Как се става Уеб дизайнер? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как се става Уеб дизайнер?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 3158 пъти
Здравейте. Момиче в 10 клас съм и до скоро бях убедена, че съм алергична към компютри и математика, и че за нищо на света не искам да се занимавам с това. Моята сила е в литературата, публицистиката, рисуването... но с всеки ден се убеждавам, че за такива като мен в днешно време няма работа. Виждам, че се търсят предимно ИТ специалисти най-общо казано и реших, че не може да продължавам да съм такъв кон с капаци и трябва да съм в крак с новото време и новите технологии, ако искам добър живот и добро заплащане (дори и да звуча като материалистка, живеем в такъв свят, че с идеали не можем да се нахраним, нали? ) Поразмислих се какво в днешно време се търси и същевременно е в моята тематика и се спрях на Уеб дизайн. От години се занимавам с рисуване, доста съм добра, имам чувство за естетика и като цяло мисля, че ми приляга. Математиката ми е слаба, но пък съм чувала за програмисти, които имат математическо и логическо мислене, въпреки че не разбират математиката и пак работят в сферата на ИТ. Как да разбера дали и аз имам такова математическо мислене? Като цяло какво е това понятие Уеб дизайнер? Изработва само уеб страници ли? Срам ме е да си го призная, но аз не знам основни неща, които ги знаят и децата в 1 клас, дори не знам какво е HTML и CSS. Смешно е, но все пак никой не се ражда научен. Как да се подготвя? Знам, че в тази област дипломата не се гледа, гледат се знанията и уменията. Искам и аз да се науча, готова съм да се потрудя и да отделя необходимото време. Английският ми е на прилично ниво. Според вас дали не съм се сетила прекалено късно, мога ли да уча и да се подготвя? От къде да почна като за начало и какво трябва да знам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: dbffa5e686
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля че леко бъркаш понятията, но не се притеснявай повечето хора не правят разлика между уеб дизайнер и уеб програмист (front end).

За уеб дизайнер реално не ти трябва да знаеш математика, да програмираш или да пишеш HTML или CSS. Идеята е с photoshop да направиш някакъв дизайн който след това програмиста (front end) да направи с HTML и CSS. Все пак е е голям плюс ако знаеш поне HTML и CSS защото напоследък се търсят хора, които да могат да правят всичко.

На твое място бих започнал с photoshop/indesign/ilustrator и т. н. и след това бих научил и HTML и CSS които не са толкова трудни.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 1bc6a64f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Безплатни уроци в мрежата - дал Господ, така че вместо да пишеш изповеди вземи прочети нещо по въпросите дето те вълнуват, а специално за HTML не ти трябва грам математика, отделно че с Front Page и другите програми за уеб дизаин можеш да си оформяш станици все едно ги оформяш на Word.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 0d442a2df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   10 клас не е късно.
Казваш, че рисуваш добре - научи да използваш Photoshop CC, обработка на рисунки и картинки.
За програмирането - web-дизайнер значи различни неща - само със стилизирането ли ще се занимаваш или ще изготвяш и сървърната част на сайта. За млад човек, тепърва навлизащ, се занимавай и с двете. За сървърен език за WEB сега много е нашумял и много се използвa javascript - node. js за сървърен програмен език, а само javascript за front-end(така се нарича дизайна, това което вижда потребителя) също е много актуално. Учи и css и html5, прочети си за тях.
Ако живееш в София, силно те съветвам да се запишеш и на курс. :) Но курса само ще те насочи и даде основата. Вече ти си тази, която трябва да се занимава вкъщи и да опитва и учи нови неща. Ако има нещо, питай. :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 5df52a146e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като начало, бих ти препоръчал да минеш през някоя от инстанциите на този курс: https://softuni.bg/courses/web-fundamentals
Това няма да те направи дори на 5 процента WEB designer. Знанията, които ще придобиеш и то само ако минеш през всички упражнения са колкото за обща култура и не могат да ти осигурят работа. След това трябва да потърсиш сама материали, след като вече имаш някаква база.
Имай предвид, че в момента не се търсят много WEB дизайнери, т.к. летвата за навлизане е доста по-ниска и се навъдиха много мераклии.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: bb62b6c908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може да се запишеш на курс по Уеб дизайн или да гледаш клипчета има много или да се запишеш в университет. Уеб дизайн е изработка на уеб сайтове, като Facebook, Youtube, Twitter и др. HTML и CSS са много лесни, не е трудно, бързо ще го научиш. Аз съм учила HTML в училище.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 430deef6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   На идеалната възраст си да започнеш да се занимаваш с уеб дизайн.
Общо взето, това представлява дизайна на всичко, което виждаш в интернет - уеб сайтове, банери, социални мрежи, etc. По принцип има няколко вида уеб дизайнери - фронтендъри (програмисти), дизайнери - които във Фотошоп правят layout-a и самите вижуали, UI и UX дизайнери. В големите фирми за всяка от тези дейности се изпълнява от различен специалист, но доста често срещана практика е цял сайт да се изгражда от един човек.
Аз съм на мнение, че добрият уеб дизайнер трябва да може да си нареже сам дизайна , но преди програмист, трябва да е дизайнер. Тоест програмистът не е и не бива да бъде дизайнер, но дизайнерът (уеб) трябва да разбира от програмиране...
Както и да е, отклоних се. За да станеш уеб дизайнер, моят съвет е да започнеш да учиш basic html&CSS, за да ги разбираш (никаква математика не ти трябва за тях), но основно да се посветиш на дизайна като теория (принципи, цветове, типография, композиция, функционалност) и същевременно да разучаваш Photoshop с онлайн уроци. Общо взето това е short cut-a. Ако се заемеш сериозно и ти се отдава, докато завършиш ще имаш достатъчен набор от знания и умения, за да практикуваш и без диплома.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1fe1c6e432
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Здравей, аз се занимавам с уеб дизайн и също съм 10 клас, знам доста добре html и css. Определено е много важен усета в уеб дизайна как точно ще ти изглежда сайта какви техники ще си използвал за да го направиш, особено важно за мен е да изглежда професионално самия сайт. Мога да ти покажа мои сайтове и да те запозная с html, css. :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: a9a6bab47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,

Аз бих те посъветвал да провериш сайта на - СофтУни.

Също като теб и аз започнах преди близо година с програмирането и повярвай ми - СофтУни е много добър избор за да се научиш да програмираш

Аз първо записах началният курс - ProgrammingBasics
така, че те съветвам да започнеш от там
Запише курса, безплатен е.

Може да се запишеш онлай ако нямаш възможност в присъствена форма за обучение.
Запиши курса, виж какво е променлива, типовете данни, основните концепции и ще разбреш дали ти се отдава или не. (И дори да не разбираш нещата - не се отказвай )

Аз като теб нямам развито логическо мислене и математиката ми не е 6, но решавам задачите и виждам, че има прогрес от преди и сега!

Видях, че някой по-горе е дал линк към СофтУни, но според мен не се започва така... директно от HTML и CSS

Може би един от най-лесните езици за програмиране е C#
Без да знаеш for цикъл, if конструкция, типове данни, масиви и прочие, трудно ще успееш със HTML и CSS,
понеже те не са програмни езици, а за стализиране

Желая ти успех за напред! ДЕРЗАЙ

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8a9af3faaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10, пише ти онзи "някой", който е дал link към СофтУни.
Първо, Programming Basics вече не е на нивото от преди година. Виж програмата колко е безумна... нивото е под елементарно! Типове данни, масиви и подобни "сложни" неща се учат в платеното ниво, по новата програма!
Бих искал и да ми изясниш за какво са ти типове данни, масиви и if-ове за съвсем елементарни, статични WEB сайтове. Момичето дори не знае какво е HTML, какво е това животно CSS, а ти я пращаш на масиви и условни конструкции. Щом това я влече, нека започне именно с основите на най-лесното, а след това да се развива. C# за чий й е да го учи? Там ще я въртят да прави конзолни апликации.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cfe53989fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А защо не графичен дизайн (списания, реклами и тн. ), там пък изобщо няма "математика"? Не, че във фронт-енд уеб дизайна има...

Наистина най-добре изгледай колкото можеш повече видео уроци по темата - в нета има много и на български, и на английски за каквото се сетиш.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b51847657c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   11 - Първо аз не пращам момичето на " Масиви и сложните неща " аз само и дават съвет, защото ако знае само да прави прости web сайтове и да има сигурна работа няма да стане сигурно. Погледни обявите за работа и изискванията, който се изискват от софтуерните фирми.
Тя така или иначе ще дойде на момента, когато иска не иска ще трябва да научи Java - примерно
Няма програмист, който да знае само HTML или само един програмен език и да взима добра заплата...

Ако продължавам може да напиша и роман, но... по-добре да си пазя мнението за себе си, няма да успея да го събера тук!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker