Пристрастен съм към игра - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Пристрастен съм към игра
преди: 13 години, 4 месеца, прочетена 10226 пъти
До 15 годишен си бях нормално момче. Спортувах, имах много приятели, винаги разсмивах хората около мен с изкривеното си чуство за хумор, не ме свърташе да стоя в къщи, винаги бях на стадиона да ритам или някъде с приятели, имах си гадже, нямах проблеми с никой в училище, имах добри оценки.

Всичко си веше супер, НО в един момент реших да си запиша една игра на компютъра, и то не коя да е игра а World Of Warcraft, така яко се закрастих по тази игра че не излизах буквално със седмици от нас. Казах си "Ще ми омръзне, както и другите игри, в никакъв случай не съм пристрастен. ".

Да де ама реших да започна да играя на официалните сървъри и да плащам месечни такси за по качествен геймплей. Там вече наистина се задълбочиха нещата. Окончетелно загубих връзка с външният свят и приятелите си. Звънят ми, идват да ме търсят в къщи, но се кълна че нито веднъж не съм излязъл с тях откакто започнах да играя. Приятелката ми ме заряза, аз дори се радвах че ще имам повече време да играя. Наще разбира се забелязаха болестното ми положение и решиха да сложат край, но това само ме отчая, защото бях като наркоман без доза. Затова почнах да ги лъжа че излизам с приятели, но всъщност отивах в една компютърна зала да играя на спокойствие.

Успехът ми в училище спадна сериозно, нямах приятели, спрях да се поддържам но не ми пукаше. Имах нужда само да играя. И така вече съм на 19 и до ден днешен не съм спрял да играя, да точно така, от 4 години не съм спирал да играя. Започнах обаче да получавам някакви тревоги че ако продължавам така няма да стигна до никъде и, ще си пропилея живота в някаква игра. Вече съм убеден че съм пристрастен. Лесно ви е да кажете "Ами спри да играеш, това е някаква игра. ", повярвайте ми изобщо не е толкова лесно, познавам мъже на по 40 години със жена и деца, които буквално живеят за тази игра, а и човек може да се пристрасти към всичко. Няма да ви задълбочавам в подробности, защото няма смисъл.

Просто искам да намеря решение на проблемът си, защото не се виждам след 2-3 години какъв ще съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 4 месеца
hash: 37d37ac31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз имам този проблем! ! !

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c14c7deaaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ОМГ, аз никога не съм се пристрастявал към игри... Винаги като поцъкам ми писва... . Не знам как да ти помогна.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: a38421d1b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Абсолютно същото е и при мен. Приятелите ме викаха с месеци да излизаме някаде да ритаме или такова, а аз предпочитах игрите пред приятелите си. Сега много страдам за това не, че нямам приятели и, че неизлизам, но предпочитам живота от колкото игрите!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 717691a3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Препоръчвам ти да отидеш на психолог за да ти помогне да намериш някакво решение, защото 4 г. не са малко и ако ти кажем остави я играта, излизай повече няма да е толкова лесно, както ти сам казваш. Това да потърсиш лекарска помощ не е смешно или срамно. Mary Jane :)

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: b1b1d02d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   аз имах този проблем но моята игра не беше с такава графика(толкова добра) нито пък толкова нова. Играх я 7 години докато ми омръзна и щетите които ми бе нанесла на психиката и физиката бяха значителни. Няма нито приятели, нито приятелка бях затлъстял. Но се заклех че ще оправя всичко, но сега горчиво съжелявам за пропиляното детство пред компютъра решение на въпроса има не спирай да го търсиш ако трябва дори отиди при лекар а то със сигурност ще трябва след като сам не можеш да се контролираш. Аз играх СтарКрафт представям си щом игра като нея(не казвам че е мн по-зле или че е лоша нито и правя реклама) ме завари буквално толкова време за стола пред компютъра незнам игра която е по съвременна как би ти повлияла не ми се мисли просто.

 
  ...


...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: fc901d970a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   моят брат също я играе вече и той 4 години... постоянно си пръска парите заради нея.. вече малко се поспря... пуска си хака и си излиза с приятели!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 1988d2f963
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не съм кой знае колко......играя,но не чак толкова колкото да се откъсвам от проблемите който повярвай са по зле и от турски сериал от 9 сезона..какво да направиш?спри си нета отвори прозореца изхвърли модема или с каквото си и си кажи майната му.На другия ден иди навън виж някой стар приятел кажи му абе така и така не сме се виждали бая време за което се извинявам и идете на кфе примерно....друго решение няма.Психолозите не помагат,всичко е до психиката на самия човек.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c9979182d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   може би да отидеш на психолод не е толкова лоша идея, но като се има предвид, че преди играта си бил наред мисля, че не е нужно. и аз играх WoW дълги години, май бяха 4-5 като теб... имах си един warrior и много си го тачех милия. но, един ден реших, че повече тази връзка не може да продължава защото изсмуква твърде много, а дава толкова малко. WoW в сравнение с други игри е толкова пристрастяваща защото дава възможност на играча да бъде всичко което не може да бъде в истинския живот. можеш да си боец, можеш да си мъдрец, можеш да си крадец - и стига да си най добрия - всички те харесват. но WoW е просто игра! Няма Елементали, няма Таурени, Коболтите са плод на болен мозък и кончетата не се появяват от въздуха в облак искри:))) Не крия, че играта ми липсва, особено с излезналия наскоро Катаклизъм, но това е само игра! А и аз живея в София, мисля, че тук има достатъчно приключения и опасни куестове всеки ден^_^

М.

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: c6c7fdf4c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   М, УоУ-а стана страшна тъпня от WOTLK насам. Катаклизма го изиграх диагонално, даже не ми беше интересно в рейдовете. Не смятам да продължавам до Детуинг. Сега плащам само акаунтите на синовете си, но дори и те рядко се сещат и играят веднъж-два пъти седмично.
Аз съм дърт геймър, но игрите никога не са ми били пречка в RL. Време има за всичко под слънцето, а компютърните игри са отличен начин за разтоварване на отрицателната енергия. Не случайно етап от развитието на човека е Homo Ludens - играещият човек. Играта е съпътсвала човешкия род от най-дълбока древност. Но който си е предразположен към пристрастяване, ще пристрати независимо към какво - цигари, комар, наркотици, компютърни игри. Явно и ти си такъв човек. Съветът ми е да си намериш друг "наркотик", който да замени играта. Започни някакъв спорт, като за начало помпай 2-3 серии по 100 коремни и 30 лицеви. Само след няколко дни с мускулната треска ще дойде и промяната в мисленето. И тук ще трябва да приложиш малко воля и да не играеш УоУ поне седмица. Замени я с друга игра, примерно Dragon Age.
Сама по себе си компютърната игра не е много по-различна от книга, прочиташ я и поставяш обратно в библиотеката. Ако ти е харесала може да я прочетеш пак след време. Проблемът с УоУ е, че непрекъснато се надгражда и колкото и да играеш, все ще има нещо ново. Само дето на мен ми писна отдавна, сценарият започна да се повтаря, като развалена грамофонна плоча. Погледни сам - побеждаваш архи злодея и веднага изниква нов, по-могъщ. Две враждуващи фракции, ала-бала, Близард го дъвчат от 6 години, не случайно има отлив от няколко милиона играчи. А останалите предимно чатят вместо да рейдват или да се млатят в батълграундите.

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 550fab834a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дядо, аз го напуснах най-вече защото бях на американски сървър поради защото си бях купил играта от щатите... отказах се защото ми омръзна да си играя сам докато от оная страна на океана спят:)))) сега си цъкам Генералите на CC когато се сетя или Roller Coaster Tycoon... хехе

М.

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 05d0381916
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   World of Warcraft, Counter-Strike - на боклука!

 
  ...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: fc901d970a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Към номер 11 World of Warcraft, Counter-Strike - на боклука! да но тези са едни от най известните игри! ! и цял свят ги играе ! ! ! :)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: 8ce296dc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   хей... като четох историята ти се сетих за една серия на southpark. Казва се "make love not warcraft" гледай я може да ти просветне :) късмет

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 443821c942
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Пич пиши ми имам желание да ти помогна но само със съвет съм 100% сигурен че няма да стане, но помни трябва ти сам да го поискаш ако не ти дойде отвътре и с чук да ти го набивам в главата няма да се получи, това е много трудно препядствие пиши когато си готов. Вероятно ще ми сложат цензура на имейла и на скайп ако ти го оставя затова ще ти дам сайт(който аз съм правил за един отбор по ЦС но от години насам не се използва) да пишеш там, там има чат отстрани лесно ще се оправиш, ако разбира се искаш де. Сайтът е www.play4funclan.hit.bg пиши когато си сигурен и си готов и само ако имаш желание да се отървеш от играта повярвай може да няма да е толкова но ще е предизвикателство да премахна това "състояние" от теб, а защо имам такава надежда ли ами просто от личен опит и мисля че не се е намерила игра все още която да се противопостави на човешката воля, нещо с което горките животни не са надарени... :) Успех
Sharky

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: cf87722071
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Аз съм на 12.Имах същия проблем със същата игра.В един момент просто помислих и реших че живота не е само игра.Направи същото помисли колко изоставаш от другите.Приятелите ми още не могат да спрат да играят.Просто ти трябва воля.Това е от мен.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: cf87722071
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Отнася се за номер 4! НЕ Става с психолог, повтарям иска се воля.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 105be1cf96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И аз имах подобен проблем. Аз играех Аир Ривалс не знам дали сте я чували. Извън училище само това правех а петак и събота и дните когато имаше празници стоях буквално ден и нощ само това правех. В училище отслабнах много. Играх около 1 година и осъзнах че вече навлизам в болестно състояние. Също като твоите и моите искаха да спрат това но стана точно както при тебе. Докато един ден си дойдох на ваканция в България (понеже вече не живея в България) и се случи най неочакваното. Влюбих се, да това стана и това ме промени изцяло. Загубих интерес от игрите и това което най много ме вълнуваше на компютъра беше скайпа. Имах към 10-12 игри на компютъра и деинсталирах към 10 оставих си една две за да играя от време на време. Аир Ривалс така и не я деинсталирах защото постигнах много, но повече почти не съм я играл, осъзнах че има по вълнуващи неща в живота.
При мен влюбването ме промени но за теб не знам, но мисля че както ти казват другите преди мен, изисква се воля

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4d57276800
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   немам си гадже и сам на 9 год нема жи писа опраяите са сами макар4е искам да ви помогна по някакаж на4им не мога да напражя нисхто сри хора бб

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5d0f98fd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Не разбрах какво каза 19, но единственият начин е да се хванеш и да си набереш повече самоконтрол :) Просто се замисли... тази игра учи ли те на нещо или няма нещо в нея, което да не знаеш.. от такава гледна точка го направи.. научи се и продължи напред :)

-Death_Blade ^

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 903a4c3529
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   Здравейте, аз съм на 16, след няколко месеца ще направя 17. Играя УоУ от година и един месец. Много съм зарибен към играта-не мога да го отрека. Аз нямам проблема с липсата на приятели или приятелки или с липсата на странични хобита. Приятелите ми като цяло не знаят, че играя уоу, не искам и да им казвам. Винаги като ме викат да пием по бира навънка ходя, не пропускам училищни ексурзии или някое тенисче на масите пред блока. Ако си мислите, че съм някъв нърд дет ходи с другите и го хранят-не е така, даже повечето истории от купони или екскурзии са кви идиотщини съм правил като съм се напил :Д. Но проблемът ми е, че прекалено много мисля за играта... Знам, че пве е много по-пристрастяващо и за това реших да го намаля и да играя пвп(играя с фрост мейдж). Страшно много ми е интересно и ми е приятно. Даже наскоро докато пушил на прозореца вечерта и вместо обичайните ми мисли(за някое момиче или къде да хоим с приятели за море) си мислих каква стратегия трябва да използвам за дуели срещу кастър... :О. Усещам, че съм пристрастен към играта и че имам нужда да поиграя 4-5 часа на ден. Но не знам какво да направя. От една страна играта ми е приятна, много приятна, от друга-съм виждал мои връсtници без абсолютно никакви приятели и личен живот точно заради WoW.
Моля дайте ми съвет.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 443821c942
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ами нз човек никога не съм играл УОУ защото аз играя друга по стара игра на БЛИЗАРД СтарКрафт, моето предложение е или да се захванеш се нещо друго като например сега е лято, може да се хванеш да ба бачкаш нещо, ако намериш работа на морето още по добре, защото ти не си чак толкова пристрастен(имайки предвид че познавам и хора а и знам че има такива които стават само за да ядат и ходят до тоалената от компютрите, аз бях почти като тях с тая разлика че моята игра не е толкова зарибяваща а и имам доста хобита и отделях поне 6-8 часа за сън). Ако не намериш работа ти казваш, че се сещаш да мислиш за играта когато си сам или не правиш нищо не се оставяй да скучаеш занимавай се с всевъзможни неща дори с цената да пропуснеш 1 ден цъкане на УОУ това даже ще ти е от полза, идеята е ти сам да контролираш нуждата от игра а не тя теб да те контролира пробвай и сподели след седмица две или месец дали има резултат.
Поздрави, Хуан

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1f2aa12cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Един мой много добър приятел беше в същото положение и неговите родители ме помолиха да му закрия акаунта, аз го направих, но преди това го накарах да си продаде всичкото злато и всичко друго.... та закрих му акаунта и парите дойдоха на сметката на родителите му в банката. Той ми се сърдеше, беше ми бесен, даже 1 път ме удари, но аз знаех че е за негово добро и сега той вече не играе и сега ми е благодарен и то много! Съветвам те : спри да играеш УоУ и започни да игаеш някоя игра като CS и ще забравиш за УоУ

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 903a4c3529
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Counter-strike на мен винаги ми е била скучна (даже и когато бях на 10). В нея само се избивате и се "пуцате". Няма никакво развитие, смисъл, камо ли градация.
Иначе аз ходя на летни курсове по английски, до преди една седмица бях на море с приятели, излизам си редовно, когато съм у нас нарочно помагам на родителите си с домакинската работа, ходя до пазара. От другата седмица ще почна и плуване.
Определено имам какво да правя, живота ми не е еднотипен, но проблемът е, че каквото и да правя доста често се сещам за WoW.
пс-мерси хуан :)

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 6345bdfb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Хмм, мисля, че този проблем вече е доста срещан, макар че и аз самата играя тази игра, но честно казано и при мен имаше такъв период, който продължи около месец, но както при теб, успехът ми спадна и започнах да се тревожа как ще завърша годината, защото това беше наистина важна година.. Седнах и започнах да размишлявам дали си заслужава една глупава игра да провали бъдещето ми.. Незнайно как наистина го осъзнах и в момента влизам в сървъра, в който играя, за час-два, просто заради хората, с които най-често кореспондирах.

Съветът ми към теб е да седнеш и да осмислиш нещата. Като за начало можеш да си направиш план-програма на деня. Сутрин като станеш недей веднага да пускаш компютъра, погледай малко телевизия, отиди магазина за сладолед, намери си някое интересно четиво и въобще неща, които ти доставят удоволствие. По този начин лека-полека ще спреш да мислиш за играта и значително ще намалиш часовете, прекарани пред компютъра. :] Успех и вярвам, че ще се справиш, защото ако има желание, има и начин !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: baa0cfca49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   аз ти предлагам да се престрастиш кам нешто полезно или отвли4ашто внимание ина4е аз не играс много игри и незнам а сам на 13 играч отвреме на време НФС

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: e48b71fbef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Напълно те разбирам и аз имах този проблем но аз бях 9год. един ден осъзнах нещо бог не ме е създал на тази земя за да си пропилявам животеца пред скапана кутия. Не ми беше лесно ходих на психолог 1год.. На 10-тата вече имах приятели, гадже имах нормален живот не допускай на стигнеш до психолог никой не може да ти помогне както ти самия. А в краен случай психолога!!!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 2be9cfcae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Приятелите ми казват, че ако си я запиша ще се вманиача тотално. Мислех по едно време да си я запиша, но благодаря на Бога, че не съм го направил, не ми се мисли какво е щяло да стане..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bdfcbaea13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Имах същия проблем ама сървъра ми се разпадна за радост.. ама това беше в продължение на около половин година

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: faeefa54cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Игрите по принцип са създадени за губене на време, затова са направени зарибяващо и интересно. И аз играя игри по цяла нощ и цял ден, освен ако не съм на училище или не свиря (аз съм пианист). А ако става на въпрос за гаджето правих всичко възможно да не я изгубя. Загубих я по други причини. Въпреки, че играя денонощно никога не използвам платени услуги на игрите- веднъж използвах и без да усетя задлъжнях с 80 лева, защото услугата беше 2. 80 и аз все си повтарях, че е евтина и я използвах много пъти. Но винаги като играя и съм с допълнителни платени услуги се чуствам неудобно, защото губя интерес към играта и нещо ми подсказва, че не играя честно, затова не ми е интересно. Моят съвет е - купи си бели листа и започни да рисуваш каквото ти е в главата и ти е интересно- аз още от малък започнаш да рисувам и ефектът беше, че си имах собствен компютър, ама не ми беше интересен и не го използвах до 8 годишна възраст. Нямам предвид да рисуваш шедьоври, а да си драскаш каквото си искаш, или ти е интересно. Също така, ако четеш фентъзи може да ти хрумнат идеи за твоя книга и твоя история- аз изчетох доста фентъзи книги и сега пиша своя сериозна книга от мой хрумвания. С тези занимания започнах да използвам компютъра все по малко. Сега пак съм денонощно на него, защото от както скъсах с гаджето не съм на кеф (няма значение).

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 0123235197
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   По-добре пиши в гогле за проблема ти и ште видиш какви снимки има веднага ште спеш и резолтата в училище ще е по-добър

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 7ea361916d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   От WoW оттърване няма. Спирал съм да играя за 1 месец после пак започвам. Търсил съм специализирана помощ, психиятри дори. Общо взето проблема се минимализира но не и решава. Изолирал съм се в резервати където няма компютри и интернет (екология и опазване на околната среда ми е професията), след максимум 1 седмица отивам до града и в първата компютърна зала сядам да се логна. Към момемнта успях да минимализирам проблема до 2-3 часа дневно, с моя си програма за запълване на времето. Здрав физически труд. Сцепвам се да бачкам каквото се сетиш. Вечерта съм толкоа уморен че гледам да хапна и да легна. Логвам се за час два и лягам да спя. Ако привикна към нещата включвам още нещо, което да изцеди силите ми. Решение няма но поне не е толова зле колкото бях преди.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8d0143d0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Подкрепям предложението на №32. Според мен решението е да си зает с нещо друго, необходимо е да промениш средата. Започни работа, заеми се с някакъв спорт, хоби. Създай нови контакти, с хора които нямат нищо общо с играта, за да те дърпат назад. Според мен ти си направил първата стъпка-осъзнал си че имаш проблем, че си пристарстен към тази игра-това е много важно. Но наистина от теб зависи да направиш нещо по въпроса. Никой не може да го направи вместо теб.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: fc707589d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Явно е сериозно пробваи да деинсталираш играта и ходи в компютарни зали. Успех!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4e475a1048
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   И аз се зарибих на WoW, но около година и половина. Накрая осъзнах че трябва да я прекратя тая игра защото си погубвам живота. Аз сутрин ставах и почвах да играя, ядох пред компютъра и в същото време играх, но реално писва. Ако играеш от 4 години то вероятно ще имаш всичко в играта. Предмети, маунтове, ачиевменти, професии, сетове и т. н. Просто трябва да осъзнаеш какво правиш? Не пречи да влизаш 1 път в седмицата да разцъкаш някой бос или арена, но да си прецакаш живота няма смисъл. Кажи на гилда си да те демотнат и че ще влизаш само 1-2 пъти седмицата и така лека по лека ще оправиш нещата. Намери си работа, намери си някво занимание. Ако щеш ходи да пазаруваш, да готвиш, фитнесчета ала бала. Нещо , което те доближава до реалния живот и ти заема мозъка с мисли извън играта. Трудно е първите 1-2 седмици. После дори не се сещаш за играта.

 
  ...
преди: 11 години, 15 дни
hash: ca5477c965
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   виж и аз съм ДОСТА зарибен с WoW но преди около година забелях че зрението ми се е влошило от прекомената игра пред компютъра, слава богу имах диопът 0. 25 и така се наплащих да не ми се увреди зрението трайно че зарязах WoW и всичко, е не на цало но вече на ден играя по 2-3 часа не повече, та ако питаш мен просто се опитай да намаляш времето което прекарваш за тази игра все по малко и по малко докато в крайна сметка не започнеш да играеш по 2-3 часа, а през това време което не играеш просто си намери друга работа :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 15 дни
hash: 90f6152e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Виж, WOW е много сериозно. Трябва да си на време за райдове, трябва да си на време в тийм спийк или вент или каквото ползвате, трябва да играеш арени всяка седмица и т. н. Аз също съм спирал/почвал играта ужасно много пъти, да не говорим и колко пари отидоха в Blizzard. Както и да е, просто цъкай нещо др. с приятели и ще се оправи положението.
Proc - Tarren Mill realm ми беше героя главния докато играех :)

Pr0cK

 
  ... горе^
преди: 11 години, 15 дни
hash: 97163ddaa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Аз съм същия само, че не с коя да е игра, а FIFA 13, така че да не ти пука ;)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 7f33452e45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Оу човек това е нищо аз играя сериозно от 9 годишен тогава си взех също и Xbox 360 и още го имам но сега съм на 16 и преди година спрях с гейминга стана през лятото когато майка ми ме взе с нея на работа да и помагам и от тогава вече не съм играл на която и да е видео игра.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: acef6a2285
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   аз играх на League of Legends бях затластял но ми писна и реших да стана от компа и се затренирах и отново се варнах за да спреш помисли за последствията които ти носи World Of Warcraft 1 губиш пари 2 затластяваш 3 губиш приятели 4 губиш гаджето си 5 и всичкото друго което губиш но с тези проблеми може би щте ти трябва психолог но се опитаи още няколко пъти и тогава се обарни към плсихолог

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1dfb6a5984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Темата е доста стара но нека споделя и моята история. Спомням си как преди 5 години четох тази тема и си виках на акъла, всичко това което пише тук са пълни глупости и няма как да ми се случи на мен. Започнах World Of Warcraft преди 5 години, като бях същия като автора до преди играта. Имах много приятели, постоянно бяхме навън, имах си гадже с което бяхме неразделни до преди да ме зарибят съучениците ми с тази игра. След като я започнах ме зариби до тогава степен, че не излизах с месеци от вкъщи. Бях като наркоман без доза, само и единствено играта ме интересуваше. Успеха ми в училище спадна, приятелите ми ме оставиха, с гаджето се скарахме жестоко заради тази тъпа игра, но на мен не ми пукаше от нищо, само играта ми беше целта на живота. Цели 5 години играх като зомби, загубих реалните си приятели, но намерих много виртуални приятели с които ги замених. Изминаха 5 години откакто я започнах и чак сега осъзнах какво ми е причинила тази игра. Загубих важни за мен хора, приятелите ми от квартала ме забравиха и не ме търсят, гаджето ме остави и неможах да си намеря друго, понеже прекарвах повечето време в играта вместо да съм навън. Реших да сложа край на тази мания и спрях играта преди 1 месец. Съжалявам че се усетих толкова късно, ако знаех за тези последствия може би нямаше да я започвам никога. Загубих 5 важни години в една игра, вместо да прекарам времето си навън с приятелите. Затова хора не си губете времето в едни игри, живота е кратък, не си заслужава да го пропиляваме в измислени светове като игрите. Надявам се все пак историята ми да бъде видяна, и много хора да си вземат поука, де да можех да върна времето назад.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 98aa11b25f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Започни работа или се запиши да учиш нещо в елитен университет. Така хем ще се запознаеш с хора, хем ще бъдеш зает голяма част от времето си с други занятия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker