Себе си ли да слушам или хората? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Себе си ли да слушам или хората?
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 1619 пъти
Здравейте. Момиче на 17 години съм, 10 клас. От известно време много харесвам едно момче на моята възраст, от другата паралелка в нашето училище. С него сме нещо като добри познати, на път да станат приятели. Имаме 3-ма общи близки приятели, които всъщност ни запознаха. Те знаят, че го харесвам и ме окуражават, казват ми, че е много добро и свястно момче, че когато е с дадено момиче прави всичко за нея, но в момента, в който тя започне да го третира зле или му изневери, той става гадняр към нея. Затова така се е получило с бившата му, че се е стигнало чак до там той да я сдърпа в училище.
Да, обаче всички други мои приятели и познати ми казват, че е играч, че иска само да спи с много момичета и да ги "върти", че се отнася с тях като с притежание и т. н. Под всички тези хора визирам 2 от 3-те ми най-добри приятелки, целият ми клас, който има лошо мнение за въпросното момче, както и повечето учители. Сега кой да слушам? Себе си, сърцето си, което ми казва да опитам късмета си с него, хората, които ме подкрепят - или другата страна, която е мнозинството, те го оплюват и говорят най-гадни неща за него??? От една страна ми е писнало всеки да ми дава акъл и искам, ако сгреша, то да е на своя глава... но пък от друга, знам, че много тежко изживявам любовите и ако хората се окажат прави, а аз вече съм тръгнала с него, то много ще страдам. Какво да направя? Какво бихте ме посъветвали и вие какво бихте направили на мое място? Моля ви, одобрете историята ми, защото имам нужда от съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: 3a56543184
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е няма да се жените все пак нищо не пречи да пробвате. Но му кажи какво мислят за него и виж как ще се защити и дали ще е искрен, но в по личен разговор като сте насаме. В крайна сметка до като не ти изневери нищо не се знае, може пък ти да му завъртиш много главата и да се кротне, но като цяло това е възраст в която хората не са много моногамни. Не го мисли толкова, но не се оставяй момчетата да те въртят. Ако сгафи сериозно просто му обърни гръб и му дай добре да разбере какви ще са последствията ако те нарани по някакъв начин и какво ще изгуби.
Хората винаги ще говорят въпроса е ти какво ще видиш в този човек и как ще се държи с теб, това е важно. И се учи от грешките си, знам че звучи банално, но след години намираш смисъла.
ж. 24

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 454c787544
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Да, обаче всички други мои приятели и познати ми казват, че е играч, че иска само да спи с много момичета и да ги "върти", че се отнася с тях като с притежание и т. н. " - мили момичета запомнете този цитат, това е самата истина, казвам ви го от личен опит. В тази възраст, момчетата мислят само с долната си глава, горната е само за красота, за примамка на момичетата. В горната глава, момичето е само обект за удоволствие, а целта на долната е само една, атака на обекта. Момичетата витаят и си мечтаят за голямата любов, а момчетата като трапери, само кроят планове, как да уловят сърничката, те просто ловуват. Прави са приятелките ти, слушай патило, сърцето ще те подведе, то е под анестезията на чувствата ти. Но когато отмине анестезията, понякога болките са нетърпими като след всяка операция. Внимавай какви операции правиш в тези години, понякога негативните последици са за цял живот.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: d7f802aab5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   себе си

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 0069058de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без да ти чета историята ще ти кажа да слушаш себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 1f2b8bb81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   стига ги слуша тези кикимори и вземи пусни на момчето. да не мислиш, че онази работа ти е от злато.

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 330fa18430
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пробвай.
Така поне няма да се чудиш - ами ако.
Защото ако останалите се окажат прави - ти ще го преживееш и ще продължиш напред. Освен това ще си натрупала известен опит.
Но ако не опиташ, ще се чудиш - добре ами ако бях опитала. Което ще те притеснява повече.
Но за да не се възползват напълно от теб - след като тръгнеш с момчето ти определяй нивото на вашата връзка. И не прави нищо което не искаш да правиш в името на връзката ви.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 264c958224
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За да ти го говорят толкова много хора, значи е доста вероятно да е така. Приятелите му няма да ти кажат, че е боклук, а ще опитат да ти го представят в най-добра светлина, а и когато човек е много близък с някой, почти винаги е пристрастен

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: b33ef980b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не разбирам същността ти, хем искаш да грешиш на своя глава, хем не искаш въобще да страдаш, е нема такова нещо или едното или другото. Човек или става възрастен и отговорен за действията си или слуша възрастните /патилите/ и скланя послушно главица за да не страда.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 389a126bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   който се бои от мечки, не ходи в гората :-) ние тук няма как да ти кажем дали приятелите са прави или не, ние не познаваме момчето и няма как да вземем отношение.
по принцип има голяма вероятност да е така и наистина да търси бройка. не е изключено обаче наистина да си пада по теб. кой от двата варианта е верен може да покаже само времето. на вашата възраст особени сериозни връзки рядко има, така че е напълно възможно да са прави.
бих те посъветвала следното (не само за тази, но и за следващи връзки): винаги давай шанс на връзка, ако прецениш, че човекът си струва. какъв е смисълът да го харесваш и да откажеш, защото някой си казал нещо? обаче като даваш шанс на връзката, гледай да не тръгваш с голямата кошница с очакванията, че това ще е голямата, неповторима и единствена любов в живота ти и ако нещата не потръгнат, ще си нещастна навеки.
винаги подхождай позитивно, но без големи очаквания, наслаждавай се на времето заедно, на хубавите моменти и спомени. ако обаче не се получи, не падай в черната дупка, не си казвай: ето, той ме излъга, изостави ме, а си кажи например: да, прекарахме много хубави моменти заедно, беше ни добре, сега е време да пробвам нещо ново, по-добро, което ме очаква. не се дръж като жертва и не се поставяй сама в тази позиция.
успех!
Ж44

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: f80b5f0bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторката: Вижте какво, аз не искам някаква розова любов или лигавня, всъщност аз почти не съм романтичен човек, просто искам до себе си момче, което да ме разведрява, разсмива и подкрепя. И смятам, че това е той. Само дето познатите ми го хулят толкова мощно, че не знам как да реагирам. Чак ми се карат, че се занимавам с него.

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 643cf2ffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Еми нормално - като повечето момичета на твоята възраст искаш някой палячо около себе си да ти прави весело. Интересното е, че се самозаблуждаваш - по всичко личи, че си се вкарала в някаква розова любов, каквато е повърхностният ти избор на неподходящ човек.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 6ae4ea5a61
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Добре, това не мога да разбера, защо търсиш мнение от хора в интернет които нито тебе познават, нито твоя човек?
Ти самата като си говорите с това момче(което харесваш) защо не го попиташ дали е с теб само за да си му бройка или е нещо различно? Говори си с него по тези въпроси и му кажи, че не искаш да бъдеш наранявана, както и ти нямаш намерение да го нараняваш. Хайде, и си дръжте на думата - отношенията са си само ваши, не включвай в тях и непознати. Ти сама ще разбереш истината, не ти е нужен преводач.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 84b29532f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Пробвай!! Аз, когато бях на 15 си харесах много новото момче от класа ми. Беше ми се сторил забавен, готин, точно и аз като теб исках момче, с което да ми е забавно, да ме разведрява и подкрепя, не съм също романтичка особено ;dd. Мен ме предупреждаваха много за него също, не всички де, по-скоро определени хора, но аз не ги слушах. При нас обаче не бяхме близки... аз мразя да пиша първа, но на него му писах 3-4 пъти.. лятото след края на учебната година почна да ме поздравява, викна ме един път пред приятелите си.. Края на същото лято обаче имаше слух, че ще ходи да учи в по-далечен град, аз веднага се филмирах, ревах сума ти време и реших да му кажа всичко. Писах му по фб, отначало как е, какво прави, дали е вярно това за другото училище, казах му, че ще ми липсва и съм си го харесала.. Това, което ми отговори направо паднах.. знаел отдавна. После ми каза, че няма да се получи просто и така, дотук добре. След 2 седмици се напи и почна да ми пише по фб, да ми предлага неангажиращ секс по най-долния начин.. аз имах чувства още, беше ми гадно, че така се държи, но не му отговорих подобаващо, не исках да го обиждам веднага. И така почна да ми пише почти всеки петък, същите неща, всеки път по-вулгарно, накрая се поскарахме, защото ми писна да се държи така. Показа на всички чатовете ни, изкара ме, че едва ли не съм курва, защото 1 път се подведох да му пратя разни еротични гифчета от тъмблр и му бях казала какво харесвам в секса. Да, знам, че съм тъпа. Обаче след тези случки поне разбрах защо не е за мен. Осъзнах, че е много по-добре, че така се получи, защото ако не го бях видяла що за леке е, още щях да мисля, че на мен нещо ми е имало и затова не ме е искал. А знам и друга история, едно момче, с което излизах беше.. Той на доста момичета лайкваше снимки, май с доста се занимаваше. Иначе като излязохме не ми се стори тъпак, имаше за какво да си говорим.. след мен го виждах да излиза на срещи и с други момичета, реших, че е някакъв несериозен и по това време не ми се занимаваше и прекратих връзки с него. Сега обаче го гледам, намери си приятелка, имат доста снимки заедно, често ги виждам за ръка, той идва пред даскалото често, носи й рози и такива :dd Така че, пробвай, и да не стане, ще знаеш поне, че не е станало. А и понякога най-добрия начин да се откажеш от нещо е да го получиш :d. Ако тръгнете му наблюдавай поведението.. дали те показва пред приятелите си, дали се държите двамата и като приятели, дали веднага ще тръгне да те опипва и такива. Успех!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker