Хората ми се дразнят заради черния хумор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Хората ми се дразнят заради черния хумор
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1493 пъти
Момиче на 16 години съм. Не съм някакъв извратен садист, който примерно на погребение да издрънка нещо грубо, да се шегува пред някого, знаейки болната му тема и т. н. Тоест хуморът ми е много черен, но винаги премерено използван. Такава съм си. Не съм виновна, че дебилски или мръсни шеги не могат да ме разсмеят. Единственото, което може е тъмният, брутален хумор, използван на точното място. Смешни са ми вицовете за Хитлер и Втората световна (както и за други войни), расистките (аз не съм расист наистина), за бедствия и атентати, за гадни болести, за катастрофи, за убийства (най-вече). Сега всички ще почнете "Ами ако някой твой близък беше болен или загинал така... или пък ти... ". Ами вече казах, че винаги гледам да внимавам. Плюс това аз се ебавам с абсолютно всичко, включително себе си, просто защото животът е прекалено кратък, за да ревем за това и онова. Трябва да се смеем. Особено на смъртта, защото не трябва да се оставяме тя да ни плаши. Поне аз така мисля. Имам диабет, но винаги съм се бъзикала, че ако реша да се самоубивам, за мен ще е най-приятно, защото мога да го направя с един голям буркан Нутела. Или като излизам и мама ме пита да не съм си забравила нещо - казвам - "да, само инсулина"... Може да не ви е смешно, всеки си има своите възгледи, ама много мразя, че моите приятели често ми казват да престана, че не било смешно, че било гадно. Ми аз не ги карам да се смеят. Техният хумор също ми е тъп, но нищо не казвам. Пък и никога не съм го насочвала към тях и не съм го правила със злоба. Поне семейството ми свикна вече. Въпросът ми обаче е защо хората толкова се отвращават от черния хумор и той ги дразни по някакъв начин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: d24c212cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Неслучайно хората ти се дразнят. Това не е хумор, това е дърпане на дявола за опашката. Аз не бих се смяла на тези ти изказвания, особено това за инсулина, защото не осъзнаваш, че така ще стреснеш някой, а ти ще си се чудиш защо аджеба той не се смее. Просто това не е за смях. Има тънка граница между хумора и глупостта. Осъзнай се, че с твоите думи рядко ще се намери някой да се засмее. Спри да предизвикваш съдбата!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d24c212cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Неслучайно хората ти се дразнят. Това не е хумор, това е дърпане на дявола за опашката. Аз не бих се смяла на тези ти изказвания, особено това за инсулина, защото не осъзнаваш, че така ще стреснеш някой, а ти ще си се чудиш защо аджеба той не се смее. Просто това не е за смях. Има тънка граница между хумора и глупостта. Осъзнай се, че с твоите думи рядко ще се намери някой да се засмее. Спри да предизвикваш съдбата!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9c1b00f494
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз също съм почитател на грубия черен хумор и е нормално не всички да те възприемат. Голяма работа, няма как да угодиш на всеки, а и не трябва. Не се притеснявай от себе си, използвай го с мярка, и ще намериш своите "сродни души". Даже не знам дали си забелязала, но напоследък нихилистичните и мрачни настроения/шеги са станали доста популярни, ако мога така да се изразя, по наблюдения из социалните мрежи, а и на живо. Наблюдавам, че е някак готино да си черната овца, която може да се изгаври с всичко, което хората сме приели за свято и неприкосновено едва ли не. На моменти изглежда доста самоцелно, но като цяло показва, че не всички са докачливи уникални снежинки... което ме радва.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d0be1a29ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Намери си компания с подобни вкусове.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1d4e375028
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Хората предпочитат различни видове хумор, но повечето не могат да приемат черния и тоалетния - табу са и не се приемат добре от обществото като цяло. Ако те ти натякват и ти го прави!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 83da422de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защото не са се научили да превъзмогват егото си.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: dcdae16c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Винаги съм обичал черния хумор и съм намирал такива като мен. Не е за всички, това изисква нагласа и да се каже на правилното място. За съжаление живота не ми прости и сега имам рак в напреднала фаза. Но точно черния ми хумор ми помага да се подготвя за предстоящото. Не ме е страх от смъртта. Виждал съм я и няма да престана да се подигравам с нея. Пък тя да идва когато иска....

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d03a69e4cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Ами, прави са да се дразнят. Не намирам разлика между черния и просташкия хумор, дори да е използван уж на място. Да, реално може да има замисъл, да е по своему тънък, но си остава просташки. Да се смееш на вицове за избити евреи, за болести и смърт е всичко друго, но не и интелигентно.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7c4dd70b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пускай черния си хумор само пред хора, които знаеш, че го харесват.
Имамприятел, който ръси на поразия нацистки и еврейски вицове, а е полски еврейн. Последния път каза, че дядо му имал проблем с концентрацията и за това го пратели в конц. лагер. Тази шега мина, но острани някакви хора я чуха и се... възмутиха, но после се исвинха, като разбраха, за произхода на шегаджията. Нашият човек внимава и си пуска пипалата, само във води, в които не биха му ги отхапали.
Прави и ти така.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9c0c6570b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здрасти, девойко и аз съм като теб. Само, че някой като е болен от рак му викам, аха, значи развъждаш раци? ! И те така, забава.

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a63d792378
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Нека загърбим расизма и заживеем като бели хора!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6f46536231
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Няма да си никак приятна компания ако е постоянно и натрапващо се.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 91ab9204f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Шегувай се с каквото искаш няма някъв всеобщ морал всичко е относително. Аз ако намеря такова момиче ще се влюбя

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 16400743da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Обичам те! По теб съм луд за връзване! Само да не ми биеха диазепам на всеки три часа...

А сега сериозно - ти си страхотно, интелигентно момиче, което пише грамотно и смислено. Съжалявам, че не мога да се запозная с теб и че не можем да се срещнем. Желая ти здраве и щастие и да си намериш добра компания, която да търпи остротите ти.

Пак ставам несериозен...

Пък моя милост съм астматик с алергия... Ако станем гаджета, всяка целувка, която ми даваш ще спира дъха ми. Няма да имаш и проблеми с козметиката - ако ти свърши дезедоранта, давам ти веднага инхалатора. Можем да тичаме заедно в парка, после ще се възстановяваме дълго пак заедно... Виж, алергията ще е пречка - няма да мога да гледам пчели, да те храня с мед.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 75c4f2fcb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   това, че ти смяташ черния хумор за смешен и точно на място, изобщо не означава, че всички са на това мнение. повечето хора го намират за неуместен и проява на лош вкус, защото е свързан с наистина лоши неща - болести, травми, смърт, които, повярвай, никак не са смешни, ако се случат на теб или твой близък. ти може да мислиш, че шегата е начин да се справиш с тях, но повечето хора в такива моменти очакват някакво съчувствие и разбиране. замисляла ли си се способна ли си на емпатия или черният хумор е начин да замажеш положението, че не ти пука особено за другите?
трябва да пускаш такива шеги само сред хора, които наистина ги харесват и не се дразнят от тях. като не им е смешно на приятелите ти, спри с черния хумор пред тях, уважавай желанието и вкусовете им, щом искаш да уважават твоя вкус. просто си намери себеподобни, а не очаквай всички да променят възгледите си заради теб.
Ж45

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8b5d430207
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Здравей, хората, които харесваме черния хумор чак до такава степен не сме много, но според мен няма нищо лошо в него, ако, както казваш ти, е използван на точното място и в точното време. Аз лично също обожавам черен хумор и даже в новият си клас (миналата година бях 8 клас, сега ще бъда 9) намерих хора, които го харесват също. Може би просто трябва да смениш средата си :D

М15

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker