Ново училище, нов клас - пълна скръб - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ново училище, нов клас - пълна скръб
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1603 пъти
Здравейте, момиче на 11 години съм (5 клас). Тази година се преместих в ново училище, понеже това, в което учих преди беше от 1-ви до 4-ти клас. В града ни има 2 гимназии. В едната има доста цигани, турци, бият се много и като цяло там са всички от махалата...
Другата гимназия... беше твърде прехвалена и аз тази година се записах в нея. Голям кошмар... в старото ми училище се биехме, карахме, почти не учехме, учителите бяха несериозни и по цял ден се хилихме, говорехме простотии и така. Не казвам, че не ми беше хубаво, напротив. Ходех с желание, а сега тази тази година не е така. По принцип обичам да уча и не съм имала по-ниска оценка от 5.
Сега обаче новия клас нещо не ме кефи. Разпаднахме се стария, само 8 от 25 деца се запазихме. Новите говорят само за едно и също - искат да са "готини"... не разбирам смисъла на това, ако изобщо има такъв. Учителите не са никак сериозни... даже напротив. Учителката ни по география само се смее, а учителя по информационни технологии говори глупости, води приятели в час и даже понякога нагрубява. По принцип съм свикнала да не обръщам внимание на чуждото мнение, било то на учители или съученици. Случва се да имаме по 8 часа и стоим гладни. Голямото ни междучасие е 20 мин. и докато си купим нещо за ядене междучасието свършва, даже закъсняваме за часовете. На някои им прилошава, защото не са хапнали цял ден... нямаме търпение да се върнем от училище и да нападнем каквото има вкъщи... аз съм доста висока (1, 60) и съм 41-42 кг... имам чувството, че след тази учебна година ще сваля 10 кг и ще стана скелет. Не ни дават да пием вода по време на час, а междучасието няма никакво време... докато отидем от едната стая в другата приличаме на парцали... другата седмица след часовете ще оставам за някакви опити по ЧП, защото съм от отговорниците на класа и трябва да присъствам, което означава ще се прибера към 16:00. Изморявам се много, става ми лошо направо. За нас е почивка след като си оставим раниците в стаята да се свлечем на пода в коридора... сега е есен и в коридорите е голям студ, а в стаите не може да се яде, да се пие и не знам си още какво. Сега се оправям, но не виждам как ще е след няколко месеца когато падне сняг. Изобщо не знам как ще се оправям още 2 години, по-скоро 3, защото тази сега започна. Нямам къде другаде да се преместя, защото съм малка. Чак след 7-ми клас ще мога да ида в друг град и съответно в по-хубаво училище (надявам се наистина да е така, а не само да се говори, че е хубаво, както се случи сега).
Съжалявам, ако има правописни грешки и пропуснати запетайки, но бързах.
Не искам съвети, просто исках да споделя с някой, тъй като никой, освен най-добрата ми приятелка не ме разбира.
Благодаря на всички, които са отделили поне мъничко от времето си, за да прочетат това!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: b110337631
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Стига си се лигавила, аз в едно от най-елитните училища ни връщат щото сме със светли дънки и тем подобни. Изгониха едно момиче, защото отвори прозорец в коридора, а е забранено, а ти от това се оплакваш, ако ние бяхме така щяхме да се радваме. А и може да побързаш малко за лафката, а и си има малки междучасия, през тях защо не ядеш?

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 88d9e3c343
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Доста преиграваш. Осем човека от стария ти клас са пак при теб, екстра си е. За проблема с учителите:Ако ти имаш желание да учиш сядаш, научаваш си уроците и си готова. Храната тук съвсем преиграваш. Прави като мен прави си сандвичи във вкъщи и си ги носи. Ако не, купуваш си там пица, нещо преди училище, казваш за вкъщи опаковат ти го и си го носиш пак. По време на час да не пиеш водс, ем бъди оригинална вземи си сламка, бутилка с вода и по време на час тайно пиеш. А пък в междучасията имаш достатъчно време текаче не се прави. А за студа си обличаш по топли дрехи и си готова. Не е нужно да изглеждаш като чувал, но например има хубави тънки, но много топлещи якета. Явно не си креативна или не знам, но всички неща можеше да се сетиш и сама.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3297f0605f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   моят син си носи закуска в училище и малко шише с вода, защото учениците и там са много и също не успява да си купи. голямото им междучасие е също 20 минути.
носи си сандвич или каквото там искаш и няма да припадаш от глад. по време на час не е нормално да се яде или пие, така че тук учителите са прави.
за останалото: няма как да промениш учителите, така че свиквай. явно досега си била в училище, в което не са държали на ред и си свикнала, че едва ли не всеки може да прави каквото си иска. правилата са за всички, измислени са за да има ред. може да не е най-прекрасното училище на света, но със сигурност е по-добро от старото, в което си била. ако пък наистина смяташ да кандидатстваш в гимназия в по-голям град, там със сигурност ще бъде по-строго.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 7d61f7217c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Миличка, ще подкрепя някои от горните коментари. Първо е едва началото на учебната година и до края ще имаш достатъчно време да опознаеш всички добре. Ако някой не ти е приятен просто не му обръщай внимание и не общувай с него. Ти си в училище преди всичко за да УЧИШ да трупаш знания и да отидеш после на по - хубаво място запомни това! Второ ако междучасието не ти стига и опашката в лавката е голяма просто си носи нещо от вас може сандвич или някой плод за да не гладуваш не е хубаво дете си още за водата същото носиш си едно малко шише в раницата и пиеш набързо през междучасията. Или прекалено се притесняваш, че глезените лигльовци от класа ще ти се подиграват? Ако е така хич да не ти пука пък и по - добре храна от вкъщи, отколкото да си даваш парите за боклуците в лавката като зрънчовци, дъвки и бонбони във формата на очи.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 27b014e1da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: Учителите ми в старото училище си бяха сериозни. Проблема е, че тук не са.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 3eec77f1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много грешна представа имаш за училището. Първо там си за да учиш, а не да се смееш и играеш. Второ не разбирам как става това да знаеш, че ще ти е студено и няма да си вземеш някаква горница или нещо подобно. За малкото време през междучасията наистина преиграваш. Има достатъчно място след като си спомням, че в старото ми училище пак бяхме с 20 минути междучасие и успявахме да си купим храна и да я изядем. Накрая си спомни, че и учителите са хора, а и все пак ако тръгнеш срещу тях, на теб ще ти излезе през носа, а не на тях.

К.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker