Неудобното мълчание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Неудобното мълчание
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1562 пъти
Здравейте, случва ми се да си говоря с някого, близък или не толкова, и като си изговоря каквото имам, остава едно неудобно за двама ни мълчание. Не се сещам начин вече, по който да продължа разговора, често се излагам повече. Говоря за абсолютно всичко, но понякога другият не може да продължи и той. През това време се чувствам сякаш това мълчание измъчва този, с когото съм излязла.
Понякога ми се иска да изляза с някого и като го поканя не се сещам къде да отидем, ако можете да предложите някакви места.
Със сигурност и на някого от вас се е случвало, но ако знаете начин да оправя някой от тези проблеми, ще бъда много благодарна ако ме съветвате. Благодаря за отделеното внимание :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 67fbf99108
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не забравяй, че щом отсрещната страна мълчи, явно и той е в същата ситуация като теб - чуди се какво да каже. Именно това го измъчва, а не че ти мълчиш.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 4aaa022a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Събеседника ти вероятно не е обучен психолог, а за обикновен човек често е доста трудно да изрази мнение след като сте говорили по деликатен въпрос. Не защото няма какво да каже, а защото се страхува да не те засегне, подведе или разочарова с мнението си.

Случвало се е на всеки да споделя лични неща, защото хората имат нужда да споделят а и приятелите са за това.
Когато аз съм споделящият и след края на монолога ми настъпи повече от 30 секунди тишина, т. е. слушашият няма какво да каже, се опитвам да рестартирам темата с фраза от сорта "Е, това са нещата при мен, объркана работа ама какво да се прави... и все пак какво е мнението ти по въпроса? "

Ако аз съм в ролята на слушащия и няма какво полезно да кажа обръщам темата с фраза от рода на "Трудна работа, знам как се чувстваш но просто не знам какъв съвет да ти дам... Погледни нещата от добрата страна (тук следва някаква нескопосана шега)"

Споделянето не е лесна работа, нито за споделящия нито за слушателя но все пак нали за това са приятелите.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 12d1a3575c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, случва се, разбира се. При мен се е случвало, когато не познавам добре човека, защото не знам каква тема точно да подхвана, така че да има и той какво да каже. Особено пък ако е било момче, което харесвам, тогава притеснението си дава отражение. Недей да го мислиш толкова много. Едва ли проблемът е само в теб, и двамата трябва да поддържате разговора, а не само ти да се чудиш за какво да говориш. Според мен, просто се притесняваш и искаш твърде много да направиш добро впечатление, но така напрежението дали ще кажеш "правилното" нещо, взима връх и в крайна сметка не се получава. Винаги можеш да зададеш някой въпрос, без да е твърде личен, например нещо за семейството му, за училище, за планове през ваканцията, да питаш за някой филм/книга/музика... има доста възможности, важното е да не се спичаш и да си мислиш "ето сега, не знам какво да кажа, на него/нея не му е вече приятно с мен". Това са глупости! Като се отпуснеш малко, ще видиш, че не е толкова страшно. А и в мълчанието няма нищо лошо, реално погледнато. Не е нужно постоянно да търсиш някакви интересни теми, по-добре е да помълчиш, отколкото да говориш само и само да кажеш нещо. А относно местата.. зависи с кого излизаш. Ако съм на твое място, бих предложила на човека първо да се разходим, а след това да решим къде да отидем. Така можеш да разбереш и неговите/нейните предпочитания. А и няма да сбъркаш, ако предложиш да отидете на кино, например, винаги ще намерите нещо за гледане. Или пък да седнете да изпиете по нещо на въздух, може да играете билярд, боулинг, да хапнете нещо. Не се напрягай толкова ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9f55c89592
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто като се наприказваш кажи на отсрешния " Кажи ся ти нещо" ако неможе да продължи разговора, ще е някъв скучен. Все пак диалог не става само от едната страна!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 9329a1e132
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Понякога няма нищо лошо да помълчиш.
Може да отидете на кино там няма много да говорите.
Покрай езеро или река или парк да се разходите.
И помисли за някакви теми на разговор, които да вмъкваш при мълчание.
Примерно за времето, за работа, за училище, за някой филм или книга, новини някакви, случса някаква или пък планове за бъдещето...
Не се притеснявай винаги има хора с които можеш и не можеш да ховориш...

 
  ...


...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 838b26a322
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   В началото на всякакъв вид връзка между двама човека е съвсем нормално неловкото мълчание понякога. С времето, когато напълно се отпуснете, в такива моменти ще разказвате някакви глупави шеги или случки, но ще ви е забавно и все ще има какво да говорите. Това става само и единствено с времето и развитието на приятелството. Най-хубавото, което можеш да кажеш е да попиташ другия човек - "Разкажи сега какво става при теб. Има ли разни новости? " Ще се изненадаш колко много хората обичат да споделят и да поговорят малко и за тях самите, така също ще се отпуснат. Лично при мен винаги действа. :)

ELSA

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker