Родителите ми се развеждат - помогнете ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми се развеждат - помогнете ми!
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2395 пъти
Хей, читатели.
Пише ви едно много объркано момиче, на 14 години. Казвам се Алена и си мислех, че съм най-щастливото дете, когато преди 3 месеца майка ми ми съобщи, че е бременна. И тъй като много исках братче или сестриче бях много щастлива и не само аз, баща ми, самата майка ми, всички около нас много се радват. Майка ми е на 33 години, баща ми на 36. От близо месец нашите започнаха да се карат много сериозно, постоянно по незнайни за мен причини.. Баща ми започна да обижда майка ми, че е спала с друг мъж и не иска бебето на друг. Аз бях напълно потресена от случилото се, но си помислих, че ще се оправят все пак са семейство дълги години. Но, не преди седмица ми съобщиха, че се развеждат и да си избера къде да живея, естествено като момиче казах, че искам при мама, макар да ги обичам наравно. Развода все още не е факт мисля, че самото дело ще е другата седмица, но ми е много гадно. Родителите на майка ми са в друг град и най-вероятно ще се наложи да се преместим, защото баща ми ще остане в сегашното ни жилище, а майка ми е бременна, няма как да си намери работа, а и освен това тя никога не е работила. Баща ми я обвинява, че е парцал, защото цял живот живее на негов гръб и няма 1 деен работен стаж. То е истина, но ние живеем доста над средното ниво никога нищо не ми е липсвало и сега изведнъж не искам да изгубя хубавия си начин на живот. Не искам родителите ми да се развеждат. Моля ви кажете правилно ли реших да остана при майка ми? Кажете ми какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8ba6da835e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ние не можем да ти помогнем, но ТИ ако избереш да останеш при майка ти и жилището е собственост на баща ти или семейна собственост (не е под наем и не е пряка собственост на баби и дядовци), то ти и майка ти ПО ЗАКОН оставате вътре до навършването ти на 18 г. Тоест баща ти и да иска не може да ви изгони поне 4 години, след като са имали брак ако жилището е негово или семейно.
За другото е много сложно. Правилно постъпва баща ти, че се развежда, защото в противен случай той ще отговаря за чуждото дете - автоматично ще се води това бебе за негово и той ще плаща издръжка за него.
При тези обстоятелства майка ти ще ТРЯБВА да си намери работа - тоест ще има нужда от твоята помощ. Тя 1 година ще вземе социално майчинство от около 200 лв. и 150 лв някъде ѝ дължи баща ти за теб като издръжка, детски ще ѝ се събират към стотина лева общо и ти взимаш социална степендия предплолагам - за 1 година ще скрепите положението, НО майка ти ще трябва да си намери работа. На 33 г. тя е млада и здрава - няма причина да не работи, а и освен това това бебе си има баща - този баща ще трябва да плаща поне 150 лв. издръжка или майка ти направо може да се пренесе при него, така че още веднъж я питай какви са ѝ намеренията преди да направиш избор при кого ще живееш, защото ако майка ти си има действително друг мъж, ти няма какво да правиш в новото ѝ семейство и само ще пречиш, докато при баща си ще имаш криво-ляво досегашния си живот, а при майка ти може да ходиш на гости.
Ужасно е положението ти, но нищо не може да се направи.
Просто твоите родители са се оженили много млади - майка ти е родила практически след бала си и се надвявам да си вземеш поука. Баща ти също е виновен, че не е работила - да не ѝ е правил бебе, а да я е насърчавал да се образова, а после да работи.
Надявам се ти да си вземеш поука от живота на родителите си и да внимаваш с брака и децата на невръстна възраст, защото бързата кучка - слепи ги ражда.
И все пак има и хубаво в ситуацията - ще си имаш братче или сестриче, което ще ти е най-дългото познанство и приятелство в живота - замисли се над това. Родителите ти един ден няма да ги има, но ти ще си имаш този човек, с когото ще делите не само кръв, а и много повече.
Не взимай страна в спора на родителите си и декларирай и към двамата своята любов. При който и родител да остенеш, посещавай редовно другия и редовно показвай своята любов, защото специално за баща ти ще е трудно - ще остане съвсем сам ако избереш майка си.
Аз на твое място бих избрала майка си ако тя няма друг мъж и бих я подучила да си търси правата - тоест още 4 г. в семейното жилище, а ако тя си има друг партньор бих останала при баща си.
Ако обаче майка ти ще ходи да живее при родителите си в друг град, ти ще трябва да останеш при своя баща - тук е училището, приятелите ти. Няма начин точно сега да сменяш училище и среда!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1c8ce22095
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма дим без огън, определено майка ти е кръшнала и е вбесила баща ти. А дали той ти е баща наистина, замисляла ли си се за това?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 5aa05b8df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   №1, добре философстваш, но не си вникнала в същността на темата. Майката носи второ дете от друг мъж, това е причината за развода. Интересно, кой ли съдия ще пренебрегне този факт и ще отсъди жилището на прелюбодейката. Щом детето е от друг мъж, майката да ходи и оглежда детето, при този който го е правил. Не чувствате ли, че ставате много нагли и нахални, чукате се с други и искате жилището на съпрузите си!? А съпругът е осигурявал всичко на семейството, детето само го оценява, - "То е истина, но ние живеем доста над средното ниво никога нищо не ми е липсвало и сега изведнъж не искам да изгубя хубавия си начин на живот. " Какво повече да се умува, заради егото на неразумната майка, детето ще страда. След като не е работила и няма никакви средства, какво ще даде на детето си? Какъв живот ще му осигури? Детето не е вече малко, обича баща си толкова, колкото и майка си, по добре ще е за него, да остане при баща си в семейното жилище и да си живее обичайният живот, а майката като няма разум, да ходи да си троши главата. Защо трябва да повлича и дъщеря си по трънливият път по който е тръгнала? Мисля, че това ще е най справедливият развой на семейният им казус.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8ba6da835e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 - докато Авторката живее при майка си и ако жилището е на бащата или семейно никой не може да ги изгони до навършване на 18 г. на Авторката. Не живеем в Библейски времена и днес не убиваме прелюбодейците с камъни все пак - няма съд да изгони детето от семейното жилище до 18 г.

За другото не мога да споря. Аз също бих избрала баща си при подобни обстоятелства и то не защото майката е изневерила, а защото там са приятели, училище, но и човек трябва понякога да помага на по-слабата страна. Бащата ще може да живее 4 г. на квартира, а майката в момента има нужда от помощ - освен това има вероятност бебето да е от мъжа ѝ - какво правим ако не е вярно, че е изневерявала? Понякога мъжете си въобразяват такива работи

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bc26158754
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   за да вдига бащата скандали, да обвинява майката и да иска развод, явно има сериозни основания. далеч не всеки реагира така. ние няма как да знаем подробностите, авторката също няма как да знае детайли от личния им живот, но не вярвам някой да предприеме такива действия без основание. разбира се, 100% сигурност ще има при ДНК анализ след като се роди детето, но явно бащата не иска да се води на негово име чуждо дете и е прав.
авторката и аз бих я посъветвала да размисли кое е най-добро за нея - да остане с баща си, което означава и с училище, приятели, дом и среда или да напусне всичко това, за да е с майка си. за мен най-добро е първото, още повече че бащата се грижи за семейството си, осигурява им добър живот, което явно не може да се каже за майката - не е работила никога, сега ще получава минимално майчинство. никак не е ясно положението с другия мъж - дали имат връзка или е нещо мимолетно, дали смята да живеят заедно или не.
Ж44

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6db6d51004
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №4, допуснах че философстваш, но сега се убедих в това. Кой е казал, че съда ще гони детето от семейното жилище? То си остава да живее при баща си, а майката да ходи при онзи който е правил детето. И стига с тези -ако. Ако детето било негово!? За да заведе дело за развод, бащата е сигурен, че детето не е от него. Ако има поне малък шанс детето да е негово, той не би прибързал да се развежда. Майката ако е сигурна, че детето е от съпруга й, то при делото ще се вземе под внимание това и могат да отложат същото до раждане на детето и направа на ДНК анализ, тогава ще се разбере кой ще напусне жилището. Авторката във всички случаи ще си остане в настоящето жилище.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c5e9a34a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма какво да го мислиш, миличка - оставай при баща си и си запази стандарта, училището, приятелите, всичко! Ако отидеш при майка си не само ще затънеш в мизерия, ами и най-многото, което може тя да направи за тебе е да те направи като себе си, а именно - долна, безработна к-ва.
Уви, работи, старай се много и НИКОГА не ставай като майка си!
Както казват по-горе - нека ситуацията да ти е за урок и за обица на ухото! Защото всяка жена се ражда к.. ва, но някои успяват да станат и нещо повече от това.
Моята например се хвана с някакви "шамани" и там си намери някакъв "син от минал живот", с 15 години по-млад от нея. Изхвърлих я като мръсен парцал от къщи. Добре че нямаме деца да страдат (тя не може да има). След няма и година, и "синчето" си дигнало чукалата от нея. Сега живее обратно в провинцията, от която е изпълзяла навремето, и пее сама шамански песни около печката на дърва и въглища. Добре че поне някаква професия има, та да не я мисля от чисто хуманни съображения.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f5e9b6056e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Абе, вие нормални ли сте?
Каква е майката на момичето не е ваша работа!
Вместо да проявите малко съчувствие вие нападате.. Не виждате ли, че момичето е в шок??
Честно казано съм отчаяна от хората в България, наисгина.
Сега по темата.. не е било конкретно от тяхна страна толкова прибързано да те карат да решиш про кой ще останеш, но ако чувстваш майка си по-близка си взела правилно решение. За жалост в днешно време много семейства се разпадат и децата остават объркани. Искам само да ти пожелая да си смела, пък каквото стане, живота продължава :)
Не позволявай това да те сломи. :)
Ако мога някак да те успокоя или ако искаш да говориш с някой пиши тук ^^ бих се радвала да ти помогна
Ж15

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 46b019e36f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Остани при баща си... Защо да си напуснеш приятелите, училището и средата и да ходиш на друго място. А освен това майка ти едва ли може да ти бъде добър пример като жена след като е бременна от друг мъж. Може да се развалиш и ти ако останеш с нея. Тя да си ходи при нейните родители да и берат срама, че мъжа и я е изгонил.
Ти си стой при татко ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: c5e9a34a68
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №9, "Ж15" - ха-ха-ха! Минала си покрай Ж... По-скоро "П15", че и акъл тръгнала да раздава.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 70583c65e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката
Благодаря много за бързите отговори. Аз обичам еднакво и двамата си родители за това ми е трудно, а и не никак приятен този избор. Баща ми винаги се е грижил много за мен. Той е много специален за мен, благодаря му за всичко, защото аз съм това, което съм благодарение на него. Всичко, което имам е от него. Да обича майка си, но тя е доста особен човек тя живее на друг принцип и има други представи за нормален живот. Не се интересува особено от мен, за нея е важно да си направи косата, да си купи нови дрехи да отиде на заведение, но не и да остане с мен да поговорим за проблемите, които имам. Дори сега, след всичко случило се нея честно казано не я бъррка кой знае колко много? ! Попитах я дали си има нов мъж и ако останем да живеем двете къде ще отидем. Тя каза да оставам при тати, защото няма да се връща при баба и дядо(нейните родители)ами ще отиде да живее тук в София в нейна приятелка. Която общо взето е копие на майка и по същия начин заряза децата си... Всъщност нещото, което ме успокои, е че не каза, че си има нов приятел, тоест бебчето може да е от баща ми. И ако се окаже, че от баща ми може да се оправят нещата и да не се разделят. Но има доста време докато се роди и не знам още как ще ми се завърти живота. Благодаря изключително много на всички за съветите <3

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0006bc9c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Здравей, Алена. Ситуацията ти е доста сложна и изисква сериозно замисляне преди да вземеш решени. Ето и причините:
1. Сигурна ли си, че майка ти е бременна от друг мъж? Защото ако не е, баща ти постъпва глупаво. Възможно е тя да му е изневерила (което е абсолютен аргумент за развод), но е възможно и въпреки това детенцето да е негово. Живеем в 21 век и ДНК тестове за бащинство са леснодостъпни и сравнително евтини за правене. В чужбина дори има готови пакети за изследвания в домашна обстановка (не знам в България дали е така);
2. Характерите на двамата трябва също да се вземат в предвид, когато вземаш решението си. Ако майка ти е мързелива и е свикнала само да харчи пари, това означава, че ти ще поемеш грижите за себе си, за нея и за бъдещето й дете. Тя ще очаква от теб ти да работиш и да й даваш парите, които искараш. Ако не е такава, има образование и достатъчно акъл, че да си намери работа, нещата ще стоят по другояче. Относно баща ти - той ще те държи по-изкъсо според мен. Бащите винаги обичат дъщерите си повече, макар, че желаят по-силно синове. От друга страна ще си материално добре или поне, докато той не се влюби отново, защото тогава може да останеш на второ място. Възможно е и да те кара да шеташ вкъщи, в което няма нищо лошо, стига да не прекалява;
3. Финансовото състояние - тук отново е в полза на баща ти. Майка ти тепърва в майчинство и дори с пари от баща ти няма да е много добре финансово и ще трябва да забравиш префириите и охолния ученически живот. Разбира се баба ти и дядо ти по майчина линия ще ви помагат може би (ако са живи и здрави), но пак няма да е като преди бъди сигурна;
4. Нови семейства/гаджета - и двамата ти родители са млади и неминуемо ще си намерят гаджета. Лошото е, че ако майка ти наистина е изневерила на баща ти с друг и има бебе от друг мъж, възможността да ти докара някой идиот за доведен татко е доста по-голяма отколкото баща ти да ти докара такава. Баща ти сега е наранен и или ще търси неангажиращи връзки, или ще се затвори в себе си и няма да тръгне веднага да сваля други. И в двата случая обаче доверието му в жените е доста намаляло и той няма да бърза да ти доведе мащеха.
Ако изходим от горните точки и твърдението ти, че ги обичаш по един и същ начин, аз бих останал при баща си. Разбира се майката си е майка и любовта, която майката дава, бащата не може да даде. Най-добрия вариант е да не се развеждат, но това е кауза пердута, заради това - избирай.
АКАТИМ

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: bc26158754
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   авторке, от последните разяснения става ясно, че ще останеш с баща си, щом и майка ти сама те убеждава в това. щом няма да се връщз при родителите си, а ще бъде при приятелка, ти няма как да отидеш при нея.
всъщност не изключвам възможността тази приятелка всъщност да е мъж и то този, от когото е бременна, та затова ти да нямаш място там. но може и мъжът да е женен, да не иска да живее с нея, връзката им да е била мимолетна или просто секс, може и други неща. щом никога не е работила, грижила се е основно за външния си вид, не съм оптимистка за нея, най-вероятно ще стане от 2 стола по средата. но човек никога не знае - може пък да си е подсигурила друго кресло :-) бъдещето ще покаже.
във всеки случай животът ти ще се промени, но гледай да подкрепяш баща си, той също има нужда от това. ще се справите, сигурна съм.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f6643dff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мила Алена и аз страдам като теб на 12 съм живея с брат ми който е на 22 но и мама е почти разведена с татко - още не се е развела де ама и аз страдам добре че брат ми ме подкрепя
Аз съм по- малка от теб но трябва да ме разбереш.
Валя -12

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f6643dff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Забравих да те питам какво бебе ще чака майка ти? Братче ли ще си имаш или сестричка.
каквото и да се падне радвай се че ще имаш с кого да си играеш.
Но ми е мъчно за теб Ти си на 14 - по голяма си от мен. Но да знаеш и ние децата страдаме от това, че родителите ни се развеждат.
Научих това на 28 октомври 2013 година, когато бях на 10 още и като чух че татко ще се разведе с мама се разревах идеше ми да взема брат ми и да си избягам при майка ми и успях.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: f6643dff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Най добре е да си при баща си

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 70583c65e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   От Авторката
Номер 16-момиче ще е бебчето.
Отново благодаря за съветите. Искрено се надявам и моля, мама да отиде при приятелка, а не при някой мъж. Снощи при поредния скандал мама каза на баща ми ''Има много по-достойни хора от теб, които ме обичат и при, които всеки един момент мога да отида и ти много добре знаеш, че мога да бъда с който си поискам'' Много ми е тъжно, не искам да си развалям семейството и просто искам да се оправят нещата. Много ще ми липсва мама, каквато и да е тя аз я обичам и със сигурност няма да ми е лесно да се разделя с нея :(

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: eda5e84ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Алена, аз съм номер 15 и номер 16 как се развиват нещата, нещо променило ли се е акво става с теб
А със бебето, когато се роди пожелавам ти весело щастие
Ти си интелигентно момиче и вярваме, че ще успееш.
Валя. 12 г от коментар номер 16

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker