Рок, метъл и неприемане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Рок, метъл и неприемане
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1470 пъти
Та да.. Здравейте хора!
Бих искала днес да говорим за околността. Та да започвам... момиче съм, на 16 години. Тъй, като още от малка слушам рок и метъл (различни жанрове) хората около мен не го приемат. Тъй, като се обличам в метъл тениски, а има случаи в които се обличам съвсем нормално. Както винаги вървя си из улиците, забита в слушалките и с телефон в ръка, докато чатя с някой, та музиката от слушалките се чува и все пак мрънкат! Нещо от сорта:
- Как може да го слушаш това?
- Ти си супер тъпата, за да го слушаш
- Ако съм на теб ще ме е срам да знаят хората какво слушаш
- Виж, защото се обличаш мъжки, няма момче, което да хареса мъжко момиче. Та, като засегнаха и до това за кръша ми, че не би ме харесал, тъй като той слуша също такава музика. Още от малка съм аутсайдер и точно това ми е успокоението.. Да се върна към темата: Само аз ли имам чувството, че хората отбягват металистите или с други думи "metalheads"?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 48c246e58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма такова нещо. Просто общуваш със смотани хора.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2638c43ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз не отбягвам металистите, а хората които парадират с това, че слушат такава музика и меко казано приличат на плашила - облечени в черни широки дрехи, надупчени целите, гримирани като за Хелуин, пиещи бира по пейките, надянали ботушите посред лято...
Повечето хора като чуят метал и си представят точно такъв човек. Какво да му харесаш на това, ми то е срамота млад човек да изглежда по този немърлив начин.
Особено пък за жена това е брутално грозно и изглежда повече от мърляво.
Не деля хората по стил, раса и музика, но не харесвам тези, които се мъчат да го налагат и видиш ли целия свят им е виновен, защото не били разбрани или били аутсайдерите и бунтарите.
Да аз не слушам метал, но голямата ми любов беше луд по KORN, но по нищо не си личеше в начина му на изказване, стила му на обличане и т. н. Дори успях да харесам няколко техни парчета с годините. Имам и много добри приятели, слушащи наораво хард метал ама не ми го налагат и могат да се забавляват и по различен начин от кофеене.
Изобщо няма значение чалга ли е, метъл ли е, класика или каквото и да е там. Човек си е човек с възпитанието си и отношението си към хората и колкото и някои да не приемат - с визията си, защото именно тя прави първо впечатление и за съжаление няма второ. " По дрехите посрещат, по акъла изпращат ".
Рок слушам с удоволствие.
Ако ти си нормално изглеждащо, спретнато момиче няма от какво да се засягаш или притесняваш какво мислят околните, всеки си има право да слуша и да харесва каквото си поиска - те са кривите в случая, че не те приемат.
Ако обаче си от горния тип повлекани и разгащени мърли.. не се изненадвай, че нормалните хора те отбягват.
Та те дори на едно интервю за работа няма да могат да отидат с подобен вид!
Не желая да обиждам никого с мнението си!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2d81ccbcbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Минала съм през същото. На твоите години бях метълка и се обличах по този начин. След като навърших пълнолетие, нещата започнаха да се променят -пораснах. Отдавна не се обличам по този начин, нито пък слушам само метъл. В момента слушам всичко(без чалга) общо взето според настроението. Мисля, че прекалено много внимание обръщаш на музиката и се оставяш тя да ръководи живота ти и личността ти. Ще ти дам един съвет като по-голяма - слушай си метъла и каквото искаш, но не се оставяй на музиката да те определя и ръководи като човек и държание. Бъди себе си. Музиката е ЕДНО, личността ти и разнообразните ти хобита ДРУГО. Сега мислиш така, един ден ще мислиш по друг начин. Сега си мислиш, че цял живот ще слушаш това и ще робуваш на този стил - след две години като завършиш и като се сблъскаш с живота, ще видиш, че дори няма да имаш време и за музика. Въобще няма да ти дреме метълка ли си, рапърка ли си. Други неща ще са ти на главата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 52a448dc2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смени си обкръжението. Човек трябва да бъде сред себеподобни, иначе е единак. Аз, понеже, също си падам по по-нетрадиционни стилове, съм изпадала в такива ситуации, когато хората недоумяват начина ми на живот, и музиката, която слушам. Когато това стане, обаче, не го вземам на сериозно. Знам, че хората са различни. Някои са отворени към по-различни неща. Други са по-консервативни. Някои се водят в крак с модата, други не. Някои слушат и гледат само телевизорът, без да позодират, че съществува музика, различна от тази по Планета Пайнер и производните и. С такива хора просто не се сближавам, защото имаме непреодолими различия. И те не са само в музиката. Също и във възприятията, светогледа. Аз съм доста широко-скроен човек, и като става въпрос за това не се сближавам кой знае колко и с метъли, защото поне според моя опит, те си слушат само метъл и никакъв друг стил. Отхвърлят всичко, което не е метъл, дори и хора. Пак казвам, че това е моят опит, и е сформиран на базата на това, че общувам с много такива хора по стечение на обстоятелствата. Обичам хората, които слушат доста стилове музика, без да се ограничават до един. И за това такива хора търся аз за мои приятели. Опитай и ти. И също така, един съвет-на този свят има всякаква разнообразна музика. Не се ограничавай до един стил, изследвай, оформи вкуса си. Та, ти си само на 16. Слушай си метъл, но имай и други интереси извън него. Иначе, нищо против теб, и музиката ти. Ходи както ти харесва да си облечена. Но, да знаеш, все пак, че в България има много предразсъдъци, и на места може да почувстваш дискриминация. И това е като цяло. Щом на теб ти харесва, да не ти пука за другите. :)

Depravity

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a022f0e5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също слушам метъл и рок. В моето обкръжение почти няма хора, слушащи същия стил музика, но се разбирам с всички.
Ето примерно - голяма част от групата ни са чалгари, други или слушат рап или поп. Малка част сме метълчета, но се разбираме перфектно.
Замисли се! Май трябва да смениш обкръжението си.
Поздрави, 13 годишно момиче

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a022f0e5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз също слушам метъл и рок. В моето обкръжение почти няма хора, слушащи същия стил музика, но се разбирам с всички.
Ето примерно - голяма част от групата ни са чалгари, други или слушат рап или поп. Малка част сме метълчета, но се разбираме перфектно.
Замисли се! Май трябва да смениш обкръжението си.
Поздрави, 13 годишно момиче

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cae6c0b8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм металистка и се облимам така. Преди се събирах с хора които постоянно се пресмиваха на начина по който се обличам и музиката която слушам. Спрях да се събирам с тези хора и си намерих компания която уважава металистите. Намери си приятели които да уважават твоето решение за стил музика и обличане.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cae6c0b8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз съм металистка и се облимам така. Преди се събирах с хора които постоянно се пресмиваха на начина по който се обличам и музиката която слушам. Спрях да се събирам с тези хора и си намерих компания която уважава металистите. Намери си приятели които да уважават твоето решение за стил музика и обличане.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 46023436f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   В подобна ситуация съм... не е проблем факта, че едни определени хора те отбягват. Майки са отдръпвали децата си от мен докато пия вода от чешмичка... съучениците ми ми се смеят за черните тениски, нито едно момче не ме поглежда.
Има начин за измъкване - намери хора с твоите интереси. Само това мога да те посъветвам. Аз покрай магазините " На тъмно" и " Метъл хевън " намерих много яки хора с моя вкус за музика и филм :) ;) :) ;) :) ;)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2b64eaf7a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пък аз слушам метъл и рок, но не се обличам като тях. Само слушам. Никога не съм се обличала по някакъв начин заради музиката. Дори нямам и тапети на стената. А повечето ми приятели които слушат чалга имат.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 817d469d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ей това ви е проблема на повечето псевдо метъли... мислите си, че метъла е нещо специално/различно, както ти се изрази/, мислите си, че сте различни, специални, че всички ви мразят... това ви е проблема, иначе, повярвайте, ама никой не се интересува кво слушате или как се обличате...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker