Брат ми влезе в секта, мрази ни въпреки, че даваме всичко за него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Брат ми влезе в секта, мрази ни въпреки, че даваме всичко за него
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 6467 пъти
Здравейте мили хора и сподели!

Проблемът ни е голям, защото наистина обичаме брат ни. Ние сме нормално българско семейство от двама родители, две възрастни баби и три деца -аз момиче на 23, и двама братя по големи. Живеем в два апартамента и ходим на екскурзии в чужбина един път в година. Не идвам от бедно семейство както ще си помислите, не съм без образование, нито пък въпросния ми брат, за който е тази история, защото тези религиозни групи хващат именно първо тези хора с проблемни семейства и без образование, че да имат по -голям контрол върху тях.

Миналата година брат ми каза, че срещнал много приятна жена, която му помогнала с нещо си и му дала книга-някаква библия. Той беше скъсал тогава с гаджето си, беше сам в Германия където учи и работи. Та тази жена се оказала българка и от някаква религиозна група, наречени евангелисти, но до ден днешен брат ми не иска да каже кои точно евангелисти, има доста групи от тях.

Казала му тази жена, че само да прочете тази библия, и да почне да ходи на проповедите им и готово-вечния живот му е в кърпан вързан. Казала му, че скоро идва апокалипсиса, че всички ще умрем, а само те евангелистите ще се спасят. Брат ми започна много да се отчуждава от нас, да говори непрекъснато за исус. Това стана в продължение на година и нещо, бавно но се засилва непрекъснато. Хора, той вече не е същия, мисля че съвсем сме го загубили и болката ми е голяма!

Той започна да говори, че там на проповедите изцелявали хора от рак и инвалиди прохождали. Как като дори медицината а това е наука, не може да стори това!? !? Убедена съм че онези уж болни са подставени лица. Още - църквата на евангелистите печели около 150 000 лева на месец тук във Варна -защото такива като брат ми плащат 10 процента от доходите си на месец и то за да слуша той как ние останалите сме били злото и слуги на дявола. Кажете ми как е възможно духовенство и бог да имат нещо общо с пари??? Как евъзможно след като непрекъснато му помагаме на брат ми и морално и с пари точно ние да сме злото!? !? !?

Всичките им пастори имат по няколко апартамента и къщи дори и редовно ходят на екскурзии да четат проповеди но всъщност и да видят свят безплатно. А после ние сме били злото.

На брат ми му проповядват, че ние собственото му семейство сме слуги на дявола защото не сме членували в тяхната религиозна група. Проповядват му че ние сме враговете след като ние никога не сме го оставяли -и пари има от нас и никога не искаме десятък, и грижи и подкрепа и внимание получава винаги. Обичаме го такъв какъвто е, а онези шматки с извинение искат той да е просто без мнение, без семейство и освен това му искат да Не чете нищо друго освен таззи библия, защото само така ще го държат изолиран и далеч от нас.

Ето това най много ме боли, че семейства се разбиват заради някакви религиозни откачалки дето живеят на гърба на такива като брат ми. Искам си пак брат ми-преди беше весел, жив енергичен, а сега е сянка, не яде много, не спи много, не се усмихва изобЩо, няма гадже а ако някой ден има ще е от религиозната му група и тя също ще ни смята за самото зло без значение че ще и помагаме с каквото можем.


Много ви моля хора, пишете какво да правим, били ли сте някога в секта и ако в момента сте ми кажете и друга вътрешна информация, макар да знам че много не говорите за това защото така ви е казал пастора.

Анита

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4c56ef0319
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей Ани :)
Много интересна тема, тъй като и аз съм вярващ и се интересувам, и разучавам и дори съм публикувал една тема на тая тематика "Единствения път към рая", който е Исус Христос, но още чака одобрение, надявам са да я публикуват тея дни :)

Та, брат ти, хубаво е разбрал за Исус Христос. Но, минал съм, или по-точно, наблюдавал съм отстрани един колега, ходеше на църква, пасторите- взимат луди пари, дъщерите им, на 14-15 години, облекли някакви скъпи и разголени тоалети, цялото семейство - с последни марки Айфони, даже цялата колекция от Ай- поредицата- айпади, айфони, айподи, на Applе са им компютрите, или по-точно на Мак... Не разбирам, но тези хора, както и тези с които се среща брат ти, не познават Исус Христос. Те четат библията, но не я разбират. Те вярват в Исус, но не го търсят, нито изпълняват заповедите му, не живеят праведно. А само с вяра не става. Вярата се доказва с дела, а те не показват дела. Те си събират парите и си ходят, както казваш на екскурзии и коли си купуват и живеят охолно, влюбени са в парите, а точно Юда предава Исус за пари.

А и църквите и като цяло религията (православни християни, католици, неправославни християни и т. н. ) това са някакви човешки измислици, разделения, всеки със собствените си, погрешни разбирания за написаното в Библията.... просто там не се намира Исус Христос.
И постоянно четат библията, но само библията не те спасява.
Трябва да търсиш Исус Христос с цялото си сърце, да живееш праведно както пише в библията, но не и да живееш, всяка неделя да си захапал библията и да препрочиташ различни абзаци от нея в компанията на още 30-тина човека и после отново да се връщаш към грешния начин на живот, мислейки и вярвайки, че само факта че вярваш в съществуването на Исус, ще отидеш в Рая...

Исус победил смъртта, греха, той прощава греховете на хората, които го търсят, които зарязват стария си начин на живот и търсят новия и истински живот (с Исус Христос)
Но това, че брат ви се е отделил от вас, и че ви мрази.... това е грешно. Трябва да уважаваш родителите си, и той ако наистина ви обича и уважава (Бог е ЛЮБОВ, а не омраза и неуважение, каквото показва брат ти) той би искал да ви помогне, и да ви говори и на вас... но явно се е подвел от това, че пише, да не обичаш роднини, родители, повече от Господ... това не значи, че не трябва да ги обичаш, а значи, че например, аз обичам родителите си, но не удобрявам майка ми, като ми казва, да пия по малко ракия всяка вечер, за здраве... Не, това е лъжа, това е грях. Приказвам им да четат библията, но те не се амбицират. Та на брат ти - промили са му мозъка с погрешно разбиране на думата Истински Християнин.

Препоръчвам ти да си купиш библията и да прочетеш новия завет.
Абсолютно четливо е написано всичко, не всичко се разбира от първия прочит, но съм сигурен, че ще разбереш и осъзнаеш какво пише и ще разбереш, че брат ти, абсолютно погрешно е разтълкувал написаното в библията...

А историята е такава...

в Стария завет.. за откупване на грехове, хората трябвало да дават жертвоприношения на първородни животни, различни видове, за различни грехове, доооста трудно и леко скучно ми беше прочитането на тая глава. Много Много сложна програма е било откупването на греховете тогава, с тея жертвоприношения и т. н., но, Бог ни обича много и ни праща най-красивия подарък - Исус Христос. Той изживява перфектен живот, без никакъв грях, поучава хората как трябва да живеят праведно, за да наследят царството небесно и че само чрез Него могат да отидат в Рая. В смисъл трябва да приемем Господ в сърцата си, да го търсим и търсим и търсим и един ден ще го намерим, но трябва Вяра, голяма.
Та, Исус пролива чиста, Безгрешна кръв (а душата е в кръвта, и кръвта е душата на човек) и Той пролива кръвта си (чистата си, неопетнена от грях душа) като откуп за нашите грехове.
И той иска да го последваме, иска да ни спаси.
Не е бил тук за да създава религия, а да ни извести кой е и ние кои сме и къде е нашия дом и как да се върнем у дома.
Ако си добре запозната с английския език ще публикувам едно клипче да го гледаш, за Ник Вуичич.
Той също приказва за Господ, но той Познава Исус
Без ръце и без крака е роден, женен е и си има 2-ма сина :) :)

https://www. youtube. com/watch? v=VWnt9OVUEL4

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d88490c261
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами брат ти е пълнолетен, може сам да си отговаря и да
взима решения за себе си и живота си.

Но виж това, че не спи, не яде нормално и не се усмихва, не е добър признак. Там където е Бог, има радост и хармония... Това дето са казали, че вие семейството му сте злото, също не е правилно.

Да, не е правилно... но ти не можеш да казваш на брат си какво да прави. Просто съветвам те да го приемеш независимо от това дали ходи в секта или не ходи.
Остави го на самия него...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 267c70df3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Психолог. Може би разговор с полицията. Сектите са доста опасни. Те гледат така да ти промият мозъка, че да им препишеш някой имот ( ето как забогатяват), но всичко е с цел пари. Другия варянт е да спрете да давате абсолютно всякакви пари. Как ще си плаща посещенията. Може би сигнал в господари на ефира няма да е зле. А дано даму дойде акъла преди да стане твърде късно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9ca65b1f14
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми намерил е някой, който му обръща душевно внимание и се е хванал булквално, като удавник за сламка. От вас получава парите, но човек има нужда от разбиране и сродни души. Това използват сексите да манипулират слабите духом. Животът е труден и човек има нужда от бягство в по-добър измислен свят, дали религии, игри, алкохол и наркотици, ядене, секс - всички влияят на психиката. Говорете спокойно с него, не го обвинявайте, трябва да ви хареса държанието, за да не бяга от вас. А вие точно това правите в момента - никой не обича да го укоряват. Трябва и вие да се промените, за да си върнете брата.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e014941158
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Майка ми преди време се движеше с Свидетели на Йехова, пускаше ги в къщи, четеше библията с тях, ходеше на техните събирания, но винаги когато идваха в къщи аз бягах навън. Въпреки че не ги одобрявам не съм видял нищо лошо от тях, напротив точно обратното, помогнаха на баща ми да си намери работа, когато се налагаше някой от нас да пътува рано сутрин с много багаж са ни взимали от вкъщи, наскоро майка ми имаше проблеми с кисти трябваше спешно да отиде на лекар те направиха така че тя да мине преди всички, даже говориха лично с лекаря който те познават лично и той я прие моментално. И мен се опитаха да омаят но аз категорично казах че не се интересувам и те се отдръпнаха. Хората ги мразят но бих казал че Свидетели на Йехова не са толкова агресивни за разлика от други "секти".

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 49439c7506
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   В Германия всичко е за пари. Протестанти и католици плащат отделен църковен данък, който им взимат директно от заплатата. Единственият начин да спреш да го плащаш е формално да си смениш вероизповеданието на атеист, православен, будист или нещо друго, което не събира данъци. Резултатът е че като умреш не ти пращат и поп и на погребението, защото не си плащал на църквата. Вярно данъкът не толкова висок, колкото плаща брат ти, ако имаш предвид 10% от брутния му доход. Обаче го има и това показва цялото лице на западната цивилизация. Там навремето с пари са си купували илдунгеции за опрощаване на греховете.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0e6f4fcaef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Направо съм узумена какви хора съществуват-такива балами като брат ти. За тия от сектата не се изненадвам, мушенници има навсякъде. Не знам как да ти помогна защото това с брат ти звучи като че мозъка му е промит. Сигнализирай на властите че се събират пари.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fa0cb5be7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Това е промиване на мозъците!
Разкарайте го колкото се може по бързо от там тези обикалят и зарибяват това не е нормална църква тази тяхната е някаква измислена там буквално им промиват мозъка в никоя цирква го няма това.
Баба ми ходи и в евангелийска църква, и други мой познати и въобще не мислят, и говорят такива неща просто са по спокойни и си четът библията и неща, който са полезни, че бог помага, че лошото не е хубаво, че злото, кавгите и неразбирателството са зло, че ако ги обидят не трябва да отвръщат със същото и т.н..
Например: Да необиждаме, да не нараняваме, да обичаме, че доброто е бог а кавгите са зло да не се поддават на злото и винаги да спокойни, не викат, не псуват, не обиждат а говорят като както те се наричат божии чеда.
Учат се на добро как да отстояват на гнева и общо взето не е лошо полезно е всичко както, и в една нормална църква отиваш ако имаш проблем ти или друг всички се молите на бог нали не е лошо да вярваш и да се молиш, но определено в тази църква нещата не стоят така.
Има такива църкви промиват мозъците учат ги на зло, че библията не е такава и ги учат на друго по тяхни библии.
То е ясно навсякъде учат, че бог е доброто а той щом се агресира към вас значи там ги учат на друго.
Говорих и с баба за нея трябва да търси спасение не е нормално да ходи там където го учат, че семейството е зло ако семесйтвото е зло кой е добър тогава? нима хората на улицата или тези там? кой помага на човек в нужда- семейството разбира се.
Баба казва за невярващите, че са объркани когато не вземат правилни решения и, че са божий деца и бог ще им помага никога не е казала, че някой, който невярва е зло.
Определено там ги учат на друго най-добре оттърви брат си, защото тези секти ще му съсипят живота той не учи библията която четът всички вярващи.
Има такива обикалят и дават други библейски книжки, и учат грешно хората лъжат ги, че тези книги са вярните тези библий, просто и най-вероятно е попаднал на такава група.
Аз преди бях против понеже си мислех, че ги объркват, но не вярващите дори не в православна а евангелииска църква са добри хора мили и възпитани самоче си вярват и дават повече любов по спокойни са неисакт кавги а брат ти е точно обратното той вместо да стане по добър той става по зле. Както казва баба бог е доброто а това на което го учат, че вие щом невярвате и не ходите сте зло е грешно това мислене не е правилно тази църква не е нормална тези са асъл дяволски слуги.
Не му давайте да ходи каква е тази църква въобще?
Баба ходи по екскурзий с евангелиййски групи и не са напълно безплатни а само процедурите не се заплащат, и то не е за разходка а за хора с проблеми, болки и не достатъчни доходи за скъпи процедури. Примерно тя има проблеми с кръста и колената и бяха ходили с други хора заплащаха хотел и път тоест безплатното беше самите масажи, прегледи и храната която вървяла с нощувката.

Но какви забога са тези жиляди и тези проценти как така плаща?
Той луд ли е хващайте го и марш у вас това е ненормално как така им искат пари немога да го проумея това всеки ходи за да се помоли и на двете места като в едната, и слушаш какво е да си добър и как в дадени моменти злото ни обхваща, и нетрябва да му се даваме примерно ти ако ме обидиш вместо да те напсувам, че трябва мило и спокойно да реагирам а не да се оставям на злото тоест да обиждам, и аз.
Общо взето това с тази тяхна секта е твърде различно.
Немога да повярвам че плаща за това, това някаква мафия ли е споделете моля ви за мен е ненормално това което правят и все пак авторке сигурна ли си може да бъркаш, но ако не е така по най-бързия начин го спирайте.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4f37d27c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Може би трябва да се свържете с полицията и психиатри. И заедно да предприемете съответни действия срещу тази секта, тъй като очевидно са организирана престъпна група. Тези хора със сигурност яко промиват мозъка, а мозъка лесно може да бъде манипулиран ако мислите не се оповават на глобализм, философията или психологията в търсене на отговори за ставащото с нас или около нас.

Според мен трябва по някакъв начин да го отделите от тези хора, като същевременно водите разговори с него многократно. Давайте му и почивка след всеки разговор за да може да осмисли и разсъждава над темите които сте водили. Отворете умовете си и му споделете вашите разбирания за религия или не, било то и да се водите 'вярващи' както повечето хора в Европа, но всъщност да не сте много религиозни. Ако имате мисли било то за космоса, енергии, далечни планети, наука и т. н. които са в контраст с религията, споделяйте му всичко. Ще трябва хубаво да си поговорите с него.

Аз лично не съм особено религиозен, въз основа на това че вярвам че сме енергии и сме част от планетата, космоса, вселената и т. н.

Вярвам че сме някакъв вид енергия. Дори тялото ни излъчва радиация, макар и в малки количества. Всички тези емоции като гняв, щастие и т. н. са енергии. Общо взето дори и аз не мога да си го обясня сам на себе си, но вярвам че сме енергии и абсолютно отричам църквата, по смисъла на това че не вярвам че тези написани правила в библията или корана ако ще, са написани от Бог във вида който се предоставят на четящите (вярващите). Не забравяйте че в миналото религията е била най-мощното оръжие с което може да се контрулират огромна маса хора, за да се въдворява ред измежду хората и/или да се използва като средство за завоевания.

Вярвам че има сила, но не вярвам че е Бог, Алах, Буда или който и да е, по начина и правилата по които се проповядват, със всичките им закони и олицетворяване на едва ли не човешка форма. Това за мен е някаква енергия която е оказала и оказва влияние на нашата галактика, вселена, планета и на всички други милиони/милиарди плаети, галактики и т. н.

Абсолютно вярвам че някъде във космоса има други живи организми, което допълнително изключва религията от картинката и слага на фон науката, защото религията упражнява влияние само над хората, де факто нашата планета земя и изключва другите живи форми които със сигурност съществуват някъде горе из космоса.

Ако мнението ми те е повлияло, може да го дадеш за пример на брат си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b59edfaaca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е много страшно. Така бързо те подхлъзват, че даже не се усещаш. Мъжът ми беше зарибен от тях - десятъци, подаръци, искаше децата да води по църкви, но го заплаших, че ще се свържа с Агенцията за Закрила на детето и спря. Има един Благовест Белев - той и жена му са собственици на Българска Християнска Телевизия. ОПАСЕН Е. Уж за телевизията събира дарения, а ходи да снима с камерите на телевизията сватби, кръщенета, защото видиш ли и той трябва да яде. Като го попитах декларира ли си печалбите в НАП и плаща ли наем на телевизията си за техниката - хлъцна. И малко се отдръпна от мъжа ми. Подарява Библии на всички, че и на децата, а не казва, колко любовници има. Вкл. и със сегашната му жена, която му е втора, са извършили прелюбодейство, но Господ им бил простил.
Съжалявам за брат ти, но не знма дали ще го отървете, особено ако ходи при Кокончев. Аз ги научих преди години тези мошеници по принуда.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7955e7059c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Евангелски църкви са законно регистрирани вероизповедания и НЕ са секта. Бл. Белев няма любовници, а има само 1 жена, както правилно сте написали - втора съпруга. При Кокончев посещенията са напълно безплатни и НИКОЙ не ти иска пари.
Брат Ви е пълнолетен и си е негова работа къде ходи.
Бивш данъчен съм и съм виждала доста често Бл. Белев в НАП. Дали плаща данъци е работа на друга институция, освен ако не работите там, но се съмнявам!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c8c9acf223
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Звучи ми като всяка нормална църква :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ee46a98578
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей!

Може би ще мога да ти помогна, тъй като имам личен опит с една секта.

Става дума за "тракийската църква" на Др. Гайд - той твърдеше, че е открил доказателство за това че българите сме първия народ на Земята.

Аз и един приятел от Швеция държахме най-големия български канал в YouTube и бяхме изчели редица книги и източници за България и за Бог и решихме да се свържем с него за да проучим източниците му.

Една жена ми предложи да се включа към обучението на "тракийската църква", което се води от Стефан Гайд и да науча повече. И аз реших да опитам.

На първата среща ни говориха общи приказки, за живота и силата на човека и ни показваха египетски символи. С приятеля ми от Швеция сме проучили редица символи, секти и познаваме много от методите и символизъма използвани от секти като Илюминатите да кажем и за мен тези символи значеха друго от това за което ги представяха.

Примерно показаха ни много символи на "птички", а това никак не ми хареса, защото на много места в Библията "птица" символизира "Дявола", като например:

"и когато сееше, едни зърна паднаха край пътя; и долетяха птици и ги изкълваха. " - Матей 13:4

и превода - "при всекиго, който слуша словото на царството и не разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му: ето кого означава посеяното край пътя. " - Матей 13:19

В сектата на Гайд още обясняваха глупости от рода на това, че в приготвянето на хляба присъстват всички природни сили ("Земя" - сеене, "Вода" - поливане, "Вятър" - не помня какво и "Огън" - печене).

Ем, "природните елементи" присъстват още в най-старите секти и винаги са погански символи.

Още - учеха ни на някакви медитации (за голямо щастие успях да ги пропусна).

Медитациите са доста вреден навик, тъй като "медитирайки" можеш да поканиш демони в душата си. Също погански работи.

Освен това използваха и някои от методите на Богомилите (то човек като прави нещо винаги се учи от някого - явно братя Гайд се бяха учили от Богомилите).

Те се бяха усетили по едно време, че не съм се хванал на въдицата им и ми предлагаха подаръци и да правим видеота в YouTube заедно за "тракийската църква", но им отказах и изхвърлих всичките им подаръци.

Като отидох в Българската Православна Църква и ги помолих да ми помогнат срещу тази секта - те ми направиха забележка, че съм им изхвърлил "библиите", щото били ценно доказателство срещу тях (не бях очаквал да ми дадат такъв съвет) и ми предложиха да напишем заедно статия срещу тях (хах, повече не ги и потърсих - статии щяли да пишат).

Относно проблема ти ще кажа следното:

Направили сте голяма грешка, че сте му говорили против сектата (в много секти още от начало ги подготвят срещу външна критика и те се отчуждават от всеки който е срещу вярванията им).

Направете се, че и вие искате да научите нещо за сектата. И разсъждавайте заедно с брат си (не смятайте, че вече за нищо не става, щом е в секта). Питайте го "щом учителите ви учат на смирение - защо те не го спазват? ". Помогнете му да мисли, но не заставайте директно срещу сектата, а му помогнете сам да разбере че го лъжат.

Иначе за всички тук които говорят против вярата и ходенето на църкви - правите голяма грешка.

Точно затова са създадени сектите, Ислямът и много други стари и нови учения - за да ни отделят от правата вяра или да ни направят атеисти.

Това, че не вярвате в една или друга секта, не ви прави добри хора.

Точно защото малцина са истински вярващите днес, затова е толкова лесно редица хора да залитат към разни "църкви", секти и Атеизъм.

Тъй че насочете се към Православието - и сред тези проповедници има редица "черни овце", но Българската Православна Църква е показвала стотици пъти с жертвите и мъчениците си убити от турците, че стои зад Правата Вяра (нещо което другите "църкви" и "секти" не са показвали).

Нека Бог бъде с Вас и дано помогнете на брат ти!

Поздрави!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 81846692c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Здравей Анита,
И аз имам позната, която се нарича евангелистка. В началото на запознанството ни тя беше православна християнка, но изведнъж се оказа, че започнала да ходи на църква всяка събота и неделя и непрестанно да говори за Иисус. Родителите и бяха засегнати от икономическата криза, но о, чудо, изведнъж започнаха нов, високо платен бизнес. Приятелката ми, забелязах, започна да ми разказва за силната си вяра и как се молела на Иисус и той сбъдвал всяко нейно желание. Цитираше Библията и всички я гледаха с интерес когато споменаваше " този цитат е от еди кое си евангелие ". Аз много се радвах, че има толкова религиозни хора и и се възхищавах. Даже ме покани в неделя да ходя на църква с нея , за да се просвета , но за щастие аз така и не отидох( за което все още си благодаря ) Защо? Защото малко по малко разбрах как не трябвало да празнувам Великден, защото бил езически празник, а Иисус е твърдо против това. Разказаха ми, че Коледа не е истинската дата на раждането на бог и, че това бил най - големият грях , да я празнуваш... Оказа се, че приятелката ми бе забравила да ми каже, че всъщност посещава евангелистка църква (която се намирала в един блок ) дори ме беше поканила да отида с нея без да знам за тази подробност... Е, с времето аз се отдръпнах малко, но все пак запазихме приятелските си отношения, нямаше как като работехме заедно. И тогава между разговора аз я поразпитах, защото бях започнала да се притеснявам з а нея. и тогава тя ми каза, че нейните евангелисти нямат икони, не почитат християнски празници, не стъпват в православната църква, защото бог така искал.... Той им се явявал в сънища и в просветления, а по време но литургия се случвало някой да припадне, поради силната връзка с Него. И тук се спомена, че всеки останали ще отидат в ада. А само евангелистите ще бъдат спасени , когато ще дойде някой си демон на земята ( тогава само тези хора щели да отидат АВТОМАТИЧНО В РАЯ, но другите щели да живеят в ад на земята с БОНУС ОТ ТРИ ГОДИНИ ЗА ДА РАЗМИСЛЯТ И ДА СТАНАТ И ТЕ ЕВАНГЕЛИСТИ!!! Аз останах вцепенена от всичко, което ми говореше всеки ден , казваше "ние, християните ""ти не си християнка ""всички вие ще умрете, добре, че съм подсигурена".. и тн. и тн. Опитах се да намекна, че не е християнско да говориш така на хората и да ги разделяш на ние и те, и тогава я попитах : Ами хората, които не знаят за евангелистите, те как ще се спасят като не знаят, например другите религии като будистите, които са добри хора, те не са виновни, че не знаят??? Отговорът от най - вярващата беше : Мал шанс! ... колкото и пъти да повдигам темата , накрая все аз съм виновна , дори когато се радвам за наближаването на Коледа, към мен се понасят думи от сорта на " НАГЛО е да се наричаш християнин, а да празнуваш езически празници! "А хората го празнуват, просто защото го харесват" и т. н И аз не знам какво да правя. Мислех я за приятелка, но напоследък обидите ми идват в повече и ми е неприятно да ме наричат " зло ", защото не съм от тази секта, а изповядвам православното християнство. Искаше ми се приятелката ри да се усети навреме, но нещата се влошиха. Сега гледам да не говоря с нея и предупредих близките си за тези евангелисти, които като си покажат истинското лице (щом не си ге послушал и не им вярваш ) те хваща страх! Надявам се хората да не се поддават на това да отидат на църква с нов приятел и да разберат, че това е църква без икони, където ти искат и пари ( но за членовете това са просто малки дарения за бога)! ПЛЕДУПРЕДЕТЕ БЛИЗКИТЕ СИ И БЪДЕТЕ НОРМАЛНИ ХОРА! Съчувствам на всеки, който има такъв роднина и ви съветвам да отидете на психиатър, не знам как, но дано нещата се оправят Анита , желая ти успех! ☺

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bad2d340e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Здравей!
Още прочитайки първите няколко изречения, ми стана ясно, че става дума за секта. Помня преди време, бях запален по религията и аз щях да се включвам в такива организации.
Първото, което можете да направите, е да поговорите наистина сериозно с момчето. Очевидно, тези болни мозъци са му промили мозъка до такава степен, че да мрази ръката, която го храни.
Поинтересувайте се повече по темата и прочетете истории на хора, пострадали от такива хора. Дайте му ги да ги прочете, но бъдете винателни, защото може да има обратен ефект. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се свържете с психолог!
Трябвате да го избавите от тези, с извинение, изроди, искащи само пари и криещи се зад религията, тъй като по принцип само душевно наранените хора падат под оковите на сектите. Баща ми познава две момичета, включили се в някаква „Секта на изгряващото слънце"- мотото им било: „Когато си най-щастлив- умри! ". И двете си дадоха всичките имоти на сектатните и се самоубиха.
Нямате време да се чудите дали тези хора му помагат или вредят. Действайте преди да е станало късно! Брат Ви е здраво манипулиран и единственото, което може да го спаси, е семейната обич.
Поздрави! Ще следя историята за новости.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 944df49d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Единственото, което можете да направите в момента е да му спрете издрьжката и да се дистанцирате, като му обясните, че поведението му е обидно за семейството ви и неприемливо.
Кажете му обаче, че го обичате и винаги ще го приемете обратно и ще го подкрепите, ако има нужда от вас. Той сам трябва да си осъзнае, каквото има да осъзнава и да си изживее грешките - друг начин няма.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5854600a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Според мен трябва да прочетеш Новия Завет, за да можеш да контрираш вижданията на брат си и на всяка глупост, която той ти каже, да отговориш така че да му стане ясно колко абсурдно звучи. Тоест един вид пак манипулация, но благородна и с много деликатен подход, не с натякване! Може би ако се допиташ до някой сладкодумец приятел, например психолог, журналист, адвокат, абе някой който има дар слово, може да ти даде идеи как да разговаряш с него (с какъв тон, какви изрази да използваш, какво да не правиш, език на тялото и тн). Не подценявай тези неща, защото те (сектантите) именно така са го омаяли - с невероятно добри способности за ораторско майсторство и представителен вид! Научи се и ти!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d1befb0b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   15, и православни, и протестанти са все християни, какъв ти е проблема? Правилно, прочети Новия завет, може и да ти хареса.
10, не си заплашила мъжа си, а си го изманипулирала, жалко, че се е поддал. А телевизията на Бл. Белев си е негова, та може си снима със собствените си камери, каквото пожелае. Доста клевети си написала, а клеветата е престъпление!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: ba32f980bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   о, те са много "обаятелни'', особено кокончев

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: ba32f980bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

25.   кокончев е наистина мошеник. събират парите на хората и получават заплати от тях. Занимава се и със сексуален тормоз на жените в църквите. На Белев тв - то му се спонсорира от американски бизнесмени. кокончев казва на хората от църквите да не емигрират, а 1 - та му дъщеря е учила в сащ /интересно с какви пари/, другата му дъщеря е емигрантка в англия. Супер лъжец и мошеник. Доносник на ДС, доносничил срещу хората от църквите през комунизма и така са го назначили, но тези от петдесятния им съюз не го принудиха, него идр агенти, да си подаде оставката, защото им прави много пари. Не става въпрос за вяра, а само за пари, въртят се големи финансови потоци.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a16c1694f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   О нищо не е и ние в града имаме такава църква и пастора има не само апартамент а 3 хотела, а живееше на квартира преди да стане пастор. всичко е за пари'Махнете го по бързо от там че може и да психяса.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: fdd85df822
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Анитке,

както и всички изпрашени от сектите. СЕКТИТЕ са навсякъде, те са политически, медийни, всеки път като пускаш телевизора и тъпееш ти си в секта, всеки път като сядаш да пиеш в кварталната компания - да и това е секта със своите ритуали, всеки път като гледаш порно - ти си част от секта, всяка музика - метъл, чалга (е тя е масова религия ;-)) това е секта.

Всички са сектанти.

Моя съвет е, ами да вие сте врагове на брат ти, ако не станете вярващи. Всеки, който отделя човек от Бога е враг. Ако не искаш да си враг - повярвай в Бога, почни да го търсиш, вземи и прочети Евангелията. Малко духовна грамотност. Че има тъпи евангелски църкви, където човек не се развива - да има, но това пак зависи от самия човек, дали търси искрено Бога. Че Православната Църква е най-истинската църква - да така е, нали така казва Партията и Държавна Сигурност...

С една дума, всичко зависи от вас, търсите ли, правите ли, ....

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0bb1429976
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   И аз бях в секта 20 год. и през тези години ме заплашиха, че идва края на света, плашеха ме с второто пришествие и аз живеех в постоянен страх и паника. Никой не дойде, но изживях голям ужас през всичките години там. Имах дете на 7 г. и ме беше страх за нея. Хора, полудяхме и аз и дъщеря ми. Такъв ужас не съм изживявала никога през живота си. От 5г. не ходя там, но психиката ми с години е много болна от престоя ми там.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker