Майка ми не ми позволява да се епилирам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121461)
 Любов и изневяра (29773)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9615)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7316)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18593)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка ми не ми позволява да се епилирам
преди: 8 години, 10 дни, прочетена 1967 пъти
Здравейте! Момиче на 16г съм., през септември месец ставам на 17.
Проблемът ми се подразбира и от заглавието:майка ми не дава и дума да се каже за епилиране. Трябвало да стана поне на 18. Никога до сега не съм обезкосмявала нито една част от тялото си. Искам да започна да го правя, защото се срамувам и защото мисля, че бих се чувствала по-комфортно в кожата си. Тя обаче не ми позволява. Отказвам да нося къси панталони или дори дънките си, които ми бяха любими с огромни дупки, само защото ми е супер некомфортно, а тя не разбира защо. Не нося и потници. Ако си сложа потник задължително си слагам и тънка жилетка отгоре независимо колко е горещо. Блузките с по-къс ръкав отново избягвам. Срам ме е да си вдигна ръцете.
Сега тепърва ще става по-топло и не знам какво ще правя. Имате ли някакви съвети за мен?
Ще се радвам, ако можете да ми помогнете. Благодаря ви предварително!
Усмихвайте се! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 дни
hash: 9ed3396bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти имам и проблемите - купи си самобръсначка женска и готово! Майка ти дори няма да забележи.
Ти и за първия си секс ли ще искаш благословията ѝ? Свиквай - голямо момиче си и вече можеш да правиш такива неща, но не е нужно да занимаваш родителите си с физическите си функции вече. Не си бебе.

 
  ...
преди: 8 години, 9 дни
hash: 75d544e3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Начи. Била към на ходобно място. Баба ми обаче ми вдигаше егати и скандалите а аз още а 14 бях косматичка. Та кака ти да ти каже - отиди на кола маска. Средно 25 лв за навсякъде - ръце крака, мишници, мустак. Ако те е шубе или ти идва скъпичко една самобръсначка. За мустак фотоепилация средно 4-5 лв на процедура. Значи при мен за 5-6 процедури изчезнаха големите и плашещи чернилки. Това е в продължение на 3 месеца. Иначе самобръсначка. Не няма да космясаш от нея. Няма да станеш чубака. Няма да станат дебели, няма да станат с по 5 от един корен. защото ти не си трева, не си дърво. Голяма си. Аз почнах на 14. Просно защото е по хигиенично. На 21 почнах да махам и тези на ръцете.
Вземи си лосион за тяло след епилаци или след бръснене. Като се епилираш може да пръскаш розова вода, за да не остават червени точки. Голяма си, а майка ти да се вземе в ръцее. Помоли някоя приятелка или майка на приятелка да поговори с нея

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: a809a9b75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Тя и моята не ми даваше, ама аз не питам, никога, повече от веднъж за нечие позволение. Аз, така или иначе ще си направя, каквото съм си наумила. Почнах да си се бръсна сама и изтърпях мрънкането и. По-същата схема, , аз не те питам, може или не, само съобщавам, какво ще правя"си боядисах косата и си сложих пиърсинг. С майка ми беше лесно, щом не искам допълнително пари, значи си е моя работа какво правя. Тя сама видя, че с човек като мен е безсмислено да се спори и вече взе да се примирява, въпреки че от три години не живея с нашите. Просто е, или правиш това което искаш, или това, което родителите ти искат и те ще си знаят, че винаги ще се пречупиш и ще стане на тяхната.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: d0382ef554
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи си самобръсначка и си свърши работата сама, не си на 12, а на 17!!! Майка ти може и да не забележи, пък ако го направи и ти каже нещо, кажи й, че няма да ходиш като горила през лятото и че това действа зле на самочувствието! Късмет! (Егати родителите има... )

ELSA

 
  ...
преди: 8 години, 8 дни
hash: e74a6ca486
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Хубаво е, че слушаш майка си и споделяш с нея и искаш разрешение. В това няма нищо лошо, напротив.

В случая обаче майка ти определено не е права. За съжаление мисля, че няма и вариянт да я убедиш с думи, явно си го е наумила. Така че и аз подкрепям другите по-горе и ти препоръчвам да си купиш една просто ножче за бръснене и да си махнеш космите, ако не другаде то поне под мишниците. Майка ти наистина едва ли ще забележи, а даже и да види вече нищо не може да направи - космите ги няма :)

Е, сигурно ще отнесеш някой скандал, но ако питаш мен си струва. Ако ще си бръснеш и краката обаче внимавай, че много лесно и неусетно можеш да се порежеш и е много гадно.
По принцип бих ти препоръчала за краката да си купиш една студена кола маска. Струва около 1 лв. и я има по будките и в някои аптеки. С нея малко боли като се отскубват, ама после цял месец ги няма, а с ножчето след ден пак ще са наболи и е много гадно.

Успех и кураж!

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 дни
hash: 8276c730e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ей такива луди контролиращи майки като майка ти....
Ма след 10 години ше има да ти циври ИСКАМ ВНУЧЕЕЕЕ, защо нямаш мъж, не може така, ти трябва да имаш семейство, на трийсе си и си стара момааа.... - ми да точно така разсъждават!

Абе майки - тъпи малумни патки! Не може вие да решавате кога момичетата ви да се превърнат в жени. Защото ТОВА ГО РЕШАВА ПРИРОДАТА. Нормалното е това да е един плавен преход. И да, ПО – ХИГИЕНИЧНО Е да се обезкосмява човек!
Ако вървите срещу природа просто имайте ясното съзнание, че в най - добрия случай дъщерите ви ще са девствени до 37! И го приемете от сега този факт!

Може преди 20-30 години вие да сте си ходили като горили, ама днес вече не е така прието. Не е нормално просто!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 дни
hash: bab726ca87
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Аз бях 11 и мама беше на работа, другите ми приятелки си махаха космите със депилиращ крем и тем подобни. Мама използваше само епилатор и реших и аз да пробвам по краката, никой не забеляза. :Д
Следващата година казах на мама, тя каза че няма лошо, но да не се бръсна.. и сега вече съм на 13 и всичко е наред! НО НЕ ПОЛЗВАЙ САМОБРАСНАЧКИ, КРЕМОВЕ И Т, Н

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 098807febf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И моята майка не ми даваше, но накрая сама си взех самобръсначка. Бях 7 клас и беше време.

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: 747a2ee1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Опитай да проведеш още един разговор с нея. Кажи й, че не се чувстваш комфортно, че всички други момичета, които познаваш, отдавна се обезкосмяват, а ти се комплексираш. Това е удар по самочувствието ти, който е напълно излишен, и може да се разреши много лесно. Изключително ми е трудно да разбера вижданията на майка ти. Нямам идея какви са й съображенията, но това си е просто нелепо! Не знам как тази жена не си дава сметка, че създава една неувереност в дъщеря си, заради някакви глупави нейни си разсъждения. И какво? Лятото ще ходиш с дълги ръкави и дънки и ще умираш от жега, само заради някакво тъпо ограничение? А на плаж или басейн? Явно и там няма да отидеш, докато не станеш на 18. Ако за пореден път ти откаже категорично, взимаш нещата в свои ръце и действаш с епилатор или самобръсначка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 дни
hash: 48a41c4217
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката:
Приятно ме изненадахте с толкова много коментари и много ми помогнахте. Благодаря ви!
Вече взех нещата в свои ръце. Използвах депилиращ крем върху подмишниците и краката си. Майка ми все още не е забелязала, но... Сега се чувствам по-добре. :D
Благодаря отново на всички! :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 дни
hash: ba1494c169
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Така отиваш в магазин за козметика и си купи лентички за епилиране! Майкати няма да разбере! Или може да си събереш пари и си купи един хубав епилатор и няма да имаш проблеми!
И недей наистина не и искай благословията за такова нещо!

 
  ...
преди: 8 години, 5 дни
hash: 8561279a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ходя на кола маска от 13 годишна и със сигурност е много по-добър вариант от самобръсначката. За мен това твоето неподдържане не е нормално, все пак става въпрос и за спазване на лична хигиена.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 дни
hash: b80a529a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Прочетох историята ти, и щом си на 17 би трябвало да можеш сама да се оправяш. Намери някой козметик и щом майка ти не ти дава, не й казвай! Просто отиди сама на козметик и всичко ще бъде наред!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker