Какво ще стане ако пийна малко тежък алкохол? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Какво ще стане ако пийна малко тежък алкохол?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 2865 пъти
Здравейте, на 15 момче. По принцип никога не съм пил дистилиран алкохол и не мисля да пия (редовно). Обикновено понякога пия по 1 бира с ядене и това не ми влияе по никакъв начин, дори ми харесва. Проблема е че някои от моите приятели пият неща като уиски и ракия и на мен не ми е работа да ги спирам а и те не прекаляват. Е да обаче скоро ще ходя на едно парти и там сигурно ще пийнат нещо такова и ще искат и аз да пийна. Само да отбележа тука не става въпрос за напиване на мотика, а умерено. Та въпроса ми е, ако изпия малко уиски (разредено с кола) или нещо такова ще ми стане ли нещо лошо? Съжалявам ако въпроса е глупав ама все пак тоя сайт е за подобни истории.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: fd75a8c88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, определено ще ти стане нещо лошо - просто ще ти стане лошо! Малък си още и се питай що за парти е това, в което се изисква от 15 годишни да пият. И не е въпроса за твърд и нетвърд алкохол - всеки алкохол на твоята възраст е забранен и има причина за това. Спира ти растежа, а и води до много по-силна зависимост от при възрастните хора, защото ти растеж, включително мозакът ти - при теб се образуват синапси за зависимости много по-бързо и по-силни от при възрастните и затова никакви дроги не бива да консумираш преди 18 г., дори умерено. Ти и малко да пиеш това си е отрова.
Не плувай с ятото, особено не плувай с такова гнило ято. Отстоявай принципите си, интересите си и себе си. Никой не може да те накара да пиеш алк ако не искаш. Със същия успех можеш да даваш тостове и с кока кола без алкохол.
Алкохолът и цигарите за мен са отживелица
По мое време например много беше модерно да се пуши и то от 4. клас нагоре „готините“ пушиха. Аз винаги съм била сред популярните в училище, но никога не пропуших, а са ме карали, молили дори - това накара хората да ме уважават дори повече и в гимназията вече хората се отказваха да пушат, защото бяхме обърнали модата няколко хора и беше модерно да не се пуши.
Така и с алкохола при теб. ТИ ако не искаш да пиеш няма смисъл заради другите да се правиш на маймуна. Стой зад себе си, зад своите решения и не пий, а кажи просто, че не консумираш подобни боклуци, пазиш си тялото за по-важните неща в живота.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0c603bcc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Какви глупости ги говори Н1 не е истина.
Така по темата на 22 години съм, нормално е на 15 години да ти иска да пробваш от всичко и да си като другите. Относно въпроса ти, няма нищо лошо да ти стане-ако е в мярка нищо няма да ти стане. Но понякога като не си свикнал да пиеш и от малко ти хваща, за това не прекалявай, че да не вземе да се изложиш. Пийни си малко колкото да не оставяш назад от другите. Щом ще го смесваш с кола, няма какво да ти стане, ама не смесвай различни видове алкохол, че тогава наистина ще си долу на земята-казват ти го от личен опит ;D
Първото ми напиване беше на 14-15 някъде, голям смям ме набива още като се сетя за този момент.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 9e34118892
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не няма да стане нещо страшно, но все пак недей, защо трябва да си като другите! По добре пияни кола и това е!!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ef6fa7ac28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 пишеш пълни глупости! Всеки има нужда да разпуска от време на време не живеем в манастир мама му стара. Момчето не говори за напиване и постоянно наливане.
А на въпроса ти авторе - Препоръчвам ти водка, от уискито ако е менте става ти кофти още след 50 гр. , при водката не е толкова зле, ако е менте те замайва, но бързо ти минава. Не пии на екс в никакъв случай щом нямаш опит. Поддържай бавно пиене - глътка алкохол, безалкохолно и гледай да минат 20мин от глътката. Веднага щом усетиш замайване спираш да пиеш и минаваш само на безалкохолно докато не отрезвиш. Не прекалявай! И в никакъв случай не смесвай алкохол с енергийни напитки, комбинацията е брутална! Съветвам те също и да не пушиш след като си пил, защото на мен ми подействаха зле при моя първи път и вече не го правя. Приятно прекарване на партито и да се забавляваш, защото това е важно!

Dark Knight

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 91135d8f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Просто пробвай докато си във вас.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2c52f29c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Айде бе, вие сякаш не сте пили на 15 години по бира или чашка ракия.. малко по-свободно го раздавайте. На днешно време децата на тази възраст правят къде-къде по-лоши неща.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 34f8571d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо няма да ти стане. Ако изпиеш едно малко уиски/водка с кола или друго безалкохолно само ще ти стане весело. Но гледай да си ял добре преди това и да не го пиеш бързо. Аз започнах да пия твърд алкохол на твоята възраст и смятам, че е хубаво човек да се научи да пие и да си знае границите докато е сравнително млад. Алкохолът в никакъв случай не е полезен, но е по-добре да си опитал млад отколкото да не си знаеш мярката после.
В момента живея в чужбина, където наблюдавам точно това - хора на по 18-20 години пияни като свине, защото нямат никаква култура на пиене. Живей си живота, не прекалявай и си знай мярката и няма да имаш проблем!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 86f33daa37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Нищо няма да ти стане, но няма смисъл да пиеш твърд алкохол. Ние сме на по 30 години и на купони пием бира и вино основно, а децата пият уиски... Кой знае и какъв боклук ще е. Купи си 1-2 бири, съвсем достатъчно е.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 847cc6ceac
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На 18 съм и никога през живота си не съм пил алкохол. Какъв ефект смятате че ще има ако изпия едно уиски. Че ще се напия е ясно, но нещо друго?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 320af212c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей аз съм момче на 16 и мога де те уверя, че нищо няма да ти стане ако пиеш малко и бавно. Вчера си сипах полувин малка чаша водка и дори не се замаях. Само веднъж в 7 клас се насвятках яко и помня едва една трета от случилото се. Изпих близо 2 литра шампанско и на другия ден ми се повръщаше болеше ме глава и като цяло не е приятно. Шампанското съдържа захар и напиването с него не е препоръчително.

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 2bb51680e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Алкохола в едно "малко" (50 мл) от какъвто си избереш концентрат - уиски, водка, ракия... е колкото в една бира.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5c896b8ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Зависи колко изпиеш. От няколко глътки нищо няма да ти стане, най-много после да ти е малко сънено и размазано, ако обаче изпиеш повечко... е, виждал си пияни, нали? И знаеш колко грозна гледка са като почнат да правят и да говорят глупости, а за капак и да повръщат. Да не говорим, че на другия ден ще ти е толкова зле, че ще искаш да умреш. За това няма нищо лошо в опитването, ей така колкото да видиш какъв е вкусът, но не прекалявай. Пък и само на 15 си, ако от сега почнеш да се напиваш нали се сещаш на какво ще прилича черният ти дроб на 45. За това умната! Всеки на 15 е бил любопитен и е пробвал какво ли не, но важното е да знаеш до къде.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 52c826dc77
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Нищо лошо няма да ти стане, най-много да те хвабне и да се замаиш. Ако количеството е малко, т. е. не се натряскаш, чувството е даже приятно - отпускаш се, става ти забавно и т. н. Но става въпрос за чаша бира или шот-два, ако приемеш голямо количество алкохол... е, сигурно сам знаеш.
Според мен обаче не трябва да го правиш, само защото другите го правят. Ако на теб ти се пие - давай, но не го прави, само, за да се впишеш. Има си време за всичко. Аз до 17 въобще не пиех, категорично отказвах като ми предлага по партита или нашите в къщи. Обаче едно лято изведнъж почнах почти всеки ден да пия - сайдери, бири, уиски и всяка вечер бях на градус, беше много забавно. После пак дойде период, в който хич не ми се пиеше. Сега пия само по повод.
Мисълта ми е, че ако не ти идва отвътре, е по-добре да не го правиш, защото последствията са гадни. Все пак най-важното е да се забавляваш и да се грижиш за себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4f8e271a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

15.   ОТ АВТОРА
Благодаря за отговорите.
Отново подчертавам - в никакъв случай не мисля да се напивам или пък да пия редовно - само в изключително редки случаи.
Иначе в нас пробвах малко уиски с пепси кола, колкото да видя какво е, и не ми става лошо. Знам, че се пие много бавно и трябва да съм се нахранил преди това.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0dfbe37351
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Пиенето на алкохол когато има повод не е лошо, даже е хубаво, но усетиш ли замайване и чувство за разсеяност е препоръчително пиенето да спре, защото после може да съжаляваш, че си прекалил, защото зрението и слухът започват да се замъгляват, започва да ти се гади, вече не ти е толкова весело, започваш да чувстваш сънливост и глад за солена храна. Просто споделям своя опит. На 16 започнах да пробвам да се напивам, а сега съм на 20 съм. Три пъти съм се напивала до припадък, но когато комбинирах ракията с биричка и така се напих, че... няма да коментирам ;D И после съжалявах. И вече си знам мярката когато пия алкохол и усетя замъгляване и спирам с пиенето и го заменям с нещо безалкохолно и така отминава за 1-2 часа. И вече рядко пия.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7e511b4346
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   По добре изпий една кола - нещо безалкохолно, защо трябва да пиеш алкохол малък си за това.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: fcb4c7741e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Зависи колко бързо го пиеш. От това количество - Ще усетиш добрите ефекти на алкохола. Ще те отпусне и сгрее, ще те накара да си по-весел, и ще ти развърже езика. Но след това количество, започва напиването. Просто не посягай към втора чаша и това е.
Но аз ти препоръчвам, да оставиш детските неща и да минеш директно на хубаво, и деликатно вино.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4b039d4826
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Само ще кажа, че има 2-3 момичета от класа ми ( на 13 ) и пият Блек Рам, вино и дом. ракия ( без бъзик ), е не по много де, ама...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4f8e271a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   ОТ АВТОРА
Ако някой го интересува кво е станало или пък някой чете тва по късно:
Еми пийнах 3 чаши с уиски (не пълни разбира се), като преди това бях ял доста и също така пиех кола. Общо партито беше 5 часа. Единственото, което ми стана и то на края, беше че леко ми стана замаяно, но иначе нито съм повръщал, нито нищо. Така, че може да се каже, че мина успешно.

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: c02ccdc241
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ако дете на 9 години и дете на 10 години са пийнали малко ракия ще им стане ли нещо?
Моля отговорете!

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 дни
hash: aa501c366a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не го разреждай с кола. Иначе аз съм момиче на 16, 45 кг, последно се напих с около 300 мл уиски (три чаши са си). Нямам предвид напиване като да повръщам, просто ми е весело и се лигавя и се държа малко неадекватно. От една чаша нищо няма да ти стане, но не я разреждай с кола. Първо - само хабиш уиски, и второ - алкохол захар те напива много бързо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker