Животът ми е една голяма каша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121320)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Животът ми е една голяма каша
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1303 пъти
Мисля, че всичко започна още в първите пет години от детството ми. Сега съм на 16. Мина много време, но всичко се събира на едно и накрая избухва. Като бях малка съм ставала свидетел как баща ми бие майка ми. Винаги плачех по това време, със сестра ми винаги искахме да е спокойно, да ги няма тия кавги. По-късно се разведоха. Беше ми гадно, но май беше по-добре. Постепенно започна да се усеща липсата и на пари. Мама в следващите няколко години ѝ беше трудно с нас така е и още е така. Когато бях на 14 имаше едно момче, което много харесвах, но след като се разделихме аз почувствах една празнина в себе си. Чувствах се самотна, празна, че нямам приятели. Накрая имам чувството, че наистина се получи така. Скоро се скарах с няколко приятели. Не се разбирам с почти никой. Началото на тази година ми беше много зле и мисля, че така ще ми бъде до края на годината. Надявам се освен лоши да имам и хубави моменти. Също и правих секс преди известно време и сега съм притеснена. Страх ме е да не съм бременна. Трябва да разбера, но ме е страх да кажа на майка ми, но пък един от другите ми роднини, няма да споменавам кой знае и ми вдъхва увереност. Казва ми да съм спокойна и ако има нещо да ѝ кажа. Не всичко съм казала тук, но не знам как да го подредя хубаво. Винаги се получава объркано.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: cbbcf4ca88
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемите не се решават от само себе си и с мълчане. Правила била секс, мислила била... ами малко по-сериозно. На 16 г. си била достатачно зряла, за да знаеш за кондомите, за Птичките и Пчеличките, за отговорностите от секса. Сега единственото, което можеш да направиш е тест за бременност и ако се окаже положителен - аборт. Нито имаш как да гледаш дете, как да храниш дете, нито имаш родители да ти помогнат. Искаш да живееш като възрастна, но това значи и да носиш отговорности като възрастна. Няма лошо да правиш секс, но да правиш необезопасен секс на твоята възраст и при тези обстоятелства е безотговорно. Няма оправдание за това. Ти с какво си по-различна от родителите си? Те са били безотговорни достатачно, за да създадат деца и семейство без да са готови за това. А ти с какво си по-добра?
Съжалявам за тона, но някой трябва да те разтърси, за да се поразмърдаш. Проблемът няма да се реши от само себе си. Напротив - такъв проблем расте и след 9 месеца има ЕГН!
Животът ти никаква каша не е. Съвсем нормално момиче, дъщеря на разведени родители, което са милиони по света. Кашата сама си си я надробила.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 23db60be55
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо ползвахме презерватив ама явно не сте прочела, че не казах всичко с точности. Повярвайте ми не съм казала много неща. Не се опитвам и да се държа като голяма. Опитвам се да си решаваш проблемите, но има неща които ми идват в повече, но няма как да го разберете, докато не го изживеете.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: cbbcf4ca88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Aвторке, с извинение, но ти откъде знаеш кой какво е изживял? Погледни малко извън собствената си камбанария - навън всеки човек си носи кръста. Има примерно бездомници, има хора, родени в циганско семейство като едно от 12 деца с цел социални помощи, има хора, които гладуват или са жертва на война и болести.
Голямото преживяване - правила секс и сега може би е бременна. Ще те разочаровам, но всички сме правили секс и все някога сме взели това решение - да правим или да не правим секс, включително доста хора и на твоята крехка възраст започват и не забременяват.
„Също и правих секс преди известно време и сега съм притеснена. Страх ме е да не съм бременна. “

Къде пише, че си ползвала контрацепфиви?

Не знам нищо за теб, но ти сама виждаш, че се вкарваш във филми от бездействие и търсиш оправдание в детството и родителите си. Определено тежко детство си имала, но решението за незащитен секс не е било на майка ти или баща ти в случая. Не заблуждавай себе си, не лъжи поне себе си - ако беше ползвала кондоми нямаше да си сега в това положение.
Ти дори един тест за бременност не си направила. Какво очакваш всъщност? Утеха? Разбиране?
За безотговорно поведение няма оправдание. Особено ако последиците са за друг - в случея ако си заченала или ще родиш нежелан Гаврош, или ще абортираш друго човешко същество и то ще търпи болките да бъде разчленено и изкарано на части от утробата ти. Това не е играчка или не е като да счупиш чаша или чиния - това е най-сериозното нещо в живота на една жена.
Ти на 16 г. си достатачно голяма, за да поемаш отговорности и да си оправяш сама бакиите. След 2 г. си пълнолетна, можеш да караш автомобил, да работиш, дори да се кандидатираш за важни управленски постове, да си сама настойник на дете и носиш пълна отговорност пред закона, да гласуваш и да избираш кмет и управлението на страната ни. Дори имаш право да убиваш хора ако постъпиш в полиция или армия - да решаваш буквално на живот и смърт!. Свиквай.

Да си възрастен не означава само кеф и свободи, а най-вече означава отговорности. Който прави секс примерно без предпазни средства е осъден да живее със страховете си от болести и нежелана бременност. Тези грижи никой не може да ги понесе вместо теб. Не може майка ти да отиде до магазина, да ти вземе тест за бременност, да ти направи аборта или да ти роди детето - ти си отговорна за своето тяло на 100%. И това е само част от „хорото“. Като възрастна сама ще трябва да отговаряш за деца, болни хора, но и да ходиш на работа, за да изкараш хляба и да си платиш разходите. Или мислиш, че е концерт по желание и въпрос на удоволствие и кеф да ставаш всяка сутрин, да се тъпчиш по препълнения и миризлив градски транспорт, за да отидеш да ти пили някой шеф 8 часа дневно на главата?

Страх те било да кажеш на майка ти? Не ти е дошло дори на акъла, че да кажеш или да не кажеш не променя нищо в ситуацията. Майка ти не отговаря в случая - ти сама ще трябва да се справиш със ситуацията. Ако не си бременна - имала си късмет този път, но ако си бременна няма начин майка ти да абортира или роди вместо теб и по изключение няма причина да обвиниш нея, баща си, родата, извънземните за положението си. Ти ще си разкрачената на магарето в някой долнопробен кабинет и ще те стържат отвътре, не майка ти.

Ти какво очакваше всъщност от живота?
Помисли малко за себе си, какви цели имаш, какво поведение имаш. Да, тежко детство - безспорно, но ако погледнеш навън 100% от хората имат или са имали тежко детство или други проблеми всеки ден - смърт на роднина или близък, болно дете, инвалидност, хронична болест, липса на работа или образование, тормоз вкъщи и така нататък. Няма екстра правила за теб в живота и няма екстра перце - не си в училище да ти се смили някоя учителка заради някакво идеотско оправдание, което и ти, и тя знаете, че е такова.
Малко се хвани в ръце дори да ти се размине този път, защото все някога ще те удари ако продължаваш по този начин.
Другия път действително инвестирай в кондоми или друг контрацептив и внимавай в картинката като цяло - никой не го интересува ти какво детство си имала. Навън се очаква от теб да функционираш, да се справяш с нещата и да си уреждаш проблемите сама.
В случая майка ти ти трябва само, за да подпише за аборта и да плати за него. Ако решиш да раждаш и за това не ти трябва майка ти - честито, ти от сега нататък ще си мама и ти ще бъдеш отговорна за едно дете. Смятай дали си готова за това.
Леля ти е пробвала с добро, но ти от добро явно не разбираш. Трябва да се стегнеш, да се научиш на дисциплина и отговорности или ще потъваш все по-дълбоко и по-дълбоко

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: befc62092a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Абе миличка, не си бременна! Стига се филмира! Минала съм по твоя път, изживяла съм подобни страхове. Винаги има и шанс да си, и какво? Светът няма да свърши! Само не прави аборт! Що се отнася до трудното детство, имала съм подобно. И много хора също. Бъди силна и се научи да не се влияеш от другите. Още си млада, но ако започнеш отсега, ще имаш успех в живота! А приятелите са до време, така че не се тревожи за това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker