Имам ли нужда от брекети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121420)
 Любов и изневяра (29765)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3190)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам ли нужда от брекети?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2814 пъти
Здравейте! Преди да кажа въпроса си искам да помоля редакторите да публикуват историята ми, защото за мен е много важно да разбера повече за брекетите и като цяло мнения за цена, продължителност на носене и т. н. Извинявам се също и ако имам правописни грешки(пиша от телефон). Знам, че темата е по скоро към категорията Спорт и красота, но тази тема е много модерна при тийнейджърите, затова бих искала тя да е в Тийнейджърски.
Та така. Най-вероятно има такава тема вече, но бих желала да чуя вашите мнения относно моята ситуация. Изчетох много материали в интернет, но най-добре е да поразпитам тук. Аз съм момиче на 16г и искам да ми сложат брекети. Знам, че не е евтино, знам и, че не е усещане-мечта или пък нещо много красиво. Не го искам, защото е модерно или защото имам излишни пари, а защото имам нужда. По принцип и аз и майка ми сме с криви зъби и сега искам да разбера абсолютно всичко за брекетите. Проблемите ми са два - имам зъб, който поникна късно и сега е малък и заради него не знам дали ше е възможно да си сложа брекети. Другият ми проблем е, че имам зъб, който не е паднал все още и най-вероятно ще попречи на брекетите. Съучениците и приятелите ми са с брекети и от тях знам това онова, а също и от интернет, но искам да чуя вашето мнение. Разкажете за опита си, ако сте носили брекети, колко ви е струвало, продължителността на носенето им, начинът на почистване, какви храна се ядат и какви-не, след свалянето им какво точно се иска още, добри места и лекари, при които могат да ми ги сложат, изобщо всичко, от-до. Ако знаете къде слагат брекети в габровска или търновска област, моля, споделете. Освен на мен мисля, че темата ще е много полезна на хората на моята възраст, защото темата е наистина популярна, тъй като останаха ли вече тийнейджъри със здрави и подредени зъби?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: bd775e6a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   това може да ти каже специалист-ортодонт, след като специално прегледа снимки на зъбите ти. водих сина ми при такава зъболекарка, прати ни на снимки, след това ще ги обработва и ще прецени какви точно брекети да сложи.
да, наистина познавам хора, които имат идеано наредени зъби след такова носене. надявам се и при него нещата да се оправят, също и при теб.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4099ff0405
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм момиче на 16 години. Бях с криви зъби - доста криви! Сложих брекетите преди 3 месеца. Струваха 3 хиляди лева. Аз на вноски плащам защото сме бедни, няма какво да увъртам. Плащам ги сама и повярвай ми изобщо не е лесно особено когато майка ми ми саботира плановете. Вноските са следните - 700лв първа вноска, 400 втора (тя по принцип е след 6 месеца, но зависи когато ги събереш) и трета вноска 400лв. Това е само за горната челюст. За долната пак толкова.

Слагането е нериятно. Има една пластмасова гадотия с която направо ти разкрачват устата на макс, отвратително е. Едвам не се разплаках като ми го навря в устата. Но както и да е. Лепенето става бързо 20 мин. Не трябва да се ядат лепкави неща - като мед - за да не се отлепят брекетите. Но и да се отлепят пак може да се залепи така че няма страшно. Препоръчително е да ядеш меки храни.

За почистването не знам защо така преувеличават всички че било много трудно и т. н Досадно е, не е трудно! Купуваш си ИНТЕРДЕНТАЛНИ ЧЕТКИ от аптеките струват 6 лева и няколко стотинки. И се чисти много лесно. Жлембиш се пред огледалото и минаваш по железцата. Много е лесно. Но ако си яла портокал - тогава е една мъка... И това е.

Продължителността зависи от това как ти се изправят зъбите. След свалянето само задържащ апарат - носи се около 1-3 месеца и мисля че ти го дават безплатно но за това не съм сигурна.

За областите за които питаш не знам. Аз знам д-р Дарданов - при него съм и макар и да са ми скъпи брекетите (при мои съученици струват до 2000 ) съм много доволна от него, защото много успокоително говори и не ме кара да се чувствам като бедна мишка каквато съм всъщност. Това е общо взето. Ако имаш други въпроси питай, ще следя темата. :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 56bfb8cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей аз съм момиче на 16г. Преди 6 месеца и половина ми махнаха брекетите. Усещането да имаш брекети не е неприятно, свиква се и не се усеща нищо. Аз ги носих 2 години. Цената беше 1600 лв., за цялото лечение. За почистването се предписват специални четчици, които се продават на аптеката. Относно храните - не се яде карамел, пуканки, не се дъвчат дъвки. Аз съм яла пуканки и съм дъвкала дъвки и нищо не ми е ставало, но го казват профилактично. Инъче не е хубаво да се хапе, храната се чупи или реже. Резултатът обаче си струва, зъбите стават идеално прави, малко след като махнат брекетите ще ти сложат нощна шина, но това ще е около 2 месеца. Дори и малко да са криви зъбите е хубаво да се редактират защото остават за цял живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 847993d642
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не можем ние да ти кажем колко време се носят, ако зъбите ти са много криви може и 5 години да си ходиш с тях, ако не е толкова тежък случая може и една. Въпреки, че това колко са криви също е относително, някои на едно викат много криви, за други това е малко. Не можеш ли да отидеш просто на преглед, не е милиони, безплатен е. Аз ходих на 3 места и на трите ми казваха различни суми, но не и под 2000 лв. В крайна сметка реших, че е си струва парите за 2 зъба и се отказах. При положение, че прегледът е без пари не виждам смисъла да пишеш в някакви форуми, специалистът ще ти даде най-обективна информация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker