Скандали у дома - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Скандали у дома
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1848 пъти
Аз съм дете/момиче на 13години.. Ето го и моят проблем: Преди да започна с историята си и да си кажете че гова е поредната глупост на пубертет! Живея в горе-долу добро семейство. Баща ми образован, майка ми не чак толкова и може би този факт ме кара да клоня повече към това да обичам тати! Също така го уважавам повече, защото майка ми пие, не е пияница но.... ПИЕ.. Имах някакви подозрения за изневери... Но да кажем че отминаха.. Вчера както си седях и си гледах телевизия а тя говореше шумно с приятелка по телефона, отидох и я помолих да бъде по-тиха няколко пъти, но тя не ми обърна внимание... Ядосах се и й взех телефона от ръцете а тя тръгна да ме бие.. Аз разбира се няма да позволя това да стане и я нарекох алкохоличка.. Тя затвори на приятелката си дойде в стаята ми и започна жестоко да ме удря.... Спрях я но тя продължи! Тогава я нарекох пач* и тя дойде и започна да ме рита като разбира се пак я спрях тя повтаряше че тя ме е родила и тя ще ме заличи от този свят, а също и че тя не е спала по дни и нощи за да ме гледа и тя си е вадила залъга от устата за мен.. Стана ми много жал и я иставих а тя ме биеш и биеше, удряше ме като ненормална.. Тогава й казах да спфе защото ме боли а тя каза че и нея я е боляло като съм й казала ме е па... Оказа се накрая че и двете имаме рани - тя защото ме е удряла и аз съм се опитвала да я спра и аз защото тя ме е удряла.... Не искам да й се извинявам защото ще потъпча егото си а това при мен няма как да се случи просто!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: d63100f948
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочети с писанията - ти и майка ти сте на едно ниво и си приличате като две капки вода. Точно като нея ще станеш ако не се научиш да се владееш. Тя е простачка, но ти вместо да заприличваш на баща си си паднала на нейното ниво. Крушат не пада по-далеч от дървото. Ако искаш се промени, но така както си го подкарала просто УЖАС

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3e79a6a631
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако ми вземеш телефона от ръцете, да, ще ядеш шамари.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: fa7b3e019d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти добре ли си? Историята да не е измислена? Това, че майка ти няма образование, не означава, че е по-долна ръка от баща ти. Трябва да обичаш и двамата, а не само баща си. Второ - защо обиждаш майка си? И моят баща пие по една-две бири през вечер, но не е нито алкохолик, нито е нещо по-малко от майка ми. Те са ти родители, те те обичат и правят всичко за теб. Не може всеки да има висше - някои не искат, други не ги приемат и така. Това не ги прави нищожества.
Мисля, че си малко разглезена и напълно си си заслужила боя. Ти дължиш уважение на своите родители, които с любов са те отгледали и правят всичко за теб, само ти да си добре.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1e74c2d330
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво очакваш като и взимаш телефона?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 588309198e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ох, хлапенце, помня и аз като бях на 13. Ама пък едно нещо ще ти кажа: егото най-често проваля живота на човек, отколкото обратното. Егото ни пречи да постъпваме правилно толкова пъти в живота, че идея си нямаш. Накрая като станеш на една солидна възраст и ще го разбереш.
Та ти си само на 13, а това е майка ти. Откъде на къде ще й нареждаш така... Имай малко уважение. Ако по принцип не се държи зле, то поне се опитвай да я провокираш.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bf23dab077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Майка ти определено има проблем и има нужда от лекарска помощ и психолог трябвало е просто да те си развика едно хубаво и да те накаже за седмица като например те лиши от нещо любимо я от смартфона, я от таблета, я от марковите дрешки. Но и ти не си по - малко виновна, ако не ти е обръщала внимание и си и се дразнила просто е трябвало или да отидеш в другата стая или да си сложиш едни слушалки в ушите. А ти какво си направила нарекла си я пачавра и това е преляло чашата на търпението. Каквато и да е тя ти е майка и ти нямаш право да я обиждаш по този начин! Не казваш дали и преди ти е посягала друг път. Ако имах малко повече информация щях да ти дам по - адекватен съвет. Ако е само този случай единственото което трябва да направиш е да поговориш с майка си и да извините взаимно една на друга. Но ако е имало и други случаи, в които да ти посяга те съветвам да се обърнеш към някого за помощ или към класен ръководител, или към психолог или към Закрила на детето.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9afc0d9757
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изрод... е майка ти

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e303902664
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И двете сте сгрешили. От една страна, ти не трябва да говориш по този начин на майка ти, но и тя не трябва да те бие. На 13 години да се извиниш, не значи че ще стъпчеш егото, а значи че имаш достатъчно дпстойнство да се извиниш и да осъзнаеш грешката си. Моето мнение е че ти трябва да се извиниш, не смятам че майка ти е толкова лоша, че след като и се извиниш, да не се извини и тя. Просто говори с нея на нормален и спокоен тон, ние с моята майка постоянно се караме също. При мен обаче е различно, на 18 съм работя имам си мой апартамент, когато не ми изнася си хващам чантата и си отивам в къщи, стоя си така два дена най -много и се извиняваме една на друга. Извини се, кажи че и двете сте направили грешки и го оставете зад себе си. И мен баща ми ме биеше много бях синия, устната ми е разцепена на 3 места , биеше мен сестра ми и майка ми. Но той си беше алкохолик, беше на рехабилитации, всичко сега е наред. Надявам се да се сдобрите! Късмет, късмет и пак късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 013a3481ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами, глупаво си направила, заради един разговор да си навлечеш сама тоягите върху главата. Какво толкова интересно е имало по телевизията, че да не направиш един малък компромис да я изтърпиш замалко, пък и да си запушиш ушите:не си струваше за това да те пребива.
От друга страна, и ти си си права, защото тя много добре те е чула (предполагам) още първият път, когато си я предупредила, но тя просто се прави на интересна, като се прави, че не те чува и не ти обръща внимание, за да могат нейните атаки да надделеят над твоите, и оттам нататък ти си се принудила да... Отскубнеш телефона й право от ръцете й, и ето виж-станала белята. Но като се има напредвид, че е системен пияница и неграмотна и необразована, няма нищо чудно в това. Тел. Агенция Закрила на детето:02 933 9050

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 28005a82f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ей, малката, и двете имате вина! Да майка ти изобщо няма право да те бие, но коя си ти да и взимаш телефона и да я наричаш с обидни епитети, а? ! Като я видиш веднага и се извини, защото си постъпила отвратително!!! Каквато и да е, жената ти е майка и те е отгледала и най-малкото заради това и дължиш някакво елементарно уважение! На 34 съм и отдавна не завися от нашите, но знаеш и аз какви шамари ще отнеса ако си позволя такова отношение спрямо майка си? И при това ще си е напълно заслужено! Друг е въпросът, че аз уважавам родителите си и през ум няма да ми мине да се държа така. Нито пък съм го правила когато съм била колкото теб. Явно много са те разглезили и си решила, че можеш да командваш майка си както си искаш, така че колкото и да съм против насилието, в твоя случай май съвсем заслужено си го отнесла. Така, че замисли се добре за себе си и за поведението си и върви да се извиниш! И друг път да не се повтаря!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 11452f3a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Нямаш право да се саморазправяш с майка ти, да и взимаш телефона, докато говори и така да я злепоставяш пред приятелката и, още по-малко да я обиждаш!!! Каква си ти, че да си позволяваш тези неща спрямо жената, която те е родила и те гледа! Изпуснала си е нервите, което е жалко, но виновната си ти! Извини и се, сигурна съм, че и тя вече съжалява и ще се сдобрите..

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2f0f043fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
направо ми е жал за теб. Ще ти кажа само едно нещо с което приключвам - пожелавам ти да имаш дъщеря която да се държи с теб - така както ти се държиш с майка ти.
Ти си ужасно дете. промени си държанието - все още не е късно, но сега е последния ти шанс.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c5fd899751
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   АВТОРКА

Е, хора, хора, не искам закрила над детето разбира се ! Думата изречена от мен е била от гняв, всъщност тя ми се извини но не дойде да ми го каже в очите а просто когато се прибирах от училище тя беше сготвила любимото ми ястие и беше изчистила стаята ми безупречно! Тогава разбрах, че тя ми се извинява, между другото имаше един коментар дали ме е била .. ами да, посяга ми, но от дете съм свикнала, за мен това е метод на възпитание спрямо родителите ми .. а и честно казано вече спирам майка ми като ми посяга и даже го приемам като шега... а имаше и още един коментар който гласеше че не съм възпитана добре и много разглезена .. иска да кажа че родителите ми може да не са ми дали друго, но няма как да им се отблагодаря за възпитанието което съм получила от тях... да, съгласна съм че са ми посягали, викали, не са ме наказвали, но дори аз проумявам поведението си към отношение на възпитание си .. и не казвам че майка ми е проста, да тя не е родом от София но от 17 години все пак живее там /от София сме/ ..но не смятам и няма да си променя мнението че съм права, защото много добре знам че съм така .. все пак съм по-властна :D

а да това е от авторката

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 786518e7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Пф, и аз съм на 13, ама ако бях на мястото на майка ти, иаз щях да те набия. Историята ти само показва колко неблагодарна, глупава, наивна и елементарна си. Яко те тресе хормона според мен. Първо се научи да уважаваш майка си, а после, когато станеш на нейната възраст и разбереш какво е да имаш такива неблагодарни деца, тогава вече можеш да я критикуваш!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1483a6edb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какво ти его, мила? Случят е типичен за оплакване в служба Закрила на детето. Майка ти, баща ти, който и да се грижи за теб в никакъв случай няма право да се отнася с теб така, да не говорим да те удря, това че има право да те заличи дамо защото те е родила е просто абсурдно. Щом те е родила е ДЛЪЖНА да се грижи за теб и да те уважава, да не те тормози по никакъв начин, та ти си просто дете... Каза ли на баща ти за това. Ако не той, ти или някой друг непременно трябва да подаде оплакване в Социланите, по-конкретно Служба Закрила на детето. А оттам хубаво би трябвало да й пояснят какви права има и какви не.
Това, че се е грижила за теб и уж си е отделяла залъка от устата (да не вярваш) не й дава право да се отнася с теб като пълна олигофренка. Нейното поведение е противозаконно!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1483a6edb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Попрочетох коментарите до 11 вкл. другите не са излезли и съм удивена!!! Как може да ви мине дори през акъла да оправдавате майката? Всеки родител е длъжен да уважава детето си, ако иска да получи уважение. Майката не е ли могла да говори по-тихо или да се премести в друго помещение да си чеше езика? РОДИТЕЛИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА НЕ ДРАЗНЯТ ДЕЦАТА СИ - пише го и в Библията наред с това, че децата са длъжни да уважават родителите си. И каквото и да е направило детето, особено пък в случая, не е заслужило такъв жесток побой - затова, че ОСНОВАТЕЛНО е попречило на простачката да си бъбри по телефона с дружка. И да: детето има право да избере кой родител по му харесва - избрало е по-умния и кадърния в случая, а не простата неврастеничка.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c5fd899751
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   АВТОРКА:

Прочетох всички коментари, НО не искам това да става повод за обида към майка ми! Тя с нищо не го е заслужила! Искам да кажа, че тя не ме е пребила или убила. Тя просто ме удари няколко пъти. Да - това за мен не е нормално или за някои, които никога не са им посягали - хора обидих майка си с думи, които не искам отново да изричам тук. Тогава баща ми го нямаше! Той знае за случилото се, не е съгласен със случката и заради това се изпокараха с майка ми, но аз самата осъзнавам, че съм сгрешила. Да - в пубертета съм и те трябва да ме разберат, но.... Тя не ме тормози!!!! Напротив - дава ми пълна свобода и прави всичко за да се чувствам добре. Това е майка ми, в гнева си съм я обидила, но не искам някой да ме съжалява.. мразя това.. или да ми говори за закрила на детето.. чувствам се много добре.. поисках само мнение дали съм постъпила правилно

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker