Трето дете-за или против? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трето дете-за или против?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 5336 пъти
Здравейте, читатели.
На 35 години съм имам голяма дъщеря на 14, син на 4 и преди три дена разбрах, че съм бременна. Тази бременност за разлика от другите две не е планирана, тоест не сме си мислили за трето дете. Като цяло в България не се гледа сякаш с добро око на хората с повече от 2 деца, поне аз съм останала с това впечатление.
Финансовото положение няма какво да го коментирам, децата ни не са лишени от нищо имаме доста голям доход-мъжа ми има собствен бизнес, аз работя в областта на модата, та въпроса е, че парите не са проблем можем още два пъти по три деца да отгледаме, но по-скоро емоционално се чувствам изхабена. С един тийнеджър и едно 4 годишно бебе, не знам дали ще имам сили да отгледам още едно дете. Когато родих дъщеря ми бях на 21 и ми беше малко по-трудно, защото бяхме много млади за родители, но с сина ми беше лесно почти не усетих кога мина времето. Споделих с мъжа ми, той е да си задържим детето, защото какво по-хубаво от това да дадеш живот, аз харесвам много хората с повече от две деца, но не съм сигурна, че отново ще ми се смятат памперси и да минавам пак през бебешките година, като тъкмо сина ми е на път да излезе от тях...
Не сме говори още с дъщеря ни, малкия няма да разбере и да споделим с нея.
Какво мислите вие? Бихте ли родили на 35 отново?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf425b68df
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В твоя случай определено ЗА.
Не е вярно, че не се гледало с добро око на хората с три деца. Просто не се гледа добре на хората, които създават деца без елементарни условия. Ние също сме по-заможни от средните и очакваме трето дете - съвсем планирано, а за съпруга ми ще е това дете пето, защото има двама големи сина от първи брак (над 20 г.). За цялото семейство е голяма радост и вече малко рутина да имаме бебе у дома :)
На 35 г. си в чудесна възраст освен това. Хем си млада, хем имаш опит и рутина в гледането на деца. Всеки психолог ще ти потвърди, че три деца се гледат най-добре и е най-добре за всички деца. Освен това ти с този аборт ще се повредиш психически и физически - ако щеш Природата, Бог, Провидението ви е дарил с трето дете, можете да си го позволите - защо не?
Още повече, че скоро по-голямото ви дете ще отиде да учи някъде и ще останете с едно дете, което създава егоистчета.
И все пак се консултирай със съпруга си, вземете заедно това решение, но не се притеснявай за реакцията на обществото - щом имате средства да гледате трето дете всички ще ви приветстват и ще се радват за вас, включително за децата ви е добре, най-вече за малкото, което ще има възможност само да бъде кака или батко, а за по-голямото това означава и допълнителна радост, защото ще получи възможност за нови задачи в семейството, за ново признание ако щеш
Успех и дано задържиш бебчето. Пожелавам ви Новата Година да се увеличи Вашето семейство с още един член, а и ти в твоята област можеш спокойно да работиш от вкъщи или да си вземеш жена да ти помага за няколко часа дневно. Не вярвам бащата да има нещо против. Обикновено жените сме паниките, а мъжете мислят много по-реалистично за такива неща и се радват винаги на едно ново бебе в семейството.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 47931e8458
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Абсолютно за!
Как на 35 се чувстваш изхабена? ! Това е чудесна възраст и новината е чудесна, което би трябвало да те зареди само с положителна енергия, пък и покрай празниците само положителни емоции трябва да има, така че никакви мисли за аборт и подобни!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 538d952efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Е щом сте добре с парите можете да си позволите да си вземете персонал - една жена да чисти и една жена да се занимава само с бебето, а ти само ще се сновеш между тях - хем да ги контролираш, хем да обръщаш малко от малко внимание на новото бебе. Качествено ще си позволяваш да си полежаваш, о и тази дето ще чисти ще я пращаш да ти пазарува по списък, който си изготвила и така.
Всичко ще е наред :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 06dee72ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм мъж на твоите години, несемеен. Много от моите приятели вече си имат и по 3то дете. Лично на мен ми е много трудно, че си нямам и като че ли това щастие при мене няма да дойде.

От моите приятели знам, че 3то дете се гледа най-лесно, защото си имат вече двама помощници, които обичат да си играят на кака и батко.

Успех!!!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 63f1db5f9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Не ти се гледало още едно дете, замисляш се, не знам си какво...
Това ми звучи като "да го задържа ли... ама дали да не го махна, щото май не ми се занимава? ". Все едно човешкият живот е просто някаква вещ/ играчка с която не ти се занимава.
Ако случайно съм сбъркал намеренията ти, извинявам се.
Естествено, че трябва да задържиш бебето. И какво ще рече "не се гледало добре на хората с повече от 2 деца". Такава простотия за първи път чувам, а и да не живееш за хорското мнение? !
Мой братовчед стана баща на доста млади години, ако не се лъжа на 18.
Третото му детенце се роди когато беше около 38- 40 годишен ако не се лъжа. Много щастлив татко е на 3 деца, едно от които си е голям мъж вече.
Явно аз съм някакъв старомоден, и просто не мога да разбера абортите и изобщо мисълта "трябва ли да го задържа". Освен ако не говорим за опасна бременност, проблем с плода и тн.
А и на 35г. не си толкова възрастна. Много жени раждат на 40, че й отгоре, а децата им са напълно здрави.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bac1c4120c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Аз лично не бих и преди 2 години махнах третото дете. Не поради финансови проблеми или защото нещо ще кажат хората. Просто нямам нерви вече отново за бебе. Децата ми са сравнително големи и не искам пак да се връщам отначало. Искам да пътувам, излизам, живея, работя. Омръзна ми цял живот да гледам някого.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c4e46a7bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Не питай хората - те няма да живеят с твоя избор.
Вслушай се в себе си, в желанията си, в мечтите си - разиграй различните варианти - виж се след 5 години, след 10, след 15 - с и без дете. Ти най-добре се познаваш и само ти можеш да вземеш правилното за ТЕБ решение.
Няма правилно и грешно тук - виж кое ще те направи по-щастлива. Не винаги обществено-приемливия вариант е най-добрия за нас.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 06936979df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Какво нещо е животът, някои хора дават мило и драго да имат дете, а други се чудят дали и как да го убият!!!
Колко жалко

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: e7ed785546
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Това е личен избор, само ти самата можеш да решиш. Бих те посъветвал да не обръщаш внимание на хорските приказки, какво значение има как гледали, , хората"?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9e524f03e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Щом финансово можете да си го позволите, не се колебай изобщо! Ако нямах финансови проблеми и аз щях да имам трето, та даже и четвърто, но за съжаление не мога да си позволя повече от две деца и така не ни е лесно. Децата са най-хубавото нещо и колкото повече, толкова по-добре! Успех!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b366e193b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   За! Особено щом бебче е на път!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3b5a2d22ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   задръж го... освен ако не е много тежко отглеждането... Но си мисля, че детето много ще ви радва и сегашните ти колебания ще са абсурдни щом го видиш... ж. 23

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6fe556bc64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Как може изобщо да изтъкваш като аргумент с какво око се било гледало евентуално на семейства с повече от 2 деца???? Какво значение имат някакви си хора пред това едно ново човешко същество да се роди и да изживее живота си?
От друга страна имате финансова възможност. Моята майка ме е родила на 42 само да ти вметна и е много щастлива от факта. Имам и сестра.
Според мен това човече има право да живее, така както си дала този шанс и на другите си деца, така и това има право, след като си забременяла.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3ea7e6e500
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Госпожо не е вярно, че на хората с три деца се лошо око. В нашия квартал съм засичала няколко семейство с по три деца. Колкото до решението трябва да поговорите и да го вземете заедно със съпруга си, а не да се допитвате до външни хора, тези неща се решават изцяло в семейството! Ако се чувствате готова задръжте детето, ако ли не направете аборт, но ако го задържите ще ви е още по - лесно след като вече два пъти сте минали по този път и знаете какво е отделно ще имате и неща от по - големите деца, вие си преценете със съпруга си от вас двамата зависи, как ще постъпите!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0459f1dc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   №7 ти е дал най правилния съвет. Прочети го пак.
Непланираната бременност на твоята възраст и с постоянен партньор си е чиста безотговорност. Тя всъщност на всяка възраст е такава. На твое място бих се съобразила единствено със себе си - ти ще отнасяш основно грижата по бебето, малкото хлапе и и тийнейджърката. Това е чиста лудница - емоционално, а и физически няма да издържиш. Не си и струва. Вслушай се в себе си и това, което искаш ТИ. Виж се наистина след 3-5 10 години и вземи най-правилното за теб решение.

ж47

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bf425b68df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   н 15, ж47 - май не разбра, че Авторката е с 12 години по-млада от теб? Защо да няма една 35 годишна жена енергия за едно пикливо дете при положение, че е изгледала вече две съвсем успешно и оживяла?
Моята свекърва има трима сина - всичките непланирани. Първо е забременяла преди брака, следващата бременност е била също непланирана и е забременяла по време на кърмене, когато не е имала редовен цикъл, а последното си дете (съпруга ми) го ражда на 39-40 г., след като е направила вече един аборт преди месец и не е имало как да прави друг. Всичките си деца е изгледала с удоволствие и грижа, но мъжът ми, който е най-непланиран е гледан най-добре, просто защото родителите му са имали повече време и зрялост за него. Първите си синове са наказвали, били са ги понякога дори, защото са били много палави, а при моя мъж са имали съвсем друго търпение и виждания вече. Ходили са с него например на почивки на палатки и до последно са били сред младите родители. Имат чудесни снимки и преживявания.
Не е нужно да казвам, че третият е най-успелият от тримата братя, но и до ден днешен тримката са като дупе и гащи и при всяка възможност се събираме семейно.
Така че непланираните деца не са отрова точно пък в едно стабилно семейство със стабилен мъж, доходи.

Едва ли някой от нас е планиран. Повечето и без това не сме планирани, защото навремето хората са нямали сегашните възможности за контрацепция, но какво от това?
Аз планирах първите си две деца, а третото просто се получи и не съжалявам. Казах на съпруга си и той страшно се зарадва - тъкмо няма да пътуваме празни с петместната си кола. :), a ако пак забременея пак ще го задържим -има и седемместни коли в крайна сметка.
Най-лесно се гледа всяко следващо дете - имаш не само повечето неща вече, но и рутината, опита да гледаш деца. Третото дете пък се гледа най-лесно. Съпругът ми общо има 5 деца и на всяко се е радвал, на всяко обръща изключително внимание според потребностите му и въпреки, че има много успехи в бизнеса и в живота точно децата му доставят най-голямо удоволствие и дори вече порастнали и отделили са са си голяма тръпка - пишат си непрекъснато по Viber, идват ни на гости за дълго, прекарваме и организираме празниците си заедно, помагат покрай бебетата.

Стига сме били вечно вчерашни. Днес имаме всички свободи, включително да имаме 2 деца, а обществото гледа с добри очи на всички деца стига да имаш средства за елементарните им нужди, а толкова средства не струва едно дете в крайна сметка. Три деца са и супер, защото точно пасват в една нормална кола :) Тъкмо ще сте тути-комплети.
Замисли се... , Авторке. Скоро ще „отлети“ голямото, ти ще почнеш да остряваш и ще ти се опразни семейното гнезденце, а с това бебе ще си отново млада майка и особено по-малкото ти дете ще има другарче за игри, караници и съвместно израстване.
Успех каквото и да решиш. ...

... абортът иначе е най-лесен, но ти прецени ще можеш ли да живееш не само с физическите, но и с психическите последици от него и дали няма до сетния ти час да те преследва това „Какво щеше да е ако го бях родила това детенце... “
Е, никога няма да разбереш и да срещнеш човека, който носиш в себе си ако абротираш.
Кой знае - може да е голям шегаджия, може да е голям любовчия, може да е мис България 2035 или новият Айнщайн... или просто може да е още един човек, който да те обича безусловно и да бъде до теб до сетния ти час. Замисли се малко какво оставяме след себе си. Примерно на работното място като се пенсионираш след 2 г. няма да си спомнят за теб, и 100 къщи да построиш като си отидеш пак няма да се сещат за теб, но само децата и техните деца ще пазят спомена за теб за винаги и не само това, но и гените ти, кръвта ти, характера ти, дори чертите на лицето ти и странностите ти!
Ти абортирайки абортираш себе си, но и съпруга си и вашия съюз. Замисли се малко над този въпрос.
Отгледала си 2 деца вече - третото ли те плаши?
Който се плаши от деца изобщо да не ражда. Който е отгледал 2 деца вече е минал най-страшното и няма от какво да се плаши. Третото се гледа неусетно, защото изобщо не се впрягаш за глупости, а и ще имаш помощ от по-голямото си дете. Успех все пак каквото и да решиш. Решението трябва да е твое, а ние тук можем само да кажем доводи за и против, но са прави хората, че ти ще живееш със своето решение, не ние.
Не бива обаче да се притесняваш от реакцията на другите, защото ти обещавам, че ще е положителна и дори можеш да наложиш нова „мода“ сред хората около теб, които също се чудят. Сред приятелите на съпруга ми примерно доста покрай нас се навиха за второ детенце, а един мисли и за трето вече, защото съпругата му е на 40 г. и им е последен шанс.
Ти, Авторке, си млада, но сега ако абортираш знаеш, че никога вече няма да си майка - това е и за теб последен шанс за майчинство. Ти решаваш, но ако абортираш кажи направо да ти прекъснат и тръбите и да се свършва, защото ти очевидно деца повече не искаш да имаш и не мъчи себе си и мъжа си с нови аборти поне.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 81c8811aa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Номер 16, не разбрах логиката - какво общо има възрастта тук, според теб жената трябва да ражда плътно, докато физически и е възможно ли, та да си уплътни максимално времето и да няма похабени яйцеклетки?
Авторката сама си казва, че не знае има ли сила да мине пак през това и не и се занимава още веднъж с памперси. Изпълнила си е ролята, изпълнила е това, което обществото очаква от нея - сега има избор.
Примерите от ежедневието на свекърва ти и непланираните и бременности намирам за абсолютно неуместни - времената са други и възможностите пред съвременната жена също са малко по-други. Това че ти си избрала да последваш баба си и се чувстваш щастлива от факта си е твой избор, а не общо валидно правило, друг може съвсем различни неща да го направят щастлив.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6f129035d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз съм ЗА!
Не знам защо си останала с впечатление, че в България се гледа с лошо око на семейства с повече деца хахаха. Искам само да ти кажа, че ако със съпруга ти имате желанието и възможността да отгледате това дете, въобще не се замисляйте!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bd2e3063e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Моля те не го махай! Та ти си на 35. Прекрасна възраст. Сестра ми роди на 36 второто си детенце. Имате и възможност да го гледате. Какво повече се иска. Мъжа ти и той е ЗА. Нито си стара, нито безотговорна. Надявам се да дадеш живот на малкото човече и от сърце ти желая щастие. Моля те пиши какво тешение си взела. Каквото и да е то.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3263ca0354
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   При положение, че вече си бременна съм ЗА.... И моите деца са с 10г разлика и аз родих първото на 22г. Понякога си мисля, колко хубаво би било да си имаме трето дете. Голямият вече се изнесе, ожени се и си живее самостоятелно... Но за мен е късно-аз съм на 48г, а ти си на 35г.... и си бременна-няма какво има да мислиш. Какво, аборт ли да правиш-недей. С малкото ще имат 5г разлика, което не е зле, а и щом финансово може да си го позволите какво по-хубаво. А това за хората какво щели да кажат, как изобщо ти пука за това. На запад(ние живеем в Англия) хората имат поне 3 деца, а на дъщеря ми приятелката са 4. Ти вече имаш опит и други детски неща... а пък и големите ще помагат. Ще си наемеш една жена да идва да ти помага за домакинството и ще избуташ бебешкия период. Голямото след няколко годинки ще ви напусне.... и къщата ще стане по-празна.

... Като чета такива теми ми става едно такова... Сестра ми от няколко години се мъчи да забременее и все не става и не става. Душата и е жадна за детенце, ама на- не може.... А на който бог дал-дал...

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4c2c023c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   "България не се гледа сякаш с добро око на хората с повече от 2 деца" - Това е пълна глупост.
Ако имаш любовта, желанието, силите, подкрепата и възможностите да обичаш и отгледаш друго дете, направи го. Мъжът ти го иска, ти го обмисляш, а помисли и за другите си деца. Няма по-добър подарък от обичан брат или сестра.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0459f1dc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   №16, виждам, че авторката е на 35 физическа възраст. Само че отглеждането на детето не е свързано само с физически усилия и другите са по-опасни. Самата авторка казва, че се чувства изтощена емоционално. Коментарът ми е насочен съм тази умора, за която няма възраст. Май ти не четеш или не схващаш?

№15

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d27e6f18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Аз не бих родила трето дете и то не по финансови причини. Просто на 35 (почти на толкова съм) нервите ми вече са доста поопънати и не мисля, че бих имала сили и търпение отново да гледам бебе. Обаче ти си преценяваш за себе си, ако си сигурна, че ще си добра и лъчезарна майка, а не кълбо от нерви, което вечно ще крещи след детето-роди го. Хората си мислят, че само финансите са пречка да имаме много деца, а всъщност далеч не е така. Просто сега животът е доста по-напрегнат и динамичен и човек се изхабява много бързо психически. Достатъчно е да се разходите до коя да е градинка за да видите такива майки. Пишещи цигара след цигара, забили поглед в телефона и готови да се разкрещят на детето при най-малкия повод. Истински кошмар и за майката и за детето. Обаче ако си сигурна, че ти няма да си от този тип майки, тогава няма никакъв проблем да родиш и да си гледаш детенцето с желание и любов.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cb0d0681bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   На твое място не бих родила, заради голямата разлика, която ще има между първото и третото дете. Иначе на години си млада, ама не мисля че ще е удачно 15 години разлика да има между децата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 31c84f8e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   За.
Успех, мила! :-)

Емануела 25г..

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: cb0d0681bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

26.   Авторката
Благодаря за всички отговори, получих всичко, което ми беше нужно за да взема решението ми.
Бебчето е факт и аборт не мисля да правя, ще го задържа. Кака вече знае, щастлива е и от сега започва да ни наставлява, че тя ще избере името и тя ще го разхожда навън :D Споделихме и с моите и на мъжа ми родителите и те са щастливи, че ще стават отново баба и дядо и даже ни се накараха, че сме имали съмнения и колебания дали да го задържим.
Малкия дечко още нищо не разбира, но със сигурност и той ще се радва, че ще има компания, а не само кака му да му се кара, че и пречи :D
В действителност това, че бебчето е непланирано не го прави нежелано и то ще бъде също толкова обичано и обгрижвано като другите две. Бавачка или детегледачка, също е много прекрасна и добре идея. Имаме възможност и можем да наемем.
Благодаря много, за всичко!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 572e414bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Боже, моя приятелка роди на 43 на държавна работа и мъж безработен. Имат най-прекрасната дъщеря и са толкова щастливи!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: b690c4847a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Много се зарадвах от поста(26) на авторката. Какво по прекрасно събитие за една жена е раждането на нов живот, нали затова е създадена. Жалко, че на най отвратителният коментар, този на №6, са дадени много точки. Ето, това е доказателството, защо България се топи. Защото се одобрява егоизма на една бездушна жена, която мисли само за себе си, но не иска да даде живот и на друго същество, което също да опита сладостта на живота. Могат да се чукат като кучки, а когато дойде време за раждане, много били уморени!? От какво, от многото секс ли? Нали много искахме тази "уж-демокрация", а тя донесе нежелание за раждане, доведе бездушието. Тодор Живков беше прост селянин, но държеше за раждаемостта, затова и България набъбна, раждаха се много деца. Майките с над 3 деца бяха с привилегии, бяха героини, пътуваха навсякъде безплатно. Сега "демокрацията" ще стопи България. Преди всички села имаха детски градини и училища, сега всичко е пусто. Не се гледа с добро око, само на циганската инкубаторна раждаемост, защото те раждат за пари, но когато цивилизовани жени раждат много деца, това наистина е геройство. Прекланям се пред авторката, тя наистина е смела и силна ЖЕНА, точно такива трябват на България, а не егоисти като №6.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0d27e6f18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Номер 28, а ти колко деца имаш? Че да не се окаже, че си някой стар ерген, който и 1 няма, ама обича да дава акъл и да поучава по-младите как трябвало това, трябвало онова. Та я кажи лично ти колко деца отгледа? Или просто така си говориш наизуст.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: bd2e3063e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Урааааа! Авторке прегръщам те силноооо. Радвам се, че си взела решение да отгледаш рожбичката си. Пожелавам на теб и цялото ти семейство неизмеримо щастие и много здраве!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker