Жертва на тормоз в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Жертва на тормоз в Германия
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2556 пъти
Момиче на 16.. ще се опитам да скъся историята
Живея в чужбина от 6-7 месеца. В държава която не харесвам много, само и единствено заради хората тук. Проблемът ми е само и единствено училището и езикът. Все още не съм го научила както трябва и разбирам само някои думи... най-вече убидите! В училище не ме приеха никак добре, защото съм чужденка.. измислят ми всякакви гадни прякори, непрекъснато говорят за мен и почти наговориха всички да не общуват с мен. Имам само една приятелка която е като мен.. жертва на тормоз. Всички ме отбягват и странят от мен, а аз нито мога да им се опълча нито да се оплача на учител или директор, защото не знам езика..
Моля ви приемам всякакви съвети не знам вече какво да правя, съсипват ме тези убиди всеки ден.
Също така искренно моля да ми публикуват историята от доста време се каня да пиша тук.
Споделете съвети.. имам наистина голяма нужда от това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4962bb5a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На 16, а още неграмотна, явно и възпитание ти липсва. А за Германия, то е много важно. На две места пишеш "У"биди, значи не е техническа грешка, а пропуск в ученето. Как учиш в обща паралелка, щом не знаеш езика? Не трябва ли първо него да научиш и тогава да се влееш в общата паралелка? Сега с тези набези на мюсюлманите, положението ти ще стане още по тежко. Нали сме балканска страна, те и без това са резервирани към нас. Вероятно си мюсюлманка, и затова така се държат към тебе. Най добре се върни в България и си завърши спокойно, а после ходи където искаш.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7c16d8132a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо се пише обиди, а не "убиди". Второ, как искаш някой да общува с теб, като си отишла в страна без да знаеш езика. Поне английски не знаеш ли? Вземи се стегни и научи езика, за да нне ти бъде пречка и да общуваш свободно. И в България е такова отношението спрямо чужденците (турците, бежанците, циганите), ккоито не говорят български. Може би единствената разлика в отношението, е когато чужденеца е с висок стандарт (има пари и идва от страна като Англия, Канада и т. н)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ac486c43fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Научи езика.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e7ed3c1566
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори с родителите си, задължително. Сподели им какво се случва и заедно ще намерите решение. Може да се преместиш в друго училище или да се обучаваш вкъщи.. има различни варианти. Междувременно учи езика и не се връзвай на обидите, бъди смела и не позволявай това да ти повлияе психически и емоционално.
Кураж и ти пожелавам всичко хубаво, скоро това ще е зад гърба ти! Не си сама.
Мисли за бъдещето си и си намирай полезни занимания, живота ти не е само в кошмара на това училище. Аз те съветвам да си намериш някакво зареждащо хоби - я спорт, я някакъв музикален инструмент.. ще те разтоварва и с времето ще ставаш все по-добра, което един ден ще ти е от полза. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ffabd813c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Щом имаш приятелка да не ти пука, поне не си самичка. Знам, че звучи изтъркано, но просто не обръщай внимание, прави се, че не ти пука и ще спрат. Не трябва да се държите като жертви, знам го от личен опит. Аз също не съм се опълчвала, защото съм прекалено страхлива и срамежлива, но най-малкото се правете, че не ви дреме и ще им омръзне. Успех☺

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 362c4ff892
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Има всякакви институции особено в Германия и особено за защита на деца отивай във всякакви институции общини кметства какво да е говори непрекъснато без да спираш на български не си длъжна да знаеш немски френски или патагонски нито всички езици на планетата повтаряй и че си дете не ходи на училише а се занимавай с този проблем иди в телевизия обяснявай защо не ходиш на училище сега или никога това е златен шанс да си оправиш живота и да станеш известна и то в Германия завиждам ти

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 59e98abab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, пише се Обиди. С родителите си говорила ли си? И как успя да разбереш, че те обиждат, след не знаеш езика добре? На курсове по немски ходиш ли? На твое място щях да се амбицирам, да си седна на задника и всеки ден яко да уча немски. Само така можеш да си изградиш някакъв кръг от приятели и да си ги отсееш. Учи езика.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: eec171ff30
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката: Не разбирам какво сте се хванaли за тази правописна грешка всички и ме нападате.. вие безгрешни ли сте?
И не съм никаква мюсюлманка.
Все пак благодаря за съветите на номер 4, 6 и 9
А, да.. и коментар номер 10
Когато някой започне да ти се смее в лицето и да те сочи с пръст според теб в любов ли ти се обяснява?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ac486c43fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 9 - това е най-ужасния съвет. Как така, няма да говориш езика, а ще имаш изисквания. Хората не са длъжни да те разбират езика, не и в тяхната страна! А това с "оправянето на живота" е просто ужасно. Поради подобни жалки опити за капитализиране на всичко около нас, повечето западни народи гледат на нас, като на някаква напаст. Следващата стъпка ще е и да поиска помощи...
Спрете да ни излагате по света, моля!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9c2556a12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Това са пълни глупости!!
Бях в отбор в който треньора е българин, не знаех добре езика и той направи друг капитан и момчетата казваха че аз трябва да бъда.
Давам пример затова, че тук никой не го интересува от къде си и не случайно е пълно с хора от абсолютно всяко място по света.
Ако не те харесват, не е защото си от България. Мен сто пъти са ме питали за някоя българска дума и след това я повтарят. Пореден пример. Казвам го защото изкарваш нещата много грешни.
В отбора има и няколко момчета от държавите в които преобладават джихадисти, но всички сме приятели и никой нито за момент не е имал по особено отношение към тях.
Ако си ограничен човек, каквито сте болшинството в България, няма как да не срещаш лошо отношение, защото тука пък болшинството не са. Проста логика.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e2a18714f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Към номер 9 - скоро посещавал ли си психиатъра си?? Живял ли си въобще някога в Германия? Ходил ли си на училище в Германия? На какъв език мислиш, че се говори в Германия, на Български ли?

Нагледала съм се на "българи" в училищата, 99% са цигани и мюслита и се представят за българи. Затова немците ви мразят, 99% се занимават с кражби, "далавери", прост*туция, необразовани са и изключително нагли.
В какъв клас си: нормален или übergangsklasse oder DFKlasse? И кой по дяволите би могъл да те запише в нормален клас, при положение, че не знаеш немски? В какъвто и да си, определено си в хауптшуле, където повечето са турци, сириици, иракчани, така че рано или късно ще си паснете ;) Но не се надявай да се интегрираш в немското общество, няма как да стане...
Не знам как ще научиш немски, при положение, че даже и български не знаеш.. Споделям мнението на номер 1- сигурно си мюсли. И си прекалено мургава, даже и иракчаните не те приемат ;( не се безпокой - в Германия се намира място за всеки - сириици, . български и румънски цигани, тайландски прост*тутки, африканци, все ще си намериш някои мургави приятели, не се отчайвай ;)
Успех, както се казва.. Wünsch dir noch viel Glück! Gib nicht auf ;)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: b01ea937b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   В Германия НЕ се намира място за всякакви мургави. Германците са си националисти и държат на чистия си генофонд. А това, че Меркел с най-голямата си глупост напълни Германия с мургави, е друг въпрос и не означава, че това е желанието на немците.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 дни
hash: 3a2a7d2fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Как може да кожете на дете, което е 6 месеца в чужда държава, че нямало възпитане, защото била неграмотна? Аз да питам кой за 6 месеца би научил немския език... всеки започва от някъде какви хора има да обиждат дете, толкова глупаво и неразумно! Май писателя не е в чужбина и затова много знае!!! Аз също съм в Германия и ми отне над година да проговоря на немски!
Всичко ще се оправи, постарай се с езика... Тук те зачитат само ако говориш немски... Не се признава много много английския тук, аз като дойдох говорих английски, руски отделно български и на никой не му пука. Искат си немския хората! Националисти са. Научи немския, така ще се промени всичко и ще можеш да си намериш приятели и ако имаш проблем ще можеш да споделиш. В Германия не им пука от къде си! Пука им дали знаеш немски език! Това е. Успех, мила!

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 35bf5801b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Еда моя приятелка имаше подобно на твото преживяване. Родителите и я замъкнаха, точно като тебе в Гермния. Изкара една година там и най-на края успя да убеди родителите си, да и разршат да се върне обратно тука. Сега живее при баба си и дядо си и не иска и да чуе отново за чужбина. От нея знам, че тази година която е изкарала в Германия, е била най-нещастната в живота и, така че напълно те разбирам.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7dde757bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Меркел ряпа да яде Учи езика и ще се справиш лесно е а на онези тъпаци не обръщай внимание

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker