Болна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Болна ли съм?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1853 пъти
Здравейте, момиче на 18 си съм. От почти 7 години имам акне и то доста тежко. Пробвала съм всичко няма никакъв ефект. Лицето ми е на дупки и белези, а аз не мога да спра да ги стискам. Ето най-големия ми проблем_самонарянявам се. Просто не мога да се контролирам. Казвам си, че няма да го правя повече но на следващия ден пак същото. След всяко стискане плача и полудявам. Буквално хвърлям вещи, карам се с мама, обвинявам я че тя не е научила да ги чопля и най_накрая започвам да съжалявам и обещавам и на мама и на себе, че няма да се повтори. Това не се случва всеки ден, но все пак доста често. Ходя на частни по биология и химия искам да кандидатствам медицина. Сама си избрах професията (лекар) но в момента се чудя да ли тази професия е за мен. Многи добра ученичка съм, оценките ми са отлични в сравнение с това, че уча в най -елитното училище в града. Всеки ден трябва да уча по нещо, нямам време за нищо друго.
Нямам си приятел, никога не съм имала. Запозната съм с чувството да обичаш но искам и да бъда обичана. Но с това грозно лице изглежда трудно.
Така, че според вас това самонараняване болест ли е? Как мога да го преодолея? Какво да правя с акнето си?
Благодаря Ви предварително!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: f38e7b9251
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ходила ли си на дерматолог? Той може най-точно да ти предпише кремове, измиващи лосиони, диета и т. н. Аз имам малко акне, но доста леко. Преди 1 месец дерматоложката ми изписа лечение и вече виждам резултати - намаляло е, почти изчезна.
С белезите е много кофти положението. Лечението е трудно, скъпо и не трябва да се надяваш на някакви магически резултати. Може да избледнеят и да се загладят и няма да бият на очи, но веднъж засегната, кожата ти няма да стане пак като на бебенце. Аз наскоро направих една тъпотия - имах една подкожна пъпка, която пробих с игла и стисках дни наред докато се изчисти гнойта. Накрая ми остана белег. Слава богу е малък и понеже е пресен (на няколко седмици), започнах да го мажа с един крем за заличаване на белези (Контрактубекс) и за една седмица вече виждам ефект. За щастие изглежда ще успея да го залича, но такава глупост повече няма да повторя. Сега пак имам една подкожна пъпка и отидох при козметичката да я пробие и поизчисти, и следващите няколко вечери й слагах Ихтиол и лепенка отгоре. Целта на това лекарство (черно, маНо и мирише на нефт) е да изтегли гнойта и лимфата без стискане и наистина има ефект - за 2 вечери почти нищо не остана. Много съм доволна от този метод - трябва да си малко по-търпелив, но си струва, повярвай ми. Гледай и по-мъничките пъпки да не стискаш, или ако толкова не издържаш - с измити ръце, дезинфекцирана кожа и най-добре след горещ душ, когато порите ти са отворени. И не стискай много - само 1-2 пъти, колкото да се махне основното.
Отиди на лекар, наистина, при мен много помогна.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 709512f5c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не си болна (във физическия смисъл на думата), а имаш психологически проблем.
Поговори с майка си за проблема и посети психолог. Малко по малко ще се отървеш от този проблем.
Колкото до медицината- за мен по- хубава от тази професия- няма. Не заради парите.
Ежедневието ти тепърва предстои да се промени, не се притеснявай. Няма да си все залегнала върху учебниците, ще имаш време за други неща. И ще обичаш и ще те обичат. Лицето няма нищо общо с любовта, когато тя е истинска.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 0f3d290dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Миличка, съчувствам ти. Наистина акнето е нещо много гадно нещо! Предлагам ти да си купуваш някакви гелчета, мазила, с които да си миеш лицето всеки ден. Прави си маски от хума. Потърси в интернет начини за премахване на акне, има много теми за него! Късмет!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 597b1662a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Отидете на лекар за акнето. Другото-не може ли да се лекува с лазер или някакви козметични процедури? Ходили ли сте на козметик? На дерматолог? Тъй или инакслед година то ще изчезне или намалее. Тогава белезите може да се лекуват с лазер. Изобщо нещата ще се оправят, не се тревожи. За професиятат си избери такава, каквато ще си щастлива да работиш.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c326f8b3c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Чакай малко, започваш със това дали си болна, минаваш през семейните проблеми, минаваш през темата за училище, успех и любовта. Малко сбъркана тема, но както и да е. Като за начало посети дерматолог. Според мен може да е нещо хормонално, също така посещавай козметик на 3/4 месеца за почистване на лицето. Тя има и дарсонвал, който кара раничките на лицето да зарастват и да няма белези. Прави си маски с крем здраве и си почиствайте лицето с розова вода всяка сутрин и вечер, ако го чувстваш мръсно, може и през деня, защото сега е лято, потим, навън е прашно и всичко това отива в лицето.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c019d0c5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имаш някакви хормонални проблеми, със сигурност. Посети ендокринолог. Не споделяш дали имаш редовен цикъл и как ти влияе върху състоянието на кожата и настроението. Най-вероятно завишени нива на естроген и съответно ниски на прогестерон. Възможно е и да е от щитовидната жлеза. Според мен за да се справиш, стартирай някакви успокояващи техники - медитация, йога, чайове и др. Явно имаш ежедневен стрес, което здраво разбърква хормоналната ти настройка, и оттам и проблемите ти на нервна почва. Относно самонараняването - след като явно не си глупав човек, провери в нета, какви са причините и сама можеш да го преодолееш. Научи се да се обичаш и спри да свързваш физическата болка и страданеие с щастие на подсъзнателно ниво.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7d7ff6d2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Самонараняването е проблем, Най-вероятно лека форма на обсесивно-компулсивно разстройство(ОКР/OCD), а както се описваш и като добра ученичка - още по-вероятно е да е това. Според мен осъзнаването ще ти помогне да се справиш със самонараняването (като начало може да прочетеш за обсесивно-компулсивното разстройство и различните му проявления). Медицината ми звучи като много добро направление за теб, защото имаш внимание към детайла, чувствителна си, но си и достатъчно сериозна и заземена да можеш да възприемаш по-трудна материя.

п.с. сори, че е на английски, но като написах нараняване оцд това ми изкочи най-лесно в гугъл: http://www.ocdsymptoms.co.uk/what-do-if-ocd-leads-selfharm.html

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ceacd70cc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пробвай с оцет да се мажеш, след което не се измивай със сапун, а само с вода, не си пипай лицето въобще! Това значително ще ти намали акнето, но не и напълно да го премахне. За да се премахне напълно трябва да се изследваш много подробно, за жалост в България това е много трудно, защото ще те мотаят от лекар на лекар докато ти източат сметката в здравната каса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker