Моля ви дайте ми съвет - искаме детенце - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моля ви дайте ми съвет - искаме детенце
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1967 пъти
Здравейте имам един проблем преди да ви кажа какъв е той искам да ви помоля да не ме опреквате... Благодаря предваритено
(може би имам много правописни грешки но това е от това че съм супер напрегната и не мисля как пиша)

Историята ми е:

На 18 съм и имам приятел от близо 5 години който също е на 18 като мен и тази година ни беше бала... от 4 клас сме от един и същ клас и аз съм го харесвала от тогава и се оказа че и той ме е харесвал но го разбрахме едва преди 5 години и се събрахме и до днес сме в перфектни отношения и той ми прави супер много изненади но това сега не е важно...
Преди няколко дни братовчедка ми Ани роди след изкарана цветна бременност момиченце на име Аманда... когато отидохме при тях в болницата и когато Ани ми даде Аманда да я подържа малко в мен нещо трепна и когато се прибрахме в къщи аз казах на приятеля ми че трябва да му кажа нещо и му казах че може би ще ме сметне за луда но ще му кажа... и му казах че когато взех малката в ръце нещо в мен трепна и ми се прииска да си имаме детенце при което той ме погледна, усмихна се и ми каза че много се радва че го искам и че и той го иска и дори ме прегърна и дори ме вдигна в въздоха... след няколко часа той ми каза че знае къде може да го направим-на една хижа в планината за която заминаваме след 8 дни с няколко човека от стария ни клас и там можем да го направим и аз се съгласих... дори казахме на по-големия ми брат и на по-голямата ми сестра с които живеем в една къща която ми е подарена от мама и тате и брат ми и сестрами се зарадваха супер много и казаха че ще ни помагат с бебето но има един проблем-не знаем как да кажем да родителите ни а искаме те да знаят че имаме такова намерение а не да им сервираме че съм бременна изведнъж... вчера отидохме при техните и двамата знаем че са супер готини и печени и им казахме новината че искаме да си имаме детенце и те супер много се зарадваха но сега е ред да кажем на моите родители защото и двамата не знаем как ще реагират и за това ви пиша за да ми дадете съвет...
Благодаря ви предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 09c280ccce
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Детенце ѝ се приискало, но извинявай - това не е котенце или кученце. Детето е до живот. Не можеш да си го върнеш в магазина. През живота си не си изкарала 1 лв., детенце искала. Дете ще ражда дете.
Като искаш дете, гледай си го, какво ти пука за родителите? Или май от тях ще идват парите?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8a537ab417
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мацка, един съвет от мен - поработи 4-5 месеца като аниматор на деца и тогава пак пиши тук ;) Да гушкаш бебе, което не мърда много-много е едно, но да тичаш след него и да възпитаваш човешко същество е съвсем друго.
Айде стига със "Съдби на кръстопът". Дай го по-сериозно.
Дете се прави, когато имаш стабилен доход и човек до себе си, който се е показал като мъж. Ще се съгласиш с мен, че на 18 никой не е мъж ;)
Треснал те е майчинският инстинкт, не се притеснявай. Ще те удря всеки път, когато си влюбена и при почти всеки цикъл. Случва се на всички жени, през целия им живот.
Не прави глупости ;)

И за протокола - ако си вземеш куче, коте или каквото и да е животно (от магазин вече никой не купува, всички осиновяват), също е отговорност до живот.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5a6a5b30ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   А случайно не искаш ли да се научиш да пишеш ПРАВИЛНО първо?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 422d7bd83b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не няма да идват от там парите-аз работя от 15 годишна в едно заведение и приятеля ми също работи и пари от нашите аз няма да поискам

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b793611af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Момиче, ти знаеш ли каква голяма отговорност е това? Детето не ти е кукла, която щом ти омръзне да си играеш да тропнеш на вашите разбери! А и с какви пари ще го гледаш, сигурно още не си започнала работа възнамеряваш ли да се развиваш, да следваш, като гледам каква си повърхноста явно не? Нали се сещаш, че сега това дете вашите ще го издържат? Ти не си готова още за такава стъпка с твоето мислене ще вземеш да родиш, после ще се вайкиш гледайки другите си съученички как учат и се забавляват, а ти само стоиш вкъщи и сменяш памперсите. Детенеце лигло, се създава, богато имаш възможността да му осигуриш добър живот, затова хората създават деца след като имат стабилни доходи и работа зад гърба си! Ти на този етап от живота си няма как да му ги осигуриш! Освен това не се знае дали с твоя човек няма да се разделите някой ден и тогава пак ще ревеш тука за него и че ти е трудно с детето! Моя съученичка разсъждаваше, като теб в началото на 12 клас казваше:Искам бебче и като ходя на лекции нашите ще го гледат. Накрая на 12 клас обаче вече се осъзна, че отговорността е голяма и реши, че дете ще гледа, когато има възможността да му осигури добър живот. Освен това се раздели и с първото си гадже. В момента има нова любов и завърши бакалавър ИТ и със сигурност би осигурила на своето дете много по-добър живот сега, отколкото ако беше родила в края на гимназията!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9bbccce7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   На тая бъзраст е много рано, това са много разходи, отговорност трябва постоянно да си с детето.. има много време още..

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2cfe2cb99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако толкова искаш дете, просто изчакай още 2, 3 години, защото още сте млади, а тъй като не може да разчитате постоянно финансово на родитетелите си, момчето трябва да работи, ти-също, но бременна... няма как. Завършете образованието си и тогава вече "действайте по въпроса", а и след време родителите ти ще са съгласни, въпреки че си пълнолетна и не се нуждаеш от позволението им.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8d54015919
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Миличка, личи си, че сама ти си още дете! Искам, искам, искам... ама нито доходи имате, нито сте достатъчно зрели. Това да не ти е кученце, че като ти писне да го подариш на някого? ! Ти имаш ли идея какво значи да си родител? Погушкала си 5 мин. бебето на братовчедка си и вече искам и аз. Като толкова искаш бебе, първо помогни на братовчедка си да си отгледа нейното и тогава мисли за свое. Ама като ти ревне в 3 часа сутринта ще те питам. Докато гушкаш чуждите деца и си мислиш, че то така се гледа дете, само го гушкаш и готово, ама не се сещаш, че това е НАЙ-ОТГОВОРНАТА РАБОТА НА СВЕТА и ако се провалиш става лошо. Я ги виж всичките наркомани по улиците, е сигурно и техните майки много са ги искали... ама не са знаели как да се грижат за тях. Така, че вместо да тропаш с крачета и да витаеш в облаци, започни да учиш нещо или си намери работа и като си стъпите и двамата с приятеля ти на краката, тогава правете планове за деца. Другото е адски безотговорно! Да не можеш да се грижиш сама за себе си, но да въвлечеш и дете в проблема. Да, брат ти, сестра ти и вашите могат да ви помагат, но не са длъжни да ви гледат детето. Така, че първо се научете да се оправяте сами, пък после поемете тази огромна отговорност.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 32af0f3765
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Като чета историята ти - може да си на 18, но ментално си на нивото на 8-9 годишно дете. Просто ако можеше даже сама да си прочетеш историята от перспективата на страничен наблюдател, би се шашнала... и той ми се усмихна и ме вдигна във въздОха урааа ураа... Затова ти препоръчвам да не вземаш бързи решения. Сега си на 18 - следващите поне 5-6 години са времето за по-нататъшно образование, работа, кариера. Дете се прави когато си независим, финансово подсигурен, със сериозен партньор, с когото имате сериозни намерения за връзка и съжителство. И особено когато и двамата сте готови за това: По начина ти на изразяване мога да кажа, че не можеш да се грижиш за дете, не можеш да го възпитаваш, защото си просто умствено недостатъчно развита. На какво можеш да го научиш? !? С приятеля ти сте на 18 - мислиш ли, че и след 5 години ще е с теб? Сега е времето когато интересите ви и мирогледа ви се променят, след време може да се разделите, защото ще имате различно мнение по въпроса какви да бъдат плановете ви за бъдещето или просто вече няма да си пасвате. Рискът е голям, помисли си добре!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e05011bb5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Глупости говориш авторке!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f825735a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако мислите, че сте готови за такава отговорност давайте. От значение е и дали ти мислиш, че това е мажът за теб, още си млада.




-Hanna

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8dd6f27aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Накъде отива този свят, не е истина просто...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: caf4d7872e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   И какво като работиш и то в заведение? Да не би да си събрала толкова много, че да може да гледаш дете. Забрави за работа в следващите няколко години, защото ще трябва да си гледаш детето вкъщи. Ваще със сигурност няма да одобрят. Вие сте заедно от 13 годишни, не знаете какво искате. Нямате опит, мислите си, че ще сте заедно завинаги, но голям е шансът да се разделите. На него ще му се живее, ще иска да пробва с други жени. След време сигурно ще пишеш, че ти изневерява и тн. Недейте да бързате толкова. Послушай хората тук и след време ще си благодарна. Изчакайте още няколко години и тогава, ако още сте заедно и сте сигурни един в друг правете каквото искате. А дотогава наблегнете на образованието, за да имате добра работа, а не да работите по заведенията цял живот.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a4e105d317
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

36.   Това да не ти е кученце? Да не ти е котенце? Това да не ти е кукла? Това да не ти е играчка? Ти да не си дете? Ти доходи имаш ли? Ти дали знаеш каква отговорност това? Лелеее накъде отива този свят, лееееле. Ти знаеш ли накъде отива? Ама на тебе менталното ти ниво е на 8-9 годишна, а си на 18. Ама накъде отива този свят нямам думи. Тоя свят накъде отива....

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9171fd2045
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Въздох... вземи научи да пишеш първо.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9d257128c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Мила ми авторке, аз съм на 23 а приятеля ми на 28. Ние също искаме детенце от все сърце, но причината поради която отлагаме е най вече финансова. Да имаш дете не е само да създадеш нов живот, а и да го отгледаш до неговото пълнолетие.. Може би при теб майчиния инстинкт е подранил, но истински ти не си готова щом не се замисляш за отглеждането на дете. Опитайте се да си стъпите здраво на краката, да си осигурите сигурен доход, поинтересувай се малко за отглеждането на дете... и едва тогава опитайте. Да имаш дете не е само гушкане и люшкане.. Виждам себе си преди години в думите ти затова приеми съвета ми.. Подсигурете се изцяло, за да ви е спокойно и сигурно като дойде момента за дете, вие сами ще го усетите..

Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: bc3beeb8a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Според мен изчакайте.
майка - 29 г.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c4ccf8e407
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Не мога да те подкрепя. Пишеш неграмотно, разсъждаваш много незряло за възрастта си, а в същото време искаш деца. На какво ще ги научите тези деца? Знаеш много добре, че си малка за деца, самата ти си още дете. Това не е домашен любимец, който да зарежеш след две години или когато ти скимне. Дано да размислиш, една грешка и цял живот страдания.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 904cfb785d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Пише се въздух и упреква момиче! Как въобще си взела матурите?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a93f1746a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

42.   Искам да ви попитам, ако авторката беше на 34 години, пак с леко лош правопис и с минимална заплата... тогава щяхте ли да й кажете изчакай или напротив, щяхте да кажете: действайте, бъдете смели, то за бебенцата не трябват много пари. Ние живеем 4 човека с 1000 лева.. ние пък живеем 3 човека с 600 лева... давайте... бебенцето ще ви направи живота!

Значи, не че съм съгласна още на 18 да се правят бебенца, но просто забелязвам леко лицемерие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker