Потънали сме в заеми заради мъжа ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Потънали сме в заеми заради мъжа ми!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3639 пъти
Не мога да опиша колко съм разстроена, съсипана съм отвътре и вече не ми се живее. Мъжът ми, заради безкрайната си любов към хазарта, профуква като нищо парите ни. Има 3 заема от банки, един от които е цели 20 000 лв!!!
Разберете ме, обичам го много. Миналата година се оженихме, той беше най-прекрасният мъж, който познавах - красив, умен, много романтичен и любезен, не някакъв простак. Той не е чист българин, баща му е руснак, има и австралийски корени. Срещнахме се на морето, моментално си паснахме, той ме очарова и за 8 месеца се стигна и до брак.
Но няма перфектни хора на тоя свят и се запознах с най-големия му порок - комарджия от класа е. Не пие, не ходи по жени, просто има някаква мания да залага, да играе всякакъв вид хазарт. В началото го криеше, но аз намирах доказателства. После всичко ми обясни и бях потресена - теглил е различни кредити, залагал каквото намери. Добре, че поне апартамента не е ипотекирал, че тогава щях да го убия без да се замисля! На 26 години, все още е млад, обича риска, но какво да направя? От заплата 1000 лв, той вкъщи носи само по 400, които за нищо не стигат предвид факта, че в момента не работя, защото съм бременна! Най-голямата мечта винаги е била да си имам семейство, грижовен съпруг и да мога да им осигуря всичко, но как да го направя, като половината ми заплата отиваше да покрива заемите му, за да сме спокойни, а сега като съм на платен отпуск за 3 месеца, заплатата ми е по-малко от половината и не може да се оправим! Трябваше да прекъсна работа, защото ме натоварваше, аз имам проблемна бременност, но нещата станаха по-зле, че направо мисля да се върна на работа! Той все обещава, че ще заминем за Англия, където ще се оправим финансово, но той не знае английски! Аз ли да го уча, защото знам? Е кое първо да направя, да го уча на език, да се оправям с бременността, при положение, че той никога не си е вкъщи и не носи почти никакви пари или да му изплащам заемите! Залагал е мои бижута по заложните къщи и после аз със срам съм ги взимала обратно, а после съм продавала, за да му изплатя грандиозния кредит! Как ще отгледам дете с такъв мъж? Той, ако не мисли за нас, поне за бъдещето дете не мисли ли?
Бих го напуснала, но къде ще отида, обратно при родителите си? Не мога, по-добре да не говоря за тях, защото те винаги подадат ли ръка, цял живот ти го натякват и очакват нещо в замяна. Висшето сама си го платих, сега няма да ги моля за помощ като вече съм семейна. Неговите не знаят за порока му и той ме помоли да не им казвам, а и в повечето време те са си в Русия. Честно казано, иска ми се да се самоубия, но заради това дете в мен все още намирам причина и желание да живея! Имам чувството, че светът върви срещу мен... Уморих се от заеми, кредити, обаждания от банки. Какво да направя? Как да припечеля пари, за да оправя веднъж завинаги този въпрос, защото явно той не мисли за това!
Когато някой ви каже, че любовта можела всичко и винаги трябва да слушаш сърцето си, не се подлъгвайте веднага, защото ето докъде ме доведе любовта! Моля ви, помогнете ми със съвети, какво мога да направя в моето положение? Публикувайте историята, защото ми трябва помощ спешно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: bbaa0fff31
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблеми с хазарта - борчове - бягай далеч.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a44c93ff5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Твоята история е много типична и ми идват на ум две поговорки.

„Бързата работа, срам за майстора“ - за 8 месеца ти си се омъжила и сега си бременна - на това викам аз бърза работа

. и „Прекаленото хубаво, не е за хубаво“
Точно най-големите „принцове“ често се оказват жабоци и половина. Такива „Принцове“ знаят какво желаят жените и как да ги въртят на пръста си, но думите са им кухи. По-трудните, сложни и резервирани мъже в последствие се оказват по-вярни, по-сериозни за семейство, но да - с такъв мъж го няма блясакът, ихо и ахото, защото човек не може да има хем лъскавото, хем сериозния мъж до себе си.
Мъжът ти има много сериозен порок. Не заемите са ви проблема - ако искате, ще ги платите заедно, има хора и с по-големи заеми, но въпросът е, че такъв порок се бори само с професионална помощ и ако човекът сам осъзнае и признае сам за себе си, че има проблем (зависимост от хазарта).
Ти ТРЯБВА да кажеш и на неговите, и на своите родители и да говориш с него по същество - без много емоции и да го убедиш или да се лекува, или се изнасяй от там и да се оправя.

Колкото за обещанията да сте били ходили в чужбина - не му се връзвай. Той е сладкодумен човек - просто в Англия ще си никоя, без близки и ще си напълно зависима от него. Език не му трябва за длъжностите, които са свободни за българи (какъвто той си е независимо от произхода) -той ще работи физическа работа, ти ще ходиш да чистиш когато времето ти позволява и няма да имаш нито близки, нито познати, които да могат да ти помогнат. Забрави
У нас поне можеш действително да отидеш при вашите, което пък не е толкова лошо решение.

Ти много добре знаеш, че си прекалено силен човек, умен човек, за да се самоубиеш, не говори глупости, моля те. Просто си подобно на много жени като теб - образовани, амбициозни, с конкретни планове, ти си повярвала на първия, който ти е обещал лесно да ти осъществи мечтите, но точно такива хора са кухи иначе - който лесно обещава, не смята да си изпълни обещанията. В началото действително ви е лесно с такива мъже, но все някога се събуждате.
Например моя много близка приятелка в миналото с огромни претенции, огромни амбиции, отблъсквайки много сериозни мъже стана така на 37 годинки и гледам сега във Фейса, че се с сгодила с един от новите ни съграждани, родом от Африка. То е ясно, че човекът просто търси легален начин да остане и явно ѝ е обещал всичко, което до сега е търсила - на снимките гледам хвърчи тя направо от щастие, но лесно постигнатото щастие нали сама си видяла е много крехко и временно.

Най-важна в момента си ти както и бебето. Мъжът ти трябва да избира - вас или хазарта. Не са проблем кредитите, а самият порок - кредити се плащат.
Върни се иначе на работа. Нас в България непрекъснато ни убеждават и лекари, и медии, че едва ли не бременността е болестно състояние. Това го има само у нас. В развитите държави се работи буквално до 3 седмици преди раждането, а ако действително имаш проблеми хвани и се примести поне временно при вашите, за да има и помощ.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9e25006aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Кажи че, ако не престане с хазарта ще го напуснеш и детето няма да може да види. Ако те обича ще те послуша ако ли не значи НЕ те обича.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6f950a88c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пращай го бежанец в Европата! Там опрощават всичко, че и пари дават... 150 евро на месец на калпак - почти колкото една българска заплата.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: cc8b1c78d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Нямаш голям избор.
Мъжът е с със сериозен проблем. Хазартът е болест, която не се лекува. Много бързо те е оплел в мрежата си, за да може да дели с някого заемите си. Хитър ход, едва ли толкова те обича, колкото си представяш.
Избий си от главата, че можеш да му помогнеш или, че ще припечелите в чужбина. Хазартът ще гълта още и още. Едва ли знаеш за всичките му задължения.
Бягай при родителите си. По-добре роб при тях, отколкото роб на един прахосник. И задължително се разведи, че и без това ще плащаш всичко, което е натрупал като заеми до развода.
На това дете му трябва поне малка сигурност, а с този баща и ти ще станеш (както виждам си станала вече) несигурна.
Успех и не се бави с решенията си!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: db28dab77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ох, мила - попаднала си на ужасна въртележка.
Близка моя приятелка имаше съпруг със склонност към хазарта. 2 пъти го напускаше заради подобни изцепки, след това той успяваше отново да и влезе под кожата и да се съберат. На 3тия път, когато след уикенд отсъствие завари семейното жилище без бяла техника, най-после и увря главата и се разведе. Но докато се стигне дотам много изтърпя - 12 години брак на вятъра, ядове и надежди, че той най-накрая ще се осъзнае и ще се спре. Не се спират, мила. Сподели с близките си проблема - всички трябва да са в течение и да имаш подкрепата им. Колкото по-рано сложиш край на тази връзка по-добре - и за теб, и за детенцето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9cd856c9f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   И какво като се разведе после ще ги плаща детето му като законен наследник... Провалила си си бъдещето. С този човек си свързана, дори да се разведеш той е баща на детето ти... Колкото и да не ти се иска то носи неговите гени, а по-някога пороците са наследствени. Възпитавай детето си с много любов и в спокойна среда, за да израсне достоен човек.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f7ca14b7c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Миличка, съжалявам за теб, но за мен е странно, че при цялата ви женска интуиция правите дете с някой гнилоч. Съмнявам се, че би се променил просто така, без никаква причина. Вземи и го напусни. Много грозно е да давате парите за детето, вие да работите по две седмици месечно за да може той да натисне копче в казиното. Не знам дали ще ти се стори крайно и ще ме извиниш ако е така, но не изключвай и развод, като възможна мярка. Обърни се за съвет към твоите родители. Те може и да ти натякват, но винаги ще искат добро за теб. Рано или късно ще разберат и по-добре да е рано.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a44c93ff5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   н. 7, за да станеш наследник, трябва първо човекът да умре, а той е много млад и второ - всеки може да се откаже от наследство - това да са ѝ на Авторката проблемите...просто този мъж трябва да се бори с порока си. Не е вярно, че не е лечимо, но той трябва да пожелае и да се подложи на терапия

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 886189351f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Сега пък миличкият ми съпруг се прави на много загрижен и не ме пуска да работя. Кой ще му изплаща заемите тогава, като той не спира да залага? Честно, не мога да се оправям. Ако кажа на неговите, той ще ми вдигне скандал, а сега изобщо не ми е до скандали, защото имам чувство, че главата ми ще гръмне. Ако се заприбирам при нашите, дори да преглътна гордостта си - и те сигурно ще ми направят скандал и ще започнат да ме хокат заради бързата сватба, заради това, че е едва ли не мъжът ми е чужденец (а те са старомодни хора). Затова не знам. Искам спокойствие, ако имах възможност, щях да се отделя за една седмица - да бъда насаме със себе си, но не мога да заделям пари примерно за санаториум или хижа сама в положението, в което се намираме. Притеснявам се глупакът да не ипотекира жилището, да не ни вземат колата или нещо такова. Като повдигна темата, той ми крещи, че отдавна е спрял да играе комар, но има много да връща, а това не са 1-2 лв.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a44c93ff5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Aвторке, ако жилището е придобито СЛЕД брака не може да го ипотекира без твое потвърждаване - мисля, че дори наследствен имот по принцип без твое съгласие не може да ипотекира... , а колата дори да загубите не е кой знае каква драма - може да я препише на теб както и жилището и така няма да има имоти или да се разберете да препише жилището на бебето ви като се роди, ,
Колкото до почивката - нямаш ли село или роднини/приятели в друг град или село? Отиди просто на гости на някого...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 203b59d82c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Пристрастяването към хазарт е сериозно психиатрично заболяване. Мъжът ти има нужда от лечение!. Напусни го и се върни при родителите си. Поне докато бебето поотрасне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 49799bc038
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Мила, като родиш, взимай си детето и бягай! Сега сте само двамата и пак не можете да се оправяте с парите заради неговата мания, ама като родиш? С какви пари ще го гледаш това дете? Голяма грешка си направила, че си се омъжила и си забременяла прибързано без да го опознаеш напълно и сега ще си платиш заради наивността, обаче по-добре да си самотна майка, отколкото вечно да трепериш дали у вас няма да се изсипят някакви неприятни типове, които търсят мъжа ти защото им дължи пари. Повярвай ми и до там ще се стигне. За сега взима заеми от банките, ама в един момент дълговете му ще станат толкова големи, че няма да може да покрива задълженията си и банките ще спрат да му отпускат пари и тогава ще се обърне към разни съмнителни хора и съвсем ще затъне. Е, ако не искаш и ти и детето ти да живеете вечно без пари (с порок като този на мъжа ти парите никога няма да достигат) и в постоянен страх да не го пребият някъде разни криминални елементи, бягай! Колкото и да ти е тъжно, колкото и да го обичаш, разбери той никога няма да се промени! А, ти си длъжна да мислиш за детето си! Пристрастяването към хазарта е като наркомания, лечението е почти невъзможно дори и самият човек да има желание, а както виждам мъжът ти дори не се е и замислил да се промени. Е, ако не искаш някой ден да се прибереш в полупразен апартамент и да установиш, че мъжът ти е продал мебелите за да си плати дълговете изчезвай от там със 100 км в час! Бебето все ще намериш как да го отгледаш, а и не вярвам вашите да ти обърнат гръб в такъв момент. Няма да си нито първата, нито последната самотна майка, но детето ти ще има спокойно детство.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d8a800bb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Според мен го напусни. Дори да изкараш о някъде пари, за да му покриеш заемите, няма да се мине много времеи той отново ще тегли. Комарджийството е голяма краста и трябва да имаш много силна воля, за да го загърбиш (като повечето пороци). Опитай се да говориш с него и ако той не възприема от дума, говори с родителите му и го напусни. Иначе обричаш и себе си и невинното си дете на живот в нищета. Виждал съм такива семейства и гледката въобще не е красива.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 205f4f3955
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Мила авторке, какво се случи след като писа последно тук?
Бих искала да те посъветвам да напуснеш този мъж, ако все още не си. Има и друг вариант - да сключите брачен договор, в който изяснявате имуществените си отношения, за да не може да ти се трупат нови дългове на теб, а те да си останат само негови.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 205f4f3955
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Мила авторке, какво се случи след като писа последно тук?
Бих искала да те посъветвам да напуснеш този мъж, ако все още не си. Има и друг вариант - да сключите брачен договор, в който изяснявате имуществените си отношения, за да не може да ти се трупат нови дългове на теб, а те да си останат само негови.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4789810580
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Хазарта е болест веднъж може да спечелиш и после постоянно да губиш. Говори сериозно с него! Кажи и на родителите му, дори и известно време да ти се сърди за това, все пак и те да говорят с него! Според мен и сподели и с твоите родители, нищо, че ще ти натякват, все пак ти си им дете и ако се наложи може да ти помогнат. Ако мъжът ти не предприеме мерки да се излекува, според мен го напусни, колкото да го обичаш и да ти е трудно, потърси за първо време помощ от родителите си, от приятели, дори може и от неговите родители. Защото сега е с 20 000 лв, а в последствие може да станат и 200 000 и да останете без жилище, на първо място мисли за себе си и бъдещето ви дете.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8f9bc4e12b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Не мога да ви разбера Вас жените-ако беше някой като мен, незнаещ да води разговор, сигурно нямаше да му обърнеш внимание. Но ако е някой, като твоя, само две мили думи да Ви каже, и сами падате в краката му. А сега ми ревеш тук, че бил такъв и онакъв. Уж имате интуиция, или тя е само за тези смотаните, дето считате, че са все досадни.
Просто вече ми омръзна да чета едно и също-той не ме уважава, пренебрегва ме.... Ами спахте ли, като ги избирахте?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d6cf87e186
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не бих живяла с такъв мъж който ме дърпа надоло, имате 2 възможности или да го зарежете и да се оправяте сама или да го търпите. Вие решавате. Аз бих го зарязала колкото и трудно да ми е след това, имах такъв мъж с който живеехме на семейни начала само че там проблема беше алкохола, е чаках чаках да се промени да намали но не стана. Накрая го зарязах, то не бяха молитви и какви ли не обещания. Аз отстоях не го прибрах обратно. Сега е още по голям алкохолик каквото изкара изпива. Негова си работа така разбита така живее. Намерих своя спътник в живота си след 3 години отново сега и съм щаслива.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 55f82e7299
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Навсякъде го казвам - алкохолик и женкар е по-добре от комарджия. Не се и замисляй. Този ще те закопае като нищо, че и ще те посрами пред всичките ти приятели и роднини, от които сришно ще иска заеми. Тъкмо сега е времето да го разкараш, не го съжалявай!

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b695d559b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   2. Всички родители и от двете страни да бъдат запознати.
3. Обичате го и не можете да го напуснете сега, но ако той не спре това ще се случи някой ден. Тогава да не е късно :на колко ще бъдете, как ще изглеждате? Как ще е здравето Ви? Как ще е възпитавано детето-средата дали ще е спокойна. Помислете.
4. Най-лесното е да го напуснете.
5. Най-трудното е той да се откаже.
6. Поставете срокове и ги спазвайте.
7. Дайте му последен шанс с дата.
8. Споделете с най-близките си.
9. Ако не можете да го напуснете трябва да се примирите и да се молите само.
Ще се оправят нещата, но с много разум и ще е нужно време.
Сега мислете за детето, което носите. Нужно му е спокойствие.
Някой ден това всичко ще е далеч зад гърба Ви. Нямам как да е е така. Нищо не е безкрайно. Но до кога? !
Намерете мъдрост по-скоро и действайте.
Не се срамувайте, че ще уведомите неговите родители. Налага се. Ще изтърпите един скандал.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker