Еманципацията ли "принуди" жените да не раждат преди 30? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Еманципацията ли "принуди" жените да не раждат преди 30?
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 8734 пъти
Еманципацията ли "принуди" жените да не раждат преди 30?
Защо мъжът и децата не са сред приоритетите на съвременните дами?
Защо почти никоя не се омъжва преди 30?
Най-благоприятният период за създаване на семейство и раждане на деца е от 20-тата до 27-мата годишнина. И след като всяка средно интелигентна жена е наясно с тези факти, защо огромна част от жените отказват да говорят за деца и семейство преди да навършат 30?
Вярно е, че държавата ни не създава нормални условия, за това да се отглеждат деца. Но е вярно и, че повечето млади жени слагат кариерата си на първо място и това им пречи да създадат семейство.
Годините, в които жените са се опитвали и се опитват да бъдат наравно с мъжете и всичко, което е постигнато чрез силните феминистки организации сега сякаш играе против самата природа на жената.
А няма нищо по-естествено от това една жена да бъде майка!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 100

преди: 8 години, 10 месеца
hash: b281891289
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой не е принуждавал съвременната жена да не ражда преди 30г. Всъщност в нашата страна средно родилката е на 28 години като тук са включени и родилките с второ дете, тоест и тези доста над 30г. и особено в Провинцията деца се раждат много често много под 25 г., много студентки раждат и заради помощите за студентки-майки, така че не си съвсем прав.
И все пак действително особено в София родилките вече са над 30 години. Това не е заради еманципация или защото семейството и децата не са приоритет на днешните жени, а най-вече защото всеки иска в днешно време да се изучи, да има стабилна работа и доход преди да създаде деца. Отделно медицината напредна и вече не е проблем на жените да раждаме и по-късно.
Днес искаме младите да живеем самостоятелно, да сме независими от нашите родители и да не ги товарим. Не става дума за еманципация на жената, а за еманципация на младата двойка, на младото семейство от мъж и жена. Разполагаме и със средства за контрацепция, за да направим избора си разумно, а и мъжете могат да контролират процеса, така че решението е на двата пола.
Преди жените са имали 3-8 деца, но те са трябвали за селското стопанство, били са вид осигуровка за старини, а и смъртността е била висока. Прабаба ми е родила първото си дете на 19 г., а последното над 45 г., имала е над 15 бременности, живородени са били 5 деца, а зряла възраст достигат 2 деца. Последното дете е умряло от глисти. Прави си сметката.
Детската смъртност у нас непрекъснато спада, а и днес искаме да имаме 1 до 3 деца и внимателно искаме да направим и избора си от кой мъж да бъдат те, което е избор до живот и е избор, който е много отговорен - засяга все пак и неродените ни деца.
Имаш 1 до 3 патрона, не е разумно да ги изпукаш на 20 години просто. И за мъжете това се отнася - еманципират се така да се каже и искат разумно да решат с коя жена да си гледат децата и кога да стане това.

Не еманципацията, а свободата да решаваме ни даде правото (не принудата) да раждаме и след 30 г.
Всъщност това право не е ново - жената винаги е била фертилна до своята критическа (45-52 години) и е раждала и след 30-35 г., но такова раждане преди е било свързано със сериозни рискове, а днес просто не е така. И все пак изобщо не е било рядкост една жена на 38 години да си роди. Моята свекърва е родила последното си дете на 40 години без никакви проблеми, така че не търси под вола теле - не е въпрос на еманципация, а на разумен, осъзнат избор, а какво по-хубаво от това едно детенце да е желано от родителите си, не да е „белята“ или „защо го родих да ми съсипе живота“ - на 19 с надут корем, на 20 разведена, на 25 бременна от втори, на 30 самотна майка - често това е алтернативата, когато човек вземе решения за живота си твърде млад и зелен и това няма общо с еманципацията, а просто с неопитността и наивността на младостта и при двата пола.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 73531f652b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Всяка жена иска да е независима- да има образование и кариера, за да може спокойно да създаде семейство, защото в днешни време често се случва мъжете да зарежат жените си сами с дете и когато жената няма доход как ще отгледа детето си? За мъжете е лесно, но аз съм също съгласна, че преди да се мисли за деца, трябва да се подсигурим, защото семейството изисква пари, време, грижи!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 351bb05098
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Някак си прекалено много занижаваш влиянието на държавата. А даваш ли си сметка, че майчинството е 150-200 лева на месец и то само за една година? А майчинските са 50 лева месечно. Как се отглежда дете с такива средства? За първо дете държавата дава цели 200 лева! За второ 400. В една Русия дето толкова я плуят всички "демокрации" дават по 5000 евро. А тукашният "бизнес" като прочете в автобиографията, че имаш малко дете те отсвирва без интервщ, а ако имаш нещастието да забременееш, и не се върнеш след 6 месеца директно те уволняват. В това пак има роля държавата чрез нейните закони и дупките в тях, с действието и бездействоето си в определени ситуаци всячески се възпрепятства раздането, и то съвсем умиплено. Затова хайде, моля те, не умаловажавай ролята на държавата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c24d02caa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко е строго индивидуално за всеки. Може би трябва да се чувстваш готова за този важен момент от твоя живот. В днешно време живота ти предоставя много възможности, защо да не си поживееш до 30? Аз например сега съм на 23, тази година си завърших висшето и ако искам магистратура трябва да уча още 2 години и за да взимам майчинство трябва поне да съм работила поне 2 години, ами ако искам да се издигна в кариерата? Ами ако искам да отида да работя в чужбина? И така се точат годинките. Някога нашите майки веднага след училище са се женили и са раждали на 19 - 20, сега вече не е така, света се е променил, много двойки живеят на семейни начала. Аз нямам нищо против да си имам детенце, но нямам финансовата стабилност и собствено жилище, нямам годините за майчинство. Освен това искам да си поживея. Може би един стабилен мъж би ме накарал да захвърля тези предрасъдаци и да се съглася да имам дете, но вече и такива трудно се намират, а и те не искат да стават млади бащи.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 26fdeb1dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Защо пък смяташ, че всяка жена иска да бъде майка? ;Д Аз мисля, че да бих желала в бъдеще. Но не всяка иска :) Казвам го като жена.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: da43b34e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Интересно ми е дали темата е пусната от мъж или жена.
Честно казано ми стана малко смешно като прочетох кой е най-благоприятният период за раждане на деца. На 20-21 голяма част от момичетата все още не могат да се грижат сами за себе си, камо ли за мъничко бебе. Казвам го, защото и аз самата съм почти на 23 и със сигурност все още не съм готова да бъда майка. Не защото искам да пия и купонясвам, дори и не заради кариера. Просто човек трябва да е достатъчно отговорен и организиран, за да реши да създава семейство и да си има дете. А пък ако гледаме реално на нещата не само по-голямата част от момичетата, но определено и значителен брой от момчетата на тази възраст не са готови да станат родители. Те някои мъже и жени и след 30 не създават семейство и отлагат сериозното обвързване, пък какво остава за 20-годишните.
Да не говорим, че то не е само до раждането на деца, защото все пак след като си имаш бебе, после трябва и да знаеш как да се грижиш за него и да имаш средствата да се издържаш и т. н. А колко от хората на 20 имат постоянна работа и сигурни доходи.
Друг въпрос е, че не всички срещат подходящия човек за тях до 27 примерно. А да създаваш семейство и деца с първия срещнат и след година-две да се разведете, защото вече не се понасяте е дооста незряло и неразумно.
Интересното е, че аз лично познавам няколко момичета, които се омъжиха и родиха или само родиха на около 18-21, но не познавам нито едно момче, което да се е оженило на тази възраст.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 75f5a92680
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хммм... Няма смисъл да ти се отговаря на този път въпрос. Всяка жена има права и е свободна да прави каквото иска с живота си. Ако иска, може и въобще да не ражда. Това не е твой проблем. Хубавото от тази работа е, че никоя жена не може да бъде накарана насила да роди преди 30 г.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f706f9dcd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

8.   Всякa средно интелигентнa женa вече знaе, че не може дa рaзчитa нa мъжът. Зaтовa всякa тaкaвa първо си осигурявa сигурносттa, после избирa подходящият, но все пaк със спокойствието, че aко избрaникът реши дa пробвa и нa други местa, тя нямa дa имa нуждaтa дa търси непременно друг мъжкaр зa отглеждaне нa децaтa. Зa което сте си виновни единствено и сaмо мъжете, сегa си берете плодовете. Искaхте дa рaботят жените нaрaвно с вaс, искaхте след рaботa дa въртят и домaкинството, дa отглеждaт и почти сaми децaтa... е, товa пък води до естественият въпрос- зa кaкво ни е мъжкото присъствие... сaмо зa присъствие ли? !
Тa тaкa стигнaхме до емaнципaциятa. И връщaне нaзaд нямa.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8679437eb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Виж много е смешно така да обобщаваш. Всеки човек си има причини и избор кога да роди. Аз съм жена и съм на 30, като бях по-малка винаги съм си представяла, че ще имам поне 2 деца, като исках първото поне да е родено преди да навърша 30. На 25 още исках да имам дете. Но.. както се казва не е само до искане. Имах връзка в която се оказа, че този човек не се е представял това за кое е, а уж ми говореше за женитби и деца, оказа се че ме е лъгал. Естествено бях записала да уча, защото смятам че човек трябва да има професия независимо мъж и жена и работех успоредно. Да но се разболях доста тежко от една алергия от която ми отне към година и половина да се оправя. След това трябваше да си довърша образованието, точен човек не се появяваше, а и в този период и да исках нямаше как да забременея защото ми казаха, че трябва да мине известно време да се възстановя напълно. И така търкулнаха се годинките станах на 30 и нямам деца. Не го пиша всичко това за да се оправдавам, а защото ми писна такива като теб да обвиняват жените, че едва ли не седят по купони и кафета и само сменят мъжете и затова не забременяват. Не вярвам, че жена която има условията да роди преди 30 няма да го направи. Все пак на всички ни е ясно, че с годините е по-тежко. Но както са казали хората - това е божа работа и се случва когато трябва да се случи. Но моля ви спрете да проповядвате тези глупости, че жените от някаква лиготия не искат да имат деца, вярно има и такива, но не всички са така. И е хубаво да се повдигне темата за мъжете, които не желаят сериозно обвързване или мотаят някоя жена с години и накрая си бият камшика. Нали това дете все някой трябва и да го направи, ама кандидатите за семейство в днешно време доста са намалели.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 490c83cbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не преди 30, а дори преди 40 много дами не раждат деца. Само дето не е заради еманципацията, а заради това, че не са намерили бащата на детето си.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 440d320e91
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   Просто не желаят да са зависими от мъж и да треперят да не ги изгони и да останат на улицата с деца на ръце. Не желаят да търпят тормоз или отношения, които не ги устройват, защото са финансово зависими и нямат друг избор. Да завършиш висше(едно или две) и да поработиш малко, защото без опит никъде не те желаят не е кариера ами проява на здрав разсъдък.
А и сега младите мъже и жени са много зависими от родителите си, някои са глезанковци на мама и тате, още са като деца. Поне до към 25. Какви деца, бракове и семейства при това положение?
И още нещо. Виж в сайта из другите категории за любов колко стотици хора са признали, че са девствени. Много хора нямат личен живот, не са имали партньор или имат някакви психически или личностни проблеми.
Много са причините. Стига сте се плюнчили с тая дума кариера. Казвайте му работа, оцеляване, трупане на опит. Казвате кариера, защото звучи назидалено и като гевзелък. Ама хора много, причини всякакви и истини различни...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c4f16faa44
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Годините се менят - както и хората. Също така живеем в такова време, в което всеки е свободен да решава дали да създава семейство, дали да има деца, както и кое да бъде на първо място в живота им.
Няма такова нещо като "най-благоприятен период за раждане". Вярно е че след 40-те става по-рисковано, но това е абсурдно с тези години. На 20 да не би да е по-добре? Още съвсем млада жена, неизживяла своя живот като хората, да има дете. Детето може да е дар, но е и голяма отговорност и спор няма, че имаш ли, вече поставяш него на първо място, обръщаш по-малко внимание на себе си и т. н.
Като цяло не е зле да се спре с това налагане, че ТРЯБВА да имаш деца. Аз самата искам някой ден деца, но не казвам на никого и не се бъркам в живота на никого.
"Еманципацията ли "принуди" жените да не раждат преди 30?
Защо мъжът и децата не са сред приоритетите на съвременните дами? " - ДА авторе, това накара жената да не се чувства задължена да има деца преди 30.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b895ca7671
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Основният проблем са слабите мъже. Мъжете днес сме като пут. ки. Реално. То проблемът е, че масово мъжете не искат деца. Аз например искам деца... ама айде след време. А сега съм на 27. Повечето жени дето ми подхождат като възраст (примерно в границите 20-26) все още им се живее -) Пък и аз съм си пут. ьо и не мога с твърда ръка да кажа "да, искам теб, ти си свястна жена и искам да имаме деца". Ха-ха. По-лесно е просто да я излъжа там, че я искам за постоянно, да я изчукам няколко пъти и така. Децата изискват труд, отговорности, време! И най-важното - подходяща партньорка. Апък както казах на жените до 26 им се живее още - искат с поне 10-20 мъже да са се оправили преди да дойде време за сватба.

И така - проблемът не е само в жените, но и в мъжете. То винаги е така -) Но то реално няма проблем, мен ако питаш. Земята е пренаселена, нормално е жените да раждат все по-малко, за да се намери някаакъв баланс. Това дето се случва в Индия и Китай не е нормално и им изиграва лоша шега.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: db8a19727d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Отглеждането на деца е трудно особено за млада жена. Тя иска да се забавлява а детето иска време и грижи. Напълно нормално е жените да не искат деца.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 680a7b5c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   До Автора
Ти Мъж или жена си? И какъв ти е проблема с избора на останалите?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 876de772e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не всички раждат след 30, просто може би искат да поживеят малко, защото децата са голяма отговорност, добре е да имат работа, защото не се знае кога мъжът ще си намери някоя друга и ще ги остави, няма нищо лошо в това да раждат и след 30, всеки има право на решения.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 04a3982c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Мъж ли си или жена? На колко години си? Колко деца имаш? Няма да ти отговоря преди да си дал/а следната информация за себе си.

П. С. Повечето мои познати родиха преди 30. За справка - от София, с висше образование.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3196b0616d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Не еманципацията, а ниските доходи и трудния живот. Да не мислиш, че на жените не им е по-лесно да си стоят вкъщи вместо да работят на пълен работен ден, че понякога и на две места? Ама когато съпругът изкарва смешни пари какво ще правим? С тия заплати от 600-700 лева как се издържат трима човека, а? И за това всяка жена гледа първо да си стъпи на краката и да има поне някаква минимална сигурност, че детето и няма да мизерства. Ама докато това стане и хоп и двамата станали на по 30, че и отгоре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b3f76045aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Защо пък трябва, авторке? !?
Леле, писна ми и ми дотегна да виждам такива теми по форумите, създадени от разгонени квачки като тебе!!!
Сигурен съм, че си видяла темата "Защо снасяте деца" и си решила да основеш свой собствен "лайк" клуб на майките тъпачки, във която да си провеждаш собствени дебати с собственият ти вид, защото те е хванало яд, че другата тема е набрала повече популярност от твоята!!! НЕ търпя подобни парадирания на кучки, които не знаят нищо друго, освен да раждат! Жалко, че навсякъде вече светът е пълен с такива отрепки, които се множат, за да не погубят поколението си, от КОЕТО има голяма файдъ, нема що. Поредното семейство от кокошки и пиленца, които си мислят, че са нещо по-специално от стадото, и имат привилегията да живеят на този свят! Май точно това те е провокирало да напишеш тази тема-страхът от това, че хората ще се съгласят със другата страна, и ти от страх си тръгнала по улиците да им викаш "Размножавайте се!!! " навсякъде!!! Страх те е да не изгубиш подгласничките си, а? !? Животинското (или майчинското) у тебе вече се е събудило и то няма вече накъде, нали? !?
Ти си същата, която спореше с авторката на "Защо снасяте деца", а сега искаш да наваксаш изгубения материал, да не останеш по-назад, да основеш своя собствена трибуна на безочливието и на безумието, защото не търпиш никой да ти противоречи, и затова искаш реванш? !?
Няма да се очудя, ако утре те видя на улицата, скандираща срещу еманципацията с табелка, гласяща "НЕ на женската еманципация". Същите кучки ще си останете, които не дават нищо да им се каже, а в същият момент проповядват "мир", "любов", и "обич". Боже, тая последната дума най-много я мразя!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e07797ee2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Защото 20-27 годишна възраст е най-благоприятната възраст за раждане на деца от биологична гледна точка. Но тъй като не сме маймуни, живеещи по дърветата, а сме разумни същества, живеещи в общество, освен биологични, има и социални фактори. В тази възраст един млад човек следва висше, след това започва работа, сменя няколко работи - отнема време д, окато си намери стабилна и сериозна работа. След това започва да се издига в кариерата, да се утвърждава.
Отделно двайсетте са времето, в което човек доизгражда характера си и се развива като личност - хобита, пътувания, интереси, приятели. На тази възраст човек изследва света с любопитството на малко дете, търсейки своето място в него.

За да имаш дете, трябва да имаш стабилна работа и стабилни доходи, за да го осигуриш. Също за да има на какво да го нучиш, за да му бъдеш модел на подражание - трябва да си утвърдена личност, да имаш интереси, да си постигнал нещо в живота си, да имаш опит, който да му предадеш.
И мъжете, и жените в днешно време преди 30 годишна възраст още развиват себе си, търсят мястото си под слънцено както се казва.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 53e35357fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Не е еманципацията - липсата на сигурност е.

Да почнем от намирането на подходящ партньор - все по-малко мъже искат деца преди 30, което е разбираемо предвид, че трябва преди това да имат стабилна работа и осигурено жилище и условия за гледането на детето. Без външна помощ това не е толкова лесно да се постигне, а едно раждане означава, че половинката им дългосрочно излиза извън строя и не могат да разчитат повече на приноса и в семейния бюджет. Това може да бъде доста стряскащо. Процента на разводите в първите години след появата на дете е за съжаление много висок.

Здравните осигуровки и черната икономика. Много жени просто не могат да си позволят да излязат в майчинство, защото работодателят ги осигурява фиктивно - а изборът им да работят по този начин се дължи на простата липса на други перспективи. Ако жена работеща при такива условия реши да излезе в майчинство и доходът на партньора и не е достатъчно висок, за да закрепи положението, докато тя се върне на работа, това автоматично вкарва младото семейство в доста шокова ситуация. Да не забравяме да уточним и че за жената, родила при такива обстоятелства няма никаква гаранция, че ще я приемат обратно на работа след раждането, още повече че ще се налагат чести отсъствия заради детето.

Положението с почти невъзможното намиране на място в ясла или детска градина - отново означава, че единият родител трябва да остане с детето или често да отсъства. Варианта баби да се нанесат при младото семейство да гледат децата не винаги е удачен или изобщо възможен.

Както правилно си забелязал авторе - всички изброени проблеми касаят работещите жени, от които зависи бюджета на семейството. Не намирам нищо нередно в това, че се трудят рамо до рамо с мъжете си, за да могат да осигурят добри условия за живот на семейството и на бъдещите деца. Мъжете под 30, които могат безпроблемно да издържат тях и децата и да поемат риска съпругата им след раждането трайно или за дълъг период от време да остане безработна, особено ако не разчитат на подкрепа от роднини, далеч не са толкова много. Просто си отнема време за едно младо семейство по нормалния начин да осигури възможност и нормална среда за отглеждането на деца. Ако икономическата ситуация е по-добра това автоматично ще намали този период на изчакване и ще свали възрастта за раждане на първо дете.

И впрочем, не разбирам, какъв е проблемът, че жените масово раждат над 30 - та тогава разполагат и с нужния житейски опит, за да отгледат и възпитават по добре детето и са успели и да подсигурят като семейство, заедно с мъжа си материалните условия за отглеждането и респективно за бъдещето му.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 809ac93c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Какво намекваш? Жената да е както преди ли? Да виси дундуркайки бебетата още от младини ли? !? Докато ти ходиш на работа и кой знае може би излизаш с приятели насам натам? Феминистки организации... Хм, на теб ще ти бъде ли приятно да се трепеш по цял ден, да работиш повече от човека до себе си и въпреки това да получаваш по-ниска заплата от неговата? А? Кажи ми как да не се борят жените за равенство като са подложени на това? !?

Сега ти трекнало да искаш бебе и понеже жената до теб може би не иска, хоп проблемчеее... Наглец си ти, наглец! Жените ще раждаме когато си поискаме!

Слагаме работата си на първо място, за да не разчитаме на парите на егоистичните мъже. Защото когато млада жена например на 21 години роди, и след не знам си колко време на мъжа му писне от нея и му трекне че иска друга, стават скандалите, разводите и всичко пада на плещите на жената. Грижите за бебето, че трябва да работи и да плаща сметки.... И знаеш ли колко е трудно на една самотна майка да си намери половинка? Детето пречи жената да си намери партньор. В някои фирми например детето също пречи жената да получи работата... Ако майката е сама. Има купища причини жените да искаме да раждаме на 30! Замисли се малко! Не бъди нагъл и се постави на мястото на една жена! Огледай се малко и не се изказвай неподготвен!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6e57320f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

24.   Нито едно от двете. Повечето жени които нямат деца нямат и кой знае каква кариера. Нямат и мъж, което е едната причина. А другата е егоизъм. Защото да родиш дете не е никак лесно. За това избират лесното.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 38a7a3efbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

25.   Аз пък мисля, че всъщност ги е страх. Кариерата е удобно оправдание, но... да ви имам кариерите. Някои тъпчат на едно място и вземат 500-600 лв заплата и мислят, че гонят кариера. Говоря от лични наблюдения за хора, които познавам, а не за пишещите тук. Вкарали са се в удобното русло и изобщо не желаят да излязат от зоната си на комфорт. А когато пожелаят, често се оказва късно. Около мен има две жени, отложили майчинството, заради кариера уж. Сега са на по 38г и не могат да забременеят. Та, гонете си кариерите, няма лошо. Въпрос на приоритети.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7c3cf3dbfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Аз родих първото си дете на 34, а второто-на 38 години. И беше личен избор. Не се чувствах достатъчно зряла преди това, за такава огромна отговорност. И не мисля, че съм сбъркала. Поне децата ми растат в здраво семейство, без да са лишени от нищо. Не знам по какви критерии си решил/а коя е най-благоприятната възраст за раждане на деца, но наблюдавах разни млади момичета да лежат по отделенията за патологична бременност, или да раждат по две денонощия. Аз родих първото за 45 минути и второто-за час и половина. Не съм имала абсолютно никакви проблеми с бременностите си, така че според мен, най-благоприятната възраст е тази, в която една жена се чувства готова да стане майка. И под готова не визирам биологичния ѝ часовник, или умилението, което изпитва при вида на бебе, а зрелостта ѝ, житейският опит, който е придобила до момента, и не на последно място-възможността да осигури нормален живот на детето си!

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a85fb09d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Номер 8, абсолютно подкрепям!!!
Много им е лесно на мъжете-първо ги гледа мама, после жената. Но, естествено, освен да ходи на работа, жената трябва и да е домакиня, и да се поддържа във форма, иначе ще я зареже. И после ние какво да правим, не дай си Боже, имаме деца, къде да отидем?? ! Затова първо си подсигуряваме живота, после мислим за деца, е, минават години, неизбежно е, ама сами сте си виновни!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 18d8ebd035
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Според мен най-влиятелната причина за този избор на жените е ниските доходи на мъжете и големият избор. Днес жените имат право на избор и то доста по голям от времената в предишни векове. Днес жената може да пътува надалеко и има повече информация, затова може да прецени и да си позволи да мечтае за нещо повече от това, което е имала жената в миналото.
Реално жената в миналото не е имала избор, или ще я дадат като много млада за булка, най-вероятно на мъж който живее наблизо, рядко ще я поиска мъж от чуждо далечно село. Контактите на жените са стигали само до съученик, съсед или поискал я съселянин. Тя или родителите й, разбира се, сред предложенията избират най-доброто и днес е така, избира се най-доброто, но днешните жени имат по големи шансове за повече предложения.
От друга страна доходите на младите семейства са много важен фактор който доста влияе върху избора кога и колко деца да имат. не забравяй че изборът дали да се роди едно дете не е само на жената, в доста от случаите мъжът не може да осигури финансово повече от един негов наследник. По официални данни на едно семейство за да има две деца и да живеят нормално им трябват най-малко 2248лв, а също е отчетено че повече от 80% от българските семейства нямат и не могат да достигнат такива доходи. Не забравяй че 2, 5 милиона българи живеят с под 295лв на месец на член от семейството, как да създават нови членове на семействата си?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1c43cec217
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   До н. 24 и н. 25: всъщност по - добре, че жените, за които сте споменали не желаят да имат деца. Както сами сте писали това са хора с нисък доход, хора егоистични и страхливи.
Какви родители биха били такива хора

(защото за да си родител в днешно време не значи само да го храниш и да му переш и да го издържаш финансово, защото едно дете трябва да получава И ОТ ДВАМАТА СИ РОДИТЕЛИ пример как една ЛИЧНОСТ трябва да съществува пълноценно в 21век във възможно повече аспекти, детето в 21 век има нужда от родители с разнообразни интереси и богата обща култура, от хора със самочувстие и добре развито самоуважение),

та дори и след време да им се вдигнат доходите до малко по - добро ниво? Смятам, че един човек в 21 век задължително трябва да е преодолял комплексите и страховете си преди да предприеме крачката да има дете.

Страшното е, че има и такива мъже - страхливи, комплексирани и с ниски доходи. Мъже, които само мрънкат, че държавата била им виновна за всичко, мъже които взимат под 1000лв заплата при условие, че живеят в областен град или близо до такъв и в същото време са почти на 30 (че някои и нагоре).

Еми извода е, че всички хора, независимо жени ли са или мъже, които не са готови психически, които не са си преодолели комплексите, които имат прекалено ниски доходи да не предприемат Крачката, а да продължават да работят за своето подобрение, ако желаят, или просто да продължават да си съществуват както могат както искат и. т. н.
В някои случаи дори сякаш е по - добре, че тези хора (и жени и мъже) нямат сексуални партньори.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9004f45ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   До №21 - да, това е най-подходящата възраст откъм фертилност на жената. Всеки гинеколог ще го потвърди. След тази възраст качеството на яйцеклетките драстично започва да спада и се стига до не става по естествен път или до ин витро, което изобщо не е добър вариант. Изключения има, като №27, но правилото е, че колкото по-късно, толкова по-трудно. Биологичната страна при жените изобщо не е за подценяване. Да се ражда до 23-24 не е много желателно, но и да се започва с опити след 30 - също. И накрая ще стигнем до там, че всичко се случва, когато е най-добрия момент за това. Ако ще се случва...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: fca60014da
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Една част от жените наистина гонят кариера или поне гледат да си уредят живота до някаква степен, което аз напълно одобрявам. Не може да родиш на 20, без работа и без образование и да чакаш бабите и дядовците да ти гледат и издържат детето. Макар, че има и случаи, в които жени раждат млади, но пак си правят кариера. Доста голяма част от жените обаче са на обратният полюс-нито правят кариера, нито пък раждат, просто чакат принцът да дойде и да им уреди живота.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6e57320f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

34.   То пък големите кариери дето гонят. 500 лвпечелят, работят в някой офис и вече голяма кариера направили.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 75f5a92680
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   До 24: още ли има такива сексисти като теб? Мислех, че сте изчезнали...
Скъпи "мъже", моля да не забравяте, че жената в християнския свят е Свободна да прави каквото иска с живота си и никой не е способен да я накара да прави нещо насила.
В днешно време жената има право на избор, не живеем в 18 век. А ако вие живеете, това си е ваш проблем.
Мисля, че е най-логично жената да ражда след 30-годишна възраст. Тя трябва да се установи, да се отдели от родителите си, да си намери добре платена работа, да си намери Мъж, който да я обича такава, каквато е, и чак тогава да роди. Не е въпрос на егоизъм, а на разум.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 50280d7c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Няма да давам съвети, но ще ти разкажа за братовчедка ми.
Вуйчо и вуйна винаги я гледаха като писано яйце и тя стана много глезена. Едвам завърши гимназия и веднага се омъжи. Разбира се си взе мъж мутра да я издържа. Роди му дете, което за съжаление прилича все повече на баща си, дебела, грозна и проблемна, черта на майка си.
Детето тръгна на училище и в този период братовчедка ми се разведе, несходство в характерите=парите на мутрата свършиха. Детето в момента е в 5 клас и ту се бие със съученички, ту прави други глупости. На всичко отгоре едвам завърши 3 и 4-ти клас, но според мен е нормално, когато братовчедка ми срича и е по неграмотна от детето си, но пък има самочувствие и претенции на принцеса.
Не работи, има 1 година трудов стаж, а е на 31. Търси някой балък да я храни, като междувременно цица вуйчо и вуйна за пари, за да може да щрака по кръчмите.
Оплака ми се че търси усилено работа, кандидатствала за позиция-секретарка, а човекът и звъннал да я пита как е възможно да е толкова неграмотна, че от малкото писано в автобиографията да няма изречение без груби правописни грешки.
Историята ако не беше истинска, щеше да стане за чудесен виц.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6d7ae996bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Номер 8, по същата причина мога да кажа за какво ми е женското присъствие? Аз сам си изкарвам пари, имам си добра работа, всичко мога да си позволя, сам си готвя, сам си чистя, ако реша мога и сам да си отгледам дете (там проблемът е по-скоро, че попечителството се дава на майката по принцип)? ! Мога да намеря и секс, така че за какво ми е на мен тогава стабилна жена?

Не ти ли е идвало наум, че този мъж не е само там да дава пари? Че мъжете не са само някакво семе, което е нужно за да родиш, пък после да разкараш? А чувала ли си за любов, близост, приятелство, не ти ли е приятна компанията на един мъж? Или си викаш, , , аз си имам работа, дете мога да гледам, студенокръвно съм, за какво ми е някакъв там да ми виси на главата? "

Надявам се жените да се отучите от тези глупости, че както на вас не ви трябват мъже, така и някои от нас много по-лесно дори могат да кажат, не ни трябват жени и готово.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1844f66e41
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   Н 38, при вaс мъжете често любовтa стигa, докaто си помислите, че ви е сигурнa женaтa кaто е вързaнa с едно- две бебетa. И след товa изведнъж решaвaте дa си пробвaте възможности и нa други местa. Дaли още "вървите" и т. н. И тaм е също тънък моментa, aко е зaвисимa женaтa, зaрaди децaтa ще трaе, кaто е незaвисимa обaче, ще те/ви прaщa по пътя ви.
Aмa хем искaте всичко дa можем, тоест включително без вaс, пък хем дa сте нaместени, че и зa вaс дa се грижим.
Инaче кaто си имaме сигурносттa, доверие, увaжение и любов иaто имa, кaкво по- хубaво. Двaмa души със сaмочувствие, с добри професии, с добри възможности зa семейство и децa.
Aко обaче единият от двaмaтa реши друго във времето, поне децaтa със сигурност ще бъдaт добре, мaкaр и сaмо с един родител, или основно с единият.
Хем сaми се нaбутaхте с претенциите си тaкa, хем сегa циврите, че мaй не ви изнaся много, зaщото нямaте aбсолютен контрол.
Примерно aз съм омъженa и щaстливa към моментa. Обaче aко недaй Боже се случи нещо и ми се нaложи дa продължa сaмa, ще го нaпрaвя без никaкъв проблем. И бих билa с друг мъж, сaмо aко тaкa желaя, a не притиснaтa от обстоятелствa. Съпругът ми знaе, че могa и с него и без него, той също. Не му е проблем товa, че не съм зaвисимa, хленчещa из ъглите. Нaпротив, нямa подобни комплекси и е щaстлив от вътрешнaтa си сигурност, че съм с него, именно зaрaди него. И се съглaсих дa зaживеем зaедно нa 32 г. тогaвa, когaто бях нaпълно сигурнa, че искaм него, но че бих моглa и без него, тоест и добре устроенa :).
A пък вие НЕ можете без женa, aко искaте дa се рaзмножaвaте, природa. И все пaк трябвa дa се съглaси някоя дa ви износи дете. A никоя нямa дa го нaпрaви току- тaкa. Ще имa нуждa от сигурност зa детето, нaли тaкa? ! Ии, стигaме до същото :).

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9004f45ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Да, №38, само дето такива мъже като теб са доста пренебрежим процент. Останалите проценти са точно за мъже, които желаят да бъдат отглеждани от половинките си и да правят всичко изброено от №8. Това е класическият случай.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6d7ae996bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   От 38 до 39. Това го говорете за разни пропаднали мутренца, синчета и други хора без бъдеще. Аз си работя в голяма компания, на добра заплата и имам перспектива. Не съм перфектен, но се грижа сам за себе си, без помощта на приятелка до мен вече много време. Изобщо не желая жена ми да е зависима от мен, бих и дал пълна свобода да работи професията си и ако сме заедно, двамата заедно да решим кога да имаме деца. Нямам никакво желание да имам до себе си златотърсачка, кифла или каквито други там ги наричате. Нямам и никакво желание ако обичам приятелката си, да я напускам. Напротив, винаги съм давал шанс на жените покрай мен, те почти никога.

На всичкото отгоре, съм твърде зает, за да видя дали съм, , вървежен" сред жените, не прекарвам всеки ден в дискотеките или навънка, търсейки да, , забия" някоя. Нямам никакво намерение да ходя да се занимавам със сто хиляди жени по стотици причини, много по-лесно и по-приятно би ми било да имам стабилна приятелка до мен, която си има собствена професия и воля.

Това за което става въпрос е, че представяте ситуацията така, сякаш мъжът е някакво семе, дай да направим дете, пък от там нататък, като жената имала кариера, да го разкарва. Ако това са вашите ценности и вас любов, приятелство или близост с някой мъж не ви интересува, мисля че имаме огромен проблем в обществото и ще виждаме все повече самотни майки, защото, , МОЖЕЛИ БЕЗ МЪЖ И БИЛИ СИЛНИ ЖЕНИ! " Имайте предвид, че има и "СИЛНИ МЪЖЕ", които могат да прекарат голяма част от живота си без жена. Не желая да живея в такава реалност, но вие ми го представяте по този начин.

Номер 40, може и така да е, но в средите които съм аз, изобщо не съм видял глезени момченца.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 28ef21225f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

42.   Номер 40, абе откъде ги намирате тези мъже, които искат половинката им да ги гледа? ! Мъж съм и нито сред приятелите, нито сред познатите ми, има подобни екземпляри! Изобщо дори не съм чувал подобно нещо. Не защитавам мъжете, между нас също има страшни селяци, но специално мъж да си търси жена, за да го гледа не познавам.
Иначе, 38 е много прав! Въпросът не е в ползата от даден човек, а в това просто да искаш да си с него. Аз с две ръце подкрепям самостоятелните жени и съм изключително внимателен към несамостоятелните. Изобщо нямам нужда от държанка, която ще стои при мен само заради лесният живот. За мен няма нищо ненормално жените да раждат на около 30, тъй като това е периодът, в който вече имаш стабилна основа и си независим.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c670d36552
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Н 41, aми не рaзбирaм тогaвa зaщо го приемaш лично. Дaлеч съм от мисълтa дa постaвям под общ знaменaтел. Тaкa или инaче, ние сме дкъжни дa помислим зa сигурносттa, нaшaтa и нa бъдещите децa. Хорaтa се променят във времето, знaеш го. И тук aко отвориш произволно темa зa семейство, все ще видиш нещо от родa "обичaм я, увaжaвaм я, но колежкaтa/ продaвaчкaтa/ комшийкaтa... " и т. н
Дa, говорих генерaлно, но не можеш дa отречеш, че товa е реaлносттa. Никой не знaе нaкъде ще го "зaвее" утре, кaкво ще му се случи. Рaдвaм се, че определяш себе си по друг нaчин, но все пaк aсоциятa с женa, която нaпрaви е- прaне, готвене, чистене в горният коментaр :).
A инaче, отговaряме по темaтa нa aвторa. Питa- кaзвaме му, щом искa дa знaе.
A и ти кaто се зaмислиш, нямa ли дa ти е по- добре с женa с добрa професия, сaмочувствие, утвърден хaрaктер, любимa, но и рaвен приятел до теб?

Н 39

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f9e0aa593b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   Търся жена да ме "отглежда". Степента й на еманципираност няма значение.
В замяна ще и направя бебе, когато каже /преди или след 30/.
П. С. Много хубаво правя бебета, а не ям много

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: c9c0074f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Ето в тaзи темa имaте всички отговори
http://spodeli.net/3/story-15266.html
Вие сте ги писaли мъже, товa сa вaши мнения и изисквaния, постaвили сте ни под общ знaменaтел. Тоест, еднaкви сме едвa ли не. Били сме меркaнтилни, търсели сме някой дa се грижи зa нaс, несме се рaзвивaли...
Хaйде обяснете ми сегa пък кaкъв ви е проблемa? Ето, сегa пък зaщо сме рaботели, рaзвивaли, издържaли сaми, зaщо пък сме стaнaли толковa сaмостоятелни и можещи.
И после жените не сме знaели кaкво искaме. Еех мъже, aми те тaкa съвсем ни губите. Търсете си други нaционaлности, според желaниятa ви, щете зaпaднячки- дa рaботите кaто луди и плaщaте aбсолютно всичко и при рaзвод сте нa улицaтa, но продължaвaте дa рaботите зa нейнaтa и нa децaтa издръжкaтa или aфгaнистaнки- ще ги поступвaте, пък те смирено ще ви готвят, чистaт, почесвaт топките.
Време е дa се изясните вие, нямa кaк кaто мaмa и ние все дa търчим подир вaшите кaпризи. То не сa и кaпризи точно де, просто не сте нaясно със себе си, искaте някaк ние дa ви предложим товa, което би ви нaпрaвило.щaстливи, рaзбирa се чрез хвърляне нa боб или гaдaене по звезди, зaщото вие сaмите не знaете.
Хaйде, прочетете си отговорите по темaтa, чийто линк съм ви дaлa и aко някой имa желaние, некa обясни.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6d7ae996bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   От 41 до 43. Това за изневярата може да стане и от двата пола. Нищо не е гарантирано на този свят. Който не иска да рискува, просто си остава сам, тогава може да е сигурен/на, че няма да преживее изневяра.

Да, на мен ще ми е по-добре с жена, която не иска да я дундуркам, нали това досега приказвах, нямам желание да съм със златотърсачки или каквито там ги определяте. Иначе номер 42 го определя много точно. Всичко което се пише тук е за, , ползата" от мъжете, не реално дали иска някой да бъде с друг, а какво можело да се извлече от мъжете. Логиката която виждам е, щом имала пари жената, можела да си позволява всичко, нямала за какво да бъде с мъж. Тази логика вече доминира навсякъде и става въпрос, че явно жените не искат мъжете, защото били влюбени в тях, харесвали ги (дори да е само визуално), а заради ползата от тях.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f9e0aa593b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   http://www.webcafe.bg/webcafe/analiz/id_621422341_Koga_rajdat_balgarkite
Това са фактите!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 782f114723
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Н 46, нещо не можем дa се рaзберем жените и мъжете помежду си... нормaлно :)
Не, сaмо искaме дa сме спокойни, че aко сбъркaме с изборa зa съпруг, сме достaтъчно обезпечени, можещи и сигурни в себе дa продължим и без него, но с добри възможности зa децaтa.
A инaче, aко се остaвим дa зaвисим се получaвa точно товa, женaтa си нaтискa пaрцaлките и си трaе, зaрaди потомството, съответно е "гледaнa" от мъжът. Той пък... е, си прaви, кaквото си искa, зaщото бил мъж, дето издържaл семейство.
Ние носим по- голямa отговорност зa децaтa, зa смешните издръжки от бaщите при евентуaлен рaзвод чaк не ми се говори.
С женa тип "перкa", имaйки в предвид, че ще избере мъж според нивото си, едвa ли ще си позволи той дa си вее... нещо си и дa се нaдявa, че нaмя дa имa последствия, кaкто се случвa при зaвисимите жени.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6d7ae996bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   46 до 48. Пак не разбрах, какъв е проблемът на жената да се образова, да гони кариера и работа, а в същото време да има връзка? Това взаимоизключващи неща ли са? Викаш, при развод няма да е приятно за нея, е тогава да си хване една хубава работа в компания, дори да вземе майчинство и да роди 2 деца, над 1000 лева при завръщане на работа са и гарантирани. Като мъжът я натискал и не искал тя да работи никога, той да я издържа (нещо което е може би срещано при ненормалници, садисти и мутрета), разделят се още в началото и толкова. Какъв е проблемът на жената не разбирам?

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e1b79c3b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

51.   Еманципацията е понятие, зад което жени с психически, физически, сексуални и житейски проблеми, прикриват нежеланието си да създадат семейство и деца. Безспорно влияе на раждаемостта. За съжаление

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e92b3fa00f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

52.   Да задам въпроса по друг начин:

Какво принуди мъжете да стават бащи след 30?
Защо съпругата и децата не са сред приоритетите на съвременните младежи?
Защо почти никой не се жени преди 30?
Най-благоприятният период за създаване на семейство и раждане на деца е от 20-тата до 27-мата годишнина. И след като всеки средно интелигентен мъж е наясно с тези факти, защо огромна част от мъжете отказват да говорят за деца и семейство преди да навършат 30?

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: f9e0aa593b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

53.   52, страхотна логика.... , но мъжете все още не могат да раждат!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b281891289
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

54.   52 - защото са еманципирани!

Сега сериозно - стига живейте в 19-20 век. Не можем вечно да сме вчерашни българи от старо време. Може преди на 25-27 г. да е било благоприятно да създадеш семейство, а преди това са били 16-18 г., или дори по-малко, но днес живеем в съвсем друг свят и... ДНЕС ЖИВЕЕМ ПО-ДЪЛГО. През 50те средната продължителност на живота у нас е била с 20-25 г. по-ниска, днес дори българите живеем средно над 73 г., менопаузата идва с 10 г. по-късно и сме много по-дълго просто здрави. Днешните млади хора имаме очаквания да живеем до над 85 г. средно.
Времената се променят. Днес искаме да осигурим на децата си материално благополучие, но и да сме достатачно зрели, за да можем да ги възпитаваме. Не искаме вече да зависим от старите, децата ни да израстнат по баби и учреждения.
И не само женската еманципация е причината да се ражда по-късно, но и като цяло еманципацията на младото българско семейство от старите и от държавата.
Преди са се женили млади, защото е имало държавна доктрина за това - раздавали са се дори панелки и повечето са се женили с идеята да получат жилище. Медицината не е позволявала проследяване на бременността като днес и е нямало инвитро както и много медикаменти и методи и от чисто физически причини се е раждало под 25 г. дори

Днес гледаме да се изучим, да хванем някаква професия, да поспестим за вноска за собствено жилище, да сме сигурни в партньора си и избираме внимателно. Отделно медицината ни позволява да раждаме и след 35 години дори, а мъжете дори чакат до по-късно или се развеждат и създават след 40 г. ново семейство. Просто условията са други

Светът се върти. И мъжете, и жените заедно взимат такива решения, а женската еманципация донесе и на мъжете хубави неща. Не са отговорни вече сами за изхранване на семейството, децата се планират и няма вече гладуващи и мръзнещи поне сред образованите. Само в примитивните общества като при нашите цигани например е прието да се женят млади хората и да имат много деца и на млада възраст. Колкото по-развито е едно общество, толкова по-дълго хората живеят и съответно имат по-малко и по-късно деца.
Бедните народи, необразованите имат рано и много деца (вижте бежанците например какви са, в Африка какво става, в Латинска Америка и по гетата навсякъде по света)
Всеки може да създаде млад деца, но не това искаме днес ...

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a1e3dad0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

55.   Точно така номер 52!
Мъжете спокойно могат да си позволят да стават бащи още по на 20год.

Все пак те просто осеменяват, а ние износваме и раждаме.

Започват работа на 18год. - за 2 години спокойно би трябвало да усвоят занаят, (особено ако са били и малко по дейни да бачкат през летните ваканции по време на гимназията) освен, ако разбира се не са някакви такива с психически, физически, сексуални и житейски проблеми.

 
  ...

1-50 от 100
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker