Родителите ми не разбират как се чувствам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Родителите ми не разбират как се чувствам
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1369 пъти
Здравейте. Пише ви едно момиче родом от град Варна на 20 години. Моята история е следната: Родена съм и израстнала във Варна. Там имам много приятели и съм душата на компанията. Всеки ден излизах по кафета. дискотеки. барове. Въпреки това бях доста добра ученичка. Исках. когато завърша да замина да уча в СУ в София. но родителите ми настояха да заминем за Германия. за да имаме по-хубав живот. Заминахме след моето завършване и реших да започна частни уроци по немски. за да мога да науча езика поне до някакво ниво. за да уча или работя. Баща ми и чичо ми работят. а аз и мама ходим да учим език. В класа ми има хора от Сирия. България. Италия и Гърция. Повечето от тях имат деца и семейства. Има 3 момчета. които са от Сирия и са на 25 години и с тях успяваме да си говорим доколкото знаем езика. Наскоро обаче стана проблем. Никога не бях предполагала. че ще стане нещо такова. Влюбих се в едното момче и започнахме да излизаме. Скарахме се жестоко. защото той започна да иска да нося забрадка и се разделихме. Всеки ден се караме и се заяждаме в училище. но с другите двама сме си приятели. но като един етнос те се подкрепят повече. но говорят и с мен. Майка ми умира от страх и постоянно ми казва да си трая. защото са щяли да ни бият. Аз не мисля така. С времето ги опознах и не са терористи. имат доста гадни истории и съдби. Обличат се нормално и приличат на немци даже. Живеем в малък град. Опитах се да си намеря немци приятели. но тук живеят предимно стари хора. Когато видя някой млад или има приятелка. или ме обижда като чуе. че съм българка. Ужасно големи расисти са. Обиждали са ме в рейса и на улицата. Веднъж излъгах. че съм италианка обаче те ме хванаха. че не съм и пак ми казаха вън българите от Германия. Започнах да плача и да се терзая. Няма с кого да излизам. а във Варна бях толкова весел човек с приятели. Сега искам да изляза с двете момчета от Сирия на заведение. но майка ми не дава. Искам да контактувам. да излизам. на тези години е подходящо за мен. Чувствам се самотна. Дори във фейсбук ме обиждат немците. Чудя се дали е по-добре да натискам да уча езика и като го науча да работя и да живея подтисната или септемрви да замина за София. защото повечето ми приятели отидоха там и да си уча на спокойствие. В България всички знаем. че няма развитие особено. но се чудя. Моля ви дайте ми съвет върху цялата обобщена картина. Историята не е измислена. Иска ми се да беше. Родителите ми не разбират. че не мога да седя само в нас по цял ден. когато нямам уроци. Имам нужда да излизам с хора на моята възраст. От човек с много приятели станах като асоциална. Чувствам се като пенсионерка вече. Не мога да работя. защото уча. но за сега знам само сегашно време и ще ми е трудно да се разбирам с работодателя. Как да постъпя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7ec998dc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами права е майка ти мила още повече че щом онзи настоява да се забулваш смятай ако заживееш с него в какво ще се превърне живота ти! Не една и две истории има на християнки хванали се с мюсюлмани, които не завършват добре. Прочети романа на Бети Махмуди "Не без дъщеря ми". Има го в интернет. В него тя разказва за живота си като съпруга на иранец. Първоначално всичко било прекрасно после обаче я замъкнал с малката им дъщеричка в Иран и там показал истинското си лице. Взел им паспортите за да не могат да се приберат в Щатите и се започва един тормоз и побои и над нея и над детето. След 18 месеца в ада едвам се спасяват, но после са принудени да живеят в страх онзи да не дойде да си отмъсти Това ли искаш кажи ми? ж. 23

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 8892baa5db
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Осъзнаваш ли колко си смешна? Германците били гадни, ами какво правиш в Германия тогава? Отиди в Сирия като сирийците толкова ти харесват!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2f7b5a1c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Слушай сега... Няма да ти пука какво ти говорят. Не им обръщай внимание, но ако толкова те обиждат и дразнят се защити.. Все пак всички сме равни... За двете момчета, ако наистина са ти приятни излизай с тях и завържи приятелство.. Ако майка ти настоява да не излизаш с тях обясни й положението ти. Надявам се да те разбере. А за приятеля ти.. не може да те накара насила да носиш забрадка.. това си е само твое решение.. никой не може да те принуждава да правиш неща, които неискаш. Ако продължават скандалите и не спира да те тормози оплачи се на учител или надиректор...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7ec998dc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3, майката на авторката може и да прекалява със загрижеността си , но в случая има право и безпокойството и е основателно . Днес онзи я кара да носи забрадка, утре ще иска от нея и религията да си смени . За тях жените са безправни същества , които не са равни дори да добитъка . Представи си ако се омъжи или заживее с него за него в какъв ад ще и превърне живота ! Дадох по - нагоре примера с романа "Не без дъщеря ми ".Тук наскоро имаше история за момиче изпатило си от такава връзка . По телевизията също даваха историята на една българка омъжена за йорданец докато живели в България всичко прекрасно после я завел с децата им в Йордания и там показал истинската си същност . Тя успяла да се върне за жалост без децата си .

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4a37544eb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   към коментар 2-Ти проста ли си или бездънно тъпа? Семейството ми е тук. Няма как аз да не съм тук. Преди да дойда харесвах немците поради мнението ми за тях. когато са идвали на морето. Не мога да си живея където аз искам. Принудена съм да седя тук. Не харесвам сирииците. а нямам избор. Ти как ще се чувстваш ако при всяко казване. че си от България. немците те питат дали си циганка или проститутка? Как искаш да ги харесвам? Болен мозък си!

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 64b72104fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, ами има си причина за това нещо. В цяла Европа е пълно с проститутки от България, с циганки които просят и всякаква сган.
Ти може да не си виновна, но покрай дивото гори и питомното. Не им обръщай внимание като те обиждат.
И не вярвам да нямаш избор. Малко ли българи има в Германия? Но дори и да срещнеш свестен българин, ако те види, че движиш с араби и те карат да слагаш забрадка, да знаеш че и той ще те избягва също както германците. Тръгнеш ли веднъж с такива, трудно нашите мъже ще те приемат обратно. Не само българите, а европейците като цяло. Ако искаш се ядосвай, ако искаш ги наричай расисти - това е положението.
Въобще в голям филм си, не исках да те обидя с предишния коментар, просто се чудя на такива хора - отиват в чужбина, а не им харесва чужденците как се държат. Ми върнете се в България!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 643998f070
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се занимавай с мюсюлмани. Тяхната култура е прекалено различна от нашата. Просто стисни зъби, научи езика и се запиши да учиш някаква професия. Там ще срещнеш хора на твоята възраст, с които ще сте колеги, така че няма да ти се подиграват. Вместо да ходиш по кафенетата, една година стой в къщи и учи езика. Само ще спечелиш от. Това. Пък като отидеш през лятото в България ходи по кафенета колкото искаш. Гледай на тази една година като на инвестиция в себе си и в бъдещето си. Сега не работиш и нямаш социална среда. През това минават всички, които са заминали за чужбина. Нужно е време да се адаптираш, да намериш познати и пр. И непременно запиши там да учиш професия' пък дори и да е фризьорка. Така постепенно ще си намериш познати, среда и ще се адаптираш. И не се занимавай с турци, сирийци и пр.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 22f3dd7820
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   С риск и мен авторката да ме попита тъпа ли съм, ще напиша коментар. Живея в скандинавска държава, съответно студени като немци местни и достатъчно на брой мюсолмани- пришълци. Не си мисли, че въпросните сирийци са толкова очаровани от теб, просто са нагли и нахални а ти от липса на компания им се поддаваш. На тия в моя клас такъв игнор им удрях, че след първия урок здрасти ми казваха с половин уста. Колкото до местните, в момента в който си изградиш име и докажеш, че не си това за което те мислят всичко е ок. Един единствен ме попита дали съм проститутка, защото това бил чувал за българките, след десет минути сипеше извинения. Така че учи езика, пенсионерите не са най-лошата компания, за което и всичко ще си дойде на мястото.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 05d78d97a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   И аз съм от Варна и от дълго време живея в Германия. Не знам в какъв град живееш, но явно е някой по-затънтен и по на изток. Не всички немци са еднакви, няма и как да са при такава огромна територия, на която в миналото са съществували сума ти отделни държавици. Те едвам са се организирали да говорят на един език, а пък колко паралелни местни диалекта има, не могат да се изброят. Съответно и нравите им са различни.
Съветът ми е да е не се хващаш с араби, турци и негри. Това, че в момента нямаш избор, не значи че винаги ще е така. Нищо няма да ти стане за година-две без любовна връзка и по-добре така, отколкото
да се събираш с хора от други цивилизации. Няма да се получи нищо устойчиво с тях, а само ще се компрометираш в очите на останалите. Потърпи докато научиш езика и след това при първа възможност се запиши да следваш в друг град.
Въобще няма нужда да живееш заедно с вашите. Едно от малкото хубави неща в Германия е, че и хората от бедни семейства без пукната пара могат да следват стига да искат.
Избери си някой по-малък град с преобладаващо студентско население, намери си общежитие и това е. Няма да имаш отърване от партита и дискотеки. Ще се запознаеш и с по-отворени немци, а и с други европейци. На 20 години имаш прекалено много възможности и не върви да се отчайваш.
Сума ти българи се справиха, ще се справиш и ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: bd1b3e9974
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   по-кротко, моме! щом си пуснала история в публичен форум, ще търпиш и критики.
в момента не виждам какво очакваш от хората? намираш се в чужда страна, сред общо взето, враждебни хора или поне не са приятелски настроени. ти какво очакваше? да ти постелят червен килим? да станеш душата на компанията на немците?
вече си разбрала, че няма как да стане. за тях ти не си по-добра от циганите за нас. не може хем да си в по-добра страна, хем да имаш среда, хем да живееш добре, поне не веднага.
стегни се, учи езика, намери си работа. тогава може и да имаш приятели и среда, защото сега дори не можеш да говориш немски добре. а и си постави приоритети, кое е по-важно за теб - да инвестираш някоя година в учене и адаптация или купони и веселби? родителите ти са прави за сирийците, не се занимавай с тях, имай по-високи цели.

 
  ...

...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 86aa34a2e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Народопсихологията на българските тинейджъри - ходене по кафета и купони. Смисълът на живота.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7b2cb32be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От запада сме взели тези примери, ако има някъде умни, млади хора с здрав интерес за бъдещето им това е в България, ама дай да ни видят какви сме да определим българите за еди си какви.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker