Патологична лъжкиня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Патологична лъжкиня
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2160 пъти
Здравейте, момиче съм на 15 години. Лъжа всички още от началното училище. То не "ходех" всяка вечер на уроци по кънки на лед, то не бях в дисни ленд и тем подобни. Е да, но аз пораствах, порастваха и лъжите ми. Черен колан по еди кое си бойно изкуство, което съм тренирала 3 месеца когато съм била на 3 (примерно казано) и така лъжа след лъжа аз започнах, когато някой ме попита нещо, да ми дойде на ум първо лъжата. Доста често я и казвам, защото не ми се занимава да обяснявам за живота си, а и не искам.
Днес не мога да кажа, че се отпускам пред който и да е да му разказвам какво се случва около мен, пазя всичко за себе си и никой не разбира защо се държа злобно с непознати например, но разбира се за това съм си виновна само аз. Затворен човек съм откъм чувства, имам приятели, но предпочитам да слушам за животите им, отколкото да говоря за моя.
Наскоро се случи нещо лошо с моя вещ и пак излъгах, та разбра се след ден два, че лъжа и обещах да не го правя повече, но много добре знам, че няма да мога да спазя обещанието си. Не съм от бедно семейство, за да лъжа и крада за оцеляване, но съм дете на разведени, не че това някога ми е пречило. Много ме е срам от постъпките ми. Не знам как може нашите още да ми имат доверие.
Ако някой има съвет за мен, нека сподели, а и приемам всякакви критики и т. н

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4e03fffe7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това е опасно. След време ще започнеш да залъгваш и себе си и ще вземеш да се оплетеш съвсем. Важно е да си отговориш сама за себи си на въпросите:от къде идва тази нужда да лъжеш и в действителност дали ти помага с нещо?? Може да те измъква от дадена ситуация, но за самата теб, като личност помага ли ти?? Бъди наясно със себе си! Също така няма нищо лошо или срамно да се обърнеш към специалист. Защо не проявиш смелост и не отидеш на психолог? Разбрала си че това е проблем, а сега разбери как да го разрешиш. Късмет!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f2108b9733
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж сега дете:
Ако не лъжеш приятелите си( добрите), нищо лошо. Важното е да не лъжеш родителите си.
Че някой непознат, който те е заговорил си излъгала, голям прас, че кой ли не го е правил поне веднъж. Аз лично също съм го правил. Като ме заговори, аз му покажа, че не искам, но вземе да ме разпитва подробности и знам, че е махленска клюкарка, казвам, че имам апартаменти из големите градове, бизнесмен и така нататък. Какво ги интересува тях?
Я виж ги циганите как само лъжат, ама на тях им е в кръвта, те не могат да се спрат, правят го по навик.
Ти също от малка си започнала и ти е станало навик. Трудно е да се откажеш от този навик. Аз например имам навика да споря с хората, да се заяждам, дори заради това ми викат Хейтъра. Все си казвам, че няма да правя повече така, но то си ми е отвътре и не мога да спра.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d475773f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За съжаление има такива хора. Чети приказката за лъжливото овчарче - лъже се, но когато имаш определена цел, когато имаш какво да спечелиш от това, а когато си паталогичен лъжец просто не ти се получава
Всеки лъже. Аз имах големи тайни за личния си живот и лъгах в крайна сметка хората около мен, но номерът е да лъжеш умно -да лъжеш като 90% е истина, така че да не можеш да се объркаш в историята си, а само 10% най-нужно го държиш като лъжа, което си помниш точно. Аз не лъжа иначе, но тогава беше наложително. Всеки лъже без да иска или нещо такова. Ти обаче лъжеш, за да се направиш на интересна, което е жалко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0aa077e5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземи се в ръце, защото ако продължаваш в този дух на всички ще им писне от лъжите ти и един ден ще останеш съвсем сама на този свят!

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 4b742f1776
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз когато имам полза от нещо или просто, за да не ми се карат родителите или да не ми спрат парите лъжа. Иначе най-добрата ми приятелка май само не съм лъгала.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6f57d666b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това е реакция на развода на родителите ти. Може би као порастнеш, ще се излекуваш от това. А ако не-отивай при психолог. Ти някак си се прикриваш зад лъжите. Прикриваш себе си, а може би страха да не бъдеш наранена?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5d7cac76cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Че всички лъжем, така е- лъжем, но да го правиш по навик, всеки ден и пред всякакви хора, вече си е проблем. Очевидно разграничаваш добро от лошо, но не следваш доброто, а вървиш по грешната пътека. Няма смисъл да лъжеш и родителите ти, защото това са хората, които във всяка една ситуация ще оправят твоите грешки, дори да се налага да рискуват много и да направят хиляди техни грешки. Лошото на лъжата е, че човек започва да си вярва, че винаги ще мине между капките и че лъжите му са почти истина. Тук вече е страшно, превръщаш се в прекалено самонадеяна личност и се оплиташ... другото лошо на лъжата е, че никой не знае истината и всичко, което градиш в отношенията ти с хората е една голяма илюзия. Представи си, че се запознаваш с момче, опознаваш го, но всичко, което той знае за теб са лъжи, влюбваш се, а той разбира, че всъщност си патологичен лъжец и губи интереса си към теб, ти продължаваш да ръсиш лъжи, за да го запазиш до себе си, но това е същото, което го е отблъснало... той наистина те опознава и това, което вижда в теб е, че не може да ти има доверие. Това важи и за приятелите ти. Ако наистина харесаш някого, а той не знае нищо истинско за теб, в един момент ще го изгубш, а истината е, че никога няма и да си го имала до себе си, защото той е обичал някого, когото само си е мислил, че познава, а всъщност не е познавал.

 
  ...
преди: 6 години, 23 дни
hash: acb86fda32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз имам този проблем. На 23 съм, така че се е задълбочило. И всички са прави. Дори и да не си сама буквално, то ще се чувстваш сама. Хората не те харесват заради нещата, които им говориш 8 не им пука имаш ли черен колан и т. н. Покажи се, каквато си. Вземи съзнателно решение да казваш само истината на близките си поне. Ще започнеш да ае чувстваш по-добре, първо. Второ, ще видиш кои хора са до теб, заради самата теб.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 05567c4815
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Охооо аз съм същия като теб, празноглав глупак който понякога лъже хората за всичко, но после казвам истината, а самата истина боли, лъжата лекува - така знам така го чувствам знам че не е хубаво обаче свикнал съм - аз лъжа още от детската градина не че ми е навик ама, то истината да се каже тежка е тя колкото и да боли. Вече съм мъж на 25 години а лъжа от 5 годишен. Не че ми харесва но го правя за да се защитавам от проблема и реакциите

 
  ... горе^
преди: 6 години, 21 дни
hash: 05567c4815
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да лъгал съм за доста неща, но никога не съм съжалявал за това. Свикнал съм

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker