Страх ме е след години да не ме остави и да отиде при баща си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121571)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18624)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страх ме е след години да не ме остави и да отиде при баща си
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2096 пъти
Здравейте на всички искам да споделя това което много ме измъчва и във което се съмнявам. Синът ми е на почти три годинки със баща му сме разделени от 2 години от тогава той не се е обаждал нито се е интересувал за детето ни дори има жена и ще има дете... от което разбира се ме боли защото не ми е безразличен страх ме е след грижите които полагам и това което правя за него да не го оцени и когато порасне да отиде при човека който не го е потърсил и не е пожертвал нищо за него да избере него пред мен и да ме остави сама много съм отчаяна от сега и си признавам че ме е страх защото сина ми е всичко на този свят за мен. Моля тези които имат опит във подобни случки да ми дадът я какъв съвет мисля че много ще ми успокоят и насочат и ако могат да разкажат своята история много ще съм Ви благодарна останете си със здраве!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 6cda81cba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не се страхувай! Дори при по-големи деца, съзнаващи какво се случва, в случай че родители се разделят, в повечето случаи детeто избира да остане при майката. Дори в много случаи майката някак може да бъде обичана повече от бащата, поради това че в много случаи майката има по някакъв начин по-силна връзка със детето.

Щом този мъж не го и търси, не виждам от какво се притесняваш.

По-скоро мен ме притеснява това, че в днешно време прекалено много жени остават самотни майки.

Ако можеш да си намериш нов съпруг и да си изградиш ново семейство ще е хубаво. Така синът ти ще може да израстне и с баща, макар и небиологичен.

Щом синът ти израства покрай твоите грижи и внимние, детето ти винаги ще те обича! Така или иначе в даден момент когато стане възрастен ще се отдели от теб за да стане самостоятелен.

Надявам се да продължиш живота си и да намериш човек до себе си който да си заслужава и да те обгрижва с любов.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b9e2874be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   СПРИ! По този начин ще осакатиш емоционално детето си! То не е твоя собственост, нито е някакъв предмет за притежание, нито ти е длъжно да запълва самотата ти... Като всеки нормален човек той ще порасне И ЩЕ ТЕ НАПУСНЕ, но не за да отиде при баща си, а за да отиде при "себе си" - т. е. ще живее сампстоятелно или ще си направи свое семейство. ИЗОБЩО не очаквай да остане при теб и да ти грее старините! Това е НЕНОРМАЛНО! Освен това кой нормален човек е толкова БЛАГОДАРЕН на родителите си за грижите, които са полагали за него, че да ОБРЕЧЕ живота си на тях - да ги гледа на старини, да се лиши от собствен живот заради тях и т. н.? !

Родителските грижи, лишения саможертвеност и преживени трудности човек ГИ ДЪЛЖИ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА, а НЕ на родителите си! Това е естествения ход на нещата - затова е оцеляло човечеството досега. Родителите ти се грижат за теб, но ти същите тези грижи не ги дължиш обратно на тях, а ги дължиш на децата си - инак веригата би се ПРЕКЪСНАЛА.

Остави сина си! С нищо не ти е длъжен! Грижи се за него така, както са се грижили твоите родители за теб. Не го прави залог на комплексите си, емоционалната си слабост и неспособността си да изградиш връзка с нормален мъж... ТАМ СЕ ПРОБВАЙ ако ти стиска. Иначе ставаш вампир! Не постъпвай като тези хора, които си взимат куче или някакво друго животно (в случая малко дете) понеже е малко, беззащитно, не разбира и не може да се оплаче, за да властват над него и да го използват като изтривалка за душевната си импотентност, на неспособността си да общуват с развностойна духовна същност, която ги критикува, противопоставя им се, отстоява своя позиция и т. н.

Какви благодарности очакваш от едно дете? ТО НИКОГА НЯМА ДА ТИ СТАНЕ СЪПРУГ, нито приятел, ако правилно ме разбираш. Забрави! С детето си трябва да поддържате строго отношения "дете - родител" с относителна емоционална независимост, а след това (като порасне) може да сте от приятели до познати, а може и никакви, ако не можете да се дишате.

Запомни - децата НЕ СА длъжни на родителите си! Длъжни са на собствените си деца (твоите внуци)!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dfffb0b7f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ако се постараеш да възпиташ в него добър и достоен човек, той ще оцени какво си направила за него и никога няма да потърси онзи, който толкова години не се е поинтересувал от него. Моя съученичка е в същото ситуация, баща и ги оставил с майка и като тя била на 2 годинки и си създал друго семейство, тя обича майка си, а за него не иска и да чува. Не мисли засега какво ще стане в бъдеще просто се радвай на детенцето и гледай и то да те радва!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: e3f3328d47
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " страх ме е след грижите които полагам и това което правя за него да не го оцени и когато порасне да отиде при човека който не го е потърсил и не е пожертвал нищо за него да избере него пред мен и да ме остави сама" - от кое те е страх, да не се прецакаш ли? Затова ли се грижиш за детето, на старини да не останеш сама? Като стане пълнолетно, то ще реши как да му протече живота, а не твоето желание. Щом от сега се тревожиш, да не би детето да отиде при баща си, значи ще изтървеш контрола над него, ще започнеш да му угаждаш, то ще се разхайти и ще му погубиш живота. Щом не си сигурна в себе си, по добре детето да отиде при бащата, ако е читав и отговорен, по добре ще възпита детето. Хем си вирите носовете, хем не можете да отгледате сами деца. От егото ви, най вече си патят децата. Защо ги раждате, само за да ви гледат на старини ли?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cc2c15cda2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Момчетата много обичат майките си, няма да те остави, ако не го предадеш! Ако си вземеш хякой тъпкач, той няма да обича момчето и то ще те намрази тогава! Ако се научиш да разделяш нещата, няма страшно!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0f7b225dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   много ясно че щте ви остави сама, та нали ще порасне ще има свое семейсво, неможе вечно да седи околко вас, това е нормално а за баща му едва ли щте отиде при него след като го е зарязал малъл. Един съвет от мен намерете си другар в живота децата са прелетни птички.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 869c815316
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей :).. Аз съм момиче на 21 години и съм изсрастнала без баща... майка ми и баба ми са ме отгледали.. мама е в чужбина от многооо години.. На скоро разбрах кой е баща ми.. даже отидох да го видя на мястото където работи, защото ми беше много любопитно как изглежда, какъв човек е а у.. но повярвай ми не искам да имам нищо с него... Защото той през всичките тези години нито ме е потърсил, нито нищо... Не се страхувай от това.. синът ти е още малък като порасне и на него може да му е любопитно, но съм сигурна, че няма да предпочете човек който не е давал нищо за него и едва ли не му е чужд :))
Стига си се притеснявала гледай си детето, радвай му се, обичай си го и всичко ще е наред!! :))

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Съгласна съм с горните коментари. Не бива да превръщаш сина си в смисъл на своя живот, защото той е отделна личност и човешко същество и най-късно на 12 г. ще почне да се интересува и от други жени, но и от мъжете като свои примери и ментори, включително и от баща си - защо не - това е важно особено за едно момче.
Ти, Авторке, ТРЯБВА непременно да намериш смисъл на живота си извън притежанието на своето дете, защото за сега е ОК, но с порастването му ще става все по-вредно.
Търси за себе си също и нов мъж в живота си и така нататък.
Насърчавай посещения при бащата, но не се притеснявай - този мъж си има друго семейство и няма да пожелае да вземе сина ви при него, НО за синът ти е много важен контактът с бащата, за да израстне нормелен човек.
И да - най-късно като отиде да учи някъде ще трябва да разбереш, че той си е той и ти си си ти.
Ужасно и задушаващо е да имаш такава майка - не по-малко вредно е от това да имаш нелюбящи родители!
Мисля, че и заради това се е провалил твоя брак - в един момент си имала очи само за бебето си и мъжът ти се е почувствал излишен.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 641b654ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ало, номер 2, ти добре ли си? Всички НОРМАЛНИ хора се грижат за родителите си докато са живи, погребват ги и след това се грижат за гробовете им. За децата задълженията ни са докато навършат 18 години. Това, което ти пишеш, го няма дори при животните. Например слоновете пазят малките, болните и възрастните животни, а делфините изкарват болните и старите на повърхността, за да дишат. А сега към авторката: авторке, като гледам колко неграмотно пишеш, май по-добре детето ти наистина да отиде при баща си, но ме съмнява, че умишлено пишеш така...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   n 9 - що за глупости са това? За родителите се грижим чак в най-дълбоки старини като грохнат, но не преди това - какъв „цял живот“ -та тях ги е имало и преди нас - няма как цял живот да се грижим за тях. Родителите се грижат за децата, не обратното.
Нашата задача на тази земя е сами да създадем и отгледаме деца, не цял живот да бавим родители!
Така се върти Светът, такава е природата и на човека, и на животните - раждаме се, родителите полагат грижи до достигане на зрялост, после създаваме деца, остаряваме и умираме.
Такъв е животът... не раждаш болногледач, а бъдещ родител, за да го има този свят изобщо. Затова и хората сме направили пенсионни и социални системи, има болногледачи, има старчески домове, гробари - изобщо в 21 век никой никому не е длъжен, освен родителят, който е създал дете и то до 18-19 г. След това всеки си има глава на раменете и да се оправя

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 641b654ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 10, нормално е в едно семейство здравите да помагат на болните, по-богатите да помагат на по-бедните. Да се грижим за децата си сме задължени юридически, а да помагаме на родителите си МОРАЛНО. Защо според тебе се създават семействата? Според твойта логика- децата в детски дом, родителите в старчески, а ние "шапка на тояга". Ако майка ми и баща ми вземат малки пенсии, аз ще им помагам материално, но ако аз и жена ми примерно умрем при катастрофа или болест, те ще доизгледат децата ни без да са задължени. Затова са семействата, така че друг, а не аз пише глупости... Впрочем, ако ще настаняваш майка си и баща си в старчески дом, търси места от сега-много се чака...

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   н 11 от 10
Цитат „Номер 10, нормално е в едно семейство здравите да помагат на болните, по-богатите да помагат на по-бедните. “
Абсолютно не стоят така нещата - не живеем в племенния строй или нещо такова.
Децата не ги правим, за да ни гледат на старини или ние да ги гледаме до старини - децата са радост и сами по себе си ни са достатачни. Имаме не случайно по закон задължение да се грижим за тях, но до 18 г. или ако учат висше РЕДОВНО им дължим малка издръжка, но до тук.
Всеки се ражда със задължението да се издържа в своя живот и наше задължение е да се погрижим после за осигуряването си на старини - осигуряваме се например за пенсия, гледаме да изплатим някакво жилище, което можем да продадем или да дадем срещу гледане на старини, НО нито ние сме длъжни да гледаме децата си цял живот, нито те са длъжни да ни гледат на старини, а в случая на Авторката дори детето има свободата на 10 г. да избере за себе си най-добрия дом и съдът ще го пита.... е, ако семейството на бащата го иска, разбира се - тоест да създадеш живот не значи, че разполагаш с него и не за това създаваме семейства в 21 век поне нормалните хора.

Останалите се въртите в един водовъртеж от зависимости, старите помагат на младите, лишавайки се от свободно време и стандарт на живот, младите после не могат да се насладят на собствените си старини или да направят кариера, защото гледат „бабички“, родители не пускат децата си да учат в големия град или чужбина, с което им орязват бъдещето и така нататък
Не случайно имаме закони, а те са категорични - след 10 г. едно дете може да избере само родителя , при който ще живее, след 18 г. всеки е трудоспособен и длъжен да се самоиздържа ако не учи, след завършването на гимназия или висше всеки ТРЯБВА сам да се самоиздържа, да храни децата си - такъв е животът.
Богатият е богат за себе си плаща данъци на обществото и бедният получава социална помощ от общността, защото не живеем в племенния строй и не семейството ги изпълнява тези задачи, а държавата дори държавата е предоставила социални заведения и болници за болните, бедните, старите, за да може трудоспособните хора да си гледат децата, работата, да плащат данъци...и да създават деца!
Така е организирано обществото в 21 век и колкото и да не се харесва на някого - просто такава е реалността.

Така и детето на Авторката дори да остане при нея до 18 г. все някога ще отиде да учи или работи другъде, ще си направи свое семейство с деца и ще се грижи за тях - няма цял живот да бае на Авторката, само защото ТЯ така иска и няма друг смисъл в живота си.
Не се появяваме на тази Земя, за да дадем смисъл на живота депресираните си родители!
Тук сме, за да живеем своя си живот, да отгледаме своите си деца и да живеем добре, не цял живот да баем на родителите си и те на нас!

Авторката трябва да си намери нов мъж или да се концентрира в работа, хобита, приятелства, кариера. Детето ѝ ще става все по-самостоятелно и ще има свои си живот, интереси, приятелства и да - ще иска да опознае и баща си, братяъ и сестри от него, да ходи на почивки с баща си и така нататк. Не бива да пречим на децата си да се развиват добре и нормално, само защото ние имаме егоистични потребности да притежаваме и обсебваме

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4540ef0594
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Алоо скандалжиите!? !? Май не сте чели семейния кодекс!!!
СК член 140 е описан реда на лицата, които дължат издръжка. Както родителите дължат издръжка на децата си по закон, така и децата дължат издръжка на нетрудоспособните си родители /ако доходите им са ниски/.
Нека да ви светна, че ако родителите ви са нетрудоспособни и имат ниски пенсии спокойно могат да ви съдят и ще спечелят делото да им плащате издръжка.
Мога също да ви кажа, че ако никога не сте сключвали брак и нямате деца то може да търсите издръжка при нетрудоспособност дори от брата или сестра си и съда няма да ви откаже и ще наложи на братята и сестрите ви да ви плащат.

Тоест №11 в тези отношения морал не е нужен има си закон.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   н. 14 - какъв закон може да те задължи да плащаш издръжка на родителите си при положение, че имаш деца за хранене, един среден за страната доход от 850 лв., а родителите имат пенсии все пак. Преди всичко издръжка дължим на своите деца, след това се гледа за покриването на личните нужди и СЛЕД ТОВА се гледа подпомагане на родителите и то ако става дума за много крайни случаи, а ти имаш висок доход, но реално не знам някой да е осъден да плаща издръжка на родителите си.
Имаме например известни примери - бащата на една наша известна поп-фолк певица нима не почина в канафката буквално от алкохолизъм в жестока бедност? Голяма драма беше това преди година.
Масово има такива случаи и то точно в поп-фолка, защото тези момичета идват от дълбоката провинция, повечето са почнали да пеят от малки по кръчмите и да ходят с разни чичковци заради неволята и не от особена грижа от родителите. Така например не си мислете, че родителите на нашите звезди живеят в лукс - точно обратното - има хора, които не са ги виждали с десетилетия и няма Закон да ги накара да им плащат издръжка.
И сред нормалните хора е подобна ситуацията. Всеки гледа първо децата си, после себе си и се помага на родителите, но само до толкова, до колкото последните са помагали на младата двойка, имат разни жилища за онаследяване и така нататък, но това е повече вид сделка, която не е задължителна, а примерно родителят може да си продаде жилища и да си вземе гледач или да отиде в луксозен старчески дом - днес имаме някакъв избор все пак, но не това е случаят на Авторката - нейното дете е малко, тя е млада и става дума изобщо за това дали е редно или не е редно да обсебваш детето си психически и физически - до гледане на старини изобщо не сме стигнали. След 50 г., когато Авторката ще започне евентуално да има нужда от гледачи не го знаем това дете къде ще е и колко напред ще е у нас социалната система, така че това са фикции - говорим за тук и сега и да се замисли за това дали е редно да обсебва детето си, да живее заради него и да го държи далеч от бащата.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9edfad9155
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не се карайте, бийте се! ;-)

Ето ви линк към обяснението на тази част от семейния кодекс в лекция по право! Прочетете и спрете вече!

http://www.bg-pravo.com/2014/01/30_5.html

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9edfad9155
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ето ви цитати от линка, който пратих (http://www.bg-pravo.com/2014/01/30_5.html):

"Съгласно чл.139 право на издръжка има лице, което е неработоспособно и не може да се издържа от имуществото си. От текста на чл.139 следва, че правото на издръжка се обуславя от точно определени предпоставки. Право на издръжка има само лице, което е неработоспособно и което не може да се издържа от имуществото си. Тези две предпоставки трябва да са кумулативно налице. "

"Кръг и ред на задължените и оправомощените лица. Те са установени в чл.140 и чл.141, СК. според чл. 140 лицето, което има право на издръжка, може да я търси в следния ред:
1. От деца и от съпруг;
2. От родители;
3. От бивш съпруг;
4. От внуци и правнуци;
5. От братя и сестри;
6. От дядо и баба и възходящи от по-горна степен.
По-близките роднини изключват по-далечните. Ако лицата от предходен ред нямат възможност да дават издръжка, тя се дължи от лицата от следващия ред. Когато няколко лица от един и същи ред дължат издръжка, задълженията м/у тях се разпределят съобразно техните възможности. Когато издържаката е давана от едно от тези лица, то може да търси от останалите това, което те биха длъжни да дават, заедно със законната лихва.
Ред на правата. Според чл.141 задължения към няколко лица с право за издръжка е длъжен да я дава в следния ред:
1. На деца и на съпруг;
2. На родители;
3. На бивш съпруг;
4. На внуци и правнуци;
5. На братя и сестри;
6. На дядо и баба и на възходящи от по-горна степен.
В случаите, когато няколко задължени лица от един и същи ред дължат издръжка, задълженията между тях се разпределят според възможностите им."

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   н. 17, ти хубаво ги изреди тези неща, но нали знаеш какво значи „неработоспособен“ - това значи човек, който не е в състояние да работи (заради болест например), но не че човек е безработен. Да си неработоспособен значи да имаш ТЕЛК над 50%!
Който е неработоспособен на първо време е или пенсионер с пенсия, или ТЕЛК получава, което винаги е над прага на оцеляването и отделно се определя помощта според възможностите на лицето, което дължи издръжката - тоест ти като имаш деца вече, съпруг, ипотека и не си богат, никой не може да ти вземе от теб пари за роднини, а като вече нямаш деца, на които дължиш издръжка, то родителят ти вече е в пенсионна възраст и получава пенсия.

Ти и сама описа реда на нашите задължения

Ред на правата. Според чл. 141 задължения към няколко лица с право за издръжка е длъжен да я дава в следния ред:
1. На ДЕЦА и СЪПРУГ
.... и тук се изчерпват възможностите на 90% от народа. Останалите 10% ги боли и сърби за 50-100 лв. издръжка
ЧАК ТОГАВА идват
2. На родители;
3. На бивш съпруг; (и то ако не е виновен за развода, не са милаи над 3 г. от развода и не е сключил нов брак)
4. На внуци и правнуци;
5. На братя и сестри;
6. На дядо и баба и на възходящи от по-горна степен.

Мен много ме учуди пък задължението към бившия съпруг. Пак нещо научих както и интересно ми стана как така братя и сестри имат по-големи права пред баби и дядовци като последните евентуално са се грижили за теб като малък, а братята и сестрите ти не са, но както и да е.

То закони много, но реално приложение никакво - огледай се навън. То е изключително трудно да намериш баща да плати на малкото си дете 100 лв. издръжка и има гонения огромни по темата, но кой на практика е неработоспособен у нас, но няма ТЕЛК или пенсия?
Шансът родители да те осъдят е нищожен, защото или имаш малки деца, или са вече пенсионери, но по-скоро при сестри и братя става по-критично ако осакатеят да под пенсионна възраст, но достатачно стари, за да имаш ти вече пораснали и изучени деца, но пак теории много.

Иначе държавата сама е смъкнала мизата ниско като е определила социална помощ от въпросните трайно нетрудоспособни от 67 левчета - тоест не може да иска от роднините повече....
Реално ще ти кажа какво се случва с неработоспособните БЕЗИМОТНИ родители и близки, чиито роднини ДОБРОВОЛНО не им помогнат - свършват в старчески домове на държавна издръжка.

Това е реалността, но също много рядка, защото у нас хората държат роднините си с по 1-2 наследствени апартамента обикновено или къща някаква, така че до там не се стига, но темата не е това - тя Авторката не пише, че има финансови проблеми, че е безимотна и чака на детето си да я гледа и издържа!!! НАПРОТИВ -авторката живее за детенцето си, не е родила дете да я издържа нея.

Нейният проблем е емоционален - тя живее за детето си и я е страх то да не отиде при баща си.
Ей това е темата, а след 50 г. като стане неработоспособна Авторката, не мисля, че детето ѝ ще я остави гладна, а и не мисля, че жената е безимотна и няма един ден след изпълнен с труд живот да остане без пенсия. Изобщо в темата не става дума за финансови неща - чети и ще разбереш, че става дума за емоции, любов, страхове, но ако за теб всичко се свежда до финанси и си раждаш деца за издръжката е личен твои проблем, не на Авоторката, но е и лоша инвестиция - по-добре като ти трябв сигурна издръжка е да си купиш апартамент и да го даваш под наем, не да храниш деца, които могат да забегнат нанякъде - рискче е с две думи да създаваш деца с цел финансова облага и сигурност.
Странно ми е изобщо, че има личност, която не умее да разделя двете неща - едно е да дължиш 67 лв. издръжка теоретично някога си, съвсем друго е да си длъжен да киснеш до родителя си, защото той не е способен да живее за себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4540ef0594
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   №18 ти беше човекът който написа, че към родителите си задължен само морално затова ти изкарах закона, за да видиш че си задължен законно. Сега твърдиш че сумата била 67лв което също е лъжа. Сумата се преценя в съда, в зависимост от нуждите на ищеца и възможностите на ответника, ти като си богат/а твоите родители могат да ти искат и по 1000лв месечна издръжка и съда ще те задължи, стига родителите ти да подадат иск, че са пенсионери и че не им стигат пенсиите за лекарства, лечения и рехабилитации.
Колкото до авторката тя отдавна си получи отговорите, детето е пластелин в нейните ръце и само от нея зависи как ще постъпва то в бъдеще, и кое действие ще възприема за добро или лошо. Ако тя го научи да не търси внимание от човек който цял живот не му е обръщал внимание то така ще постъпва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   н 19, мерси за инфото, но най-голямата издръжка и то за малко дете, присъдена у нас е към 1600 лв. и то я плаща човек мултимилионер (може би милиардер) - босът на Боклуците Вълкът
Вероятността мен някой съд да ме осъди на 1000 лв. издръжка към... родители е... 0%
Има и други „жестокости“, които ти не разбираш - например човек е длъжен да ползва лекарствата, които му плаща здравната каса дори да са реплики на оригинални лекарства - може да не ти е известно, но точно скъпите медикаменти и тези за хронично болни и раково болни касата си ги покрива или е длъжна да ги покрие, така че е утопия да вярваш, че ще плащаме един ден лекарствата на родителите си... човек НЕ Е длъжен да плаща разни скъпи лекарства, защото някой си мисли, че иска да ги приема. Баба ми е хронично болна и взима лекарства от НЗОК за 200 -400 лв. на месец, така както и стои в болница често и на 100% всичко ѝ го плаща касата и дори за легло не плаща, защото е хронично болна - не знам родителите ми да са осъдени да плащат тези разходи, макар че тя има малка пенсия.
Могат по твоята теория да те осъдят за пари за живот, но у нас са толкова ниски праговете, че масово за ДЕЦА издръжктие са 110 лв, а пенсионери, инвалиди, социално слаби имат помощи и пенсии. Държавата щом е преценила, че 67 лв. за живот стигат, кой е съдът да решава по-големи ставки?
И още - ако съдът осъди някого на огормни ставки нали държавата ще е принудена да ги плаща после на хората, които пък нямат роднини, за да има равнопоставеност.
1000 лв. да вземат пък от младо семейство за... родители е абсурд.
Отделно ти се скарай със семейството, с децата си, братя и сестри и после чакай на съдилища...има си начини човек да дойде на 0 доход и пак да не плаща ако не иска, но който е човек и е отгледал човеци няма да опре до съдилища

ОК, финансово с минимална съма Е ВЪЗМОЖНО родителите да се пробват да осъдят някого, но 1000 лв. издръжка при 240 лв. праг на бедността са утопия и дори родителите на Вълка едва ли биха получили такава издръжка - приспадат се пенсиите и така нататък. Могат да те осъдят да платиш за преживяването на родителите ти, но не и за да живеят те в лукс или на твоя стандарт. Това, че ти си богат не значи, че има закон, който да те задължи да делиш стандарта си с родители, но и с деца над 18 г. Издръжката за студент до 25 г. е към 250 лв. ако той съди родителите си за нея и не се гледа тук стандарта на родителя - децата на богати родители нямат право за богат живот по Закон и забележи - родителите на богати деца нямат право над имуществото им, а са само техни наследници.
Отделно пак казвам - за животоспасяващи медикаменти и такива за хронично болните отговаря НЗОК - нали затова сме избрали да имаме солидарна здравна система и ако мен държавата ме осъди да плащам измислени медикаменти на някого, то аз ще осъдя пък НЗОК, държавата в Брюксел, че не плаща животоспасяващите медикаменти на своите граждани., защото такива медикаменти се полагат дори на нездравно осигурените.
Ти не слушай иначе разни кампании за стволови клетки, разни тарикатски болници в Турция - такова лечение не е доказано научно, че е ефикасно и не случайно НЗОК не го плаща и абсурд да принудят да платят роднини такова лечение, а пак казвам - разходите за живот у нас са 240 лв. - пенсия и каквото остане МОЖЕ да те осъди държавата и дори да се казваш „Вълчо“ и да си Мултимилионер всяка издръжка си има своите граници, а камо ли да вземат от младо семейство за родители и роднини.

Първата ни финансова отговорност е към нас самите, после към децата ни под 18 г. и до 25 г. ако учат висше РЕДОВНО, после към съпруга и чак тогава идват родители и то в екстремни ситуации - например ако са бездомници и ги прибере някоя институция да си вземе част от разходите от теб. Ако родителите ти имат средни за страната пенсии,то значи държавата е преценила, че с тези пари може да се живее
Ей затова е закона - да не се набута държавата за буквално бездомници особено ако те преди това са преписали имуществото си на разни неблагодарни деца - държавата иска да си върже своите гащи...но те една Кати не са могли да осъдят...прави си сметката колко е читав този закон

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4540ef0594
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   20 много съм далеч от всичките фантазии, които се въртят в главата ти. На трите ми изречения доказващи лъжата ти, ти изфабрикува цял роман фантазии в които няма и едно доказателство в твоя полза.
Кой на кого колко плащал или не плащал е без значение важното е първо, че е възможно родители да осъдят децата си за издръжка. Другото важно е че сумата на отсъдената издръжка не е фиксирана и е възможно да е доста повече от 67лв
Всъщност ти в романа си признаваш тези факти, но завоалирано все едно са твой доводи и доказват нещо твърдяно от самата теб. А би трябвало да докажеш твоите твърдения, че задължението към родители било само на морална основа и че било в размер на 67лв.
Не разбирам защо се мъчиш да докажеш моите твърдения след като аз те обвинявам в лъжа и доказах това. Или просто искаш да докажеш че по принцип си лъжеш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   22., никакви доказателства не ми трябват - отиди в страницата на социалното министерство и виж таблиците, а за издръжката на Вълка има достатачно жълти писания - пиши в чичко Гугъл.
Ти не чети разни закони, които не разбираш - първо не знаеш дори какво е нетрудоспособен човек, после изобщо си нямаш представа колко ниски са всякакви издръжки у нас, а и...докато те осъди някой за издръжка ще си умре.
Моралното е друга величина иначе, но ти ми говориш за закони, а в съда не се гледа моралното, а таблиците за оцеляване в страната ни. Никой няма право на висок стандарт по Конституция дори да има богати родители или деца - запомни го това преди да се скараш с някого.
Аз самата нямам никакви проблеми в семейството, но се огледай навън колко просяци има и то не са само цигани, а възрастни българи - повечето са алкохолно болни мъже, които не са полагали грижи за децата си и съответно са оставени на произвола на съдбата, но има и психично болни, има всякакви случаи. На първо време, за да осъдиш някого за издръжка трябва да имаш лична карта, адрес, да отидеш при адвокат - това тези хора не могат да го направят, а го прави държавата като ги приеме в някой дом, хоспис и си взима после разходите - социална пенсия или ТЕЛК от децата, но дори и това не се случва ...реално ако имаш родители с някаква нормална пенсия към 250 лв. или ТЕЛК, теб не може никой да те осъди на издръжка дори да си мултимилионер, защото...странно за теб, но нашите роднини са наши наследници само, но няма закон, който да ни принуждава да делим стандарт на живот с тях приживе. Ей затова има много богати хора с много бедни роднини...и няма 1000 лв. издръжка и няма и да има при 800 средна заплата - няма съд да осъди който и да е да плаща четири пъти повече от обявеното от държавата за праг на бедност и 20% повече от брутната заплата в държавата.
Пикантното в издръжката на Вълчо е, че до дела се е стигнало само, защото той е решил да остави бившата си любовница и майка на детенцето му съвсем без нищо заради нейна изневяра. По принцип такив дела изобщо не се случват, а богатите си решават извън съда подобни неща, но пак казвам - за деца
Не един родител на чалга звезда е умрял в нещастие и страшна бедност, а за тях е публично известно, че поне пари имат - една Кати, но мисля, че и родителите на Деси Слава не са в контакт с нея и на още много други. При Софи Маринова малко трудно ще се докажат изобщо роднинските връзки.
Ти нямай добри отношения с деца и родители и чакай.
Поразрови се малко за дела, има в нета дела за хора, блъснати от МПС, които получават обезщетения от 1500 лв. след 2 седмици в кома ти за издръжки към блудни родители говориш от 1000 лв.... на месец. Къде живееш?
Отделно самата мисъл да раждам деца, за да са ми нещо като социална осигуровка ме отвращава и мисля, че на Авторката, чиято тема разспами тук с разни закони изобщо ама изобщо в момента не мисли за издръжки...от бебето си към нея - що за глупост е това.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a8c93caf3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   18, много си зле! Пенсионерите работоспособни ли са!? Извадихме закона и срещу него не можеш да кажеш и копче, колкото и думи да бълваш!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a8c93caf3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   23, не съм тази, с която спориш!!! Аз ви пратих линк и цитати да се образовате! Ако ви отърва!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ето ти линкове като не можеш да ползваш Гугъл

Що е неправоспособност ще четеш тук http://social.framar.bg/нетрудоспособност-дефиниция-и-видове

ЗАБЕЛЕЖИ - това е човек под пенсионна възраст, а над 63 г. за жените и 65 г. при мъжете у нас си пенсионер и по определение не можеш да бъдеш нетрудоспособен.
http://pravatami.bg/6411/

Нетрудоспособен може да бъде само човек в трудоспособна възраст от 16 до 63/65 г. по определение!!! Тоест пенсионерите не са нетрудоспособни - те са си пенсионери!

В страницата Дирекцията за Социално подпомагане можеш да намериш таблиците за праговете тук http://pomosti.oneinform.com/

За лице с трайно намалена работоспособност, живеещо само със 100% нетрудоспособност 65 лв. дава държавата и съдът да те осъди на повече би значило, че първо трябва да осъди държавата за праговете, които сама е измислила
И още условия има преди да те осъдят за издръжка на родителя - например той да няма жилище, което е по-голямо от това за 1 лице и всички долу.
Никой съд няма да те осъди да плащаш например дебела издръжка на родител, който да си живее в тристаен апартамент на пъпа на София

За издръжката, която Вълка плаща на Ивайла Бакалова има прекалено много линкове пък да пиша тук. Той между временно доброволно плаща издръжка, за която са се разбрали, но навремето, когато се съдиха беше голям скандал и го осъдиха на 1500 лв. или нещо такова, а след това тя се помазни и си заслужи повече.

Ето ти още статистики като дори средния размер на издръжката у нас пада тази година http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/cenata-na-izdrazhkata-na-zhivot-v-balgarija-namaljava.html

52% от хората живеят с 340 лв. на месец и на човек и няма закон, съд да те осъдят да плащаш повече на родител от това. Нещо повече - прагът на бедността е 295 лв. през 2015 г. и над 2,5 милиона българи живеят с по-малко - нямаш по закон и по конституция право на висок стандарт на живот, а само на преживяване и оцеляване.
Никой съд няма да вземе от четиричленно семейство с малки деца, за да даде на нетрудоспособни родители. (пак казвам, това са хора в трудова възраст, не са пенсионери), а най-късно с получаване на социалната пенсия просто оцеляването на хората е гарантирано според нашата държава или размерът ѝ не би бил такъв
И още - нетрудоспособните хора по болест получават някаква пенсия за болест. Тази пенсия бива извадена от евентуалната издръжка, която никога не може да надхвърли средният доход от 340 лв. в страната или можеш ти на свой ред да съдиш държавата в Страсбург за дискреминация, защото по твоята теория всички млади семейства трябва да делят дохода си с родителите си ако последните са нетрудоспособни до осредняване на стандарта в семейството - ще настане един кеч...

Извод - цитираният закон от теб обхваща частни случаи на безимотни, нетрудоспособни родители (16-63/65 г.), които имат деца, които могат да бъдат осъдени изобщо, но на практика такива хора в трудоспособна възраст или имат деца-студенти, или имат деца, които имат свои деца, а родителите на 5% богати в страната изобщо не ги мисли, защото те едва ли ще опрат до съдилища.
На практика този закон изобщо няма общо с темата отгоре на всичко и изобщо не задължава никого да плаща издръжка или недай си боже медикаменти на своите родители в пенсионна възраст, защото държавата се грижи за тези хора, определила си е таблици не може да те осъди ти еднолично да плащаш повече от нея самата. Това е произвол - не може да има произвол, който да гарантира някому стандарт, само защото има заможни деца. Пак казвам - няма право на висок стандарт, а само на оцеляване и първо идва социалната система, после деца...ако има какво да им вземеш.

Затова има и данъци - държавата преразпределя така богатството, но не сме в племенен строй и не може да дойде баща ти и да ти вземе част от дохода ей така, защото му се иска и ти имаш много, а той има малко.

Извод - който гледа деца като социална осигуровка е пълен глупак. Вероятността да станеш нетрудоспособен и да отговаряш на всички усовия да имаш богато дете да бъде осъдено е ...5% колкото са богатите хора у нас, а 52% от народа живее с 340 лв.н на калпак и дори по-малко - да осъдиш четиричленно семейство с НЕТО доход по-малък от 1500-2000 лв. да плаща на разни млади баби и дядовци е нищожна
Който иска да живее добре, той трябва да работи, да спестява или да си купи имот, но да създаваш деца като вид социална осигуровка е несигурна инвестиция - не можеш да ги осъдиш при безработица, като си в пенсионна възраст, дори при болест, защото НЗОК ти гарантира по Закон животоспасяващите, животоподдържащи, доказаните научно медикаменти, а за повече и екстри се моли на Господ - по-добре се хвани и работи на младини, за да имаш на старини, не да съдиш децата си ...не че има съд да вземе от залъка на внуците и да го сложи в устата на баби и дядовци...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4540ef0594
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   23Какво общо имат таблиците на соц министерството с закона за издръжка? По закон издръжката за дете от единия родител е най-малко 1/4 от минималната работна заплата, дори безработен, алкохолик, или как то искаш така го наречи, циганин, баща без доходи, го задължават да плаща по 95лв на дете, а след нова година по 105лв. Но издръжката за дете няма общо с издръжката за родител, там се преценя не според социалното министерство или нещо друго, а според нуждите на ищеца и възможностите на ответника. Ако ищеца е родител с 150лв пенсия, дори да има собствено жилище в центъра на София, а ответника има две деца и 800лв заплата бруто, съда пресмята на ответника за оцеляване 286лв за децата му по 95лв защото евентуално те си имат друг родител и от него ще дойде другата част издръжка и остават едни 320лв от които 200-300 могат да се присъдят на ищеца, никой не гледа че заплатата всъщност е бруто и ответника не взима нето такава сума.
Да те светна че днес сестра ти ако остане инвалид с висока нетрудосопособност и няма деца и съпруг може да те осъди на доста повече от 65лв месечно, независимо че ще й плащат пенсия и че ще си взема лекарствата от НЗОК и че има собствена гарсониера.

Ако пак не разбра роднините могат да те осъдят за издръжка и издръжката няма фиксирана сума, сумата се решава в съда.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4792cb510f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Не се притеснява от това - връзката родител-дете, която ти ще изградиш, няма как да бъде изградена с бащата. А и с новото си семейство твоето дете ще бъде изтикано на заден план със сигурност. Новата му съпруга ще се погрижи за това. Тъй като той във възпитанието на детето няма да участва, задължително си търси издръжката. Изключително трудно е за една жена да отглежда сама детето си - във всяко едно отношение, но ще се справиш, просто нямаш избор. Говоря ти от собствен опит. Кураж и търпение, защото ще са ти необходими!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dceda29490
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Виж, 27, признавам си, че не съм в час какви пари би могло да се изкопчат след време от детето, защото нямам такива планове - който ражда деца, за да ги съди за издръжка нещо му хлопа с извинение.
За останалото малко сложно да спорим, защото статистики просто няма и не вярвам да са публични делата на хората за издръжки. Не мисля обаче, че щом държавата отказва социална помощ на нетрудоспособни хора с апартаменти, които са по-големи от нуждите, то Съдът ще осъди децата на такава издръжка - няма логика - значи държавата не държи социална помощ на нетрудоспособни с големи жилища, а децата държат - това не е равнопоставяне по закон и ще отпадне най-късно на последна инстанция.

И второ - ти цитираш закони за нетрудоспособни хора, а даваш примери с пенсионери - сега пенсионерите по определение не са нетрудоспособни хора, защото са в пенсионна възраст. Намери закон за пенсионери, не за нетрудоспособни. Който е пенсионер, той получава пенсия било то и социална. Освен това пенсионерите са здравно осигурени от държавата - не плащат за медикаменти, освен ако не искат марковите, но няма по Конституция право на маркови медикаменти като има генерика и няма по конституция право на висок стандарт или преразпределяне на богатството по права линия пожизнено - като починем е друга работа, но пожизнено никой не може да ти вземе от теб, за да даде на баща ти/майка ти, особено с доход 800 лв. и като имаш 2 дечица - просто пълен абсурд.

И още една добра новина за мен - сестра ми има семейство, има имоти, също родителите ми, също ние с мъжа ми - под моста ще живея, но няма да взема от залъка на своите деца и техните деца.

Но ОК - ти пишеш за издръжки от 1000 лв., които са просто невъзможни

Мили хора, просто не раждайте деца с дел социално подпомагане и всичко ще е наред.
Има публични НАКАЗАТЕЛНИ дела - четете какви са обезщетенията и ще си паднете - 1100 лв. за 2 седмици в кома и 200 лв. за телесна повреда, блудни бащи не плащат нищо за децата си, вие тръгнали НЕтрудоспособни родители деца да съдят - абсурд. Държавата дава ТЕЛК на такива, помощи и дори да те осъдят ТЕОРЕТИЧНО на 300 лв издръжка изваждаш държавните 65 - 200 лв. за ток и режийни и така нататък и пак стигаш до 50 лв. издръжка и то само докато родителят не навлезне в пенсионна възраст - както и да го въртим децата не са социална институция да ви издържат като паднете на 40 г. и си счупите пръста -


Много хубав коментар е 28 и е по темата.

Моля 27 да си напише история за издръжките, съдилищата.... и моля отново да види разликите между пенсиоер и нетрудоспособен човек... преди да дава примери с пенсионери и закони за нетрудоспособни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a14419c8ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Абе жена, ти затова ли се грижиш за сина си - за да оцени??? Аз се грижа за моя, защото го обичам, защото ми е подарен да го пазя и направя добър човек и най-вече самостоятелен, да може да си хване живота в свои ръце и да си го живее - за себе си, не за мен! Има нещо тотално сбъркано в идеята ти за детето. Ти какво искаш - да живее с теб докато пукнеш ли? Сама щяла да остане. Затова ли го роди, за да имаш компания? Не е ли по-лесно да си намериш приятели вместо да го носиш, раждаш и гледаш. Намери си приятели и гледай да го изгледаш така, че до 25 да се е изнесъл, да е самостоятелен, да може да се издържа, да се опере, да си сготви и да имаш такова отношение към него, че да му е кеф да идва 2-3 пъти в месеца да те вижда, а не за топлото ядене. Той просто от инат ще си тръгне млад, объркан и неопитен, ако го връзваш за себе си. После като му се родят дечица - пак теб ще вика да помагаш. Но за това се иска жена, а жените мамини синчета не обичат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker