Иска да напуснем града и да идем в покрайнините - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121622)
 Любов и изневяра (29822)
 Секс и интимност (14419)
 Тинейджърски (21921)
 Семейство (6492)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4716)
 На работното място (3198)
 Образование (7320)
 В чужбина (1661)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1743)
 Други (18639)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Иска да напуснем града и да идем в покрайнините
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1721 пъти
От доста години съм омъжена, но половинката ми казва, че не иска да имаме дете, защото живеем в двустаен апартамент /около 40 - 45 квадрата/ и няма място за повече от двама души в него. Родителите му ни предложиха да го продадем /оценен на около 35 000 евро, въпреки че е на топ центъра в града и в не стара сграда/ и с парите да си купим за 20 000 евро 4 - стаен апартамент в селце близо до големия град. Не бих искала да живея извън града, там е всичко. Представям си как всеки ден за абсолютно всичко ще трябва да хващам автобуси, защото нямам кола, а и нямам пари, с които да си купя кола. Родителите ми от своя страна не одобриха идеята да изоставим жилището в центъра на големия град и да отида в покрайнините в селата, макар и в новопостроена жилищна сграда с просторен апартамент. Съпруга ми заяви, че ако не се изместим там няма да имаме дете, което много ме натъжи. Гледахме оферти, но в града и около центъра жилищата са над 60 000 евро, които горе долу са в приличен вид и съм малко притеснена как да постъпя.
Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: f80a057b3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз не бих се преместила защото като падне сняг какво ще става... В града съм и сега при този сняг едвам отидох до магазина а е на 100 метра от мен. В трудно положение си... Мъжът ти глупак ли е? :)
Разгледай апартаменти - 4стайни в града и му покажи някой евтин ако намериш. Разгледай сама без него. Иначе на село не е зле - спокойно е, ще можеш да се разхождаш през хубавите летни дни на природа. А да не говоря за пролетта - любимия ми сезон когато всичкo разцъфва и по въздуха се носят невероятни аромати. Обожавам това. Погледни в перспектива. Опитай се да си се представиш в покрайнините след година-две. Всичко в детайли... Представи си се и в града след толкова време...


Надявам се да съм те осветлила поне малко...

Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 811ed41918
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не го прави!!! Не се мести директно от РАЯ в АДА!!! Там си си добре! Зарежи го тоя селяндур,той иска да ти опропасти живота и социалните контакти,които имаш,я го остави него той да си ходи на селото и ХИЧ не се разправяй с него. Ти можеш да му предложиш цял 4-стаен апартамент на центъра на града,в непосредствена близост до най-големите супермаркети и молове и най-високооборудваните болници и бизнесцентрове,докато той може да ти предложи само неговата скапана,дрислива ферма 5Х10 квадрата и една лопата,с която да му ринеш тортА по цял ден. Просто го разкарай. И дете не му раждай.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 287a207333
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   хм, това ми звучи като оправдание. че жилището ви е тясно, спор няма, но чак пък по никакъв начин да не се съгласи на дете, ако не се преместите, ми изглежда прекалено. честно казано, и аз не бих се преместила извън града. свикнала съм в центъра, така че напълно те разбирам.
няма ли някакъв компромисен вариант? да купите по-голямо жилище, но не чак извън града, а примерно в съседен квартал и не чак толкова голямо, а примерно 70-80 квадрата? чий е апартанемтът, който иска да продава мъжът ти? да няма някаква уловка със собствеността?
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5dffe2e99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, все повече хора си живеят в покрайнините или в села близо до града. Аз също в момента искам да си купя вила някъде близо до града, където да си живея. Мога и апартамент да си купя, но просто идеята за вила повече ме привлича-природа, чист въздух, спокойствие и т. н. Дори имотите в покрайнините стават все по-скъпи, просто защото са много по-привлекателни. За какво ти е да живееш в центъра? Супер мръсен въздух, шумотевица, пренаселеност и т. н. Центърът е за офиси и административни сгради. Ако мъжът ти има кола, винаги можете да се разберете да ти я остави, когато имаш нужда.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 38e0e9fb26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Според мен е грехота да се местите от апартамент в центъра в апартамент на село. Нека поне да е къща, за да може детето да си играе на двора. Ще ти трябва задължително кола, как ще пазаруваш иначе? А зимата като падне големия сняг няма да мърдаш никъде. В къща ще ви е и по студено, в апартамент както казах ще е грехота да се затворите и да нямате двор.
Може да се изместите в някой квартал, там има магазини, училища. А в това село ще трябва да си губите времето в транспорт и като си всеки ден в града на работа, какъв е смисъла да живееш на село, като пътуваш супер много време, прибираш се, малко си починеш, спиш и пак отиваш в града. Почти целия ти съзнателен живот е в града. Детето като порасне, ще трябва да се мъчи да се прекачва и да чака селските рейсове. Аз познавах като бях ученичка от панчарево деца и не им беше лесто да чакат по студовете рейсове.
Ако пък вместо да го продавате го дадете под наем? Изтеглите кредит и го изплащате с наема?
И за финал ще ти кажа, че ние сме в голям апартамент в центъра и имаме 1 дете. Имаме 5 стаи но реално обитаваме само 2.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 38e0e9fb26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма да имате доктор и денонощна аптека на близо, а това с дете е адски важно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 995e9c7c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако проблемът ти е само че ще трябва да гониш автобуси за да стигаш до града то с парите от продадения апартамент можеш да заделиш известна сума за някой автомобил втора ръка. На мен ми звучи малко безмислено да се купува по голям 4 стаен апартамент само защото сте решили да имате дете, ако си живеете само двамата не виждам какво му е лошото на двустайното жилище та ти няма да раждаш четиризнаци, в 4 стайното жилище ще спите с детето в една стая а останалите 3 стаи какво ще ги правите само ще харчите излишни пари за обзавеждане, ако искате уединение без да събуждате детето ви трябва 1 свободна стая а не 3. Ако в бъдеще решите да имате повече от едно дете тогава може да мислите за смяна с по голямо жилище но за момента мисля че е абсолютно излишно да извършвате смяна на жилище.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 11e4f4015b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не може хем вълкът сит хем агнето цяло. Продайте апартамента си, теглете заем и вземете ои-голям пак в центъра, или където ви устройва. Разликата (заемът) ще е 10-15000 евро, ще го изплатите за 5-7 години без да усетите ако имате постоянна работа и двамата.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 5ebccef96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако ще ходите в покрайнините на града,по-добре си купете къща.Поне ще имате двор-голямо предимство,ако имате дете(може да му направите пясъчник,люлка,да е на въздух 5-6часа на ден).А след време,ако решите или детето иска може да си вземете куче,което да живее на двора.За Вас плюсовете ще са:тишината и спокойствието(няма да имате съседи до вас,над вас и под вас),възможността за био продукция произведена от Вас самите,по-голямата площ на къщата спрямо апартамента,евентуалната възможност за поставяне/направа на басейн на двора,барбекю,беседка цветна градина.Детето като порастне ще иска колело,да играе игри с топка,да си вземе животно,самостоятелна стая и т.н,което къщата ще му осигури,а апартамента-не.Да се качва колело до 6 етаж и с асансьор не е лесно,а да не казвам по стълбището.
ПП:Само в България се снята за преумущество да живееш в апартамент,отколкото в къща.Навсякъде по света се цени пространството и свободата,която дава живота в къща

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: e0be65ebb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Че на село си е много по - хубаво, бе!
Спокоен живот, без стрес, без проблеми.
Детенцето ти ще разсте в добра среда в истинска, натурална.
Ще си купите жилище или къща за някакви пари, а с останалите може да си вземете автомобил за да ходите до града за покупки. Всяка седмица като отидете и напазарувате за 100-200лв. Само за хляб ще ти се налага да ходиш и няма да му мислиш много. Ще трябва да си намерите къща в село или местност, която е на не повече от 5-10км от града за да може да ви е удобно пътуването. Колко са 5-10км с кола? 10-20мин максимуим, но поне ще живееш пълноценн и хармоничен живот.
Какво му е хубавото в града?
Мръстоия, стрес, работа, какви ли не откачалки по улиците те е страх да излезеш, въобще.... страшна картинка.
Няма какво да му мислиш.
Сега е момента, докато имате възможност да го направите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 95c3f125af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторка: Виждам, че съм допуснала грешка в историята си, писала съм, че апартамента, който съпругът ми иска да си купим е 4 - стаен, а реално не е, той е 3 - стаен.
Наистина не желая да ходим на село, защото ще ми е много трудно, малкото детенце /евентуално/ къде ще си играе? Как ще ходи на уроци, на училище, дори като поотрасне, неудобно е. А в града има толкова удобства. Родителите му си правят сметки с парите от нашия апартамент да платим и техния, въпреки че те имат пари и много имоти... аз не съм съгласна така.
В града има апартаменти за 40 хиляди евро, тристайни, 95 кв., обаче не са в центъра, а близо до него или в съседни квартали, но съпруга ми не ще да чуе за друго освен топ център... иначе на село искаше да идем. И постоянно ме обижда, че съм комплексарка, която явно е живяла на село и иска сега да се тъпче в града и ми отказа категорично да имаме дете, ако останем в двустайното жилище. То реално е 50 кв., проверих му документите, спалня около 12 кв., и хол и кухня в едно, там където е кухнята има едно скосение, в което може да се сложи легълце и да се направи отделение за бебе, но само дотам. Когато детето порасне ще си има нужда от стая, бюро, а ние нямаме място дори за нормално легло. Той категорично отказва и да теглим заерми и не знам.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a5da4bf234
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен и двамата имате право. Той има право, че в такъв малък апартамент просто не може да се гледа дете. Това дете расте - има нужда от лично пространство и детска стая.
Не съм съгласна, че на село едно дете не можело да играе - напротив, там има много повече място за игра, но проблемите с училището и вашето работно място остават.
Според мен решението е някъде по средата - апартамент в покрайнините или в близко до работното място и добрите училища село.
Ако мъжът ти се запъва имаш още един аргумент против изнасяне на село - такъв имот после не можете да продадете.
От друга страна има село и село. Примерно около Варна, Бургас, Пловдив и София селата на практика са покрайнини на града и един ден дори ще се слеят напълно с града. Дали ще живееш примерно във Варна или в близкото село Звездица няма значение - често дори от Звездица стигаш по-бързо на работа, защото няма задръстване.
Тоест зависи много и къде живеете.
Отделно обаче кола ще ви трябва ако не живеете вече в близост до работа и училище - дори 2 коли ще ви трябват - една за теб, една за мъжа ти, а евтини коли има достатачно.
Ако за 20 000 си купите апартамент или къща в селото, то ви остават достатачно пари за 2 коли.
Познавам доста такива семейства.
Самата аз идвам от най-дългият град в България - градът ни е малък, но е разположен в долина на река и разстоянието от единия до другия му край е 15-20 км. Тоест без кола не става!
Така е и при вас - ще ви трябва кола при всяко положение и да - ще трябва да се преместите в по-голямо жилище. Тук напълно подкрепям мъжа ти, а къде ще е това жилище ще трябва да решите двамата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9c4703aca6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   За кой голям град говориш не мога да те разбера? София? Ела в Китай хората да видиш как живеят в град дето е 6 часа с градския автобус от край до край. И не се оплакват. А такъв град даже на картата го няма.

Я хубаво си направи приоритет кое е по важно? Къде ще живеят децата ти или това, че теб те мързи да ходиш до прословутия град, евентуално един път в месеца, щото вече си изкукала да слугуваш на лапетата? И нали ще си седиш дома и ще си гледаш децата.. каква работа имаш в града въобще?

Мъжа ти е глупав, ама не щото не е вземал правилното решение, ами щото първо те пита, вместо първо да ти направи деца.
Като се появят децата ще видиш как сама ще се втурнеш натам...

Не останаха мъже в таз държава ееей... А тоз сайт е пълен с женски страхове и предубеждения

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 48f1c9bab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не го прави ако е само защото пратньора ти те изнудва с дете. Ще съжаляваш. А и сумата, за евентуалната продажба е нелепа. На фона на цена от рода на 60 000 евро, това е направо безценица. И си помисли добре дали искаш детето ти да се появи на тоя свят с ултиматоми и манипулации... Не ми звучи като доба идея. А веднъж направиш ли такъв сериозен компромис, винаги ще го очакват от теб. Не си усложнявай живота, ами се поогледай за друг мъж, съвсем приятелски ти го казвам. Успех и не се набутвай в нещо, което не искаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker