Личното пространство и... майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120659)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Личното пространство и... майка ми
преди: 6 години, 7 месеца, прочетена 1454 пъти
Здравейте! Момиче на 15 съм. Израснала съм в изключително набожно семейство. С брат ми сме възпитавани и ние да бъдем такива и нямахме друг избор. Нещото което ме притеснява е че родителите ми не се опитват дори да ни подкрепят в нещата които решаваме и т. н. Но не това е проблема ми. Преди ден майка ми ми каза че ми е ровила във фейсбука и ми е разглеждала чатовете. От което аз много се ядосах, но запазих самообладание. И преди се е случвало, пак ми беше ровила в личното пространство и телефона. Проблема е че съм бисексуална, а те са стопроцентови хомофоби. И тогава това беше проблема. Като разбраха ме пребиха доста жестоко, но няма да изпадам в подробности. Майка ми постоянно ми рови в личните вещи, телефон и всичко което ме засяга без да се съобразява с нищо. Хиляди пъти съм и обяснявала че не искам да ми навлиза в личното пространство, но нещата не се променят. Обсъждам неща *табу неща за тях* с приятелите ми, за което тя бе много недоволна. А тя самата не разбира че няма как да говоря с такива неща с нея при положение че тя би ме презирала за тези неща, а дори и да се отрече от мен. Не знам какво да правя вече. Има ли друг начин да я накарам да спре да ми навлиза в личното пространство?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 7 месеца
hash: 772c05d9ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сменяй си всяка седмица паролите за телефон и мейл, но родителите ти няма да се променят. Като завършиш се изнеси и отиди да живееш и учиш в София. Успех

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 78ad80634e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И моята е такава. До ден днешен ми рови из нещата. Преди ми четеше дневниците, ровеше ми из бельото. Твоята няма да се промени. На теб ти е рано още да кажеш, че си бисексуална. Още растеш, а и пробвала ли си с мъже и с жени? Сменяй си паролите и пиши под фалшиви акаунти. Донякъде в днешно време има много изкушения и опасности за тийнейджърите и затова майка ти се притеснява.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: a1bf6c8ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Излизай си профилите, как така ще те бият? ...

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 3855e3a10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Майка ти попрекалява, но донякъде има основание да се притеснява с кого си пишеш и с кого се виждаш особено пък след като наскоро даваха за едно момиченце убито след среща с непознат от фб. По-притеснителното е, че те бият. Може сега като почнете училище да споделиш за тези проблеми с психолога и той да сигнализира на социалните и те да настанят при по -нормални роднини или в приемно семейство. Имаш ли по-свесни роднини, при които да отидеш? Другите варианти са да запишеш някак си как те тормозят и да покажеш това на социалните и те да те изведат от вас, да избягаш от къщи или да потърпиш докато завършиш гимназия и да се изнесеш от къщи.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2d1e2093f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Силно се надявам поне родителите ти да не се карат... Моите не се разбират особено и затова когато съм при баба изпитвам успокоение... Твоят проблем ми изглежда доста депресиращ, но какво да се прави. Всичко ще свърши рано или късно...

 
  ...


...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: ad20b8e855
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз в твоята ситуация бих се прикрил. Смени си паролите, винаги излизай от тях, не конентираш повече "табута", а след 3 години се изнасяш и правиш каквото ти харесва. За да ти е лесен живота след 18, учи здраво, поинтересувай се в коя свера се заплаща прилично и си избери подходящата която ти е на сърце. Никога не спирай да учиш и ще си господар на живата си! Ерудираността се изгражда и ти помага да намираш изход във всяка ситуация. Не се конфронтирай със семейството до крайности, коментираш без обиди/караници.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 65a33fb278
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да ги изтърпиш докато завършиш 12 клас и после отивай в друг град студентка някъде. И веднага си намери работа там за да си независима. Човек е наистина независим, когато е финансово независим. Ако се оставиш те да те издържат през студентските години пак ще те контролорат, под основателния предтекст, че те издържат финансово. Затова от тази гледна точка по - добре не записвай право или медицина, защото те са специалности, които много трудно могат да се съчетаят с ходене на работа.
До тогава планирай какво и къде ще кандидатстваш, каква работа ще почваш и след като не можеш да ги спреш да ти ровят във фейсбук, телефон и изобщо в нещата ти, то просто избягвай да пишеш това, което не искаш да го разбират/чуват, а директно си го говори с твоите приятелчета.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f8e29d3430
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря ви за съветите. №2 знам, че още ми е рано и че съм объркана. Наясно съм че това може и да се промени, но все пак каквато и да бях проблема си остава същия. Опитвала съм и от двете до колкото е позволено за едно 15 годишно момиче разбира се. Благодаря ти иначе че изрази мнението си.
№4 Прав/а си в това няма спор. Разбирам я донякъде, но и двете сме преценили че съм се доказала пред нея да ми има доверие, че не общувам с непознати в социалните мрежи. Иначе варианта да се преместя при някой е накратко невъзможен, защото няма при кой, а докладвам ли в социалните, родителите ми ще се изкарат жертвите, ще ме изкарат болна за "нещата които правя" и вероятно ще направят така че да не излезна никога повече от вкъщи, но да благодаря мисля че изнасянето след завършването е най-добрия избор. №5 Всички семейства се карат няма начин. Надявам се твоето положение да се оправи или да намериш начин да се измъкнеш най-скоро от това, защото знам колко е натоварващо. Късмет :) Благодаря за съветите

Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 909c3c721a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей! Момиче на 15 год и бисексуално! Мило момиче на тези твои години изобщо не можеш да кажеш каква си! Намери си приятел, сближи се с него и тогава прецени каква си! А не давай повод на родителите си да те бият, след като не е ясно каква си всъщност! Имаше тук една история за момиче, което пишеше, че е бисексуална, но преди да се сближи с мъж! Колкото до родителите ти, ще си останат такива завинаги! Аз бях самостоятелна, омъжена, завърших, работех, а те пак ми отваряхя писмата от мъжът ми, който беше в казарма! Нещата се оправиха, като си взехме собствено жилище, но като идваше, в къщи заради децата пак имаше навика да рови! Когато заминаваше на почивка, обаче задължително си заключваше едната стая, като ходех да й поливам цветята! Децата питаха -Защо? А аз какъв отговор трябваше да им дам!?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 705bd1fa2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Независимо колко е набожна майка ти, няма как да й хареса на 15 да си би. Честно, не разбирам ти, на тази възраст, кога си разбрала това, че и майка ти го е разбрала. Не е било нужно да й навираш своята сексуалност в носа и тя нямаше /може би/ да ти рови в нещата. Сега не можеш да очакваш от нея да го приеме на 100% и да не се интересува какво става с теб. Трябва да е напълно кофти майка, за да те пусне да си пасеш, без да се интересува от теб.

 
  ...

...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: f8e29d3430
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Да знам знам, че няма как на тази възраст да определя каква съм, не се изразих правилно, извинете ме, все още се опитвам да разбера какво харесвам и т. н. Извинете за неоточнението. №10 разбирам да се интересува от живота ми с кой какво що, но можеше да ме попита, а не да се крие от мен да рови в личните ми вещи и лични разговори докато ме няма. Казвам и 90% от живота си а останалите 10 преценявам че няма нужда да знае за тях, нито че е нещо застрашаващо мен. Както и не съм и навирала това че имам известен интерес към момичета, а се опитвах максималко много да го крия, но ето на нищо не остава скрито, не отричам вината си. Благодаря за мнението ти както и на останалите :)

Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 881c7b87b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всъщност точно хетеросексуалните са тези хора, които наистина НАТРАПВАТ своята сексуалност, при това в пълния смисъл на думата натрапване! Също така с цялата си наглост се мислят за нещо повече, по - умни, по - нормални, абе какви ли не там суперлативи още само, защото са хетеро..

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 84d5e842fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Напротив миличка, има начин! Включваш тайно камерата на компютъра, така, че вашите да не забележат, после нарочно ги предизвикваш, за да те ударят. След това веднага със следите от боя и клипчето отиваш в „ Закрила на детето ”и им го показваш като категорично заявяваш, че не се случва за пръв път и, че отказваш категорично да се върнеш там и те ще вземат мерки да те изведат.

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 2523e75e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Моята също имаше навика да прави така, адски ме нервеше. Една вечер влезе в профила ми докато аз бях вътре, разбра, че пуша и че харесвам момичета. Направо си ме изгони от нас. После седнахме като бели хора и поговорихме и й казах, че за да й споделям трябва да спре да ми рови в личното пространство. Тя се съгласи и оттогава буквално няма нещо което да не съм й казала или нещо за което да не съм й поискала съвет. Затова опитай, моята се промени, нищо не става без разговори и комуникация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker