Защо ме наричат "Обратен"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо ме наричат "Обратен"?
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 2580 пъти
Здравейте, пише за първи път тук 16 годишно момче.
Та, аз съм от много малък град, в който всички по-изявени хора явно се знаят от всички.
Когато бях малък загубих баща си, от тогава майка ми имаше 2 връзки с различни мъже, но лично аз не мога да разбера самата нея. На няколко пъти съм влизал в конфликти с вторият и приятел, заради които не смеех да се прибера. Имам гадно заболяване, което ми пречи на много неща, които "нормалните" ми връстници правят; от малък съм смачкан като цяло.
Въпросът е, че в градът, от който съм на мода е да си някакъв фитнес маняк или пък чалга родолюбец - в противен случай си нищо.
Трябва ли 3/4 от хората, които виждам, не познавам, а виждам, да ме наричат "гей" само защото не съм като другите? Предпочитам да седя вкъщи и да свиря на китара пред това да ходя по купони, на които да се боцкам със спринцовки. Харесвам умни момичета, имал съм няколко приятелки и изобщо не харесвам момчета.. Защо като се опитам да кажа, че не съм гей всички започват с "никой не те пита"? Трябва ли всички да са толкова ужасни? Не че не съм им свикнал, де, напротив, забавлявам се с това колко са глупави. Факт е, че прекарвам достатъчно време в учене, изкарвам добри оценки и ако реша да не подскажа на някого на тестовете веднага започват да ми казват как никой не ме харесвал, обичайните работи. Ако решат да се избъзикат с мен, а аз реша да им отвърна, всички започват да ме нападат и става зверско клане за това кой ще ме обижда повече. Мълча си, търпя, не обиждам никого, макар че ми идва, имам си приятели, които ме разбират, но те не са в класната ми стая, училището и като цяло градът, в който съм. Не съм плакал пред тях, нито съм ги карал да ме мислят за женчо, веднъж дори един си позволи да говори малко повече за семейството ми и си изяде пердаха. Не знам има ли значение, но, нито съм пълничък, нито съм прекалено слаб, нормален съм си, дори по-нормален от другите - примерно не смятам за забавно оригването по време на час, или пък ми е забавен историческият хумор, а не това да слушам как някакъв се напил и опънал няква си по време на купон. Опитвал съм се да се впиша, но нищо хубаво. Когато казах за това на майка ми, тя не предложи дори местене в друго училище.. Помогнете, наистина, не знам какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: faece73f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обикновено когато интелигентен индивид попадне между простаци така става. Ти си знаеш, че си по-умен и свестен от тях, няма какво да ти обяснявам. Обаче не можеш да превъзпиташ никого, за съжаление. Спокойно, сега стискай зъби и си учи, като му дойде времето ще отидеш да учиш някъде в по-голям град, бори се за това. Там ще попаднеш в среда с по-отбрани хора и нещата ще се подобрят, ще оценят интелекта ти. Къде ти на чалгар ще му разбира шишарката от исторически хумор? !? Това според мен ще бъде единственото спасение, да учиш в университет по-нататък специалността, която те влече. Да видим какво ще кажат другите. И горе главата, супер си :)
Ж17

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 0ee53f7564
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото най-лесният начин за "приматите" да си вдигнат самочувствието е да унижат някой. Не ти е мястото в тая среда, но не знам какво да те посъветвам. Понякога в живота не можем да избираме обкръжението си и се налага да търпим разни кретени за някакъв период от време.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: f4290f7e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На 16 си, защо майка ти ще ти решава проблема.? Като не понасяш лекетата от сегашният си клас, просто се махаш и отиваш в друго училище. А щом си ученолюбив, ставаш частен ученик, учиш си в къщи, малко консултации с преподаватели от това училище и се явяваш на изпити за заверка на годината. Дори ако си по упорит, може и две години за една да вземеш. Възможностите са безброй, стига желание да има. Сега, с тези лигльовци от класа си, само нерви хабиш, но знай, с простащината не можеш да се бориш, просто я игнорираш. Търси си твоето интелектуално ниво, тези които те обиждат сега, утре ще са по жалки и от гейове, живота ще ги смачка, само наблюдавай!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8e2f7830bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля... мисля, че те разбирам. Момиче съм на 15. Също съм различна. (Да кажем, че косата ми е розова и имам пиърсинг на веждата). Никога не съм имала много приятели, за жалост не съм и имала верни приятели.. идват и си отиват. Наричали са ме как ли не. Понеже се занимавам с фитнес и мисля, че горе-долу ми се получава (не съм кльощава и не нренирам, за да отслабна, а напротив за стягане и мускулна маса) са ме наричали анорексичка.. емо... самоубийца и как ли оше не. Просто не им се връзвай. Бъди себе си някой ден ще намериш някой като мен, с който ще се разбирате. :)
burnyoursoul

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 2520e58ed7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   При мен беше същото, от пети до седми клас беше пълно с подигравки, гей, педал, кретен... все още не проумявам с какво съм се различавал, освен с това, че не обръщах внимание на повечето хора... просто ми бяха твърде детински и глупави, но се преместих в друго училище, най-елитното/от малък град съм/ и все още не мога да повярвам, че улучих най-добрия клас, при най-интелигенти/не сме първи по успех, но пък според мен това не е изобщо важно/ и нормални ученици... такива подигравки не съществуват, за годините в които уча тук все още не съм чул нито една обида към някой... просто се премести, намери си няколко приятеля и не обръщай внимание на останалите, разбира се все ще се намери кой да ти развали настроението, но в днешния пропаднал свят е "нормално"...

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7a59ef61db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Малкия град- пълна идилия. Селския гугъл по пейките, магазинерките, които се вживяват, когато те обслужват и турбо газарите с лъскавите таралясници и надутата чалгия.

Тези хора не могат да ти кажат кой си.
Не си мълчи - това са отминали добродетели. Реагирай рязко и не им давай да ти казват какъв си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: d07de2f56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Когато бях на твоите години и мен са ме наричали обратен, заради гласа ми. Притеснявах се за това, говорех с кого ли не и с всеки ден ме защитаваха и взимаха моя страна.


Не те познавам, но те разбирам. Преживял съм го същото, но ето аз завърших - сега съм на 23 и всичко е наред.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 747f8ad4fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Вероятно те, те виждат като слабохарктерен и това ги дразни.
Запиши нещо като джудо или бокс.
Не използвай думи като - красиво, замени го с - готино, яко.
Не се страхувай да се сбиеш.
Посети някоя кръчма. Поръчай халба бира.
Излез на някоя хард дискотека - като метъл, рап.

Макар, че твоите "приятелчета" - са пълни п - ли щом ходят по - чалга дискотеки. Обличат ли паетки а? - Смешници.

Има нещо и аз го усетих, когато реших да навляза в хард светът.
Нещо което като видиш, някой с ниско самочувствие и ти е трудно да го понясяш. Не можеш да търпиш някой да се оплаква, особено пък да хленчи. Когато си хард, трудно понясаш слабостта.
Хората подобно сме подобни на вълците. Колкото си по алфа толкова повече те слушат. Какво обаче се случва със слабите индивиди - ми всеки му се нахвърля, и даже могат и да го разкъсат.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9a78af1ae3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Търпиш още малко и като станеш на 18 и завършиш веднага се изнасяш от това забутано градче. В големите градове все пак има повече нормални хора, пък и ако те приемат да учиш някъде ще си с хора със сходни интереси (не че и в университета няма много наркомани, чалгари и всякакви други, но има и много нормални).
Успех! Няма смисъл да сменяш училището, защото и в другото ще е същото. Явно това си е манталитета на повечето хора в града, така че все едно е в кое училище ще си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6ebe6f8a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Прочетох разказа ти, дори прочетох и коментарите и ми стана много смешно. Ти звучиш като малко дете първи клас а коментарите са като на пенсионерите, които клецат до късно пред блока. Та аз ще ти кажа нещата най-точно. Тинейджърите са особен тип натури и това, че не ги разбираш може да се дължи на това, че или ти си пораснал по-бързо от тях или просто не си пораснал. Човека се учи да бъде човек а не се ражда такъв. Децата изглеждат невинни, но са и много жестоки. Повечето от нас като малки, са пробвали дали котката би паднала на краката си ако я хвърлим от петия етаж, или са правели операция на жаба с бръснарско ножче, да дразниш съседската баба като и задръстим мрежата за комари с фунийки, да изстрелваме малки топчета дъвка в косите на съученичките си като използваме за тръба химикала си, след като го разглобим и му извадим пълнителя и т. н. простотии. Това е най-нормалното нещо на света. Да така е децата са жестоки, измислят прякори, обиждат и подиграват по слабите, скрояват им номера, бият се (от 1-ви до 8-ми клас толкова много сме се били, а от 16г. до сега 43г съм се сбил само веднъж). Повярвай ми тези твои съученици 80% от тях няма да ги познаеш, какви хора ще са на 20г. а на 40г. още повече ще те изумят. Голяма част ще са с висше образование, някой ще са доста преуспели бизнесмени или директори и зам. директори, дори имам съученици съдия и прокурор. Ще ти кажа и още нещо 100 процента искаш да си с тях, но това, че не можеш те кара да си внушаваш, че не искаш. Сигурен съм, че догодина нещата ще са доста различни и с всяка следваща те ще се променят. След завършване ги чака истинския живот, който така ще ги очука и обрули, че няма да ги познаеш. Сега те са деца а тогава ще са мъже и жени, водещи своите истински битки за оцеляване. Нищо ново, не ти е ненормален града, така е във всеки град и всяко училище. Просто ти си различен. И моя съвет е да се постараеш да бъдеш като тях, е нямам предвид да се оригваш или да ставаш нацепена батка. Просто ходи на фитнес от време на време, поддържай форма, със сигурност ще ти хареса да си с хубаво тяло. Вкарвай бъзик от време на време и нещата ще се получат, въпреки, че за теб вече е малко късно. Създал си някакъв образ у хората, който трудно ще смениш, но не е невъзможно. В този свят си или вълк или агне, ти избираш. А такива пенсионерски речи, да търпиш и да се изнасяш и тем подобни са алабалистики. Където и да отидеш, ако не се овълчиш, ще си агне и ще те мачкат. Сигурно съм втрещил хората тук, но това е истината, ако не ви харесва или умишлено мижате, за да не вземе да я видите, проблема си е във вашия телевизор.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 89bac29a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хей, напълно те разбирам! Аз съм същата история, само дето съм момиче. И аз попаднах в клас, в който съм прекалено различна от другите. Не слушам чалга, не пия, не пуша и се държа прилично в часовете и заради това всички ме мислят за смотана и задръстена. Всички си мислят, че ме познават, но не е така. Според тях ако не пушиш и не си гадняр значи си никой. Но аз и спрях да им обръщам внимание. Отначало ми беше много гадно, едно момче особено не спира да ме обижда, дали през часовете, дали през междучасията за него няма значение, но вече година и половина съм в този клас и честно казано наистина спря да ми пука. Нагледах се на всичко. Не се занимавам повече с тях, просто не си струва. А колкото до това, че те наричат гей, изобщо ама изобщо не се засягай. Правят го, защото искат да се правят на интересни и градят самочувствието си за сметка на другите, а дори не осъзнават колко смешни и жалки стават. То дори думата "гей" не е обида! Това е просто човек, който харесва хора от същия пол, голяма работа, какво му е толкова срамното, не ги разбирам тези хора! А ти си знаеш, че си харесваш момичета, така че какъв е проблема? Те ти го казват, защото искат да се правят на готини, а на теб избщо да не ти пука! След време тяхното време изобщо няма да има значение Не че сега има, но... ;)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: cfe9d8d547
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Абе номер 9, ти осъзнаваш ли, че не сме в джунглата, а в цивилизацията и не сме вълци, нито пък други диви животни?
Докато всички в тази нещастна държавица не спрат да се държат като пещерни хора, България никога няма да се оправи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 25601ea170
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Преди 2 години и аз бях един вид отхвърлена. Подиграваха ми се за килограмите ми, дрехите ми, външния ми вид и т.н. Тогава се промених напълно, но те пак си намираха за какво да се заяждат.
Съветът ми е да не се променяш и да намериш човек, който да те хар с вс недостатъци... Аз намерих моя човек (и то загубих :( ), но животът продължава. :)

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a7ee6061c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Трябва да имаме един крив, за да се чустваме прави.

Това са простовати хора. Воденият от тях живот се върти около напивания, секс със себеподобни и огромни количества омраза към всичко, което не е според ограничения им светоглед.
"Исторически хумор"? Ти сериозен ли си? Повечето от тях никога няма да прочетат цял урок по история, камо ли книга, а ти се надяваш, че историческия ти хукор ще проработи.
Преди време си говорих с един такъв. Ето няколко "извадки", от отличителните му изказвания.
"Шее, брат, хидихме, в бар, брат, там ена путка мноо се напука и ми лапа, брат, после я ибах. "
"Ибах тоз педал, брат. Мноо тъп гей, ей. Дай ми вика два леа за наливна бира, брат, ибах гу"
"Тез полититицити, сам ги ебал, майка им брат. Виам им, дигнети таз заплата, ибах ва"
"Шефа, брат, ма ибава мноо лошо"
"Шей, тоз гей, Стоян, педераст странал, ходи свири, лспа пишку, ебах му маата"
"Майак им ша еба, сега учат децата на Ботев, ша са сетят, майка им ибах" -
Почти сум сигурен, че първите думи на детето му, ще са от рода на: Ибах маа му, брат!
Това са твоите приятлчета, след по-малко от десетилетие. Просто не им се връзвай. Липсва им капацитета, да те разберат. Всяка твоя дума е простро повод за повече и повече нападки. Един мой съученик взе първа награда, на олимпиада по математика. Реакцията от колектива - "Ми да, ама пак си остава педал".
Сега същия работи в далечна страна, като финансов анализатор, щастливо женен за умна и красива жена (която е мъж, според наблюденията на съучениците) и мога да кажа, че педалския му доход, е по-голям от общия на половината класа, ама нали знаеш - педал си остава.
Не се напрягай, защото само им доказва, че могат да те наранят. Те покзват думите гей и педал не защото е лошо да си хомосексуалист, а защото просто това са най-обидните думи в пошлия им арсенал,

Отбягвай ги, не говори с тях, не работи с тях, не мисли за тях. Изиграй си правилно картитеи след години, те няма да са фактор в живота ти. Когато се срещнах с. "Ибах гу брат", изпитах облекчение, че не съм като него. Отвратителен индивид, разчитащ на просташкото си държание, за даа впечетли малкото останали около него хора.

Гимназията е странно място, което има толкова прилика с има толковяа общо с живота след нея, колкото кустенурката има с топографски глобус. Има нещо кръгловато, релеф, но приликата приключва тук.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: a78abc0db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Може би защото си? !!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1f97e09525
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Препоръчвам ти в чужбина да заминеш да учиш. На Запад хората са доста по-култивирани и възпитани от тука. Била съм и го знам и чакам още 2 години, за да завърша и да замина да уча. Пожелавам го на теб също.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 6ebe6f8a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Мдаа типично за БГ мрънкане и типични за БГ съвети. Всички тука са гадни, лоши, всичките ни курорти са кофти, образованието ни е леш, политиците и те и т. н. Как да се спасим? Отг. Терминала и в чужбина, там хората били учтиви!? !! Чудно как още не се е изнесла цялата държава в тая "страхотна" чужбина? С тия добри чужденци. Само пълен идиот, който е гледал добрите чужденци по кината може да пише такива простотии. Започвам от Темата. Защо те наричали обратен? Е питам те, защо питат теб това? Защо не питат друг? Пишеш че не се разбираш със съучениците си, пишеш че не се разбираш с майка си, с приятелите и също, целия град бил кофти!! Алоо, не ти ли мина ей така за малко мисълта, че може в теб да е проблема? Като нашенеца, който карал на английската магистрала в насрещното, тъй като не знаел, че там движението е обрано на това у нас. И когато чул предупреждение по радиото към всички пътуващи по магистралата да внимават, че опасен луд кара в насрещното, нашенеца извикал абе как един луд бе много са, много са пълно е с луди които карат в насрещното по тая магистрала. Та и ти като него, може да не разбираш, че ти може да си единствения луд на магистралата а всички останали да се движат нормално. Няма да коментирам, че едно пишеш, после със следващия текст си противоречиш. Определено си поукрасил нещата лошите са станали по-лоши, а ти си ангелче. Много се смях на: " Предпочитам да седя вкъщи и да свиря на китара пред това да ходя по купони, на които да се боцкам със спринцовки. " Вероятно стоиш в къщи и гледаш турския тъп сериал, докато другите се забавляват и естествено, за да звучи "лошо" забавление си добавил "спринцовки"!! Мноого жалък опит още повече, когато за БГ се знае че има 3000 хероинозависими, ти ги прати всичките в твоя град. Казваш, че харесваш умни момичета! Само като го прочете човек и вече му е ясна картинката. Никой не би написал такова нещо. Всеки би казал, че харесва красиви момичета или със страхотни тела и т. н. никой не пише умни! Още като ти четох коментара ми стана ясно какъв си. Заключението ти, че всички били ужасни също е показателно. Време е да разбереш, че проблема е в теб а не в света около теб. И опитите да изглеждаш гордо изправен също са комични. Те те обиждали а ти не си им се сърдил а дори си се забавлявал, колко били глупави!!! Кой нормален може да се забавлява от това? Човече, ти наистина си различен от всички останали хора. Има една приказка: Те го плюят а той си мисли, че дъжд го вали. Време е да се замислиш за това кой е сбъркания.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 7c04a4698e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Не разбирам защо момчето трябва да се примири и да търпи? Веднага трябва да говори с класния ръководител, дори с директора!!! Майка му трябва да застане твърдо зад него и да поиска да се вземат мерки веднага. Тормозът оставя отпечатък завинаги върху едно дете (тийнейджър в този случай), не може да си затваряте очите. И да, някой беше предложил да минеш на самостоятелна форма, май това е най-добрият вариант.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 4584489e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   За съжаление, в днешно време наистина наричат момчетата като теб обратни. И аз не мога да си обясня защо. Според мен е пълна глупост. Ако ще те успокои, аз съм момиче в 8 клас и по принцип изкарвам добри оценки и заради това ме скъсаха от подигравки, че ако закъснея за час се извинявам на госпожата, че оставам в часовете, когато ни пускат, който иска да си тръгва и така. Хич да не ти пука :)
В този живот трябва да живееш единствено и само за себе си без да мислиш за това какво ще казах хората.
Прави каквото ти харесва, слушай каквато музика харесваш, излизай, с когото искаш без да ти дреме! :)

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: c0d784b21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Според мен ти завиждат за добрия успех или просто и те искат да са умни и интелигентни като теб. Проблемът не е в теб! България се промени! Защото сега народът харесва супер напомпани мъже които са луди по чалгата и са супер богати. Защо тогава в 21век почти всички жени гледат да се омъжат за богати, напомпани и луди по чалгата мъже? Защото имали един такъв се появява още един после още един и така! Момче гордей се че си такъв малко земни и човечни хора останаха. Нормалните хора вече ги няма защото ненурмалните ги унищожиха със своята наглост!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker