Уличен художник-съвети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Уличен художник-съвети?
преди: 8 години, 10 дни, прочетена 1026 пъти
Здравейте! Искам през лятото да си изкарам някакви пари и си мислех, че може да се пробвам като уличен художник, но не знам как би се възприело това от хората в България, в другите страни като Франция, Великобритания, САЩ има много такива художници, така че там това е нещо често срещано и хората не го гледат като нещо странно, но не знам тук как би се възприело. Освен това, за да стане един портрет наистина красив аз го правя поне няколко часа, а това на улицата би било просто груба скица за 15 минути, а дори не знам кой би стърчал 15 минути да го рисувам в това забързано ежедневие, когато всеки закъснява за някъде. Освен това как точно се случва всичко? Как да накарам хората да се спрат при мен? Може би трябва да имам по-атрактивен вид? А статив трябва ли да си нося? Сгъваем стол? Наистина нямам представа, може да звучи доста тъпо, но не знам как се случват нещата. Няма да искам по много пари от хората, кой колкото ми даде, 1-2-5 лева, дори може в началото да рисувам безплатно, за да се прочуя доколкото е възможно, не знам... освен това мога ли да имам проблеми, като например да ми наложат глоба или нещо подобно? Пълнолетна съм и живея в София. Моля за съвети!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 дни
hash: 0055dc8f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си мисли, че ще е като във Венеция, Виена, Париж. Ще продаваш по 1-2 рисунки за 3-4 дни.

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: aa3a9c353d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   малка си и това е добре, не мисля че някой ще ти направи проблем, по скоро ще гледат поощрително на това което правиш, дори и да не ги рисуваш толкова добре няма да са много взискателни защото си малка още и хората се радват когато виждат че едно дете се опитва да прави нещо и има някакъв талант. Значи според мен трябва да си вземеш една художническа шапка, за да те забелязват, също така 2 сгъваеми столчета, за да седнеш ти и човека, няма да ги караш да стоят прави я, може и на пейки някакви, ще е хубаво да на статив абе въобще вземи каквото ще ти е най удобно да рисуваш за да ти е максимално лесно и бързо да става, поупражнявай се да рисуваш бързо с твоите приятели и родители. Ако се инсталираш на пейка, сложи на нея други твои рисунки да виждат хората как се справяш с рисуването, можеш да ги спираш хората с широка усмивка - добър ден, о какво изразително лице имате желаете ли един портрет. Нещо такова, много ще те подминат, но на теб ти трябват само няколко на ден за да си изкараш надницата, да не ти пука като те подминават давай със следващия, можеш да направиш и други рисунки които да не са портрети или портрети но на извести личности или твои измислени картини, които си ги рисувала у дома, можеш да ги продаваш или да ги подаряваш като бонус към портрета, но според мен ще има такива които ако са си харесали портрета ще имат желание да купят и друга картинка, успех и те поздравявам че си си намерила такова хубаво занимание рисуването

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 682cba4a41
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хъм... Не съм сигурен колко ще помогна, защото не съм запознат особено със заниманията на уличните художници. И все пак, миналата година мой приятел беше ходил на море и там един такъв художник му беше рисувал портрет. Не съм присъствал, на самото рисуване и не знам подробностите, но хвърляйки един поглед върху портрета... Ами човекът е използвал доста опростен стил. Нарисувал е портрета за около 10 - 15 минути (не си спомням точно), използвал е молив. Не успях да разгледам хартията защото портретът беше сложен в рамка, но не мисля, че се различава много от тази на блоковете и скицниците. Самият портрет не се е старал да го направи точно 1 към 1, използвал е някои прости линии с които е наподобил лицето на въпросният приятел, като мисля, че беше ползвал и съвсем леки светлосенки. Стилът в самия портрет напомня на тези на карикатурите. Цената не си спомням точно каква беше, но май беше някъде към 20 лв. След това аз му рисувах портрет с много детайли и т. н., а това ми отне няколко часа, за целта използвах негова снимка. Чух, че правят портрети по снимки и ги продават на бая високи цени, та може да опиташ. Може дори да изнесеш други твой рисунки и да ги продаваш, никой не е казал, че трябва да рисуваш точно портрети и то навън, нали? Дори може да започнеш да рисуваш нещо на улицата, за да привлечеш внимание. Може да продаваш и онлайн. Може да рисуваш разни неща по поръчка. Иначе освен материалите, които ще използваш, какво друго ще вземеш със себе си на улицата би трябвало да си зависи изцяло от теб и как ще ти е удобно да рисуваш. Никой не е казал, че трябва да носиш статив, или дори стол. За самите пари... Интересно е, че повечето хора занимаващи се със изкуство (включително и аз), се притесняват да вземат пари за работа си. Обаче ако наистина искаш да печелиш от това, трябва да вземаш поне толкова, че да можеш да си плащаш разходите в които ще те вкара подобен вид рисуване (материали и т. н. ) и в същото време да остава и по нещичко за теб. Иначе, не ми се струвал лоша идея тази чудесия с прочуването. :Д Колкото до външния вид... Не знам какво общо би имал външният вид с рисуването, но усмивките и общителност биха могли да ти помогнат и все пак, важното са рисунките, те трябва да привличат вниманието, защото те са нещата които ще продаваш (поне по мое мнение е така, но пък от друга страна и аз съм все още начинаещ, та... :Д). Дали могат да ти наложат глоба? Не виждам защо биха го направили, но честно казано не знам. Може обаче да попиташ някой, друг художник с повече опит от мен, които се е занимавал с това. (За съжаление, щом пишеш тук едва ли познаваш такива. Но пък кой знае? ! Може да попаднеш случайно на някого. ) Не съм от София и не познавам хората там, но знам, че някои художници се срещат по събития свързани с игри, анимета и т. н. Във фейсбук също се намират такива ( в "Манга Академия" например). В Deviantart също има доста българи и няколко български групи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker