Трудно се сприятелявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Трудно се сприятелявам
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1674 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 16 години. Добри оценки имам, старая се. Имам всичко, родителите ми ме обичат много и ми купуват желаните от мен неща. Възпитана съм да уважавам околните и да бъда честен човек. Проблемът е, че съм много стеснителна и затова имам много малко приятели. А на приятел винаги съм вярна и готова да му помогна. В училище почти винаги си мълча и когато се опитвам да се сприятеля се чувствам всякак досаждам. Сякаш никой няма нужда от мен, все едно съм безлична. Не знам на какво се дължи. В 8 клас отблъснах хората от мен, но това стана защото все мълчах, понеже ме беше страх да не се изложа, а те искаха да се сближим. Като младо момиче и аз имам нужда от компания и момче, което да иска да ме опознае. Знам че за всичко има време, но се питам защо при мен не се получава. По някаква случайност едно момче ме хареса, излязохме, намекваше ми че иска да тръгнем, но дотук. После не ме потърси и тръгна с друга. Срина ми се самочувствието постоянно си повтарям че не си заслужава, че не е бил правилния, но истината е че много страдах. Мина време започнах да харесвам друго момче, но не се познаваме лично. Даже го хващах да ме заглежда често, когато съм навън. Виждам го как излиза с хора от моя клас, има много приятели и се забавлява. Много познати общуват свободно и не се притесняват, точно затова са харесвани. А при мен не се получава. Дори нямам първа целувка. Искам да изживея прекрасни моменти, а тинейджърските ми години минават в постоянна тревога и мислене. Много емоционално преживявам всичко, а просто искам и аз да се почувствам значима за някого. След 2 години ме чака университет, а аз елементарни отношения не мога да изградя, не знам как ще се справя. Никога не се натискам на момчетата, за разлика от моите връстнички и може би затова не привличам внимание, но според мен това е унизително. Ако имаме общи приятели с това момче може и да се запознаем. Как да преодолея тази стеснителност и да започвам спокойно разговор, за да се сприятеля поне с хората, с които се познаваме от доста време? Как да си вдигна самочувствието и да започна да общувам, без да се чувствам като досадница и то в училище? Как трябва да се държа свободно и какво да кажа за да се сближа с някого?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: dfd1f9c16d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да ти кажа как да се държиш с хората. Просто бъди себе си! Повечето хора в 21 век се държат доста еднакво и не харесват някой да има по-различно мнение от тяхното. Усмихвай се и просто говори---БЪДИ СЕБЕ СИ! Ако някой те издразни, засегне или убиди, просто замълчи и не падай до тяхното ниво.
Освен това всеки харесва различни характери, не можеш да се харесаш на всички. Трябва да си намериш правилната компания.
Относно стесняването за разговор (ще прозвучи тъпо)... просто всички хора контактуват.... можеш и ти.... Не мисли за това как говориш, а мисли какво казваш!
Късмет!
-... АК

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 2fe7fc47ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти сама казваш, че мълчиш, че отблъскваш хора, които искат да се сприятелят с теб, а после ревеш, че и ти искаш да имаш гадже. Преди него трябва да имаш първо приятелки, да излизате в компания и тогава гаджето ще дойде по естествен начин. Ти да не си живяла до сега в гората, та те е страх да говориш. Досега не си ли говорила-със семейството, роднини, съседи, съученици? Защо до сега не си свикнала да говориш на най-обикновени теми, да си изказваш мнението, та сега те е налегнал този страх да не си се изложела? Все пак, си в среда на твои връстници, те не са професори, та да те е страх да говориш?

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 891a341fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравейй! Като момиче с доста по-голяма сестра съм доста отракана.Просто намери правилната копмания,с която да ти бъде приятно да разговаряш за неща ,които те интересуват.Сприятели се с един човек и започни да се разкарваш с неговите хора.И така от познати на познати ще имаш избор на приятели.А с момчетата се дръж като с приятелка няма нужда да им се натискаш.Намери си някой,който да си каже"не си като другите момичета,с теб мога да говоря за всичко,,Ако си досадна на някого той ще ти го каже,просто опитвай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker