Как да се справя с този проблем ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да се справя с този проблем ?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1061 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 14г. и бих искала да помоля модераторите да одобрят историята ми , защото ми е нужен съвет!На кратко преди 2 години се престихме в нов град с майка ми и сестра ми.. (майка ми и баща ми са разведени от 3 години..) В новото училище никой не ме хареса,мислеха ме за бавна,тъпа, грозна и т.н.Не отвръщах на обидите им , защото не знаех какво да им кажа и за това си мълчах ,и си седях на чина,слушайки обидите им по мой адрес.Нямах никакво желание да ходя на училище,предпочитах да си стоя затворена в къщи пред плейстейшъна по цял ден от колкото да ме тормозят.Таа въпросите ми са следните...

Скоро имам среща с едно момче (срам ме е да го кажа, но ще ми е първа среща)и ме е страх да не се натъкна на някой от класа ми защото знам , че веднага ще започнат да ме излагат и подиграват.

Следващият ми въпрос е относно новото училище в което ще съм...Ако започне всичкият тормоз на ново какво да правя ?На моменти ми е идвало да се самоубия , зашото не идърйам на психическата болка , на която съм подложена ...

Моля Ви помогнете ми !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 82f66a6c1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Психотерапия. Но реално трябва да осъзнаеш че хората които се държат по подобен начин са единствено достойни за съжаление. Те никога няма да имат задълбочена връзка с някого и да разберат какво е това истинско и трайно щастие. Социопатичните им наклонности ще ги карат да търсят мимолетни забавления, които евентуално ще им омръзват и накрая ще се чувстват все така неудовлетворени.
Не се оставяй подобни същества да те тъпчат - това не са хора, а по-скоро зверове в човешки облик. Не им показвай че ти оказват влияние и ще им омръзне, като видят липсата на реакция.

Колкото до срещата ти с момчето - ако наистина ще ги бъде вашите отношения, той няма да обръща внимание на това какво говорят другите за теб, а ще се опита да те опознае сам.

И последно, но абсолютно най-важно - самоубийството е най-глупавото възможно решение на всички проблеми. Ако се чувстваш толкова потисната че ти минават такива мисли - твърдо ги отхвърли и потърси помощ. Не споменаваш детайли за майка си и сестра си, така че предполагам нямате търкания в отношенията си. Сподели с тях - те са твоето семейство и ще те разберат и подкрепят.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0b6b3e109b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе може съветът ми да звучи изтъркано и вероятно си го чувала в този или по-различен контекст, но общо взето истината е следната: не трябва да ти пука. В животът си човек се сблъсква с много неща, които няма да му харесат. Единият вариант е да се хванеш за тези неща и да се дразниш, да има драма. Другият вариант е да си по-обективен човек, да си малко над нещата. Не да си прекалено надута и недостъпна, но не и да си мекошава, лабилна и лесно ранима. Трябва баланс. Едновременно трябва малко чувствителност и малко обективна 'дисоцияция' (т.е. да не се идентифицираш с емоцията).

На 14 е нормално за първа среща, никой няма да ти се подиграва, а ако ти се подиграват - какво от това? Тези хора търсят лесно внимание и валидация. Не им давай внимание и по този начин няма да ги подхранваш. Обръщай им внимание само ако кажат нещо нормално и без заяждане. Аз така правих с моите съученици след 8-ми клас, от които в началото също търпях доста подигравки (също ми беше изцяло нов клас). Към 11-12 клас вече бяхме в доста по-добри отношения.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0dc4912be2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж, за да се впишеш в каквато и да е компания, трябва да се държиш естествено-да поздравяваш, да си приветлива, да намериш общи теми за разговор, да проявяваш интерес към другите, ако щеш и да им четкаш егото, защото всички много обичат това.
Ако стоиш от страни, не разговаряш с никой, не проявяваш интерес или доброжелателност, скоро всички ще решат, че точно ти си странния аутсайдер, на когото ще си точат ноктите. Тая работа е точно като живота сред джунглата-животните като видят или усетят, че някое животно е болно и слабо, започват да го нападат, лишават го от храна и накрая го изяждат. Знаеш, лешоядите как кръжат на ято над жертвата, преди да е умряла в очакване на плячка.
Трябва да покажеш естествена увереност, по възможност, без да дразниш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 31a41e7c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката до №1

Благодаря! Колкото до майка ми и сестра ми...

Сестра ми от миналата година живее при нейния приятел (тя е на 17)
Докато живеехме заедно постоянно се биехме, караме, просто не можехме да се понасяме. Сега не ме търси особено много. Майката и бащата на приятелят й са ме канили на гости, но сестра ми като че ли не ме иска.

Майка ми... Обичам си я, но понякога скандалите с нея ми идват в повече. Все тя се мисли за права, никога не се извинява, казва ми кои дрехи да си купя и т. н. Имаше случай, в който чаках едно яке да го дадат в намаление, и когато го дадоха майка ми ми каза, че не й харесвало и да съм си изберяла друго. Много пъти съм се опитвала да разговарям с нея, но тя все извърта нещата така, че аз да съм виновна и да не виня нея. Като цяло нямам търпение да навърша 18 и да се изнеса.

Забравих да кажа, че съм споделяла с нея относно проблемите си в училище, но тя все ми казва да не им обръщам внимание и т. н.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 31a41e7c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката

Преди за започна да Ви отговарям , искам да благодаря на всички за съветите !

до №2

Съвета ти не е изтъркан , но съм го пробвала . Пробвала съм да не ги слушам , да не им обръщам внимание , но самата аз колкото и да опитвам все не ми се получава. Просто на моменти ми е идвало да ги избия всичките , но аз съм по-спокоен човек като цяло и за това си търпя и преглъщам всичко.

до №3

Виж аз поздравявам тези , които поздравяват мен. Държа се добре с тези , които се държат добре с мен . Като цяло аз съм човек , който мрази скандалите , разправиите , побоищата и т.н. (меко казано) Винаги съм се опитвала да си реша проблемите по дипломатически начин , а не с циркове .


Като цяло аз самата съм много мекушава . На никой нищо не съм отказвала , било то пари или нещо друго . Просто искам да уча , да имам истински приятели и да живея спокойно , а не даа имам само проблеми и да се чудя какво по-напред да направя . За това и когато майка ми ми се кара за нещо , аз само се съгласявам с нея само и само да спре да вика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker