятелки и ги извиках за малко двете момичета и им казах кво се случило и те бяха шок и ме прегърнаха. И решихме да кажем на сестра ми и като казахме, че баща ми ни е починал тя се разрева и отиди в стаята и се заключи и едното момиче каза горката толкова проблеми има и това сега тя е изпаднала в нервен срив и аз казах да, но поне има нас за приятели и момичетата и аз гледахме филм и тя излези от стаята цялата в сълзи и ме прегърна и аз прегърнах силно и каА не искам да те загубя и аз казах никога няма да ме загубиш. Обещавам ти ще сме заедни завинаги и момичета я прегърнаха и на погребението я чух тихичко да казва трябваше аз да съм на негово място. И аз станах настойник на сестра ми и работя като програмист за да мога да издържам и двамата. Взимам много висока заплата и тя може да живеее с мен и с нейни приятелки ползват третия етаж за студио за рксуване. Те обичат да рисуват. Бъди мъжжжжжжжжжжж. Това се случи преди три мвсеца. A аз съм дал обещание на нея, че ще бъдем заедно винаги

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ea29e509ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Съжалявам, приятел. Мой близък е загубил баща си когато е бил на твоите години, малко преди това. На бала си е бил само с майка си. Тъжно е. Момчето рядко се усмихва. Но е много силно. Вече на 26 години. Никога не плаче, но знам че вътрешно умира от болка.
Съсредоточи се върху отношенията с майка си, отдай почит, но не се вглъбявай само в това, обичай живите си роднини, някой ден ще отидем на небето при близките си. Аз не знам какво да кажа, освен че живея в страх всеки ден заради такива неща, а близките, които съм изгубила ми липсват ужасно много.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: c50a48894c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Това е живота!
Знам какво е. Аз бях тогава на 19, сега съм на 27.
Имай вяра, живота ще те води! Горе главата!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 504929c1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Миличък съжалявам за татко ти
Аз съм момиче По малко от теб на 11 и когато бях на 8 си отиде най- добрата ми приятелка и съученичка блъсна я кола
Разбирам колко е тежко да се загуби близък човек
Не се предавай
Валентина 11 години

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker