Не съм уверена в себе си... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не съм уверена в себе си...
преди: 7 години, 10 месеца, прочетена 1379 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 15 години.
Откакто навлязох в пубертета се чувствам много неуверена в себе си, имам чувството, че никой не желае да общува с мен, никой не ме харесва, все едно съм сама на този свят, не се харесвам и не искам да бъда това, което съм сега, но точно това е, че нямам смелост да се променя.
Срамувам се от себе си. Обикновено, когато общувам се притеснявам какво ще кажа, как ще го приемат другите. Когато излизам навън се притеснявам и от вида си, всеки път ми правят забележки за прическа, грим, дрехи, казват ми, че нещо съм направила неправилно и това много ме подтиска.
Знаете ли кое е любимото ми занимание? Да се затворя сама вкъщи и просто да плача заради грешките си заради това че никой не ме приема, затова че не знам коя съм и постоянно се притеснявам от всичко и всеки. Постоянно ми се случва да плача вечер просто, защото нямам капка увереност. Толкова ли съм чувствителна?
Моля ви дайте ми някакъв съвет. Чувствам се ужасно подтисната, дори не знам коя съм всъщност. Как да бъда по-уверена в себе си и да не се влияя от чуждото мнение?
Помогнете ми!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 10 месеца
hash: 517a3dc2c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като чета и имам чувството, че описваш мен. Аз съм на 16 и го имам същия проблем. Само че аз докато съм вкъщи съм щастлива. Там се чувствам добре и съм горда с това, което съм, но щом изляза сред хора сякаш те убиват ореола ми и започвам да се чувствам като най - нисшата сред тях. Истината е, че колкото и съвети да ти дадът хората тук, пък и където и да е другаде те едва ли ще ти помогнат, защото сама трябва да осъзнаеш, че ти не си по - лоша от другите. Всеки път когато ти предстои някакъв разговор ,например, от който се притесняваш си напомняй, че ти си човек и, че и другият е човек и можеш да общуваш с него така както той с теб(освен ако и той не страда от същия проблем, тогава и на него ще му трябват съвети).Бъди смела що се отнася до промяната, но първо се увери, че се нуждаеш от такава, може би просто несигурността в себе си ти пречи да видиш, че си прекрасна. Все пак мисля, че при повечето хора това е в следствие на пубертета ( макар, че на 15 вече си го напуснала), но вслучай, че после се окаже, че не е така по - добре вече да си го елиминирала.
Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: d08a40915e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Една дума-алкохол.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e9f9aff8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не бива да си мислиш такива неща. Ти каза, че това е откакто си влязла в пубертета. Затова си помисли:
Преди време бях щастлива, защо сега да не съм? Не бива забележките на другите да потъпкват достойнството ти. Веднъж си кажи:
Днес ще бъда уверена и нищо няма да промени това. И всеки път, когато загубиш увереност си го припомня. Дори някой да ти покаже пътя, ти трябва да го извървиш. Аз всеки път, когато се почувствам несигурна си казвам:
Веднъж се живее няма смисъл да си пропиляваме в съжаление. И давам смело напред. Така че помни, че и ти като всеки човек заслужаваш да си щастлива. Успех

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0d2dcfc91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Чувствам се по същия начин. Имам акне, косата ми е станала доста странна също... от пубертета :D Но се опитвам да се справям. Така съм от две години. Преди това бях социална, отворена личност. Сега постоянно се притеснявам от нещо и не се чувствам добре в кожата си, а аз силно вярвам, че това е най-важното нещо. За моя радост, мисля, че на тази гадост й идва края. И твоят ще дойде. По-добре си помисли какво всъщност ти пречи на теб. Опитай се да се пречупиш и да не ти пука. Не можем да сме перфектни, но винаги можем да бъдем по-добри от колкото сме сега ;)

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 0d3963093e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Момиче, вземи се в ръце. С какво подобряваш положението си като седиш и се самосъжаляваш? ! Вместо да седиш и да ревеш, разбери какво харесваш и какво не в себе си. Това, което харесваш го подчертай и се гордей с него, а това което не-подобри го. Започни да се занимаваш с нещо, което ти харесва или в което имаш талант, без значение дали ще е спорт, изкуства или ще се запишеш в някакъв клуб. Така ще повдигнеш самочувствието си и ще създадеш връзки, приятелства. Малко по малко гледай, разучавай... ако влезнеш в интернет в днешно време, благодарение на няколко блога, можеш да се научиш как да си правиш прически, грим, какви продукти да използваш и т. н. Няма да се промениш веднага, но всеки ден ще става все по-добре и увереността ти ще расте. А и в крайна сметка не е толкова важно да си винаги топ.. просто недей да изневеряваш на себе си и да се превръщаш в нещо масово или нещо, което не си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker