Страх от кучета - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от кучета
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1398 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 13 години. Имам страх от кучета, както става ясно от заглавието, но при мен е сериозно. Когато видя куче, цялата се схващам, краката ми започват да не ме държат и да треперят неконтролируемо, сърцето ми започва да бие, така сякаш ще се пръсне. Веднъж припаднах от страх. Преди не ме е било страх от кучета, аз всъщност много ги обичам, но бях нападната преди време от кучета няколко пъти подред и от там ми се появи страха. Наистина искам да оправя страха си, искам да си имам свое кученце но със моя страх .. Моля Ви помогнете ми, какво да правя, на психолог ли да отида?
П.С: Извинявам се, ако има грешки в написаното, и предварително благодаря за отделеното време :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 762d5475f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. И аз съм на 13, момиче съм и имам огромен страх от кучета, но не съм стигала чак до припадък, но започва да ми се вие свят, да ми треперят краката и все едно в главата ми влиза кръв и започва да бумти. Направо ужас а най-мразя стопаните (ако има такива) да стоят, блеят, говорят по телефона или с друг човек, да ядят или въобще да ги няма. Пуснат си кучетата, а знаят че налитат и въобще не мислят за нас децата. Но има "отговорни" стопани, които го пуснат и ти минеш то те налети, а те си стоят и не правят нищо. Успокояват те като ти кажат, че помиярчето " не " налита. Ти се успокоиш защото вярваш на тея тъпаци( груба грешка, която струва много) и си минаваш и то те погне, а човекът стои и ти казва:"Спокойно то не закача, то само си играе " Wtf то ще ме изяде ама не закача. Или пък кучето те налети а женатамъжа го вика от 50 метра :"Берта ела тук, Берта, Бертичке ела да видиш какво ще ти дам, ела, ела" или пък Гошо, Шаро, Нина, Бъки, Рошко, Тошко, Пешо и какви ли не имена, но от мен го знайте тъпото псе няма да се махне. Еми така е кво да се прави, освен като не можете и незнаете как да гледате куче -не си вземайте бе. Общо взето е това друг път като видите куче, прекръстете се три пъти, помолете се на Господ и НЕ ( никога) не разчитайте на стопанина.
По темата: Извинявай малко се унесох, но нищо. Като видиш куче опитай се да запазиш самообладание, дишай дълбоко и помоли стопанина да го хване, в никакъв случай не показвай страха си ( трудно е, но не е невъзможно). Ако и това не помогне консултирай се със психолог. Надявам се да съм ти била полезна

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 77c6c039d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях нападнат от кучета като дете, но с времето мина и този страх се превърна в омраза сега само да видя някой помяр да ме ръмжи или да ми скача го убивам на място, наритал съм безброй помяри и не ме е жал, мразя ги. Любител съм котките.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d7f4ecf15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И мен са ме нападали кучета, но аз от малка ги обожавам, тъй че това изобщо не ми повлия. А веднъж и ме ухапа куче от моята любима сега порода. Според мен трябва да идеш при приятелка с куче (за което си сигурна че не е агресивно) и да започнеш полека да си общуваш с него. Първо му дай да те подуши, после го погали, докато момичето го държи, и накрая го погали без никой да го държи, като последните две неща не ги прави още в първия ден, а постепенно. И те съветвам първо да започнеш с някоя малка порода.
Надявам се да съм ти помогнала:)

Момиче 13 г.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c767a636cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бях същата като теб. Като бях малка дядо го ухапа куче и аз развих някакъв страх до степен, че на вилата крещях дори само да видя някъде куче в далечината и всички се чудеха какво ми става. А да срещна куче на улицата беше кошмар. Как го преодолях ли? Ами болонката на съседите роди кученца и ме заведоха да ги видя. Е, като ги видях тези малки пухкави топчици веднага спрях да се страхувам поне от тях и от майка им, а после и на мен ми подариха най-сладкото и пухкаво кученце на света и така. Как да се страхуваш от нещо, което тежи половин килограм и прилича на плюшено? И така покрай нея започнах да преодолявам страха си, въпреки че и до сега ми е леко некомфортно ако наоколо има добермани, защото са ни нападали и двете с моето съкровище и не ги харесвам. Обаче иначе си преодолях проблема напълно.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 67aec5e59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нормално е да те е страх, все пак си била нападната и това ти е повлияло. Мен също ме е страх, особено като карам колело няколко пъти направо съм обръщала и съм заобикаляла по друг път, като видя куче което лае или тича покрай пътя ми. Като малка ме беше страх повече, но ми се случи, че се наложи да живея заедно с кучета, когато бях на гости на бащата на приятеля ми, а той гледа дог аржентино и чехословашки вълкач и мен в началото ме беше много страх, но се оказаха супер страхотни животни и след една седмица не и не ми се разделяше с тях :D Вече почнах и по улицата като видя бездомно куче което изглежда добродушно да ходя да го галя или да му давам да хапне, ако нося нещо за ядене. Може би и на теб ще ти помогне да, ако имаш познат с куче да ходиш да го галиш или да си играете-може първо да започнеш с по-дребни и добродушни кучета и после и с по-големи. В повечето случаи кучетата които нападат така са възпитани или са озлобени, заради хора които са ги нападали или удряли, ако са улични... Аз никога не бях живяла с кучета преди, всъщност съм имала винаги котки и сега също гледам, но вече си мисля, че ако някой ден живея в къща ще си взема едно или няколко кучета, защото те са просто прекрасни.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7552595798
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Просто се абстрахирай когато видиш куче. Вместо да си представяш как те напада щом видиш куче си представи как просто го галиш и му се радваш..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b53f6793c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нормално е миличка и аз ги обичам, но от уличните имам малко страх май повече клоня към котките. Ако смяташ, че ще ти е трудно да преодолееш този страх пробвай да си вземеш друга животинка коте, канарче, папагал, заек, а може и да опиташ някоя по - дребна порода куче ако те е страх от големите например чихуахуа, болонка, йоркширски териер, пинчер и др.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b74186e28c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поговори с майка ти, кажи, че искаш да поговориш с психолог. А може би може да се срещнеш първо с училищния психолог? С адекватна помощ ще пребориш страха, още повече, че живееш в България и за човек с подобна фобия сигурно е ужасно.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 37577bb655
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Можеш да отидеш на психолог, ако искаш, но аз ти препоръчвам да си купиш специален спрей, който защитава от кучета. Ако си нападната, можеш да го използваш. Така ще си по-спокойна!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9d7693ca8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Смело си вземай куче (със съгласието на родителите), но да е от по-едра порода. То ще те излекува! ✌
Ж 28

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d21b8e940e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И мен много ме е страх от кучета. Нарича се кинофобия. При теб е сериозно и може да се наложи помощ от психолог. На братовчедка ми ѝ взеха куче е се оправи. Но тя живее в къща.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4c2f921f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От номер 4 - забравих да добавя, че малките породи са по-склонни към нападение, защото се чувстват незещитени

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2d5fbc0108
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 2., ако котките бяха с размерите на голямо куче, щяха да са много по-опасни от кучетата, заради егоистичната си природа. И все пак нямаше да са толкова опасни, колкото хората, защото нито едно животно не напада/убива просто от омраза/злоба - това е характерно само за Homo sapiens.
Към авторката - ако си вземеш съвсем малко кученце (току-що отбито) едва ли ще те е страх, то ще расте постепенно и няма да усетиш как ще спре да те е страх и от голямо куче. Ако пък не искаш - може да помолиш някого да си върже кучето някъде и си преодолявай страха както намериш за добре, малко по-малко и ще стане. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 3a19fb1557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   И аз съм на 13 и много ме е страх от кучета, мисля, че нищо не можем да направим просто това си идва от вътре , и аз преди ги обичах, но като ми се нахвърли едно куче вече много ме е страх !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker