Как да ходя с желание на училище? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121463)
 Любов и изневяра (29775)
 Секс и интимност (14398)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9615)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7315)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18594)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да ходя с желание на училище?
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1381 пъти
Здравейте аз съм момиче на 17 години. Всеки ден се събуждам и отивам на училище, но го правя с нежелание и всичко е заради учителите. Не знам дали съм само аз, но се старая да изкарвам отлични оценки и но те винаги се хващат за най-малкото и ми пишат много добър, което според мен не е хубава оценка. Защото аз искам да завърша отлично. Уча в езикова гимназия следователно главно трябва да уча езиците, но то е обратното обръщам повече внимание на другите предмети отколкото по езиците. Примерно по математика учим неща, които не влизат в програмата, но ние го учим, защото са в матурата. Защо? Защо? Защо? Друг пример е Биологията. Тя е на английски език и не е толкова лесно колкото на български, но учителката ни даде възможно най-трудните въпроси. Аз не съм влязла да уча нито Биология, нито Математика. Влязла съм за да уча език. Следователно трябва да уча език и да знам най-основните и важни неща по другите предмети. Помощ! Моля Ви, споделете как да ходя с желание на училище след всичкото това мъчение. Постоянно треперя за контролни, всичко е просто ужасно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: c97903c650
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да! Това е истината в днешно време. Повечето "учители" се мислят за най-добрите от добрите и всеки си мисли, че трябва да учим само неговия предмет, защото бил много важен. Не отричам, че повечето предмети са там, поради някаква причина, не казван че не са важни. Всеки трябва да има обща култура, да се учи от грешките на другите, да развива логиката си и т. н.

Тук идва разликата с професионално ориентираните гимназии, които БИ трябвало "главно" да изучават своята специалност, но НЕ. И аз се възмущавам от "филмираните" учители, педентично следващи правилника мислещи се за най-велики.

Добре че са свестните учители, които знаят че не всички желаят да стават доктори, професори, експерти по математика или науки и наистина ги е грижа за учениците, а не следят само да вземат заплатата си.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2e0d38f9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като се влюбиш в някой от твоето училище хаха :)

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2e7bfa7d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако това ще те успокои и преди години беше същото. И аз съм учила няколко предмета на английски език (един от които беше химия! ) и си беше жив кошмар, обаче погледни го от този ъгъл. Искаш да научиш езика добре, нали? Ами когато учиш друг предмет на съответния език ти научаваш много нови термини на съответния език. Така, че като учиш биология на езика, освен биология си повишаваш и знанията по езика, защото вече знаеш куп термини. А иначе, никой не спори, че е трудно, но пък един ден ще видиш, че си е заслужавало. И аз се чудих защо трябва да учим химия, география и философия на английски (в моето училище бяха избрали точно тези предмети), ама после така се случи, че работих известно време в администрацията на един голям завод и да знаеш колко ми беше полезно, че съм научила доста термини от химията на английски... така, че всяко зло за добро! В 10 и 11 клас и аз се чудих защо ми е, ама 10 години по-късно ми беше доста полезно. Та никога не знаеш, кога това, което сега учиш с нежелание дали няма да ти помогне много. Помисли за това и вече часовете по биологията няма да си толкова противни. Виж, с математиката и аз никога не съм се разбирала. Така и не разбрах защо чак толкова държат на нея, ама щом е залегнала в програмата, какво да правиш, гледаш там да изкараш някакви прилични оценки и това е. И не, не е задължително да имаш по всичко 6. Ако дипломата ти е над 5, 40 или 5, 50 пак имаш шанс да те приемат в добър университет. А после, като завършиш университет, в живота никой не го е грижа какви оценки си имала в гимназията. Много по-важно е какви знания и умения имаш, а не колко си имала по математика или по биология.
Колкото до учителите, не им се сърди, защото всички тези глупости не ги измислят те, а "мъдрите глави" в министерството, а горките учители просто са длъжни да следват предписанията, които са им спуснали отгоре без значение колко са тъпи. Да не мислиш, че и на тях им е много драго да ви занимават с глупости? Ама, така са решили онези отгоре и те, ако искат да си запазят работата, трябва да изпълняват инструкциите (в началото на всяка учебна година на учителите им се дават ясни и точни инструкции как точно да преподават, на какво да наблегнат и т. н. и ако си позволят много свобода следват санкции). Ама и това го разбрах чак като завърших и до тогава си мислех, че учителите са глупаци и ни губят времето с простотии, а всъщност почти нищо не зависи от тях. Както ти казах, най-големите глупости ги измислят в министерството. И не се шашкай толкова, вече си на 17, с две думи си на края. Скоро ще завършиш и тогава, ако нямаш желание никога повече няма да се занимаваш нито с биология, нито с математика.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 36c0fa07db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери си добри приятели в училище. Аз също съм на 17 и даже много ми харесва да ходя на училище, всяко междучасия смях, някви забавни неща и гледам се да наслаждавам докато мога, че другата година като завършим започва истинския труден живот. Не обръщай толкова внимание на оценките.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6cdfefff8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Едно време се възхвищавах на хората, приемащи без проблем двойките и се смеех на натегачите, готови на всичко за измеслените си оценки. Все още го правя. Отдавна не съм в училище, но и в живота извън него има подобни примери.
След като завършите се чудите как някой двойкаджия е станал по-успешен от обещаващ отличник. Много просто. Животът не е оценки, а е по-скоро импровизация. Някои
ги бива повече и представете си, дори и да са имали двойка по математика в 9-ти клас, някак си са се реализирали. По-добре се научете как да достигате до хората, да ги манипулирате, ако искате. Това е истински интересното.
Колкото до теб, докато не си научиш урока, ще продължаваш да трепериш. Не е ли прекрасен животът.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker