Завист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Завист
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 2327 пъти
Здравейте. Знам, че тук рядко мога да получа добър съвет но не знам къде другаде да попитам. От две години ми се налага да съм в един клас с момиче което много ненавиждам. Богата е, известна е и е ужасно надута и разглезена. Всеки ден я мразя повече от вчеращния. Всеки път като се сприятеля с някой и тя "изведнъж" се сприятелява с него и аз пак оставам сама. Опитваше се да сваля и гаджето ми. А сега се опитва да се подмазва на учителите в училище и да ме мине с успехът си. все като си купи нещо скъпо търси как да ме заговори за да отвори темата и да се похвсли, или поне аз така гледам на нещата, може и да си въобразявам защото много се озлобих към нея. Винаги във всичко е по-добра. По-красива. С по-хубави и скъпи дрехи и с повече приятели. Налага ми се да се правя, че нямам нищо против нея защото ако тя разбере ще вдигне скандал и всички ще се обърнат срещу мен. Усещам колко много и завиждам и колко много зависи настроението ми от нея и искам това да спре. Все се чувствам така сякаш сме в някаква надпревара и все аз губя. Сякаш тя е перфектна без дори да се старае, а аз колкото и да се опитвам все съм смотанячка в сравнение с нея. Тя дори не е добър човек, говори зад гърбовете на ВСИЧКИ а после им се прави на първа приятелка. Веднъж да реша да се облека по-официално за училище и тя се появява в скъпите си маркови дрехи. На моменти дори си мечтая да съм на нейно място и знам че завистта не е хубаво нещо, но не мога да спра да се чувствам така. Искам да спра да съм зависима от нея и да се чувствам добре себе си без да искам да съм по-добра от някого. Моля дайте ми съвет как да се оттърва от зависта и лошите чувства. Съжалявам ако съм направила някоя правописна грешка и ако звуча като оплакваща се първокласничка и благодаря за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 668d1a044b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Свиквай. В живота ти винаги ще има някой, който е по-богат, красив и умен от теб, някой които те дразни с поведение или просто, че диша. Това е човешко.
Въпросът е дали ти ще контролираш завистта или тя теб. Това е и дребната разлика между добрият човек и избягваният от всички човек.
Виж се от страни - дали действително ТЯ се състезава с теб или ТИ си на състезание?
Според мен това момиче просто иска да се хареса на всички, включително на теб. Най-вероятно не е обичано дете, а родителите ѝ не ѝ обръщат много внимание и затова се стреми в училище да е обичана и харесвана от всички. Не вярвам да иска да те дразни с новите си неща, а по-скоро иска твоето одобрение. Сама ще се учудиш, но такива хора са готови да ти подарят всичко - най-новата си дреха, джаджа и така нататък, само за да получат одобрение и внимание.
Ти си обаче човекът, който е на състезание.
Тя определено има проблем, но се стреми да се хареса на всички не за да се състезава с теб, а за да задоволи липсата на внимание и обич у дома. Богатите също плачат!
Никой не те задължава обаче да контактуваш с нея. Под различни предлози я избягвай. Примерно ако идва при теб да те пита за домашна, кажи че си обещала да се видиш с ХУ пред кафето или, че изпускаш рейс, или че отиваш на тоалетна
Малко ми напомняш на най-добрата ми приятелка в гимназията. Тя беше винаги каквото и да прави просто 1 ниво под мен без да съм го искала - отчасти природата ме беше надарила с 10 см. повече на височина, с големи гърди, хубава коса, но отчасти просто с много усилия и амбиция постигах своите цели, а тя непрекъснато се държеше така сякаш сме на състезание. Жал ми беше за нея. И двете бяхме бедни, но аз успявах да си намеря от втора употреба, от по-голямата си сестра или от майка си някакви интересни дрешки, а на другия ден тя беше с нещо подобно, но изврънкала техните да ѝ купят с оскъдните си средства нещо от битака...подобно. Жалка работа. Дори успя да примами първото ми гадже и след като го зарязах да се ожени за него на 19 г. още, а после за 1 година да се разведе - не беше сладко вече като ме нямаше.
Знам само, че никога не напусна малкото ни градче и до ден днешен сигурно гледа завистливо разни хора, докато аз още на 18 г. заминах да работя, а после да уча в чужбина, направих кариера, после направих бизнес в България, карам скъпа кола, живея в скъпа къща, включително имам луксозна вила в града ни ей така, в която не живеем, отделно имоти в пешеходната зона. Минаха 15 г. от завършването ни, но съм сигурна, че тя все още ме наблюдава, знае всяка моя крачка, каква кола карам, какви обувки нося и така нататък поне като съм в града ни. Жалка работа...Направихме преди година и пищна сватба, за която още се говори - предполагам, че си въобразява, че е заради нея.
Представи си дали си заслужава да си хабиш енергията и времето със завист.
Ако не можеш да се контролираш, просто не контактувай с момичето. На мен примерно щеше да ми е много по-добре ако просто не ми беше приятелка, защото като приятелят ми навремето изневери с нея действително много страдах и то с години. Тъпа работа и то заради едната женска злоба и завист. И между другото тя никога е нямала много приятели, а аз имам и съм имала много.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 2e25b20385
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе номер 1, ти като си толкова "повече" от твоята приятелка защо си седнала тук да се хвалиш в анонимен сайт с романите си, които ми е малко трудно да повярвам, че една наистина успяла и богата жена ще седне да пише?

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 14839c7893
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Идиотът, който е дал 1 звездичка на №1, е малоумник!
Напълно подкрепям №1.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 936b963c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом се старае да те мине по успех едва ли е чак толкова разглезена, колкото ти ни представяш.

Спокойно иначе много хора в България все още са завистливи като тебе.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 7e90c33250
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами и аз съм тъка и в моя клас има същата ученичка!! Мисля че във всяка паралелка, всеки клас се намира по някоя тякава. Честно когато четях си мислех че става въпрос за един и същ човек. Мога да ти дам съвети как може да я накараш да страда, но тъка ще станеш като нея. Аз търпя същото и се справям защото има още няколко момичета от класа които я мразим и когато говори пълни простотии или се подмазва на учителите ние умираме от смях. Повярвай все някой в клала ти я мрази също. Намери някой и просто се смейте на това как се подмазва и колко глупаво изглежда когато го прави

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b545b117de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Всички сте сбъркани. Оставете хората да живеят и си живейте вашия живот.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 4f4f566fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Споко, авторке. Опитай се да не й обръщаш чак толкова внимание. А към злобните коментари - не сте много по-различни от обсъжданата госпожица "Перфектна" в историята на авторката

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker