Живея в лъжа, близките ми живеят в лъжа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Живея в лъжа, близките ми живеят в лъжа
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1737 пъти
Здравейте! Понеже няма как да кажа на никого за моите лични проблеми, реших да ги споделя в социалната мрежа... Дори звучи глупаво. Но глупавите ми изказвания не са темата, поради която реших да пиша тук.
На 12 години съм.. Но преди да си изсмеете и да си помислите " Поредният отчаян от живота пубер, ха-ха-ха " е хубаво да прочетете това.
Омръзна ми да мамя любимите си хора, да тъпча върху доверието им и да наблюдавам как ги губя малко по малко..
Когато съм се родила, баща ми е изоставил мен и майка ми. Две години по-късно той умира. А тя вече е намерила нов човек, който е обичала, но сега твърди че аз съм виновна, че го е срещнала, аз съм била причината да остане при тази цитирам " Дебела свиня "... Аз знам, че не съм отговорна за решенията ѝ, но това е друга тема. Аз и родителите на този човек, ще го наричам Н, станахме много близки. Не са ми баба и дядо по биологичен път, но аз ги чувствам такива. Обичам ги, като майка и баща, защото на практика са ми такива, преди 3 години, когато моята сестра се роди, се изнесох при тях, защото да слушам непрекъснатите спорове на майка ми и Н, да ги гледам как се удрят взаимно, не ми влияе добре. Преди 1 година всичко се промени... Майка ми ми разкри, че имала любовник от 2 години. В първият момент се почувствах не в реалността.. С времето, тя започна да ми разказва как с него сме щели да живеем в охолство, като истинско семейство.. Въпроса е там, че на мен тези приказки не ми се струват реални.. Така де, досега винаги сме били " хора втора употреба ", както тя се изрази.. Казваше ми да пазя това в тайна от Н и родителите му... Но не е лесно да живея при тях и да пазя такива тайни. Дядо ми постоянно говори как той и баба са щели да умрът, а апартамента и къщата на село са щели да се препишат на мен.... Дори докато пиша това изречение от очите ми покапаха сълзи. Не искам това да се случва, иска ми се поне за момент да си представя, че не мамя никого... Поне за момент хаосът в съзнанието ми да притихне. Трябва да съм за пример на сестра ми, но... Аз лъжа, наранявам... Що за пример съм?? Моля ви, давайте някакви съвети....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2d2aead107
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не се самообвинявай, ти нямаш вина за нищо. Възрастните са(сме) така... интриги, лъжи...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 588f984e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Твоето е истински проблем. Аз очаквах да прочета няква глупост от сорта на, , приятеля ми не ми пише" или, , не ми дават достатъчно пари за кафе". За жалост ти имаш проблеми от ранна възраст. Обвинявам майка ти само за 1 че обвинява теб за всичко въпреки, че не си виновна. А за това че иска да намери любовта отново е добре. За съжаление не мога да ти помогна. Надявам се да се оправиш. Аз съм на 13 и ти съчуствам. Ще следя историята ти.
П. П. Късмет и съжалявам за правописните грешки.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 36bb002fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не виждам за какво се притесняваш. Никого не лъжеш, просто постъпваш коректно, като не разгласяваш фантазиите (тайните) на майка си. Дори да има любовник, това си е нейна работа, не е трябвало да казва даже и на теб, а щом е от 3 години, и още не са се събрали с любовника, значи нищо сериозно няма да излезе.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 15d05a2d0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката до номер 4:
Проблемът ми не е в това, че си има любовник. Както ти каза, това си е нейна работа. Но скоро е и моя. Спестих доста подробности в разказа, а една от тях е фактът, че досега не ми е казала за него, защото не е знаела как ще го приема на крехката възраст от 9г.... Досега тя и той са спестявали за жилище, в началото на тази пролет започна и строенето му ( къща )... Скоро ще трябва тя да съобщи на Н и родителите му, че тя и АЗ се разделяме с тях... Тя е моя майка, аз обичам нея както тя обича мен. Каза ми, че сестра ми остава с Н и родителите му, а аз при нея и любовникът ѝ... Няма да има нужда от съдебен процес, тъй като тя и Н не са женени. Имам желанието да изкажа мение, не искам нищо от това се случва. Не искам семейството ни да е разпокъсано. Но аз не знам какво да ѝ кажа, защото не съм сигурна в решението си, а то може са коства много неща. Дали да остана при Н и родитвлите му, защото ги обичам много и да нараня нея, тъй като тя ги ненавижда... Или да отида при нея и любовникът ѝ, наранявайки тях, защото те ми имат много повече доверие на мен отколкото на нея и не го очакват от мен... Това ми е проблемът...

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 6d91479638
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Няма нищо по-страшно от това на едно дете да му се набива в главата неща от рода "ти си виновно", "ти си причината", "ти не струваш", "ако теб те нямаше", "ако ти не беше"... Твоята самооценка вече не е реална и много трудно би се променила, защото ти отдавна си повярвала на тези думи. Не знам що за родител би причинил подобно нещо на детето си. Но силно вярвам, че ти си един изключително интелигентен човек за възрастта си и искам да знаеш, че ти нямаш вина за абсолютно нищо, спри да се самообвиняваш, нито си излъгала някой, нито си измамила.
Задай си въпросите:
От теб какво зависи?
Какво ще промениш, ако го направиш?
Ще се почувстваш ли по-добре?
Опитай се да отговориш на тези въпроси и постъпи както мислиш, че е правилно, и пак казвам, ти нямаш вина за нищо.
И вярвай на родителите на Н, защото те видимо държат на теб.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: e66c6a2c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти наистина ли си на 12 или, ако си на толкова поздравления за написаното. Това което ти е казала майка ти, наистина е добре да не го казваш на никого, бъди щастлива с баба и дядо, обичай ги и не мисли за други неща. Ако майка ти иска да отидеш да живееш и новият и мъж, кажи, че е по-добре да останеш при баба и дядо, сигурна съм, че и те те искат. Ако се налага, измъкни се с това, че е по-добре да мине малко време, училището ти е близко.... и т. н. все пак е важно да имаш стабилна семейна среда и да бъдеш отглеждана с много любов, каквато имаш в момента.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 026d36acc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   "Аз лъжа, наранявам...Що за пример съм??" До тук добре, прибави и "Комерсиална съм, на 12 години говоря за "преписване" на къщи и апартаменти..." И от какъв зор чужди хора ще ти приписват имоти, при положение, че имат син и биологична внучка? Я по-добре си гледай уроците и куклите, вместо да се месиш в отношенията между възрастните.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: f0b460a50e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мила, ти не си виновна за абсолютно нищо! Нито за поведението на майка си, нито за начина, по който е протекъл животът й, нито за мъжете, с които е или не е. Направо ме е гнус от такива хора, които обвиняват децата си за собствената си простотия и безотговорност. Не знам що за човек би пренесъл такова бреме на плещите на детето си, но явно такива родители има много, за мое огромно съжаление.
Изключително много ти съчувствам, че си живяла в такава вредна среда, че си видяла тези грозни сцени и скандали и най-вече, че майка ти е някакво жалко подобие на майка. Но не бива да се чувстваш виновна дори за частичка от нейните избори. Ако тези баба и дядо, за които говориш с толкова топли чувства, наистина те обичат и си те гледат като собствено внуче, значи и те не биха те обвинили за нищо от това, което може да се случи занапред. Всеки зрял човек, с капка мозък в главата, ще осъзнае, че едно дете не може да е причината за глупостите, които върши неговата майка. Това е просто безумно. Не се натоварвай с такива черни мисли. Обичай и уважавай баба си и дядо си, това се иска от теб. Не си мисли да им казваш истината за това, какви ги върши майка ти, защото не знаеш как ще се развият нещата. Тя е голям човек, нека да се оправя сама- да плете интриги, да върти любовници, каквото си иска. Дано един ден й дойде акълът.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 01ea0cb33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Миличка, ти си дете съответно нямаш никаква вина за грешките на майка си. Децата не бива да страдат заради чужди грешки най- вече заради тези на родителите! Не се чувствай виновна за нищо остави я майка ти прави каквото иска и не я слушай когато ти вменява вина ти НЕ си виновна за нищо. Радвай се на детството си бъди до хората които са те отгледали и до сестра ти! ж. 22

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: db56ff54b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   До номер осем от автрорката: Уроците ми не играят никаква роля тук, нито моите " кукли ". Не виждам да си ми дал някакъв адекватен съвет. Ако не се досещаш, дадох това с имотите за пример. Колкото и да съм комерсиална, проблемът ми съществува и философските изцепки не ми помагат с нищо. Не съм длъжна да си казвам и майчиното мляко само и само за да те накарам да си направиш друг извод, казала съм и каквото трябва. Мисли си каквото искаш ^^

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 99e613ed0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мила, аз живея само с майка ми, когато бях малка баща ми почина и мама си намери приятел след 4години. Искам да ти кажа, че и те се караха и той я е удрял, изживяла съм всичко това, тази болка и това мъчение, но най-накрая те се разделиха и аз съм по-щастлива от всичко. Първо къщата не може да се препише на теб без нотариус а и това е само материалност. Недей да казваш за това, което майка ти е казала , колкото и да си свикнала с тях не бива в никакъв случай да им казваш. Знам че сигурно е имало момент в който да се срамуваш, отвръщаваш или ядосваш на майка си, но само нея си имаш. Бъди дискретна и пази всичко това от ушите на Н или родителите му. Колкото и да ти е трудно да повярваш "Никой в този свят няма да ти даде нещо на готово, никой няма да те обича повече от майка ти и никой не е правил повече саможертви от нея за теб" . Вярвай й, обичай я и ямподкрепяй.
Момиче 16г.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 27df8f45c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей, аз съм на 13 и имам приятелка, която имаше подобен проблем. Беше много потисната, както и да е. "Понеже няма как да кажа на никого за моите лични проблеми", а пробвала ли си? Моят съвет е да споделиш с най-близките, с тези, които обичаш най-много или с някоя приятелка, ако те е страх или срам можеш да отидеш на психолог, който може да те посъветва какво да правиш в такива ситуации и ще се почувстваш по-добре. Дори, според мен, трябва да накараш някак и майка ти да дойде с теб, да поговорите спокойно ии да...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker