Не знам какво да правя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121536)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18611)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам какво да правя
преди: 8 години, 7 дни, прочетена 1532 пъти
Здравейте, не знам как да започна, но ми се случи нещо неприятно и реших да се обърна към вас. Миналата седмица ходих с една моя близка приятелка да питаме за работа като сервитьорки понеже имаше обява (която аз бях видяла още от отдавна) оставихме си номерата и собственика каза, че ще ни има впредвид. Преди 5 дена на нея й е звъннал, за да я извика на работа и аз се почуствах гадно понеже на мен не звънна, а тя се съгласи да отиде. От няколко дена се ядосвам заради това нещо, незнам какви са ми чувствата към нея, може би изпитвам някаква злоба. И понеже аз не бих отишла, ако бях на нейно място се ядосвам повече, защото знам, че няма да й е приятно аз да работя, а тя да чака и да се надява да я вземат, все пак сме приятелки. Незнам какво да правя как да спра да се озлобявам. Днес седнахме на същото кафене с приятеля ми и пак се ядосах като я видях, можех аз да съм на нейното място, ако бях отишла много преди и тя да поиска да се захване с работата. Яд ме е повече на себе си, защото изпуснах шанс, който можех да взема. Отделно имам и други проблеми и това нещо ме довършва. Не искам да продължавам да се съсипвам вече, не знам и какво да правя. Надявам се да пуснат темата ми понеже нямам към кого да се обърна и няма от кого да искам съвет..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 дни
hash: 588672df01
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Taкъв е животът. Взела си си поука, надявам се. На обява за работа се ходи сам! Също не прави грешката да търсиш жилище с приятели, да емигрираш с приятели и така нататък - все ще си ограничиш свободата, но за работа...не познавам човек, който да отива за 1 работо място с приятел да кандидатства - ами то е логично, че все някой ще остане на сухо и така си разваляш приятелството. Ама нормално - вие сте млади, ще се учите. Не позволявай това обаче да ти разруши приятелството - работата и без това явно е само лятото

 
  ...
преди: 8 години, 4 дни
hash: d680e17d15
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Знаеш ли, тази история ми напомня на две други от моето минало. Преди време отидох на един конкурс за прием в един ансамбъл с една приятелка само и само да я окуража. Мен ме харесаха и приеха, но нея не. Аз не се отказах "заради приятелството" ни, както ти би го определила, защото истината беше такава, че тя дори нямаше да посмее да отиде на тоя конкурс, ако не бях я окуражила и не бях тръгнала с нея. След време, тази история се повтори, но в малко по-различен вариант. Съквартирантката ми беше започнала да си търси работа, но беше много нерешителна... все пак ставаше дума за първа работа след студентството. Гледах я, как се мъчи с обяви от в-к Позвънете и тотално удряше на камък, на нито едно интервю не я бяха поканили. Аз тогава ѝ помогнах с оформянето на CV-то и тръгнахме заедно по агенции за набиране на персонал, ей така да си остави CV-то. Аз също си взех моето CV, въпреки че в него период не търсех сериозна работа, защото все пак докарвах някакви дребни доходи оттук-таме. Е, моята мила съквартирантка и приятелка на нито едно място не се усмихна и не се презентира така, че да я запомнят и имат предвид. И докато се опитвах да я побутвам навсякъде напред, хората от агенциите проявяваха повече интерес към мен и питаха и за моето CV. Все пак бяхме с различен профил на умения и образование и се случи така, че още докато обикаляхме ми отправиха няколко предложения за работа. После, няма да забравя думите ѝ: "За кого излязохме да търсим работа и кой си намери". Бяха изречени доста злобно. Преди винаги съм си затваряла очите за безкрайните ѝ коментари с нотки на завист към общите познати, но много ме жегна с думите си. Аз се опитах да ѝ помогна и в крайна сметка след няколко месеца точно от една от агенциите ѝ се обадиха с предложение за интервю и я взеха на работа. В интерес на истината си развалихме отношенията с нея... Затова, моля, опомни се! Недей да изпадаш в състояния, в които завиждаш на хората около себе си. С това само ще смъкнеш усмивката от лицето си и ще прогониш хората от себе си. Намусените хора не се харесват нито на клиенти, нито на работодатели, нито на колеги. И вместо да губиш време в злоба или завист, опитай се да търсиш работа и на други места и изглеждай като приятен за общуване човек. Може би късметът ти е някъде другаде, а не конкретно на това място.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 9005d3827d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дано да нямам и аз "приятелки" като тебе.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 дни
hash: 7bcead6681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Потърси си друга работа и не се сърди на приятелката си, че си я завела на интервю за работа и са я взели. Места за сервитьорки колкото щеш. И послушай номер 1 и не взимай никой с теб повече на обява за работа.

 
  ...
преди: 8 години, 3 дни
hash: 729e19a8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не съм съгласна с теб, авторке. Защо приятелката ти трябва да отказва работа, за която е била одобрена, само и само да не се чувстваш зле, че ти не си? ! Отишли сте в това заведение, защото искате да работите и да спечелите по някой лев. Дай сега тя да се откаже от тази възможност, защото няма да сте двете. Не усещаш ли, че звучи малко нелепо? А ако ти си "щяла да откажеш" в случай, че бяха взели теб, а нея- не, това си е твое решение, но с времето се надявам да осъзнаеш, че не е основателно. Едно приятелство не бива да се определя от такива битовизми, нито има място за завист и злоба. Аз никога няма да откажа работа, защото някой ще ми се разсърди, поради простата причина, че ако наистина държи на мен, няма да се сърди за подобни глупости. Трябва да разграничиш едното от другото.
А какво да направиш ли? Продължаваш да си търсиш нещо, с което да се занимаваш лятото и толкова. Ако стоиш, ядосваш се и злобееш какво ще стане, според теб? Това няма да е последното ти разочарование в живота, нито пък ще е последният път, в който някой получава нещо повече. Вместо да киселееш и да завиждаш, се постарай ти да си добре, а не другите да са зле.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 дни
hash: f799e7fa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила, първо завистта е лошо чувство и не отива на една приятелка и второ нали си чувала израза "Всяко зло за добро! " Може би това просто не е била ТВОЯТА работа и е само въпрос на малко време да намериш нещо много по-добро. А и честно наистина ли ще позволиш една ниско платена работа да ви развали приятелството? Защото да си сервитьорка, съжалявам ако някой се почувства засегнат, определено не е връх в кариерното развитие. А и не тя е взела решението, а работодателя. От всички кандидати той е преценил, че тя е най-подходяща и би следвало ти, ако си истинска приятелка, да се радваш за нея, а не да завиждаш. А и пак ти казвам, утре можеш да попаднеш на много по-добро предложение и ако беше почнала като сервитьорка щеше да съжаляваш, но дори и да не стане. Това не е краят на света и със сигурност не е повод да си разваляш отношенията с някой, на когото уж държиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 дни
hash: 19185d719b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ти наистина ли си тровиш с дните с това. Излишно е. Има къде къде по-интересни и доходни професии, тази даже не е престижна. Остави приятелката си да работи и си намери по-добра работа. И за в бъдеще си ходи сама на интервюта.

 
  ...
преди: 8 години, 1 ден
hash: a024a28832
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си права. Наистина е гадно, когато не изберат теб, но приятелката ти с нищо не е виновна.
Помисли го отстрани, ако тя беше отказала работата защото не са извикали теб, щяха да вземат някой друг. Тогава няма да те е яд, защото е непознат човек, но искаш ли и двете да сте зле?

Завистта е човешко нещо, но помисли пак. Не са се обадили и на теб може би защото им е трябвал само един човек. Може пък нея повече да са харесали. Даже и да беше отишла сама, можеше пак да не те харесат.
Не слушай номер 1, това е човек разочарован от хората. Със сигурност има защо, но е малко крайно.

Ако наистина смяташ въпросното момиче за своя приятелка редно е да се радваш за нея. Следващият път ти ще имаш късмет и тогава теб ще харесат повече от някой друг, за да те викнат на работа.

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 1080a17b0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Наистина е гадничко, но пък от друга страна не знаеш какво ти е подготвила съдбата. Много вероятно да те чака нещо по-добро, по-добра работа, с по-добро заплащане и по-добър ръководител от този. Така че не се отчайвай. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker