Проблем с родителите ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с родителите ми
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1698 пъти
Здравейте на всички. Ще започна с кратко мое представяне, за да може да си обрисувате картинката около мен. На 18 съм, уча в елитно училище и се справям много добре. В социалния ми кръг съм заобграден от много приятни хора, имам компания с която излизам, изградена от хора, с които съм израстнал и съм прекарал около 10 години заедно. Имам приятелка, с която ходя вече 4 месеца и много държа на нея, нещата във връзката вървят отлично. Минаваме към по-важната част от представянето ми - семейството. Не сме заможно семейство. И двамата ми родители са завършили средно образование и не взимат много добри заплати. Въпреки това, баща ми работи на две места и НИКОГА не съм бил лишаван от нищо. Възпитан съм много добре, за което съм благодарен на родителите ми. Осъзнах за проблема си преди няколко дена. Не харесвам родителите си като ХОРА и ме е срам от тях. Значи, баща ми единственото нещо, което прави освен да ходи на работа е да гледа филми и да играе компютърни игри. Откакто се помня, постоянно седи вкъщи, а с мама не са излизали заедно насаме сигурно от сватбата. Външния вид на баща ми е просто потресаващ, в устата му са останали сигурно по-малко зъби отколкото пръсти имам аз на ръцете си - вярно, то е генетично в нашата рода венците ни да са слаби, но той не е ходил на зъболекар сигурно от едно има-няма 20 години.
Като по-малък са ми казвали приятелите, че много от децата говорят зад гърба ми заради родителите ми - че баща ми не се поглеждал в огледалото и т. н.. Естествено аз не обръщах внимание, но дойде момента в който се замислих - имам приятелка, ходил съм и няколко пъти на гости, смята да ме запознава с тяхните - това значи, че и аз трябва да я запозная с нашите - да, но това значи на следващия ден тя да ме зареже. Първо, апартамента в който живеем е обзаведен горе-долу добре, но тъй като не беше наша собственост допреди няколко години и ремонт не е правен сигурно от 1960 - тоалетната - мизерия, банята - мизерия. Не казвам, че е мръсно - казвам, че е старо, грозно, отблъскващо.
Майка ми се грижи СТРАХОТНО за домакинската работа, но старото си е старо. Наще ми говорят, как ще правим ремонт от няколко години, но нищо не правят-... Поканих приятелката си веднъж, без наще да разберат, защото когато ги попитах ми казаха - Ако искаш да се разделите, покани я да види в каква кочина живеем. В крайна сметка мина добре и тя нищо не каза, но със сигурност е обърнала внимание на това. Та сега ако стане въпрос за запознаване с нашите и тя съвсем ще се отчая от мен. Аз въобще не приличам на нашите. Самите те си признават, че аз съм по-добър от тях, по-умен - на моите години те едвам са завършвали училище. Смятам, че проблема е сериозен, защото дори и в моментната ситуация да изглежда нищо особено, замислете се в дългосрочен план - след време, като започна да си избирам жена и дойде време за женене, нашите просто са ми едно голямо черно петно.
Аз ги обичам повече от всичко на този свят. Оценявам всичко, което са направили за мен - ДА, но хората отстрани - тези, които тепърва навлизат в моя живот - те не знаят, те не знаят какво са ми дали и съдят по външния вид - а както много добре знаете - живеем в доста материален свят. След като осъзнах за проблема, който току-що ви споделих се почувствах ужасно, от няколко дена съм така и се чудя дали да не говоря и с психиатър - първо обаче реших да се обърна към този сайт, а ако не намеря някакви съвети, а дори и ваши разсъждения над случката ми, чак тогава ще мисля за професионална помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: f5ecbd07b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ти не е нужно да се отричаш или срамуваш от родителите си, освен ако не са престъпници, алкохолици, наркомани и тем подобни. Просто идваш от едно що-годе нормално семейство и няма от какво да се срамуваш.
За баща ти - ако се къпе и поддържа някаква елементарна хигиена, за какво да те е срам? Сам пишеш, че е работлив човек. Просто не всички можем да сме от интелектуални семейства - вашите сигурно идват от село, цял живот са се трудили за малкото, което имат - не са крали, не са убивали, не са изнасилвали или мамили хората и държавата, отгледали са те - от какво те е срам не мога да разбера.
Моят съпруг е чужденец и никога не съм се срамувала от нашите. Баба ми живее в къща без тоалетна и баня и пак не ме е срам, защото е от село и така си е живяла 90 г. За какво да ме е срам? Честни хора, работливи хора.
Малко у нас живеем в безтегловност - без ясни ценности и представи за моралното и неморалното.
Срамно е да си от семейство на крадци, убийци и измамници дори у вас да е лъскаво и богато.
Колкото до жилището ти - ами поне си е ваше. Гордей се с това. Все по-малко хора имат собствено жилище, а ако у вас е чисто - какъв е проблемът? Вие сте пример, че с много труд човек успява.

И още един съвет - на 18 г. си, голям си да се идентифицираш и мериш с родителите си. Тепърва ще градиш своя живот, ще изкарваш своите пари и ще учиш, правиш кариера, ще храниш семейство. Никоя свястна жена не би те зарязала заради родителите ти, а те са и нормални люде отгоре на всичко.
За апартамента те съветвам ТИ да започнеш просто с ремонта. Не ти трябва кой-знае какво - сваляш тапетите с вода и шпакула, чистиш стените и ги боядисваш с хубава бяла боя. Няма по-хубаво от бялото. Ако няма мазилка - залепи бели тапети, има хубави. Ако тапетите ви са ОК пък можеш и да боядисаш върху тях направо. Това сам можеш с подръчни средстава да сториш и ще струва не повече от 200-300 лв., а жилището ви ще грейне. Нови пердета и на пода нов килим - готово. Ако имаш пари, можеш да сложиш и ламинат.
За банята е по-сложно, но на първо време знай, че има боя за плочки. Бяла обикновено имат на склад - боядисай бели плочките в банята и тоалетната, тавана боядисай, префугирай и сложи нов силикон, смени арматурите - пак към 300-500 лв.
Така до 1000-1300 лв. с новите пердета, нови аксесоари и нов килим за хола ще ви излезне „ремонта“, а жилището ви ще светне.
Виж и по шкафовете на село и у вас - често се намират някакви кичени халища или родопски одеала, разни ковертюри от стари времена, блодирани неща, завеси - кичените халища са модерен килим за стена или за под, а блодираните неща са прекрасни аксесоари.
Кухнята на майка ти можеш да облепиш с мебелно фолио, а мебелите в хола да прелакираш. Всичко ще изглежда свежо.
...
Колкото до зъбите на баща ти - заведи го на зъболекар за частична протеза. Вземете заем дори, защото му пречи и за по-добра работа.
Не може да са ти генетично заложени слаби венци - просто баща ти не е поддържал зъбна хигиена и устата му сигурно е свърталище на болести. Най-вероятно всички зъби са за вадене.
За да не стигнеш до там ходи 1 път годишно на зъболекар и нека ти чистят зъбен камък задължително, защото от това се получават проблемите на баща ти.
Той е млад човек и е жалко, но не е задължително, че и ти ще имаш такива проблеми -няма ген, който да ти унищожи зъбите на 40 г. и няма съвременен човек, който да не ходи на зъболекар и да има здрави зъби - просто няма.

И най-важното - не се срамувай от родителите си, защото просто нямаш причина за това. Съвсем нормални, честни хора, които са гръбнака на нашето общество.
Не се срамувай и от образованието им, защото 80% от българите нямат висше образование - това е нормално и за другите народи, тези хора са гръбнакът на обществото и създават реалните блага. Гордей се, че идваш от честно, работливо семейство и не се срамувай от тях, защото ще стане като при поговорката „Пази Боже, сляпо да прогледа“ Който се срамува от корена си, той не стига далеч.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 15b5883fb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " в устата му са останали сигурно по-малко зъби отколкото пръсти имам аз на ръцете си" -- те просто от само себе си не са окапали. Най-вероятно ходи на зъболекар, за да му ги махнат, понеже няма пари, за да ги лекува, а на теб не ти казва за да ти спести горчивата действителност.

Тази ти приятелка, много вероятно е след 10 години дори и да не я помниш! Толкова ако искаш да ги запознаваш излезте някъде на кафе. В края на краищата няма да я водиш у вас за булка, че да имаш такива високи изисквания към родителите си!

"Не казвам, че е мръсно - казвам, че е старо, грозно, отблъскващо. " Хората нямат възможност за ремонт! Баща ти няма средства за здравето си...

" замислете се в дългосрочен план - след време, като започна да си избирам жена и дойде време за женене, нашите просто са ми едно голямо черно петно. " Замисли се ти! Образовай се, намери си високо платена работа, купи си апартамент мода-лукс, тогава и родителите ще са повече от щастливи за "фейслифтинг. "

Мисля, че летиш много високо в небето.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ec9356427d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря за изчерпателния отговор. Това за ремонта ми изглежда дооста подробно описано, чак до степен в която не всяка част е разбираема напълно. Радвам се, че получих положителен отговор. Относно ремонта, това което не ми харесва в родителите ми е, че бездействат. От няколко години насам се повтаря едно и също, но нищо не се прави.
Ако имате някакви други съвети с радост бих ги чул.
От автора.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: b701c6ce43
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормaлно, честно, рaботническо семейство отгледaло синът си с ценaтa нa товa бaщaтa дa рaботи нa две местa и дa не може дa отдели лев зa зъболекaр. Семейство, което дори не си позволявaт дa излязaт кaто бели хорa нa еднa интимнa вечеря, тa дa изучaт, плaщaт нa синa си и университет дa зaвърши. Дa му зaстелят всичко, което могaт зa един по- добър живот. Синът опитвa слaдостите нa еднa "вaгинa" и зaбрaвя всичко, лишениятa нa които сa се подложили родителите. Синът се притеснявa, че "вaгинaтa" ще му избягa, aко види достойните му и рaботливи родители. Aко види колко много сa се лишaвaли те, тa дa имa зa него.
Съветвaм синът или дa отсявa "вaгините", че между тях имa и ЧОВЕЦИ, нормaлни, земни, които знaят къде се нaмирaт, могaт дa оценят по достойнство или aко държи дa е с тaковa, зaрaди което ще се срaмувa от родителите си ЧОВЕЦИ, то поне дa нaпусне домa им, дa се издържa сaм и със зaплaтa 800-1000 левa дa си купи жилище, дa го обзaведе лукс и в гaрaжa дa вкaрa поне едно животно.
A родителите нaй- после дa излязaт нa вечеря, рaзходкa. Дa се погрижaт зa зъбите си и въобще здрaвето.
Aвторе, рядък... неблaгодaрник си!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 40e6bb6331
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   проблемът на вашите не е само в липсата на пари, но и в липсата на добро желание да променят нещата. както вече писа номер 1, не е нужно ремонтът да е скъп, може да е едно боядисване и лепене на тапети, на пода чист ламинат или балатум и нещата са доста по-добре. освен това не е нужно всичко да става наведнъж, може да се оправи едната стая, след няколко месеца - другата и т. н., за да се разпределят разходите. освен това ти и баща ти спокойно може да свършите това, за да не плащате на майстор.
явно майка ти го разбира много добре, щом самата тя нарича жилището ви кочина. съветът ми е да поговориш с нея. щом на баща ти явно не му прави впечатление в каква обстановка живее, нека тя да поговори с него, а ти можеш да му помагаш при работата.
Ж43

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f5ecbd07b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   E, какво не разбра за ремонта точно? Задавай конкретни въпроси....

Трябват ти няколко стотин лева, можеш и на етапи като най-голям ефект постигаш с простото боядисване на стени, прозорци и врати. Не знам дали имаш тапети, нямаш ли, каква е мазилката.... но ако нямаш мазилка под тапетите, не ги махкай, а направо върху тях с боя (питай в магазина коя точно). Ако са в лошо състояние - има сега много добри тапети, съвсем различни от старите и са евтини - българските са много хубави, а лепилото е стотинки. Тапетите са на мода освен това, но не почвайте с нови мазилки - струва много и няма да смогнете, за това трябва майстор. Твоите родители ще знаят как се лепят тапети - хващаш майка ти или баща ти (двама човека трябват) и лепите. Махкат се старите тапети като ги накиснеш с вода или лепило...Много работа, но парички малко.
За вратите и прозорците трябва преди това да ги изшлайфаш. Има и машини, но може и на ръка. Боядисвай с боя на водна основа - не мирише и не е отровна!!!

За плочките в банята (ако сте на плочки)- махкаш всички фуги пак на ръка става, префугираш (струва левчета нов фугин), силиконираш по ъглите... Арматури можете също да смените с баща ти като пак българските са най-добри като качество-цена. Има специална бяла боя за плочки- боядисай плочките - сериозно говоря, а пода като изчистиш, можеш да освежиш с нови постелки за под (за баня).

Виж какво имате на село или у вас в шкафовете - ако имате кичени халища или нещо такова - стават за модерен килим. Покрий старите мебели с интересни одеала, ковертюри. Купете нови завеси или изкарайте запазени от шкава. Виж във втора употреба какво има...

Мебелите в кухнята облепи с мебелно фолио, а другите мебели лакирай наново. Ако са изсветлели - купи подходящ байц и после лакирай. Има в интернет много информация, но и в магазина като питаш, те ще ти кажат какво да правиш. Можеш дори да боядисаш мебелите пак с боя на водна основа бели или някакъв цвят, особено в твоята стая ще е интересно.

Виж, не е достатачно да се срамуваш от пасивността на родителите си. Важното е ТИ КАКЪВ СИ. На 18 г. не си вече малък, т. е. ти се причисляваш към пасивните. Едно е детенце, то може да има оправдание, но ти като 18-годишен вече си в един кюп с вашите и от теб зависи какъв ще си.

Момче си - занаят се краде, нали знаеш? Отиди на някой строеж или ако имаш познат майстор и предложи да помагаш безплатно 2 седмици, дори повече ако ти покажат например как се лепят плочки и как се правят мазилки...
Плочки се лепят например много лесно, мазилката е повече майсторлък... а боядисването човек може и сам. Ламинат се слага също сам, но не е задължително на този етап да слагаш ламинат - важното е да се освежи като цяло жилището, а една нова боя е 90% от ефекта,няколко килима ще покрият стария под.

Внимавай - не е редно да се срамуваш от своите родители, но това не значи, че трябва да ставаш като тях. Ако те е яд на тяхната пасивност, ти какво направи за да не си пасивен?

Позитивното е, че никога у нас е нямало толкова разнообразни и качествени материали на толкова евтини цени. Останали малко квадрати плочки има буквално за стотинки - взимаш два вида такива плочки и готово. Има и много промоции, а лепило за плочки българско е също евтино. Изобщо българските материали по качество са много добри освен силокона и пак казвам - с питане до Цариград се стига - питай за останали плочки, останали материали и искай ниска цена. За плочки стига цената до 1/3 от нормалната при останали квадрати.

....изобщо иначе не мисля, че си неблагодарник, но трябва да внимаваш да не завършиш като родителите си - крушата не пада по-далеч от дървото. Ако сега не почнеш да ставаш активен и обвиняваш за всичко само тях, в един момент ще се събудиш на 30 г. в същата кочина и най-големите ти опасения ще се окажат реалност. Бас държа, че твоите родители дълго са обвинявали своите родители, държавата, града, работодатели, общество и така нататък. Това е първата крачка към пасивността и абдикацията от собствения си живот.
...
Аз на твоята възраст почнах да работя на полето (бране на ягоди), защото исках по-хубави дрехи, обувки, учебници и речници за училище. Взимах 5 лв. за цял ден навън при всякакви климатични условия, но си заслужаваше. Мисли за работа лятото ако нямате пари и за елементарния ремонт горе като за теб работа при майстор или на строеж е най-подходяща - за 1 лято ще научиш толкова, че после сам ще можеш да си ремонтираш апартамента, а другото лято можеш да работиш като професионален майстор.
Да, ученето е важно - и аз съм учен човек, но работата краси човека. Гладен майстор не съм виждала, но гладни висшисти има много. Хубаво е човек да може да върши много неща. Съпругът ми е много вързан в ръцете например, но това не му е попречило да учи технническа професия навемето, а после сам да се научи на неща като лепене на плочки, да монтира разни лампи, а боядисване колко сме правили....мъжът ми има докторска титла, а аз също имам високо образование.
От вече 5 години се занимаваме с имоти - големи ремонти, строежи и имаме свои бригади и цехове за дограма. Само в последните 2 години нашите хора ни „изнудиха“ и им се увеличиха заплатите почти двойно, но сме доволни просто и двете страни, а на есен обмисляме да има съвсем нови заплати за опитните и отговорните - повече от двойни. Знам как всеки от тях е почнал - точно от Неволята, от домашния ремонт, от помощ при роднини и тем подобни, включително имаме хора с друго формално образование, хора от всякакви области, но майсторлъкът просто им дава възможност за доход над 3500 лв. месечно и то цялата година, а в чужбина изкарват тези пари в Евро - и в чужбина имаме обекти и им плащаме двойно като там работим зимата, когато у нас не позволява климатът. Тези хора на година изкарват колкото за един апартамент. Няколко си построиха къщи сами с роднини в свободното време., но всички са почнали от ремонтчета у родителите. Прави си сметката дали не си заслужава домашният ремонт и като шанс да се махнеш един ден и да си самостоятелен, а домът ти винаги ще е страхотен, защото ще си в състояние винаги сам да правиш ремонтите си и дори да правиш друго, никога няма да имаш страх от дребния ремонт, а който има къща или апартамент знае, че собствеността задължава и непрекъснато има нещо за вършене.

Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 049a5992c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам ви напълно. Всичко зависи от мен. Щом наще не могат да заделят/не искат за ремонъ аз мога да го направя. Работя лятото в една счетоводна кантора като помощник на счетоводителите, не вадя кой знае колко, защото за мен няма много работа и стоя по 3-4 часа на ден, но съм повече там да науча занаята понежр смятам да се занимавам с икономика. Относно апартаментът ни, стаите са измазани и са в добро състояние- напълно приемливи, тоалетната е стара и е с мазилка, слагането на плочки ми изглржда като доста трудна задача, същото мисли и баща ми затова искат да плащаме на майстор, което е двойно колкото е цената на материалите само... В банята положението е същото, само дето има плочки до половината, които са в окаяно състояние. Трябва да се изкъртят плочките и да се сложат нови на мястото на старите и там където няма плочки. Също така има една вана от старите кояъо трябва да се махне т. е. разбие. Естествено банята е по-голяма и ще отнеме повече средства и труд. Смяъам да се захвана с тоалетната първо, хем ще имам по-голяма представа после как да се случат нрщата и с банята. Някакви по-подробни идеи за банята, включително проблема с лепенето на плочки и скъпият майстор?
Наистина ще трябва да помогна на нашите финансово ако искам да се случи нещо, защото тази година ми плащат шофьорските курсове, а съм и абитуриент.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f5ecbd07b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хм., ами за тоалетната ако е отделна можеш да залепиш (без майтап) тапети - има за мокри помещения. Доста е модерно дори тапет в тоалетната - без майтап, а на пода плочки колко му е да налепиш... дори може с ламинат при отделна тоалетна.
При банята ще трябва да инвестирате. Не е толкова скъпо, но не мисля, че вие сте се интересували. Не вярвам да имате и голяма баня... спестява се много ако ползваш българско лепило за плочки, а то е много добро качество както и останали плочки - т. е. ако имате кола обиколете няколко магазина и питайте за останали квадрати плочки от минали серии, а ако сте по-нахакани - питайте на строежи за останали материали. Пазарете се за цената много. Цялото къртене си извършете сами. Вземете под наем къртач - 1 ден работа. Ваната също - елементарна работа и после нека само дойде майсторът да излее долу пода (евтини материали).
В момента действитлено за добри цени има много добри материали. Ти като взимаш заплата, защо не заделиш?
Колкото до другото - сам виждаш, че на 18 г. просто си губиш времето със счетоводството. Така или иначе е много ниско платено, а само дипломираните с висше могат да живеят от това и то зле. И двамата с мъжа ми сме икономисти, но сме работили какво ли не - едното не пречи на другото, а да стоиш в счетоводна кантора на 18 г. без особено заплащане не е крадене на занаят поради простата причина, че дори да завършиш Счетоводство и контрол, то след 5 г. всичко ще се е променило и дори номерата на сметките ще са различни, да не говорим за данъчно облагане и самите програми. Понеже нямаш кой да те посъветва явно, ще ти кажа, че си губиш времето тези часове в счетоводната кантора, която очевидно не върви добре. Както горе писах, моят съпруг е доктор по Икономика, но на твоите години е... работил като общ работник на строеж и е продавал вестници и списания, после е почнал да внася коли у нас, да взима под наем жилища, да ги ремонтира по елементарен начин и да ги отдава под наем на тройна цена, а на туристи преди да направят хостелите на ден е свалял толкова, колкото е плащал за месечен наем - капиталът му е бил 200 лв., а плочките ги е взимал от строежите - или останали, или стари плочки отбирал с приятел по-хубавите и без да има хал-хабер е лепил плочки един приятел :). Моята „кариера“ е подобна като също съм работила на твоята възраст ниско квалифицирана работа, макар че съм била дипломиран счетоводител, но ти сам виждаш какви са заплатите. И двамата сме учили висше в чужбина и сме се издържали с подобни дейности. Какво искам да кажа - на 18 г. не можеш и без това да си икономист... хвани и изкарвай пари ако искаш да имаш, не чакай на мама и тати да ти платят книжката например. Моята книжка съм си я платила сама.
Човек или е пасивен, или е активен и е майстор на живота си. На 18 г. всичко е пред теб, но от решенията тук и сега зависи много в живота ти, да не казвам всичко. В 21 век просто няма човек, който започва една работа и я върши до края на живота си. Колкото по-многостранен е един човек, колкото повече неща разбира, толкова по-големи са изгледите за успех.
Образованието само по себе си не ти гарантира нищичко. Може преди 89та да е важала максимата „Учи, мами, за да не работиш“, но днес дипломата не значи нищо - не си мисли, че родителите ти ако бяха висшисти щяха да имат повече. Възможно е дори да имаха по-малко от сега. Просто в днешно време се изисква човек да е инициативен, да е много динамичен и склонен за промяна - да има амбиции и цели.
Милиардерът Ричард Бронстън (16 милиарда. долара активи) е напуснал училище на 16 г.

Ето ти няколко цитата от него, за да усетиш духа на такъв вид хора - внимание - те са противоположност на хора като родителите ти в тяхната пасивност. В никакв случай не се срамувай от честните си и работливи родители, но ако не искаш да завършиш като тях в никакъв случай не бъди като тях, а се инспирирай от хора, които имат успех в живота и са щастливи с това, което вършат

Do not be embarrassed by your failures, learn from them and start again.
Richard Branson

You don't learnto walk by following rules. You learn by doing, and by falling over

Например в твоя случай просто нямаш какво да губиш - купуваш материали, гледаш по интернет няколко клипчета как се лепят плочки и действаш - по-зле не може да стане, а и непоправимо не е. Няма училище, в което се учи как се лепят плочки - това го може всъщност всеки, стига да има желание.


You never know with these things when you're trying something new what can happen. This is all experimental.
Richard Branson

Toест не можеш да научиш предварително как се случват нещата!!! Иноваторите успяват, а това не се учи в университет, в училище, в зяпане в някоя кантора, в която няма работа - питай се защо няма работа например и дали имаш какво да научиш там, защото в добрите кантори винаги се задушават от работа. Ако толкова ти се иска да работиш без пари като счетоводител поне си избери добра кантора например.

I cannot remember a moment in my life when I have not felt the love of my family. We were a family that would have killed for each other - and we still are.
Richard Branson

(идва от бедно семейство)

... чети, обграждай се с успели, позитивни, АКТИВНИ хора, защото не е важно къде и как живеят родителите ти, а ти какво ще направиш от живота си.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 865a134913
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Aвторе, (н 7) имa евтини водоустойчиви бои зa бaни. Можеш дa си поръчaш дa ти смесят кaкъвто искaш цвят, или дa купиш двa и дa смесвaш. Aко цaпнеш отгоре и яхтен лaк, стaвa с много хубaв блясък. Търси из нетa евтини възможности зa домaшен ремонт, ще ти излязaт много опции, форуми и т. н.
A вaшите, не, че не искaт, очевидно е, че не могaт. Ето, сегa им предстои aбитуриент дa изпрaщaт, курсове дa ти плaтят. Товa сa ПAРИ. Все пaк може дa е някой зъб нa бaщa ти, нaли? Или ремонти, но те отделят всичко зa теб. Зaтовa, оценявaй и помaгaй с кaквото можеш.
Aз се ядосaх горе, (4 съм)зaщото също произхождaм от по- бедно семейство, но никогa не съм се срaмувaлa от родителите си. Дори нaпротив, винaги съм се гордялa много с тях. Всичките ми приятели и гaджетa рaзни си ги кaнех у домa, зaпознaвaх ги с нaшите и ВСИЧКИ ги увaжaвaт. Зa първи път рaботих нa 16 г. лятнaтa вaкaнция. Нямa тaкъв кеф. Купих крaсиви пердетa зa холa, зa мaйкa ми подaрък рокля и червило, зa тaтко сaко и джобно ножче, зa сестрa ми и мен мaлко дрешки. Когaто сме имaли възможност зa някое освежaвaне у домa, се включвaхa мои приятели с удоволствие. До тaкaвa степен увaжaвaхa моите родители, че питaхa тях дaли ще ме пуснaт до по- късно, примерно дa отидем нa концерт и после ще ме изпрaтят до домa.
Е, сегa имaм всичко, повече от колкото съм си мечтaлa, но нaй- скъпото ми, нaй- вaжното, освен вече собствените ми децa, сa ми родителите. Имaш чудесни, достойни родители. Гордей се с тях!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 56343ec92a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В нета авторе има клипове как се редят плочки, нищо сложно няма. Щом цигании се научават и ти ще се научиш, само трябва да си кажеш "аз мога" и купуваш материалите, една машинка за рязане на плочки от най-евтините и се захващаш.
Тези дето редят плочки не са се родили научени, а просто са нямали какво друго да работят.
Започва се от вик подменяш си тръбите с пвц, трябва да си купиш машинка за лепене на пвц тръби, след това стените, шпакловаш ги да са ти гладки да нямат овали, оставяш да изсъхне един ден. После започваш плочките от втори ред като се гледа първият ти "празен ред" най-високото място да е равно на височината на 1плочка, която ще поставиш последно след като наредиш пода и той изсъхне. Правиш вторият ред идеално хоризонтален и така редиш до горе ред по ред. След това редиш пода и най-накрая редиш първи ред на стената. За фугите ползваш разделители. Като изсъхне 1 ден и последните наредени плочки фугираш цялата баня наведнъж и поставяш мивка, тоалетна чиния и други аксесоари.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ec9356427d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много ти благодаря, наистина ме мотивира и ми отвори очите за доста неща. Започвам да заделям за плочки за тоалетната и за лепила. Тия тапети дето държат на влага ще ги видя и най-вероятно от тях ще взема. Тоалетната само да оправим ще съм много щастлив, че най-накрая ще видя напредък в апартамента ни. Имам странното чувство обаче, че в момента е който кажа на нашите, че съм събрал пари за ремонта и искам да го почнем няма да ме вземат насериозно и ще се опитат да ме спрат, да ми кажат, че няма да успея и ще са пари на вятъра и да платим на майстор - абе имате ясна представа за родителите ми, типични консерви, затова цвл живот стоят на едно работно място с една и съща работна заплата увеличаваща се с 1% заради проф. стаж, което дори е по закон, не че предприятието им дига заплатите. Знам, че подхода на родителите ми е ужасно грешен защото съм чел много икономически книги и не искам да бъда като тях.
От автора

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7da0b4914b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   здравей,
може да запознаеш родителите си с приятелката си на някое кафе. Още по-добре, че е идвала у вас - така няма да заподозре, че ти е толкова неудобно.
Наистина, банята и тоалетната е много важно хигиената да бъде на високо ниво.
Със сигурност има какво да се направи с препарати и малко пари за боя. не казвам да правиш лукс, но поне да се боядиса и останалото да се почисти със хубави препарати. Със сигурност положението ще е много по-добро.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ec9356427d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Говорих с наще. Не ми позволяват да правя каквото и да било вкъщи. Обясних всичко при което баща ми ми каза, че няма да се захване защото не знае как става, а аз нямало как да знам и ще я оплескаме цялата работа, в най-добрия вариант ще стоят година-две и ще почнат да падат. Май ще се събират пари, не са съгласни ние да правим ремонта, а майстора ще излезе скъпо. Днеска питах в един магазин за плочки, казах размерите и ми казаха около 300-400 лева, тва нормална цена ли е за малка тоалетна или ме лъжат?
От автора

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 9c2808eee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторе, има само едно нещо, което прави по-грозно впечатление от неремонтиран апартамент - мъж, който не е уверен. Приятелката ти ще види, че се срамуваш от това кой си и кои са родителите ти и ще те зареже. Утре, като роди 2 деца и й се наложи да се бори с килограмите, недоспиването и умората и от нея ли ще се срамуваш? Повече държиш на това какво ще кажат хората и по-малко на себе си - което и в бъдеще ще те вкарва в много и разнообразни проблеми - почакай и ще се убедиш.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: ec9356427d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Добре, стана ми ясно, че не трябва да се срамувам. Не ми й пука особено, тя е идвала и е виждала тоалетната и не ме е зарязала. Не опира до това проблема. Кофти е в дългосрочен план... Дори да не е това момиче, дори да не е момиче, а някой приятел, нещо трябва да се направи в тая къща, а никой не поема инициативата - когато аз пробвам, родителите ми ме спират. На мен ми е пределно ясно колко задръстено от комунизма мислене имат и все пак оценявам, че работят за да ме отгледат, но проблема с къщата не е от днес или от вчера, това бездействие убива...

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 63d21c66ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не психиатър - ти не си луд. А психолог!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker