Без посока... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Без посока...
преди: 8 години, 18 дни, прочетена 1240 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 20 години. Преди няколко месеца родителите ми се разведоха, след като бяха разделени 10 години. Дори не си спомням някога да е имало хармония и да сме били щастливо семейство. Винаги имаше някакво напрежение във въздуха и скандали почти всеки ден. По време на раздялата аз ги убеждавах да си дадат шанс и да забравят миналото. Събираха се няколко пъти за по седмица-две в поредния опит да оправят нещата и да бъдем отново семейство. Така и не успяха да започнат на чисто, защото винаги старите истории излизаха наяве. Баща ми се изнесе от вкъщи, когато бях на 10 години. По време на раздялата им беше непрекъсната война. Когато бях с баща ми, той непрекъснато ме убеждаваше, че майка ми е най-ужасната жена на света. Когато бях с майка ми, тя ми повтаряше, че няма по-лош човек от баща ми. Всеки си имаше аргументи, едни и същи всеки път. Баща ми започна да си търси друга жена веднага след като се разделиха в сайтове за запознанства, дори аз говорих няколко пъти с потенциалните мащехи.
Покрай него и аз се запалих по интернет връзките. На 14 години се запознах с чужденец, който беше на 26 години по това време. Той беше единствения човек, който ме слушаше и който се интересуваше от мен. И неговото семейство беше почти като моето с тази разлика, че родителите му бяха все още заедно. На 16 години вече го обичах лудо и бях готова да зарежа всичко тук, да замина при него и да се оженим. За съжаление, открих, че освен с мен, той си пише и с други момичета и връзката с мен не му е важна. Скъсахме. Бяхме разделени около година, после пак се събрахме. Това се повтаря и до днес. На приливи и отливи сме. Вече не го обичам така, както го обичах тогава, даже не знам дали въобще го обичам. Няма смисъл да се разделяме, защото после пак се събираме. Не вярвам, че някога ще се оженим. В един от периодите в който бяхме разделени, имах друг приятел - мой съученик от училище, но нищо не се получи и скъсахме след два месеца.
Родителите ми винаги бяха строги с мен. Още като малка ми повтаряха, че не трябва да съм като другите деца, че съм по-умна от тях и трябва да го показвам винаги. Искаха да съм отличничка в училище. И аз бях. Учих в елитна гимназия и завърших с отлична диплома. Сега уча икономика в един от най-добрите университети в страната. Уча без желание, защото това не е специалността, която аз исках, а която родителите ми искаха. Не искам да прекъсвам, защото после ще си намеря работа лесно, но в същото време усещам, че няма да съм щастлива на тази работа. Дори не искам да си търся стаж за лятото. Имам малко приятели, но не сме толкова близки, за да им разказвам лични неща за себе си и да им искам съвети. Винаги съм била мълчалива и срамежлива.
Живота ми е каша във всяко отношение. Нямам идея откъде да започна, за да го променя, но определено знам, че имам нужда от промяна. Ако вие сте в подобно положение или вече сте преминали през същото, моля споделете своя опит с мен, наистина имам нужда! Благодаря предварително :)

П.С. Чудя се дали не трябва да отида на психолог и да споделя с него написаното по-горе. Какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 16 дни
hash: 0f5e2d8045
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И на президента да споделиш, никой няма да ти помогне освен ти самата. Не си имала лесен живот, но с мрънкане и обвиняване на родителите ти няма да се подобриш. Още като прочетох, че си се запознала по нета с някакъв ми стана ясно останалото. Глупава постъпка, но си имала нужда от някого. Предполагам в УНСС учиш. Тук отново бягаш от отговорност. Какво значение има, какво искат родителите ти? Като искат икономика, да ходят те да учат.

 
  ...
преди: 8 години, 16 дни
hash: 383cdcb5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, още не е късно да промениш нещата като вземеш живота в свои ръце съвсем спокойно можеш да смениш специалността щом не ти харесва. Изкарай и този семестър после поработи на морето спечели пари и кандидатствай наново това, което ти желаеш. Вашите нямат право вече да ти се бъркат и налагат живота си е твой!

 
  ...
преди: 8 години, 15 дни
hash: 22bb8ac7ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Преповтаряш модела на твоето семейство, гледай историите на психоложката Ани Владимирова и ще откриеш част от твоята история, подсъзнателно търсиш същият модел, който си преживяла в детството, без да го осъзнаваш. Стига си угаждала на родителите си, можеш да завършиш до бакалавър и после да опиташ друга специалност за магистратура, ако е възможно. Във всяка история почти четем, как някой на някой се налага и иска да управлява живота му, смята че неготовото решение е по-правилното от това на детето му. Важно е да скъсаш оковите на модела, който ти е налаган, на комплексите и предрасъдъците на родителите ти.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 14 дни
hash: e186626da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Първо, посещението при психолог не би могло да ти навреди по никакъв начин, нищо не пречи да опиташ. Ще те накара да се почувстваш по-добре, най-малкото защото ще имаш възможността да споделиш проблемите си пред човек, който е абсолютно безпристрастен и не е предубеден към теб или живота ти по някакъв начин. Терапията помага на хора, които са готови да приемат проблемите си, а и следователно да се борят с тях, насила няма да стане.
Относно образованието, определено смятам, че единственият начин да промениш нещо, е да разбереш какво всъщност искаш ТИ да учиш. Ако има специалност или професия, която смяташ, че ти допада, не е късно в никакъв случай да се ориентираш към нея. Икономиката е материя, която е доста вероятно да ти осигури работа занапред, защото е по-широкообхватна и универсална, но няма никакъв смисъл да учиш без желание и сама да се поставиш в ситуация, в която няма да ди доволна от това, с което ще се занимаваш. Все още си много млада, сега имаш възможността да се насочиш към нещо, което ще ти носи удоволствие и ще те кара да се чувстваш пълноценна. Не говорим за доходоносна работа или за някаква бляскава кариера, а за нещо, което ще ти бъде интересно и приятно. Не всеки намира такава работа, но определено си струва да опиташ поне. Недей да се влияеш от мнението на родителите си, защото тук става въпрос за твоя живот и ти трябва да се постараеш той да бъде такъв, какъвто ти желаеш.
За връзката... не знам точно какво да кажа. Дори не разбрах дали сте се виждали, какво време сте прекарали заедно и как изобщо сте се събирали и разделяли, ако ти си тук, а той в чужбина? Не се обиждай, но звучи сякаш си пропиляла страшно много време и емоции да градиш нещо, което реално не съществува. Нямам нищо против връзките от разстояние, всеки решава сам за себе си, но когато винаги сте разделени, за какви отношения говорим изобщо? Не бива да бъркаме виртуалното пространство с истинския живот. Съветвам те, каквото и да е станало помежду ви, да направиш тази крачка към промяната, за която говориш, като не допускаш повече този човек да се връща в живота ти. Пак повтарям, ти си толкова млада, позволи си да изживееш нещо истинско и не се заробвай в някакви условности, несериозни и неизяснени отношения.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker