Страх от контролни,училище и т.н. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124198)
 Любов и изневяра (30576)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Страх от контролни,училище и т.н.
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 3499 пъти
Здравейте! Страх ме е от контролните и тестовете в училище. Всяка седмица правим поне по 3-4 теста. Уча доста задълбочено, знам си материала, но щом ми дадат листа с контролното забравям всичко, заболява ме стомаха и главата, изтръпвам и почвам да се треса. Гриза си ноктите, също. Случвало ми се е-преди тест да се разплаквам и след теста също. Не съм малка от сорта на първи-втори клас, че да плача ама... Често забравям елементарни неща и от целия този страх накрая изкарвам гадни оценки. Ако същия този тест си го направя без да знам че е тест ще имам отличен, но... Не знам какво да правя. Помощ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6b298aa2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   При мен ситуацията беше подобна, до 10 клас. Сега съм 11 и все още се притеснявам, но само до там. Всичко това влияе на концентрацията ти, а понякога както и ти казваш забравяш и най - елементарното. Напълно те разбирам.
За съвет ще ти кажа следното: независимо дали си 5 или 7 клас и ти предстоят матури или си по-голяма притеснението го има, затова избери един предмет по който имаш добри задоволяващи теб оценки, например имаш 6, 6 и сега ще правиш контролна. Дори и да изкараш 5 или 4 оценката няма да е фатална затова можеш да приложиш моят метод, който аз прилагам и помага доста. Кажи едва ли не, че не ти пука, но не изцяло естествено, а само за да се успокош, и ще знаеш, че с една оценка няма да се свърши света, пишейки това имам в предвид, значението на оценките и то особенно при някой по специални учители. Направи контролната както си знаеш и прилагайки всеки път по малко апатия, те уверявам, че ще започнеш да се чувстваш по уверена и няма да трепериш и плачеш.
Много ще се радвам ако след време ми кажеш дали съвета ми е помогнал поне малко, ще следя историята ти.
РРР

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d5534c7b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Проблемът е в теб, перфекционист си.
Аз също бях вманячен на тема оценки, ред и дисциплина. Лишавах се от сън, хранения, дори от тоалетна само и само, за да уча и да имам високи оценки. Но в един момент осъзна, че училището е само част от живота, а не същинският живот. Човек трябва да се стреми към знания, а не просто цифри. Трябва да умее да организира и борави с информация, а не механично да приема/ предава - т. нар. зубрене.
Преди 2год. средният ми успех беше 6. 00, сега е 4 и нещо, нямам представа колко точно, не съм си правил труда да смятам.

Оценките не са гаранция за абсолютно нищо! Нито за знания, нито за соц. статус, нито за финансово положение. Те само подхранват болните ни амбиции.

Нядявам се да откриеш смисъл в думите ми.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c9011098cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Мисля притеснението за нормално. Въпреки, че при теб е по - тежко.
Аз изпитвах лек страх дори да излизам.
Но си казвам - притеснявам се, нормално е, ще мине. Аз съм с теб (казвам го на себе си). Нали предният път се оправихме, или нали учих, знам материала, ще се справя. И тогава сърцето ми намалява биенето си и се поуспокоявам, а като съм по - спокоен, действам и по - уверено и резултатите са по - високи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 14cae2a9c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така кажат ли, че ще имаме контролна веднага се притеснявам. Всичко си уча вкъщи, но когато ми даде листа и мен ме заболявама стомаха и забравям всичко. Ужасно е!!!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: da253a68e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравейте. Отиди и се консултирай с лекар-невролог, може да опиташ да пиеш билковите таблетките и сиропа "Ментат" на фирмата хималая, те са за стрес, памет и концетрация, но не мога да кажа как на теб ще подействат. За тези неща е хубаво да се консултираш с лекар, той може да ти препише нещо за преодоляване на стреса и повишаване на паметта и концентрацията.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 875adbd6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз съм така и погледнах този случай, защото и аз си уча по 24 часа ама изкарвам лоши оценки имам същите осещания като теб, но ако ще ти помогне ще съм с теб и ти стискам палци и днеска имахме 3 контролни и направо едва не заплаках

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 207038a38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Днес правихме 3 теста...мисля , че ако си си научил уроците няма за какво да се притесняваш , пишеш всичко набързо и готово , ако не ги знаеш просто нямаш шансове , без значение дали се притесняваш или не...според мен това са обичайните оправдания на човек който се опитва да наизусти всичко...уроците се разбират , те са все едно четеш книга , особено разказвателните...аз лично винаги свършвам пръв с всеки един тест , не виждам повод за притеснение при положение ,че знам всичко което трябва...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 24cad5ce78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма да те успокоя като ти кажа, че бях по същия начин дори и в университета- напрежение, притеснение, мозъкът ти блокира и забравяш как се казваш дори :D Но, трябва да започнеш да се бориш с това нещо. Излишно е да ти казвам, че всичко е само в главата ти, не ми помагаше като си го повтарях. Погледни нещата отстрани- виж всички други. Как другите могат да не се панират, да не би да са по-умни, по-можещи? Едва ли. Просто не отдават такова значение на нещата. Тук е цялата работа. Един тест/контролно, колкото и да е важен, не е на живот и смърт ;) Ти правиш каквото се иска от теб- учиш, след това вече каквото стане. Може да звучи глупаво и безотговорно, но всъщност, има смисъл в това. Давай го по-спокойно, по-лежерно. Няма непоправими неща. Всяка оценка може да се оправи, всеки тест да се реши- ако не този, то следващият! Недей още от сега да се тормозиш за такива неща, защото занапред ти предстоят много стресови ситуации, с които ще ти се налага да се справяш.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5ea8ecef61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Разковничето в цялата работа е да не ти пука, както са казали и преди мен. Оценките не представляват нищо. Важното е какво имаш в главата. Предполагам знаеш, че най-големите гении са били много зле в училище, не са издържавали изпити. Училището може да те образова, но може и да ограничи светогледа ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker