Телефонен тормоз - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Телефонен тормоз
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1974 пъти
Oт извecтнo вpeмe мe тopмoзи фиpмa твъpдящa чe имaм няĸaĸвo зaдължeниe ĸъм oпepaтop "X" и тoвa мoe зaдължeниe билo изĸyпeнo зa cъбиpaeмocт oт фиpмa "У". Aдcĸи мнoгo мe дpaзни тoвa чe нямaм ниĸaĸви oтнoшeния c фиpмa У a мoйтe лични дaнни ca пpeдocтaвeни тaм. Иcĸaм дa пoпитaм ĸaĸ дa cпpaт дa мe тopмoзят тия дocaдници ? Kaтo Hямa дa им плaтя , пpи ĸaĸвитo и дa e oбcтoятeлcтвa (cтaвa въпpoc зa пoд 20 лв ) . Не бях доволен от услугите на фирма Х накрая не си спазига договора те начислиха ми добълнително такса 1 бр и не възнамерявам да я плащам .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5707a4a3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Иди и им го кажи в лицето, та ако трябва и ги разтуряй малко... Аман от такива фирми!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 990f17f884
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наглото държане и невъзможността да сторят нищо срещу тебе, защото не им е изгодно да завеждат дело, кара тези измислени фирми да си прехвърлят задължения към други такива. Ако са искали през годините щяха да направят нещо срещу теб. Ако тормоза е чест и с агресивен тон ти напомнят какво искат от теб, спокойно ги пращай да си търсят парите, там откъдето са ти взели данните. Ти нямаш никаква гаранция, че ще спрат, колкото и години да минават. Така че ако те не се държат нормално, ти също не би трябвало да им траеш простотиите. Блокирай колкото можеш повече от техните номера, обади се в полицията, че си тормозен и може другият път като ти се обадят да ги натропаш спокойно, че ти пречат на личният живот.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 990f17f884
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Наглото държане и невъзможността да сторят нищо срещу тебе, защото не им е изгодно да завеждат дело, кара тези измислени фирми да си прехвърлят задължения към други такива. Ако са искали през годините щяха да направят нещо срещу теб. Ако тормоза е чест и с агресивен тон ти напомнят какво искат от теб, спокойно ги пращай да си търсят парите, там откъдето са ти взели данните. Ти нямаш никаква гаранция, че ще спрат, колкото и години да минават. Така че ако те не се държат нормално, ти също не би трябвало да им траеш простотиите. Блокирай колкото можеш повече от техните номера, обади се в полицията, че си тормозен и може другият път като ти се обадят да ги натропаш спокойно, че ти пречат на личният живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a860b5a470
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смени си телефона ако е мобилен или го изключи ако е стационарен. За съжаление няма друга възможност - ние сме така от много месеци. Накрая се принудихме да го изключим.
Това разбира се не гарантира, че след 2-3 години няма да те потърси съдия-изпълнител.
Давността на финансовите "престъпления" е 5 години. Ако до тогава издържиш психически и успееш да им се изплъзнеш - повече нямат законово право да те притесняват. Дотогава обаче... законите на страната са такива, сори. Веднъж като нарочат сестра ти за к..ва, после ходи да доказваш, че нямаш сестра, ама първо си плати де..

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e1c3d521bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако наистина става дума за 20 лева по добре ги плати да ти се махнат от главата.
Ако си за идеята, и казваш истината, че таксата ти е неправимерно начислена пускаш една един мейл КЗП, като в копие слагаш фирмите Х и У. Бързичко ще ти се обадят да се извинят за грешката, а КЗП си ги санционира отделно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a1b633d018
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това ако не е Виваком!

Преди да се абонирам за интернет услуга към тях ми казаха, че трябва да платя 20 лв.
Накрая излезе, че трябва да платя допълнителни 18 лв към тази сума, дори не си направиха труда да ме уведомят - ужасно некоретни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b7b7486884
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, имах абсолютно същия случай. Държаха ме една седмица без интернет, никой не обърна внимание на жалбите ми, така и не пратиха техници, съответно спрях да плащам. След години ми се обадиха от колекторска фирма. Реших проблема по следния начин - влязох твърдо на пишман-мутрата, която ми се обади. Обясних му накратко, че операторът не изпълни задълженията си по договора. Казах му твърдо повече да не ме търси и ако има някакви претенции, да си ги предяви по съдебен път. Като му казах и че ще спечеля делото. В тези фирми не са особено умни. Накрая му казах, че ако продължат да ме търсят, аз ще пусна жалба и ще ги съдя за тормоз. Повече не са ми звъняли. Ако са упорити, можеш да започнеш с жалба в полицията срещу тях. Това може да помогне. Идеята е да разберат, че категорично няма да платиш. Няма да им се разправя за 20 лв.
Относно това дали могат да те осъдят - работех няколко години в мобилен оператор. Тогава законът беше направен така, че ако се стигне до дело, операторът няма как да спечели. Може и да са се променили нещата, но се съмнявам. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3d683af868
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първо няма защо да криеш имената на въпросната фирма-всички сме наясно че става въпрос за СГ Груп или дъщерна фирма на същите. Тази фирмичка се държи от някаква бабичка Султанка Цампарова и великите и двама сина-даже ЕГН-тата им знам. Една елементарна справка в Търговски регистър показва че същите имат запор за над 1 мил. лева-така че крадеца пищи "дръжте крадеца"
Няма от какво да се претисняваш-същите Цампарови нищо не могат да ти направят, самите те нямат нужните документи за да те съдят например, затова прибягват до телефонен терор
Пишеш една жалба до прокоратурата, цитираш телефоните, от които въпросните идиоти те тормозят и оттам полиция ще си ги привиква и ще си ги оправя. Аз така направих-една жалба до прокоратурата им секна мерака да ми звънят въобще, успех

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: cbba4efc23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Щом като фирма Х не си е спазила договора, ти нямаш право да ги наказваш с неплащане на сметката си, ако искаш, имаш право да ги съдиш.
А решението си е твое, дали си струва да хабиш нерви за 20лв да търпиш тормоз от фирма У. Щом искаш да тормозиш фирма Х и да не си платиш сметката, сега те са си позволили да те тормозят, като продадат дълга ти на фирма У. По принцип фирма У си е права да си търси закупения дълг. Колкото до личните ти данни, ако те не са в правото си, съди ги.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6b92733af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Такава е играта, момче.
По-добре плати, за да нямаш проблеми с тези от У.
Пък и неплащането за услуга, която си ползвал и не ти е харесала, не е начин да изразиш недоволството си - има Комисия за защита на потребителите например, а и още много други инстанции.

Дерзай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker