Той не иска да се ожени за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той не иска да се ожени за мен
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 3359 пъти
Здравейте,
Не знам от къде да започна... Аз съм на 23 години и имам дъщеря на 6 месеца, която обичам с цялото си сърце. С баща и живеем заедно от около 2 години. В началото всичко беше наред, обичахме се, бяхме щастливи и когато забременях той много се зарадва.... аз се колебаех и обмислях аборт, но се отказах. Сега се радвам за решението си, но малко по малко всичко започна да се разпада. Еднообразието уби връзката ни, започнаха скандали, а после и грижите за детето може би му дотежаха. Аз чаках и се надявах всеки ден, че нещата ще се оправят... , че ще ми предложи брак, че ще се почувствам щастлива и обичана. Уви нищо от това не се случи.. За тези 6 месеца от както се роди дъщеря ни аз нито веднъж не почувствах че сме семейство, не почувствах сигурност, любов, подкрепа.... напротив аз съм нещастна и депресирана. Но въпреки всичко се надявах да сложи пръстен на безименният ми пръст. Надявах се.... до тази вечер, когато той ми каза " Няма да ти предложа брак. Със сигурност не искам да се оженя за теб". Вярвате ли ми това ме срина, съсипа ме. През тези 6 месеца вместо да летя от щастие че имам най-страхотното момиченце аз страдам, всяка вечер мисля дали да го напусна, дали ще съм по - добре без него. Сега съм сигурна, че трябва да го направя.. , но ме е страх да съм самотна майка. Как ще се справям, как ще открия любов, как ще имам семейство, кой ще ме приеме с дете... Дали не се обричам на самота? Нямам куража и незнам какво да правя... Пропуснах да кажа че вече заспиваме с гръб в двата края на леглото, а когато си комуникираме той ми крещи, псува или обижда. Каза ми че е с мен заради детето и че много пъти, когато се прибира от работа се надява мен да ме няма... А моята най-голяма мечта е истински щастливо семейство, годеж... сватба. Винаги съм мислила че имам ли дете ще бъда най-щастливата и съм се страхувала от раздялата и сега най-големите ми страхове се сбъдват.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 195886604d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Жените все си мислите, че като родите дете мъжа ще се уплащи и ще не ще ще ви вземе. Тотална заблуда-един мъж не те ли иска и с пет деца пак няма да те вземе. Ти сама си си виновна, надяваше се че с това дете ще го вържеш, нали? Да, ама не!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 72aa65fe1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aми не мислите от кого рaждaте бе. Приемaте бъдещото отроче кaто плюшенa игрaчкa, но със свръх възмижности, кaто че ли то ще ви обвърже зaвинaги с любив и щaстие до дълбоки стaрини... оф.
Нейсе, не е свършул животът. Не знaм зaщо след първaтa още псувня не си събрaлa бaгaжчето. Рaзберете, че не всеки с пушкa е достоен зa бaщa. Можем дa пробвaме дaли нечия п*шкa стaвa зa нaше си удоволствие, но зa родител и съпруг се искa МЪЖ.
Твоят не е. A нaвън имa и мъже. И не, не сa обичaйните дето се включвaт "aмии, търпите изродите, пък срaмежливите не ни зaбелязвaте", те "срaмежливите" дори сa още по- зле.
И кaкво aко си известно време сaмa. И без товa не си с мъж в моментa. Или имaш нуждa вече от ежедневнaтa дозa отровa... псувни, обиди и т. н? !

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: eb7f75d070
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И какво, сватбата с какво ще промени разпадналата се вече връзка? Говориш така, сякаш проблемите ви се коренят, защото няма сватба, това е фикс идея за теб, вместо да се опиташ някак да съживиш семейството си. Сватбата заради теб ли е или за пред хората?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e1d9e49543
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Избързали сте. Малка си била за бебе, работа имаш ли, образование? Деца без брак - никога... ами ако те беше зарязал, та ти още не си го познавала, а сега... вече и да го знаеш какъв е е късно, имате бебе. Не ти е проблема пръстена, а това, че нямаш нормален мъж до себе си... Много хора живеят и без сватба, не го подкрепям, но е така. Ама ти направо си си го казала... той не иска да е с теб... и според мен съжалява, че сте оставили детето и сега е прикован към вас.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 670f05d12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Той ти крещи и те обижда, а ти искаш да се жените. Брака не е гаранция за хармонични отношения. Не се ли оправят нещата по-добре се разделете. Една връзка между двама души се гради на уважението и взаимния компромис независимо дали това е брак или съвместно съжителство.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8a58c4c63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом той не иска да се ожени за теб, въпреки че е баща на 6 месечното ти дете не знам, ако не те обича значи не те заслужава


Аз съм 1 година по малък от теб - на 22 съм - не съм семеен но мечтата ми е и аз да си имам дъщеря още не е решено кога да се женя но това изисква време



ако той не те обича значи може би ще се разделите.


Детенцето

да е живо и здраво и много а те радва.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8a58c4c63b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това детенце миличкото, дали ще познае своя татко, ще задава въпроси, когато порастне ако наистина напуснеш своя годеник трябва да намериш мъж, който ще обикне детето и самата теб.

бъди силна и не се предавай
Казва ти го дете на 12 години
Валентина на 12 г

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 376d35f576
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Имай търпение с времето нещата ще се оправят. Но разбери, че имаш много голяма вина мъжа ти да се държи така. Хубаво е и той да има своето време за почивка, а на теб колкото и да ти е трудно трябва да почнеш от сега да се оправяш сама с всичко. Бъди любвеобилна и добра. Минах през същото и то на същата възраст сега 2 години по късно отношенията ни са на друго ниво и сме едно сплотено свмейство. Бори се и не се отказвай, просто имай търпение, защото сега след раждането е най-трудния период. Поговорете, промени се ако трябва само и само да сте щастливи и да си запазите семейството. Ако след 1-2 години не се оправят нещата се разделете. Просто всичко иска време. Послушай ме любивта изчезва за известно време, но после се появява с пълна сила. Може пък вашият филм да се окаже с щастлив край.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: afd04d841f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   " Каза ми че е с мен заради детето и че много пъти, когато се прибира от работа се надява мен да ме няма... " - така се чувстват 80% от мъжете, а другите 20% са под чехъл, те са се жертвали, защото жените вече не са жени, дявола ги препрограмира. Навириха си носовете, правят се на много отворени, а като станат като авторката, хленчат и търсят причините в мъжете. Да би мирно живяла, сега не би чудо видяла! Никой мъж не обича да живее с "еманципирана" жена, всеки иска кротка и добродушна женица, а не мрънкащо женище.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 98dcea8b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В случая проблемът ти не е в липсата на брак.
Ж 28

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bd46c0edcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Мила, както с дете, така и с брачна халка не можеш да си осигуриш покой и сигурност. Ние не можем да решаваме вместо другия, есинственото, което можем е да бъдем достойни за обич и уважение. Няма значение с брак или не - дори да го навиеш на сватба ще се чувстваш по същия начин. Друго трябва да промениш, а не брачния си статус. Отношениията вътре във връзката.
Където е горяло може пак да планне - но трябва да спреш да мислиш за това колко си депресирана и да ОПИТАШ да промениш нещата.
Живеем онзи живот, който избираме с мислите си. Ако мислите ти са мрачни, не очаквай хубав живот.
Вземи си книгата "подсъзнанието може всичко" или някоя подобна, според мен ще ти отвори малко очите и за други гледни точки

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 45c13ee14e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, съчувствам ти. Това, което искам да знаеш и да запомниш много добре е, че всичко, което ти се случва, можеше да ти се случи и се случва на много жени и с халка на пръста. Бракът нямаше и няма да промени нещата. Като за начало спри да настояваш за брак - това само влошава нещата, а и както казах - нищо няма да промени. Това, което трябва да направиш - ако имаш желание, разбира се - е да се опиташ да спасиш връзката ви. Това няма да бъде лесно. Периодът след раждането на децата е изпитание за повечето връзки/бракове.

Първото нещо е да приемеш, че може и да се разделите - това е най-трудната част, но не можеш да действаш притисната от ужас.

Второто е да решиш, дали го обичаш още. Това означава, да приемеш, че е какъвто е и да спреш да го съдиш - дори и да се разделите, той ще остане баща на детето ти и ще трябва да го виждаш - по-добре е да не го мразиш.

Третото е да му дадеш право на избор. Никакво мрънкане повече, никакво настояване за брак. Здраво мълчание, добро отношение, но не мило, а служебно - гледаш да не се засичате много - ако имате две стаи, ще стане работата.

Най-важното - да изглеждаш, а и да бъдеш смела, а не отчаяна. Не знам от къде ще вземеш толкова много сила, но ако успееш да демонстрираш спокойствие и увереност, ще обърнеш нещата.

И да, не е честно да иска това от теб, но явно толкова си може. Ако пък в крайна сметка не успееш да се мобилизираш и да дадеш отпор - напусни го. Мен, ако питаш - без драми - нека някой ден, като се прибере от работа, теб да те няма в къщи. Можеш да му оставиш бележка - По Коледа мечтите се сбъдват! Само на 23 си, ще срещнеш отново любовта и дано този път имаш повече късмет!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7d8ec0a528
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Уоуу, доста е директен човека, ама аз бих предпочела така. В живота си имам няколко човека, които са ми спестявали неща (не толкова шокиращи де), за да не ме наранят, и повярвай ми когато разбера, ме боли много повече, най-вече защото са го скрили. Примери няма да ти дам, защото не могат да се сравняват с твоя, но наистина, радвай се поне, че му стиска да ти го каже в очите, а не да те разиграва и да те мотае и ти да се чудиш какво не е наред.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e71b79d5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Така става като правите дете без да сте го обмислили. Съжалявам, че ще го кажа, но и двамата имате вина за тази ситуация, защото явно нито сте се познавали достатъчно добре (ти имаш едни очаквания за живота, той други), нито сте били емоционално готови да имате дете. За това най-доброто, което можеш да направиш е да го напуснеш. Ако не заради себе си, поне заради детето. Защото сега е малко и не разбира, но след няколко години (ако изобщо сте още заедно) ще разбере, че не сте щастливи и ще страда. Освен това не бъди чак толкова черногледа. Да, на самотните майки им е по-трудно да намерят любовта, но пък ти си само на 23 и имаш много повече шансове, отколкото да стоиш и да чакаш и накрая да го напуснеш на 35 години. И тогава ще си самотна майка, но ще си и на повече години, така че ще ти е още по-трудно да намериш правилния човек за теб. За това, действай!!! Напусни го този преди да те е побъркал! Да, няма да ти е лесно, но все имаш роднини, които да ти помогнат да си стъпиш на краката. Да, знаеш раздялата се преживява много по-лесно когато си на 20 и няколко отколкото когато си над 30. Защото ти все още имаш достатъчно време пред себе си.
Успех и имай малко достойнство! Не се унижавай да живееш с мъж, който не те заслужава и не заслужава да бъде баща.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bde24e5547
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Раздели се!
Какво искаш, детето като порасне да чува скандалите Ви, това за него е психически тормоз накрая ще го вземат социалните.
Вземи мерки!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c11bd874b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Добре де, това ли е щастливо семейство за теб - годеж и брак? Казваш, че в началото всичко е било наред, какво се промени, за какво са скандалите? Защо да му е дотежала грижата за детето, не е ли това твоя работа, докато приятелят ти ходи на работа, или го товариш с обгрижване на бебето след като се върне вместо да почива? А ти не знаеше ли, че живота е еднообразен, особено на младите майки?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d7a6d593e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Знаеш ли много жени са на твое място и нямат куража да напуснат такива "мъже". Попитала ли си се, че и детето ти ще започне да страда, сега е малко и нищо не разбира.. По добре си стягай куфарите, взимай си детето и го остави да си е сам като се прибере след работа. Това дали някоий ще те иска с дете не е от значение, ако те обича истински един човек би те приел и с 5 деца! Просто главата горе и пълен напред! Младо момоче си!!!! Какво ще ти донесе пръстен от този човек да ти кажа ли??? !! НИЩО!! Пръстен, сватба и т. н. Не променят нищо!!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6f007f1721
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   О Господи, това е ужасно.
Поговори дали не иска да се разделите по живо по здраво. И бъди силна и готова за най лошото, спокойно, тръгнеш ли си той ще те заобича много бързо, все пак дете си му родила.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f6d275a595
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Като нейска -има други, а той нека си седи сам. Н е мисля, че имате бъдеще.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f6d275a595
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   До 9 не искали еманципирана-ама искат и жената да носи пари, а не да се седи и да чисти-смешници...

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f6d275a595
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   до 16 -е той като се прибере трябва да помага, не да си почива, нали е еи негово детето, по тая логика защо и е мъж, работата му е само да го направи ли?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bae26b9e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Здравей, след като искаш да се омъжиш, може би е трябвало да повдигнеш въпроса веднага след като си разбрала, че си бременна, за да разбереш дали той изобщо има такива намерения, а не да му раждаш дете и да се надяваш, че той сам някога ще се сети. Сега си в зависима позиция и нямаш много избор - той от друга страна има.

След като в прав текст ти е казал, че не те обича и няма по свое желание да се ожени за теб, то с дете или без нямаш повече работа там. Той все повече ще се озлобява, явно не е бил готов за баща и сега те обвинява, че си го вкарала в капан или вързала с детето. За мен това е незрял човек, който не се е още наживял и не е готов за родител. Нали не искаш детето по нататък да стане свидетел на скандалите и изневерите му, които също рано или късно също ще започнат?

Говори с близките и роднините си - обясни им как стоят нещата, сигурна съм, че ще те подкрепят да се махнеш от там и ще ти помогнат поне в началото. Направила си грешка, но не е нужно да плащате с детето цял живот заради нея.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 376d35f576
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Номер 23 какви са тези съвети. Ти знаеш ли какво е да си млад родител да си желал детето си обаче да не си готов за това, което ти се случва след като се появи. Аз съм номер 8 и съм минала през това. Раздялата не е решение. Човек като се ядоса казва много неща, дори някой път започва и да се надъхва сам. В младите семейства много често има скандали и започват от глупости и накрая ама аз ще напускам. С времето човек се научава и пораства. Това ще е най-голямата грешка да не се бориш да си запазиш семейството. Жената е движещата сила в семейството. Ако ти поискаш да сте си семейство и той ще го поиска. Не говоря за брак, брака е само един подпис с много усложнения после. Говорете много и се преоткрийте на ново, просто сега не е момента ти не си в силата си след раждането, намерете за момента начин, да сте в добри отношения. Всичко с времето си!
Ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c49db97daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   №2, абсолютно сте прави, в това за пушките!? Докато са малолетни, момиченцата заиграват с п. шки, а всеки зрял човек, знае, колко е опасно това. Дори в казармата ни учиха, че пушка не се насочва към човек, защото понякога и празна, правела беля. Сега образованието и възпитанието, бяха отправени в девета глуха, малолетни заиграха с П. ШКИ, и ставят бели, такива, като на авторката. Не разбраха, че пушката от желязо е по безопасна, от п. шката направена от месо!? Така е, понякога детските игри са опасни, затова трябва да бъдат добре наглеждани. Как да помогнеш на такива, които си вирят носовете, мислят се за пораснали, играят отрано с гърмящи "п. шки", а после хленчат, че са наранени? Млади момичета, внимавайте с П. ШКИТЕ, опасна игра е, последствията са за вас, не за п. шките!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: fcbb646e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   ами момичето е помислило, че с дете може да го върже, ама не. Има хора, коитто до 35 не могат да се решат да имат дете, а други още на 20 са готови. Няма лошо, всеки си решава за своя живот

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6f007f1721
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Миличка надявам се да прочетеш това.
Слава богу че не си направила аборт.
Аз толкова искам да забременея, на 30 съм и си имам гадже двамата го искаме а не става.
Ти го обичаш този човек и детето ви, но ако за него това между вас е било само секс той си е виновен.
Ти си направила каквото трябва, ако нещата съвсем не вървят се премести при вашите или отиде при приятелка за известно време.
Ако се държи така не заслужава нито жена, нито дете.
П. с. всичко ще е наред. Успех

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: f40fe32e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Здравей! Подкрепям изцяло № 8 и № 11. Който е измислил мита, че детето укрепвало връзката, ще гори в ада заради лъжата си :) Млади сте и знам колко ви е тежко. Едно дете променя целия ти свят, реорганизира времето и приоритетите ти. С тази промяна не се свиква лесно. Постарай се и ще се оправите. Не упреквай мъжа си, пробвай да го "прикоткаш" - вечеря, филм, настроение... все пак за съвместен живот сте си мечтали преди. Лесно се дава съвет за раздяла, но вие с таткото сте целият свят за детето си, не го разбивайте. Все един от двамата може да се престраши да погали гърба на другия в спалнята, нали?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker