Помощ - Свекърва - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Помощ - Свекърва
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 2247 пъти
2011 год. се запознах с едно момче. Работех като сервитьорка в мотел. Той всяка вечер идваше и леко по-леко започнахме да излизаме, обаче доиде време да си заминава защото беше в Испания от 10 г. говорихме си за това какво ще стане с връзката ни (а баща му е казал без момиче да не се връща) и тои ми предложи да отида при него в Испания. Бях в 12 клас и напуснах само за да не се разделим и от там се започна всичко. Още след като отидохме у тях от дългия път бях много изморена и ми се искаше да поспя.. ноо нестана така. Маика му започна да ми казва "Как може такова нещо ти не си дошла тук да спиш ами си дошла да работиш"- да така е но все пак имах нужда т почивка след 14 часа и чакане по летища... 4 месеца докато седях там нямаше ден в който да не ме е тормозила по начин който и да не си виновен излизаш виновен. Мъжа ми беше решил да си идваме и след като и сподели пак аз излязох виновна че аз съм го карала да си идваме да не мож да ни контролира и т. н но в краина сметка си дойдохме от където започнаха още по големи проблеми. Доидоха си и те и ни разделиха защото баба му ( при кято дойдохме да живеем) е свикнала да живее сама без да и се меша никой в работата и казала че не сме нормални че излизаме постоянно прибираме се късно което мисля че е сувсем нормално(за нашата възраст 20 и 24 години. Изгониха ни защото приятеля ми не искаше да ме остави и сме спали 1 седмица в колата докато един ден не му звънна майка му и му каза че аз несъм момичето за него и да ме остави пък ще види защо.
Раздели ни за 6 месеца и пак се събрахме. Сега имаме 2 деца близнаци но проблемите продължават по големи от преди. Никой не ми помага с децата освен майка ми когато не е на работа, икогато дойде те гледат по какъв начин да я изгонят или да и кажат че не е приятна тук. На мен ми казват защо се къпя през 1 или 2 дни, като трябва да се къпеш в седмицата 1 път, защо не готвя сутрин а на обяд или след обяд, но какво да и обяснявам като вярвам че знаят все пак това са 2 деца които вече проходиха и когато спят на обяд аз това мога да свърша нещо. Като идва майка му у нас (1 път в седмицата или на 2 седмици) и казва че чорапите и почернявали като стъпва че не съм поддърйала къщата чиста, макар че е задилжение за мен всеки ден да пускам прахосмукачка и през ден да минавам пепел и с парцал. Пък сина и не съм го гледала добре не съм му готвила.. пък той по това време ходеше на работа ноща и найстина беше отслабнал 7-8 кг, а нощния сън неможе да замени дневния.. но както и да е.. да продължавам натам.. август правихме кръщене на децата от което пак за всичко се мешаше ТЯ. Отидоме да купим костюми на децата от който харесах един с къс ракав ризи с елече от което пред сигурно 100-150 човека като ми се развика че не съм разбирала от мода че не съм ходила никаде нищо не съм видяла и че по неграмотен и тъп човек от мен не е виждала.. от което аз много се ядосах и и казах " За една година откакто се родиха тези деца да си дошла 20-30 пъти и то като дойдеш седиш при майка си 1час и доидеш да видиш децата за има няма 2 мин и бързаш да си ходиш че имаш много работа а пък сега ми се правиш пред толкова хора на много умна.. всичко за кръщенето го направи тя но нали като има кой да плаща и да неможе да и каже никой нищо защо да не харчи готови пари за каквото си иска без да ни попита искаме ли или не. Ако я накараме да гледа децата че трябва да отидем до града примерно или до магазина ако вали.. тя неможела да гледа децата че не ги познавали.. макар че децата не са ревали от чужд чожек до сега.. но просто тя няма човешкото чувство да си помагаме и да се уважаваме взаймно.
Кажете ми в такава ситуация какво може да се направи.. като за неща дори и да си прав пак ти си виновен! .. Помогнете ми.. неискам да оставям мъжа ми обичам го прекалено много но просто толкова ми пречат тези хора че да стана сутрин ме е страх дори до тоалетна да отида.. Помогнете ми моля ви..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 646efb85db
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, ако обичаш мъжа си както твърдиш, вие ще устоите на тези неща, НО няма начин как това да се случи докато вие не сте независими, което означава
1. изнасяне на квартира
2. ФИНАНСОВА независимост във всяко отношение
3. да си гледате децата сами или с помощ на ТВОИТЕ родители и то ако последните не ви се бъркат.
Няма нужда да ти казвам, че си направила жестока грешка изобщо да създадеш семейство без да сте се устроили двамата предварително - това ти си го разбрала по трудния начин. Важно е сега в бъдеще вие да се стремите поне към независимост, а ти да се откъснеш от старовремското мислене, че старите трябва да ти помагат, да ти гледат детето и тем подобни глупости.
Намирам за правилно, че сте се прибрали в България при положението, което е в момента в Испания и тем подобните страни, НО вие трябваше да се стремите винаги за самостоятелно жилище, може и на квартира, не да създавате деца под чужд покрив. Станалото-станало, но сега трябва да се стегнете, което означава пестене, а ти да се върнеш на работа след края на майчинството и при възможност преди това.
Жесток е животът към наивните и глупавите и ще учите по трудния начин, НО не се отказвай, не се отказвайте, защото рано или късно ако сте упорити ще успеете да се справите и с тези трудности, но ако се откажете никога вече няма да имате общо семейство. Бори се за любовта си, за семейството си, за бащата на децата ти и се дистанцирай от майка му, но без конфликти и без караници - просто не искаш нищо от нея, намираш си някакви оправдания да не се виждате и така нататък.
Всичко зависи от теб - колко упорита си ти да стискаш зъби докато мине най-трудното и дали мъжът ти ще те подкрепи в тези ти усилия.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 207d868c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Относно написаното, от n 1 се питам къде пише че тези хора, живеят във България. Там пише, че свекървата им идва на гости, 1или 2 пъти седмично. Което едва ли значи, че и тя живее, във България или че пътува, толкова често до там.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b2bf860e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това в кое село се случва?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: faf89aa748
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
единственото нещо което може да направиш е да намалиш контактите с нея до почти 0 (нула). Това означава най-много един път на 2-3 месеца.
Не се опитвай да я променяш, няма да успее. тя е такава и такава ще си остане.
Като ти каже, че е мръсно - нека това ти мине през едното ухо и излезе през другото. Не взимай на сериозно нищо което казва, защото тя просто не е добре жената. Не се ядосвай, защото си разваляш здравето заради един човек с болни разбирания.
Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 193d8791be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Напълно подкрепям №1! Реших обаче да ти посоча грешките ти за да разбереш, че имаш два избора или да живееш в ориента /както сега обаче с промени в поведението ти/ или да се стегнеш и да работиш за да имаш пари за квартира и някой ден за свой собствен дом.
При теб авторке най-голямата ти грешка е че очакваш родините на мъжа ти да се съобразяват с теб, а когато си зависима от тяхна къща, пари или каквото и да било друго е нормално само ти да се съобразяваш с тях за да си добре приета и да нямате дрязги. Не виждам начин да бъдеш уважавана от който и да било, ако само ти получаваш материални или емоционални блага от него. Не става с това мислене че те са ти длъжни да ти осигуряват покрив, помощ, средства, а ти какво направи за тях?
Очаквала си, като пристигнеш в Испания В ТЕХНИЯ ДОМ да си легнеш да спиш веднага, а постави ли се на тяхно място, синът им отива на екскурзия в Бг и напълно на сериозно е изпълнил шегата на баща си, без да я познават тя пристига в дома им и има изисквания /иска да си ляга/. Баща му каквото и да е казал на сина си преди да го изпрати е било на шега, всички хора на възраст са наясно, че сериозно момиче няма да си захвърли всичко заради мимолетна екскурзиантка връзка, затова още от началото са те приели като несериозно момиче и затова си имала вербални нападения от свекървата.
После отиваш в Бг при бабата и очакваш възрастната жена да се съобразява с вашата възраст в собствената й къща!? !? Вие с нейната възраст би трябвало да се съобразявате, но ти не си го разбрала.

Сега пък мислиш че някой е длъжен да ти помага с децата, но мила, бабите не са ти длъжни с нищо, те ще гледат бебета само ако изришно изявят желание, не би трябвало въобще да си помисляш за вариант, да НАКАРАТЕ свекървата да гледа децата ви. ДЕЦАТА СА ВАШИ! , свекърва ти има само права да ги вижда тя няма никакви задължения към вас затова че имате деца. А ако въобще някоя баба изявява желание да ги гледа за малко, трябва да го приемаш с благодарност. Мисля си дори, че тя гони майка ти с цел да се научиш ти сама да въртиш къщата, което е нормална дейност за човек, който не работи. За готвенето също са прави, мъжа ти работи нощем и ако стане на обед ти би трябвало да му предложиш прясно приготвена храна, той работи за вас, ти трябва да правиш така че той дълго време да е здрав, както той се грижи за вас така и ти трябва да се грижиш за него. Да отслабне 7-8кг никак не е здравословно и вярвай това не се дължи на липса на нощен сън, хиляди хора по света работят нощни смени с години и не слабеят чак толкова.

До колкото разбирам тя е платила кръщенето с техни спестявания, защо не я остави да избере дрехите на децата, какво толкова, нямаше да ги остави лошо облечени, пък и тук е вярна максимата "който плаща той поръчва музиката".

Дано си разбрала, че целта ми не е да те обидя, и ние сме били млади и ние сме правили грешки. Но вече е време да разбереш, че ти нямаш право да очакваш каквото и да било от свекървата, ако тя реши да даде пари подаръци или помощ и ти искаш да приемеш, то трябва да я приемеш с благодарност, твое право е и да откажеш помощта, но от уважение към съпруга си трябва да се научиш и да отказваш учтиво и после да доказваш, че сама можеш да се справяш без предложената ти помощ.
Точно това ти предлага и №1 да си наемете дом, да се справяте сами, за да не си длъжна да приемаш с благодарност това което семейството му ви предоставя.
Разбирам че е трудно, особено като нямаш завършено средно образование, но такъв е живота, труден, и човек може да е щастлив само когато сам е постигнал нещо добро. Всъщност ти си постигнала не малко, имаш любвеобилен съпруг, две малки слънца, сега просто трябва да продължиш да се бориш да постигнеш свой дом и да задържиш съпруга си с грижи за него, защото ако продължиш с такова поведение е твърде вероятно тя пак да успее да навие мъжа ти, да те остави, заради децата един мъж може да се задържи временно и не за дълго.
Искрено ти желая късмет и вярвам, че ще се справиш

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c38cb53e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей, аз съм на горе-долу на твоите години. В подобна ситуация, но нямам деца още... Направо не ми побира умът как си се навила да останеш с този човек. Остави едно на ръка, че деца не се правят щом сте зависими от тях, но как си изтърпяла той дума да не им каже и да не те защити. Според мен щом са успели след спането ви в колата да го накарат да те остави, пак ще опитат. Човек или се бори до край за любовта си или значи не си заслужава. Но станалото станало...
Според мен трябва да говориш с мъжа си- да ти помага с децата когато може, да му обясниш, че не ти е приятно майка му да говори така за теб и да му кажеш той да говори с нея и да й обясни, че ако обижда теб обижда и сина си и внуците. Той трябва да те подкрепя, а не да оставя да те мачкат. И въпреки разговора те съветвам да си търсиш работа и да не разчитате на никой, даже на твоите родители за помощ, защото за жалост българина много обича след време да натяква как еди какво си направил и ти сега видиш ли ми стой до гъза и ме гледай. Необяснимо ми е защо става така, че ние правим нещо за децата си и после ама аз направих това- Е добре де, не го ли направи за мен, защото съм ти дете и ме обичаш или го направи, за да съм ти длъжен/а?
Отплеснах се, но мисълта ми е намираш работа, децата на градина и пестиш максимално. Независимостта и парите в джоба дават много сила и увереност. Въпреки, че моя приятел си има пари спрестени от него, работи и си плаща сам заема за образованието, но пак кротува, защото цял живот са му набивали- Ние те отгледахме сега ще правиш каквото ти казвам, ще работиш където кажа и ще живееш с мен. Та аз май скоро ще си ходя, но аз мога защото деца нямам, но и да имам аз така не мога да живея. Прекълено съм свободолюбива.

На теб ти пожелавам късмет и сила. И искам да те попитам какво мислиш ще стане ако й се озъбиш малко като ти прави забележки? Примерно ако й кажеш : Толкова време имам, толкова мога да чистя? Дали мъжът ти ще застане на твоя страна?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c7ca85189a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   N 6 - Мъжа ми винаги ме подкрепя и от това нея я хваща повече яд, защото е свикнала да командва всички. Тя има 2 деца мъжа ми и друг син и е свикнала да ги командва във всичко. Мъжа ми е разказвал как го е карала да чисти къщата докато тя се пече навън, брат му да нареже лук, чушки и др. за да може като се прибере да зготви по бързо. Но незнам мен са ме учили че жена трябва да гледа къщата и не е нермално това нещо. Просто мисълта ми е защото тя иска кАКВОТО каже да е направено на момента

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 38b66c478a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   номер 1 и 5 са изчерпили темата. простата поговорка "който плаща, той поръчва музиката" общо взето изчерпва твоя случай. нямаш средно образование, не работиш, живеете при родители или баба, т. е. сте зависими от други хора.
вероятно си права, че свекърва ти е най-малкото груба и нетактична, но нея не можеш да я промениш, можеш да промениш себе си и своето отношение към нещата. а и ако можехме да чуем нейната версия, историята сигурно щеше да звучи доста различно :-)
не знам на колко са децата ти, но си потърси работа, излезте на квартира. щом сте самостоятелни, никой няма да ви се бърка. когато зависиш от други хора, си длъжна да се съобразяваш с тях.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c38cb53e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм # 6

Хубаво е, че той те подкрепя. Прави са другите, че обикновено, който плаща той поръчва. Но нали хората заради това създават деца, защото искат, а не, за да има кой да ги гледа.
Какво значи тя да се промени? Защо някой трябва да се държи лошо с теб само защото ти дава пари, нали са за сина й и внуците? Да се съобразяваш е едно, съвсем друго да те тормозят и обиждат...
И освен това нещата в живота се променят днес тя им дава пари, утре може тя до тях да опре? И какво тогава ще кажете трябва да я гледаш, тя ти е свекърва? Хората, които мислят така сигурно имат синове и искат те да им определят живота.
Защо да не може да поспи момичето? Да не им е дошла за слугиня? Да не би да е виновна тя, че синът им си е намерил приятелка.
Просто в много от старото поколение лежи мисленето от преди 40 години- снахата е, за да ви гледа, да мълчи и да се съобразява. Особено за свекърви само с момчета...

Наистина станете максимално самостоятелни, не че историята не познава и такива, които пак се месят, но тогава смело можеш да й кажеш "Не". Просто се постарайте да нямат право на власт.

Има една книга "Отровни родители", можете и онлайн да я прочетете. Описва доста голяма гама от родителско нездравословно поведение и начините за справяне с него. За жалост в България голяма част от родителите присъстват в книгата като типаж :)

Стискам ви палци и успех :)))

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c7ca85189a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   номер 8.. ние сме плащали всичко с мъжа ми с парите който ни преведоха от първата помощ която беше 3600 лв и отделно от наши спестявания

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3332d242de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   че каква е тая първа помощ 3600?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8a5a34d097
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До №11, вероятно за близнаците.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker