Нормална ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нормална ли съм?
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2760 пъти
Здравейте... аз съм момиче на 16г.
В днешно време няма човек, който да не качва снимки във facebook, да не се тагва или да не поства разни тъпотии. Всички слушат чалга и си падат по Андрея, Азис, Фики и т.н. Сега рядко се среща 15/16 годишен, който да е девствен. Всички се натискат с когото им падне. Освен мен. Аз не качвам никъде снимки, не се тагвам и такива неща, предпочитам хората да не знаят много за мен. Не си падам по чалга, повече харесвам k-pop, което е доста странно за моите фр. Нямала съм гадже, не съм се целувала, не си падам по излизането и мисля, че това да се натискаш и да спиш с всеки срещнал е доста тъпо. Предпочитам да съм в сянка отколкото в центъра на събитията и ми е доста по приятно когато съм сама в къщи, от колкото с който и да било друг. Много съм забавна и съм доста шантава, и приятелите ми доста ме харесват така ;D. Жалкото е, че ако не си известен във facebook и не си падаш по чалгата не те смятат за човек. Въпросът ми е... нормално ли е да съм такава?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: b2a52b2918
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си нормална, другите не са.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d7b30d0be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абсолютно нормална си! Ако всички бяхме чалга фенове, качващи непрекъснато снимки във Фейса щеше да е ужасно скучно! Така, че ти не само си нормална, но и си различна, което е много ценно. Продължавай да бъдеш такава каквато си!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1cd25e5319
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За мен даже повече от нормална - свястна и стойностна, но зависи от гледната точка. Не може всички да са добри или всички да са лоши. Има крайности, има и на различни места между крайностите. Специално за тийнейджърите повечето се влияят от чувството да се правиш на интереснен в компанията, чрез демонстрация на бунтарство срещу разумното и правилното. Въпросът е дали си струва да да бъдеш оценена от хора с примитивен манталитет и съмнително мозъчно съдържание, вместо от хора с богат мироглед. Едиственият проблем е, че последните са рядкост всред връстниците ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 84aa6a8d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нормална си! Нямаш проблеми дори си мисля че си мисля че понякога и на мен ми е по-приятно вкъщи със сестра ми отколкото навън с фр-тата. Не че не се разбираме те дори са ми КАТО СЕСТРИ но просто не си падам по разходките и ако трябва да ходя някъде претпочитам то да е с кола. Опа стана тема за мен. Сори. Успокой се добре си си ;) :) :D

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 98a664772b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбирасе! всеки си има вкус и аз съм така падам си малко кифла но не прекалявам харесвам дед метъла. Бъди себе си и не се влияй от другите

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d392771296
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Олеее имам си двоиниче :3 Мила, напълно нормална си. По-скоро те не са нормални. За тях може да си скучна, като не се натискаш с който ти види окото или не слушаш мазни чалгии и т. н, но за хората като мен и теб си едно прекрасно момиче с невероятен вкус и характер. Тей че шпоки :3 Радвам се, че все още има 16 годишни с глава на рамене и най-важното, че я използват ;дд By the way Кои/Коя ти е любимата к-поп група? ^^

-Натсу

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ab1296d07a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нищо ти няма, по-скоро ти си си нормална, а другите не са. :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 787747ef95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Спокойно нормална си. Аз съм на 26 години. Не слушам чалга (винаги съм бил почитател предимно на рок, дъбстеп и др. ). И аз като теб не обичам да съм център на внимание. Предпочитам да съм в сянка - както ти каза. Обичам да седя в къщи, не обичам дискотеки и глупости. До сега съм имал само една приятелка, с която имах сериозна връзка близо 3 години. Вече не сме заедно, но това е тема за която не искам да говоря. Просто го казвам за да си дадеш сметка, че не всички момчета сме бройкаджии и спим с всяка срещната. Радвай се че нормална - такива като нас вече сме рядка "порода" - уникална си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c9918d32ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да, нормално е. Всъщност си познат стереотип - отдалечената, шашавата, интровертната. Нищо ново. Това, че преувеличаваш и твърдиш, че не те смятат за човек ако не го правиш, е просто грешно.

Звучиш почти обидена на връстниците си. Ако ти се подиграват за нещо, то не е заради фейсбук. Най-вероятно е заради държанието ти или нещо във външния ти вид.

Само няколко съвета:
- мислиш, че отдалечеността ти те прави уникална. Не е така, има много такива хора.

- дори ако в момента не го правиш, с времето ще започнеш да гледаш отгоре на връстниците си, защото те са такива, а ти не си. Отсега знай, че този начин на мислене ще ти изиграе лош номер.

- от историята ти личи, че обичаш да правиш прибързани изводи. Дори и да не го признаеш, смяташ себе си за по-умна от останалите, защото ти си сега си "осъзнала" нещо, което те не са, как секс с онзи бил тъп например. Тази отдалеченост и този път на разсъждение е вреден, защото е напълно вероятно след време да развиеш арогантност и да продължиш да съдиш хората, само защото не одобряваш някое поведение. Точно това ще ти изиграе много лоша шега - има много интелигентни хора по света, много по-умни от тебе, които въпреки това се държат като дегенерати.

Накрая, остави ги тях намира. Не са ти групата явно. Дали натискането е добро или зле, техен проблем. Гледай себе си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a46cd23c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много добре знаеш отговора на този въпрос. ;)

Звучиш като свястно момиче с готин характер. Доста хора обичат K-Pop. Те първа ще се запознаваш с нови и нови. Това, че не излизаш с всеки срещнат е хубаво. Когато ти дойде времето ще си намериш и приятел. Да, чу ме - ще си намериш приятел колкото и шантаво да ти се струва. Не си единствената в този свят със същите "проблеми". Просто не си в правилната компания. А някой ден ще попаднеш в нея. :)

Поздрави!

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 524abea481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   да, нормално е. Такива хора като теб са много рядко срещани и трябва да се гордееш, че не си като другите. Аз също съм като теб с разликата, че съм на 18 и слушам друга музика, различна от K-pop, но и това също харесвам :д напълно нормална си и това, че другите отхвърлят различното не трябва да те притеснява. Да, повечето едва ли не смятат, че като не слушаш чалга и като си девствен на 14 не си човек, но по-добре да не се държиш като простак и да си знаеш границите. Съвета ми е да не ти пука и да си горда със себе си, защото в живота не се знае те как ще се наредят и дали няма да им се върне за това им държание. Не на навсякъде ще им търпят простотията, така че по-добре да се държиш на ниво.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 71580e3761
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе, мен пък ми е много чудно, какво точно те прави ненормална? За по-специална ли се взимаш? Дори не се различаваш от останалите кой знае колко, едната част са тези, които ти описа, другата са като тебе, в сянката, смятащи се за специални и супер различни. Ми не сте. Просто сте две отделни маси.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6d058cab2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   1. Еми ще си стойш девствена и сама ако не си намериш някой. А как да го намериш... все трябва от някъде.

2. Това за толкова привързаните тийнове с тези социални мрежи наистина си е малко тъжна история. Има толкова много по - стойностни занимания, но това е друга тема.

3. Не е идеята да спиш с всеки срещнат, а да спиш с 1 човек - навсякъде ^^ ако ме разбираш.

4. Изключително си забавна като гледам така.

5. Нормална си, има много като тебе - не си уникална.

А сега си направи една регистрация в facebook, качи някоя друга снимка и живей в 21век. Ерата на технологията и комуникацията. Радвай се, че ги има тези неща, защото преди 50-100г. нищо такова е нямало. Използвай ги по предназначние, а не голи снимки и тагвания насам - натам.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a2d43a5dee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз съм така, но слушам метъл и съм по-голяма от теб. И аз предпочитам да не съм в центъра на вниманието. Да не ти пука какъв е общоприетия идеал. Това е глупаво. Всеки може да си прави каквото желае. А това с чалгата ми иде да повърна само като ги видя налягали и заринати в салфетки и да не говорим какво правят в тоалетните. Гнусна работа. Така че, бъди каквато си и да не ти дреме какво мислят другите. Напълно нормална си, да, както и още много хора.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: bc75f9b795
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Без да се обиждаш, външният вид донякъде определя характера на човек. Знам момичета, които нямат хубав външен вид и затова имат много ниско самочувствие, въпреки че са интелигентни и дори забавни. В твоя случай може да е нещо подобно. Но ако имаш хубав външен вид - лице, тяло и т. н., и въпреки това си човека, който описваш, че си, а не някаква въздухарка под налягане, поздравления! Та въпросът ми е как оценяваш външния си вид? Товам оже да звучи повърхностно за някого, но външната красота е също толкова важна, колкото и вътрешната.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d60b49af25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей, пише ти една нормална като теб. Всичко което си написала важи и за мен на 99%, разлика аз изобщо не слушам и не обичам да слушам музика, но както и да е. За всичко друго си права и ще ти кажа, че по скоро е нормално да смяташ за нормално, че си нормална(стана интересно изречение, но си е точно така). Та към това което искам да кажа. В "извратеното" общество, в което живеем се смята за нормално всичко онова, което прави масата от обществото. Та значи щом всички са прости, така наричам всички слушащи чалга, това трябва да е нормално ли???
Наречи ме консервативна, или каквато и да било, но аз все още съм от нормалните, НОРМАЛНИТЕ които са културни, които имат възпитани ценности и морал, които обичат и уважават себе си, семейството си и родината си.
Да аз съм нормална, но в онзи смисъл, който трябва да бъде, а не онзи измененият.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 99ad8a7fbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз съм момче 9ти клас нямам фейсбук и не съм имал и не харвсвам чалга, но излизам, ощувам с хора, тренирам, слушам си рок имам си не много но верни приятели за сравнение с всичките ми познати.
K-pop wtf сериозно ли тва е тъпо! Мазни жълтури

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5134d03a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз съм момче и се чувствам по същия начин като теб. Нормална си ТИ, а тези другите за които говориш - те са ненормални, но не го осъзнават. На тях акъла им стига само колкото да се напият и да се изчукат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8f2174f396
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Разбирам те напълно. Аз съм в абсолютно същата ситуация като теб. Когато прочетох историята ти, се припознах в нея. Описваш моя живот от началото до края. Така че, не се притеснявай дори и да не е нормално ще си бъдем ненормални заедно!! :D :D :D

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7bd030572e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Да сипер си си най-добре аз съм същатата, но на 15 просто си различна и ртова много добре трябва да се влиаеш само от твоето мнение а не друготе и аз не съм се целувалаа с никой но е добре да си различна и да те запомнят с това че си разлучна е не като другите

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2a3858f429
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Само едно ще ти кажа. Фейсбук звездите в гимназията няма са са звезди и в живота. Ще завършат и ще се шокират, че работодателя им не се интересува от броя лайкове които събират. Да нормална си, те също са нормални. Всеки прави своя избор и решава какъв иска да е. Радвай се на живота и не ги мисли след години може даже да им се смееш като видиш в какво може да се превърнат.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 98dc3851f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Какво целиш с тези писания? Ръкопляскания? Комплименти? На мен такива истории ме карат да си мисля, че написалият само си търси внимание. Извинявам се, ако греша. Няма такова нещо като да си "нормален". Това понятие е измислено само за да може една част от хората да се чувстват "не на място" поради различни причини, по които другата част да получи някаква изгода. Това какво хората казват, слушат, правят толкова ли е важно за теб и толкова ли силно ти пречи? Нито ти си повече от тях, нито те са повече от теб. НИКОЙ не те кара и насилва да се качваш във Фейсбук, да правиш секс или да ходиш по дискотеки. Лесно е да съдиш и да гледаш хората с лоши очи от далеч, да определяш стойността на цялото им съществуване от дадените им постъпки без да знаеш какво се крие отвътре. Ти правиш това и те ти отвръщат със същото. Живей си живота, прави това, което харесваш и не се опитвай да си създаваш проблеми, които нямаш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a8471df7fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Няма нормално/ненормално, такава си и точка! Какво те интересува дали е нормално, след като очевидно не искаш да бъдеш като другите и да следваш техния стереотип на поведение. Гледай да се запазиш такава! И не говоря за това, че не слушаш чалга или не спиш с когото ти падне, а за това, че знаеш каква НЕ искаш да бъдеш, че имаш принципи и ценности, които следваш. Имаш някакво мнение, разбиране за хората около теб, за света в днешно време, което те прави разумна, мислеща и истинска. Трудно е за млад човек, а и за когото и да е, да устои на напрежението от обществото, което го кара да се впише, за да бъде харесван, за да се чувства пълноценен. Не поставяй никога под въпрос това, което си! Не се съмнявай в себе си, само защото може би понякога ти се струва, че не си в категория "нормални", спрямо връстниците си. В крайна сметка, днес е нормално едно, а утре друго. Не можеш винаги да се вписваш, а и не трябва. Стига да си естествена, приятелски настроена и да не вредиш на никого с поведението си, можеш да се интересуваш от каквото си поискаш и да правиш, каквото намериш за добре. Казваш, че приятелите ти те харесват- чудесно! Но дори и да не беше така, винаги можеш да намериш общ език с хората, да потърсиш приятели със сходни до твоите интереси и разбирания.
И без да коментирам поведението на днешните младежи, липсата на всякакво съдържание в начина, по който се държат, говорят, живеят, ще ти кажа най-важното и най-елементарното нещо, което е елементарно: Това, че всички правят дадено нещо или се държат по определен начин, далеч не е означава, че това е правилно или хубаво. Желая ти късмет и дано никога не правиш компромис със себе си.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3f0aa6ec6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Разбира се, че си нормална! Просто бъди себе си.
Хората са различни и ако приятелите ти те приемат такава значи нямаш проблем.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b6353e6bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Нормално е и аз съм така но съм момче,
няма за какво да се тревожиш.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 242305e700
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   И ние какво...да ти опънем червен килим, защото не слушаш чалга и не качваш снимки ли? :D

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9fccf26643
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Нормално ли е да си нормална? Напълно нормално!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4601d83292
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   има два варианта при първи тежко ти а при втория ти предлагам поне да пробваш веднъж с някой като мен примерно https://www. facebook. com/george. turcheliev. и така първият вариант е да си грозна като смъртта и това да ти е комплекс а другия вариант е да си симпатична и притеснителна в този случай пиши ми няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 973fc54912
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Омг човек и аз не качвам никви снимки във фб, мн от фр са ми казвали да кача някоя, но аз не искам, щот нямам такова самочувствие като другите и не се определям за красива, макар че доста пъти са ми го казвали... Напълно си си нормална..

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e5c245e0cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Повече от нормална си, ако питаш мен. Аз също слушам к-поп, страхотни парчета има. Да, слушам и Андреа и Фики, от време на време, когато ми се дослуша. Звучиш като наистина готино момиче, няма нужда да бъдеш като останалите. За мен не е нормално да си на 15, да се натискаш с който ти падне, да пиянстваш, да се друсаш и т. н. Когато бях на 15/16 (сега съм почти на 24) бях повече като теб, но тогава пък фейсбук не беше изобщо популярен в България и бяхме все още като деца. Сега нещата са тотално различни. Продължавай все така!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a07edb91fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Не си сама! :Д Това е положението, не може всички да са еднакви. Живей си както ти харесва и не се кахъри, че не си като повечето:) Всеки харесва различни неща, по различен начин се забавлява:) Аз съм така.. същата като теб и на хората им се струва смешен този начин на живот.. тоест сме по-затворени, но ти си си ТИ :)
Поздрави от една 17 годишна русенка :))... и не се притеснявай.. напротив ГОРДЕЙ СЕ! :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f8c712a8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   От авторката:
#6 любимата ми е BTS, а на теб?
#12 не се мисля за по специална.
#18 K-popa си е супер и това изречение е доста расистко, но всеки си има мнение.
#23/#27 нито искам да ми опъвате килим нито нищо, не съм някоя глупачка, която търси внимание в мрежата.
#30 не съм грозна като смърта, мн момчета са ми казвали, че съм красива, а пък и да съм какво, човек не се определя от външния вид, важно е какъв е одвътре.
И благодаря на всички за милите коментари... :D

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 10dd47143e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Малко ми е късен коментара, но нищо. Ах, разбирам те. А най-мразя, когато си отворя инстаграма(понеже там следвам фен акаунти, свързани с kpop и предимно BTS :D) ии все има някой около мене дето да изтърси "пак с тия твойте китайци" и подобни такива.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 7b37129c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Аз съм същата! Споко съвсем нормална си;)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2ed543538c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Споко, нормална си си. И аз съм така.

 
  ...

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 2771a2c90b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   И аз съм така.Спокойно.(момче на 16)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker