Искам да осиновя дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123656)
 Любов и изневяра (30419)
 Секс и интимност (14593)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да осиновя дете
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2188 пъти
От няколко години много искам да осиновя дете. Работата е там, че съм още малка, все още нямам собствен имот(това е едно от изискванията), а и може би ще ми се изсмеят, ако отида в някой дом и изразя желание да осиновя.
Знам, че е много странно-аз съм студентка и всички гледат само да купонясват, мен това не ме влече, не се смятам за задръстена, но в никакъв случай не съм купонджийка.
Споделих с родителите си, че копнея за това- да измъкна някое дете от институциите и да му дам шанс за хубав живот, който децата от домовете нямат, а те ми заявиха, че няма да пуснат чуждо дете в дома си. Не мога да ви опиша колко ме заболя от демонстрирането на нежеланието им. Казах им, че ще имам и свои, но и ще осиновя, те пак не го приеха. Много ме притеснява, ако един ден открито показват любов към биологичните си внуци, а пренебрегват другите деца. Не бих позволила подобно нещо, но тогава пък децата ми няма да познават дядо си и баба си, което също не искам. Как да подготвя родителите си за това, което съм решена да направя, как да им покажа, че няма за какво да се притесняват, няма да останат без биологични внуци?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3800e58bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Mисля, че трябва да си вземеш Мопс. Ти изобщо не си за гледане на дете, мислиш наивно и си нямаш хал-хабер от осиновяването на деца, а просто искаш да се направиш на интересна или да задоволиш някакъв свои каприз
Първо изобщо не е изискване да имаш свои имот!!! Иска се да имаш самостоятелно жилище - т. е. може и под наем и да има детска стая в него. Толкоз. Иска се обаче да имаш работа, СЪПРУГ, да си зрял индивид - ти не отговаряш на изискванията просто дори за приемен родител - студентка, която живее на гърба на родителите си най-вероятно с просто прекалено много свободно време, на която ѝ е прищракало да си вземе детенце сякаш става дума за домашен любимец или нещо такова.
Да, имаш нужда от любов, от внимание и точно за теб без майтап е кучето Мопс - има и големи бебешки очи
Когато порастнеш ще си имаш деца, но още ти вее акълът и най-добре изчакай да се отгледаш първо ти, защото не е някой телефон да го върнеш в магазина като не си доволна, а най-голямата и отговорна задача в живота на един човек и точно такива като теб са оставили децата на първо време в дома - мислиш ли, че ще ти дадат? Жилището ти е най-малкият проблем... ти самата още не ставаш за свои деца, камо ли за основител на дете с проблеми и тем подобни.
...било я влечало...смях в банята

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c1860f65db
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Браво за желанието!
Ти си добър човек и ще го направиш, но първо ще се позаинтересуваш за изискванията.
Първо поживей сама без родителите ти и после ще решиш и тази ти мечта!!!
Споко! Всичко ще се разреши.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 256869c100
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До #1 аре малко по полека готин. Все пак тва е момиче, нета знам мъж ли си, жена ли си ама все пак и тя има чувства и т. н. Щом иска да осинови дете, да си осинови. И мога да ти кажа, че грешиш с тоз твой коментар. Имам познат дет са занимава с таквис работи. И сме си говорили много пъти на таз тема, щот ми е интересно. И мога да ти кажа, че дълбоко се лъжеш.

Та до авторката: Поговори с родителите си. Ако наистина искат да си щастлива биха се съгласили. Просто им заяви твърдо и ясно, че го искаш. Ако не се съгласят остави докато почнеш "собствен живот". :)


М32

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ae92b81435
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Дано не изтрият коментар 1, но тоя коментар е попаднал в десетката - абсолютно точно описва ситуацията с капризната наивна студентка, която тормози с глупости родителите си!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4721251660
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мила, поздравявам те за решението ти наистина е благородно да направиш някое нещастно дете щастливо. Вашите явно са с по - закостеняло мислене и смятат, че е неприемливо човек да се грижи за чуждо дете при положение, че може да има свои, а другият им аргумент предполагам е, че не се знае какви гени носи детето. На този етап студентка без свои доходи и жилище наистина ще ти е трудно да не говорим, че самата процедура по осиновяване е много тромава хората чакат с години да осиновят детенце, плюс това да отгледаш дете си е наистина огромна отговорност, защото ти трябва да възпиташ от него достоен човек. Моят съвет е изчакай първо да завършиш и да си намериш добра работа и съпруг, който да те разбира, и да приеме решението ти защото има някои съпрузи, които са твърдо против да гледат чужди деца. Засега ако ти падне някоя възможност като за начало може да се пробваш като доброволка в някой дом за сираци или в SOS детски селища, така ще можеш да си в ползва на децата и да си доволна от себе, че правиш нещо значимо за тях!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 93e58b5997
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мм, a ти ли ще го гледaш или очaквaш, че мaмa и тaти сa длъжни дa поемaт твоятa... прищявкa? !
Подкрепям н1. Aко искaше сaмо мaлко aплодисменти, aми- Брaвоо!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9543487dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката съм.
Аз съм студентка, а не 10 годишно дете, което иска компания, затова не ми предлагайте да си взема куче! Що за хора сте, да не ме мислите за разглезена пикла, която кисне по цял ден в моловете и в един момент ми е писнало, затова съм решила да си взема дете за известно време и после да го тупна на родителите си да го гледат? !
В момента уча и паралелно с това работя, целта ми е да спестя достатъчно за собствено жилище. Няма да стане скоро, но поне ще опитвам.
Писала съм, че от няколко години го мисля това, т. е. съм го обмислила и премеслила, така че няма да се откажа, истински вярвам в това. Има хора, които не могат да си представят да направят нещо подобно, само им дай пари и ги остави да ходят по баровете, има и други, за които пък това не е интересно и искат да направят нещо друго. Какво неясно има, номер 1 или номер 5, или номер 7? И не, номер 7, не искам да ме аплодирате, не се хваля, просто исках съвет. Това не са прищевки, а неща, към които трябва да се подходи отговорно, затова ще чакам съвети, каквито и да са, давайте ми примери за познати, които са минали по този път, опитът на тези хора ще е полезен.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d0e59f2276
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Една приятелка на майка ми си осинови дете точно защото нямаше мъж и нямаше кой да й направи бебе.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d0e59f2276
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Баща ми има осиновен по голям брат. Така и баба пра баба ми не го прие, както и всички роднини. Когато баба и дядо имаха нужда от грижи и пари за лечение, този осиновения каза, че не са му родители и няма да плаща. Когато умряха не даде нищо за погребения и когато се делеше наследството беше първи на опашката. Взе си каквото му се полага по закон, че дори ламтеше за още. Родителите ти за това няма да се съгласят. Защото някой ден ще трябва внуците им да получат по малко наследство заради някой осиновен. И децата ти винаги ще се имат за нещо повече от осиновеното дете. Ако не можеш да имаш дете обаче е добър вариант.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 3b8655613c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер 10 всичко е до възпитание има и осиновени деца, които обичат, грижат се и са благодарни на осиновителите си, както и биологични деца отнасящи се зле с родителите си, така че не слагай всички под общ знаменател. Чичо ти просто е единичен случай на неблагодарно осиновено дете!

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9543487dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката

Здравейте, исках да благодаря на хората, които ме окуражиха. Съжалявам, че ви пренебрегнах покрай хората, на които трябваше да обяснявам, че съм сериозна в намеренията.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 72f0acc2ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "ОКУРАЖИХА" Никой не е длъжен да те окуражава. Вместо эда се лигавиш си энаправи свое дете. По целия свят студентките вместо да ходят по дискотеки и вместо да се занимават с дивотии учат, работят, женят се и раждат.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 8d992dd590
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не, не са изтрили 1, но са изтрили 2. Аз пък ще го перефразирам! В случаи за осиновяване, не се гледа САМО дали е сериозна авторката (да, вярваме й! ). Гледа се ПРЕДИМНО интереса на ДЕТЕТО! ВСИЧКИ ще се съгласите, че за едно дете е по-добре да има ДВАМА родители! Е, и един е по-добре от нула, но 2 е по-добре от 1. И понеже не говорим за биологични родители, подобен интерес на детето е доста по-стриктен и това е правилно!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 767626b1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм самотна майка, имам едно детенце и мисля да осиновя. Но се оказа, че не е просто - първо хора без деца и второ такива с 2-ма родители. Което е и редно. Т. е. ти можеш да подадеш документи, но ще си зад всички, които имат жилище и са двойка. Доколкото разбрах чакат 1500души, но зависи ои от изискванията. За здравите дечица не се чака, м но ако имаш сили да гледаш болно детенце ще минеш по-напред. Също така тъй като българчета се изоставят по-рядко, от колкото от ромски произход (въпреки, че е забранено да се посочват желания според етнически произход го правят). Т. е. в декларацията се подписва желание според пол, възраст и здравословно състояние.
Също така, ако осиновиш по-голямо детенце имаш голям шанс (защото почти всички искат бебенца), но имай предвид, че с порастването катаклизмите са все по-тежки.
И наистина, похвално е намерението ти, но още си млада - завърши, поеми си живота в своите ръце и след това прави, каквото искаш. Никой копче не може да ти каже, нито родителите, нито друг.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9543487dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 15, благодаря за разясненията. Ами мислила съм си за момиченце на около 3 годинки. Може би няма да съм готова все още за бебе, затова май ще подам молба за дете на няколко години.
Не изключвам възможността да си намерим татко, но това не е нещо, към което се целя. Знам, че ако сме двама родители, ще е по-лесно и по-бързо осиновяването, но ще видим.
Още веднъж ти благодаря и ти пожелавам успех!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 2b2ada8203
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравей авторке. Макар да се съмнявам да ти дадат дете, те съветвам да изчакаш малко. Децата, били те биологични или осиновени - искат грижи. Моето е на 3 години - на пръстите на едната ми ръка се броят нощите, когато е спала, без да се буди. Не разчитам на родителите си за пари - което означава, че съм работеща майка. От 2 години всяка нощ се будя поне по 2 пъти, а през деня ходя на работа. Тръгна на ясла - боледуват не често, а непрекъснато и не само моето, а всички деца там. Ходи 3 дни и лепне някакъв вирус, то не бяха сополи, кашлици, разстройства, варицела и т. н. Това означава, че трябва да си седиш в къщи и да си до леглото му и то без да си изгубиш работата. Бабите ми още работят, а и не се натискат да я гледат. Една гледачка в София струва около 800 лева на месец. Проблема с парите не е, че няма да стигат за детето, а че няма как да ги изкарваш, ако си в къщи, за да го гледаш. Да е жив и здрав мъжът ми, че много ми помага и се грижи за нея, без него съм загинала. А ти смяташ, че от мъж нямаш нужда и от родителите ти също - а не е така - да гледаш дете без чужда помощ е невъзможно, ако се налага сама да се издържаш и да ходиш на работа. Социалният живот изобщо не го и споменавам, защото такъв нямаме - ако единият излиза, другият е в къщи при детето - не сме излизали само двамата, откакто се роди - през почивните дни се събираме с други двойки с деца и основно търчим след тях. За да ида на фризьор, козметик, зъболекар отново той трябва да стои в къщи, а аз да не съм на работа. Същото е и за него. Така че не знам къде си тръгнала и как мислиш да издържаш себе си и детето - сега учиш и работиш, а кой ще ти гледа детето, докато ги правиш тия работи? И не казвай само, че можеш да раотиш от в къщи, че ще ти се смеят много. От вкъщи може да се работи само 2 часа - докато детето спи - през останалото време то не се занимава само и не можеш да го заключиш в другата стая, за да си гледаш работата. Докато цъкаш на компа ще ти нарисува стените най малкото - друго, че може да глътне нещо опасно и т. н. Гледането на дете не е игра, а ти точно това си мислиш! Направи си услуга - стани детегледачка на 3 годишно дете за една седмица - само през деня - за нощите не говорим - и после, ако още искаш да осиновиш - заповядай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker