Нормално ли е на 15 г. да мисля за секс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123655)
 Любов и изневяра (30419)
 Секс и интимност (14592)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6686)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3314)
 Образование (7408)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19157)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Нормално ли е на 15 г. да мисля за секс
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 4616 пъти
Моля за съвет! Момиче на 15 години съм, имам си приятел (16 г. ), който обичам наистина, почти от година. Проблемът ми е, че от няколко седмици в главата ми се върти мисълта за секс, а не знам дали това е редно, тъй като съм в такава крехка възраст. Също така не искам, нито пък мога да говоря на тази тема с него, защото ще умра от срам. Не съм сигурна какво мисли той по въпроса, но предполагам, че и той още не е готов, както и аз. Просто желанието ми е ужасно силно. Кажете ми, това нормално ли е? И какво трябва да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 033428349b
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Да, нормално е, разбира се. Ти телесно си развита вече, а и непрекъснатият контакт с момчето те дразни допълнително. Няма нищо лошо в правенето на секс, особено когато е с любим човек, но знай, че като всяко нещо, и сексът има своите рискове. Във вашия случай като девствени хора вие поне от полово предавани болести няма защо да се страхувате, но бременността на твоите години би била фатална.
Затова моят съвет е да практикувате поне в следващите 6 месеци, защо не година т. н. Петинг. Това е практика, разпространена при младежите на Запад, при която се задоволяват момчето и момичето взаимно, използвайки ръце и уста - всичко е позволено без самата пенетрация. Колкото по-дълго карате на Петинг, толкова по-дълго ще си спестите и главоболията около забременяването, а един ден като решите да правите секс, вие ще познавате вече телата си, а и ще сте по-добре информирани.
Специално за контрацепцията на твоята възраст има два надеждни метода - кондоми и противозачатачни (или други хормонални методи). При кондомите предимствата са налице - предпазват от бременност, но и от полово предавани болести и най-вече при вас - инфекции. Често момчетата и мъжете носят разни бактерии, гъбички и тем подобни без да се разболяват от тях. От тях се предпазваш до голяма степен чрез кондомите, а за жената удоволствието е практически същото освен ако не си внуши глупости. За момчето има предимство, че чрез кондомите се намалява чувствителността и може да издържа повече. Това е важно за младите момчета и мъже, защото те свършват често бързо и се комплексират от това. При фелацио (свирка) не е нужно да ползвате кондом.
Хормоналните методи са маргинално по-надеждни от кондомите, но пък има риск за теб от тромбози ако не пиеш достатачно вода и си пушачка. Не се напълнява от третото поколение противозачатачни (т. н. мини хапчета), но пък тромбозите създават проблеми, затова вече се предписват второ поколение при пушачки и хора с риск от тромбоза, от които пък се пълнее.
За кондомите от личен опит мога да ти гарантирам, че не можеш да забременееш ако ги ползваш правилно. Най-важното е да си достатачно възбудена, за да имаш овлажняване или да ползвате поне в началото лубрикант. Случват се гафове заради грешка в употребата, но са рядки и има Ескапеле все пак като краен вариант, но ще ви се налага да го ползвате много, много рядко (по-рядко от 1 път годишно)...
Спокойно иначе - няма от какво да се срамуваш. Не е важно дали правиш секс, а как го правиш и с кого.
Сексът е човещинка, нещо нормално, но само когато го правиш с отговорност, познание и мисъл.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c2d62e6a2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Абсолютно нормално!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 869e00597c
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Дa, нaпълно е нормaлно. Точно нa твоите години всички "полудявaме" от хормоните. Aз бях тогaвa с ученическaтa ми любов. Нa 16 г. решихме дaго нaпрaвим, рaзсъблякохме се с много целувки, уж бяхме готови, a си умирaхме от срaм и срaм. Тa зaвършихме полуголи, гушнaти, без дa сме прaвили нищо. Но пък се отсрaмихме от голотaтa си и след товa точно с петинг, кaкто препоръчвa и н 1 зaдоволявaхме нуждaтa си. Когaто вече го нaпрaвих зa пръв път, бях нa 18 г. толковa добре познaвaх тялото си, че първият път получих цели двa оргaзмa и нямaше почти никaквa болкa.
Зaдължително, aко решите все пaк дa го нaпрaвите, ползвaйте кондоми. Можете дa си купите спокойно от всякa aптекa, a имa и в някои мaгaзини. Зa предпочитaне е той дa се погрижи зa тях, предполaгaм, че теб ще те е срaм. Но пробвaйте първо сaмо петингa, удоволствието е голямо, щом е с любим човек.
Не се срaмувaй от тялото си и нуждите му, ВСИЧКИ ХОРA сме тaкa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: afefbb306d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Щом ти е гадже от толкова време трябва да сте свободни да говорите за това и за всичко а и е напълно нормално да мислиш за това то като се почне от пубертета на 13 ии още от тогава ти налитат такива мисли. Просто бъди спокойна щом си го обичаш поговорете си за това сигурно той няма нищо против а гледа да не те нарани за това не е говорил с теб за това.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: df3480ef6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ромео и Жулиет са били на 13!

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9513e2caa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Притеснително е в пубертета да НЕ мислиш за секс, а не обратното. Нищо ти няма споко, всички сме минали по този път. :D

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e5ac0ffc4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   нормално е да мислиш за секс да, но не го прави моля те и аз не 15 год. го направих за първи път и няма да ти казвам колко много съм съжалявала за това, може би, защото не съм го направила с правилния човек, много внимавай по добре е да не бързаш трай си поне до 18год. тогава ще мислиш по друг начин и ще може да вземеш по правилно решение на кого да се отдадеш, послушай ме казвам ти го от опит да не си блъскаш после и ти главата като мен, знам че е трудно да издържиш когато ти се иска много да го направиш, но ще е по добре да траеш пък ако мислиш, че той е правилния човек и го обичаш много и мислиш, че той ще ти остане на сърце примерно след всеки друг го направи и ти пожелавам късмет и дълга любов с това момче

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 6a6be9e97f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 15 ?

Да! Желанието за секс е част от израстването и се поевява доста по-рано, отколкото повечето хора си признават.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e655572847
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   ами по принцип момчетата са винаги в готовност :D Апък сега доколкото разбрах и ти го искаш така че и ти си готова, само се пазете

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c9898aad67
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички, поне се успокоих, че съм нормална.
До номер 8, пък и като цяло за още малко информация.
Напълно убедена съм, че това е момчето, с което искам да прекарам целия си живот. Той знае за моя светоглед, познава мисленето ми, напълно е разголил душата ми. Той не само е лоялен, а безумно търпелив с мен, винаги ме изслушва и разбира. Може да ви звучи прекалено сладиникаво, но това са факти. Няма съмнение, че точно с него искам да е първият ми път.. както и последният. Още нещо, възбужда ме много лесно, дори когато докосне крака ми без да иска. Също така не ме притеснява болката, даже напротив, желая да я изпитам. Единственото нещо, което ме стресира е краткия ни житейски опит. Може би заради мисленето на обществото, или пък моето собствено.. но не съм сигурна, че на тази възраст е правилно да се прави секс. За съжаление, обаче не мога да подтисна огромното зверско желание.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ce331bf6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 6, Ромео и Жулиета са измислица, така че НЕ СА БИЛИ

 
  ...
преди: 9 години, 6 дни
hash: 06529817c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Може дори дa прaвиш секс

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 дни
hash: 475cceb0dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Разбира се, че е нормално да мислиш за секс на 15. Хората не се правят по калъп и няма защо да се тормозиш дали си "нормална".
Има и нещо друго. Реалността е, че социалните и законовите норми за периода на съзряване са съобразени с продължителността на образователната програма. Казано по друг начин - системата е предвидена така, че да имаш време да се образоваш, преди да създадеш семейство. Вероятно знаеш, че преди 100 години, повечето момичета на твоята възраст са били вече сгодени или омъжени, много вече са имали и деца. Едва ли тогава са се питали, дали не им е рано за сексуални контакти.

Сега обаче е друго време - за да създадеш успешно семейство, почти задължително се изисква да имаш прилична (най-вече стабилна) работа - т. е. нуждаеш от набор от знания и умения, които, без да подценяваме предците ни, изискват повече учене и съответно повече време. Та затова и социалното разбиране за съзряването се е изместило от 14-15 на 18 или повече. Но социалните и административни норми, нямат нищо общо с факта, че ти явно си съзряла физически и вече женското ти тяло си има свойте пориви. Така че - не се вързвай толкова на хорското мнение - нищо няма да "цъкне" в главата ти, когато станеш на 18 и изведнъж да станеш зряла. Зрелостта е по-скоро въпрос на настройка на мисленето, а то зависи много от теб. Фактът, че се замисляш и се опитваш да огледаш въпроса от всички страни и да потърсиш съвет, говори точно за такова отношение.

И последно - видях в един от коментарите ти, че си харесваш момчето и искаш да си с него цял живот. Пожелавам ти да стане както го искаш и недей да даваш ухо на "доброжелатели" които ще ти обясняват как нямало да се получи, защото сте още малки и т. н. Казвам ти го, като човек, който живее вече 17 години с първата си ученическа любов и имаме трите най-хубави деца на света.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: a86bdfb1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Започнете да се чукате редовно. Сутрин, следобед, вечер. Щом се познавате и си имате доверие, може да го правите без презерватив. Разбира се, иди на гинеколог да ти изпише хапчета.

 
  ...
преди: 9 години, 3 дни
hash: 90a6dadb6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ми нормално е, аз като бях на твоята възраст постоянно мислех за това, късах се от мастурбиране, имала съм по 30 оргазми един след друг.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 дни
hash: d40dd2457f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Съвсем нормално е. Хормоните ти бушуват и в главата ти се появяват такива мисли, но хората не сме животни, за това не трябва да се поддаваме на инстинктите си без да помислим за последиците, за това те съветвам, колкото и да ти се иска, да поизчакаш още малко със секса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker